Şimdi Ara

Dörtlü takılı kaldı,ne yapmam gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
17.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hyundai Getz 2005 model aracımız var.Bugün arabayı bıraktım markete gidip geldim,sinyal takılı kaldı.Ne yaptım ettiysem durmadı bi türlü.Otoparka çektim kitledim anca öyle durdu fakat arabanın kilidi açınca yine başlıyor sinyal

Ayrıca alarm devreye girdi sanırım,normalde yanmayan alarm,kırmızı yanıyor

Gmstergede herhangi bir arıza lambası yanmadı,sadece kapıların kapanmadığını gösteren ışık yanıyordu.Kapılar açık simgesi yani

Ne yapmam lazım,daha önce yaşamış olan varsa bilgilendirirse sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Dörtlüleri Sönmüyor: Pratik Çözümler

Arabanızın dörtlüleri takılı kaldığında, özellikle geceleri veya yoğun trafikte, can sıkıcı ve güvenlik açısından tehlikeli bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Dörtlü Anahtarını Kontrol Edin: Dörtlüleri kapatmaya çalışın. Anahtar sıkışmış veya arızalı olabilir.

• Sigortayı Kontrol Edin: Dörtlüler için ayrı bir sigorta olabilir. Sigortanın atıp atmadığını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

• Acil Durum Butonunu Kontrol Edin: Bazı araçlarda, bagajda veya direksiyon simidi altında bulunan bir acil durum düğmesi bulunur. Bu düğmeyi devre dışı bırakarak dörtlüleri kapatmayı deneyin.

• Pil Bağlantılarını Kontrol Edin: Bazen gevşek veya korozyonlu pil bağlantıları dörtlülerin takılı kalmasına neden olabilir. Pil bağlantı noktalarını temizleyin ve sıkın.

• Direksiyon Simidini Ayarlayın: Bazı durumlarda, direksiyon simidinin yanlış ayarlanması dörtlülerin çalışmasına neden olabilir. Direksiyon simidini yukarı veya aşağı ayarlayarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

• Tamirciye Gösterin: Yukarıdaki adımları denediyseniz ve sorun devam ediyorsa, aracınızı bir tamirciye götürmeniz önerilir. Altta yatan bir elektriksel veya mekanik sorun olabilir.

Arabanın Dörtlüleri Kendi Kendine Yanıyor:

Arabanızın dörtlüleri kendi kendine yanıyorsa, aşağıdaki nedenleri göz önünde bulundurun:

• Anahtarlık Sorunu: Anahtarlığınızdaki bir arıza veya su hasarı dörtlülerin kendi kendine yanmasına neden olabilir.

• Alarm Sorunu: Aracın alarm sistemi arızalıysa, dörtlüler kendi kendine devreye girebilir.

• Elektriksel Sorun: Gevşek veya hasarlı kablolar veya röleler elektriksel sorunlara ve dörtlülerin kendi kendine yanmasına neden olabilir.

• Direksiyon Simidi Sorunu: Direksiyon simidinde bir arıza dörtlüleri kendi kendine çalıştırabilir.

Yukarıdaki sorunları çözmek için şu adımları izleyin:

• Anahtarlığı Kontrol Edin: Anahtarlığın pilini değiştirin ve su hasarı olup olmadığını kontrol edin.

• Alarm Sistemini Kontrol Edin: Alarm sisteminin düzgün çalıştığından emin olun.

• Elektriksel Sistemi Kontrol Edin: Aracın elektrik sistemini gevşek veya hasarlı kablolar veya röleler açısından kontrol edin.

• Tamirciye Gösterin: Yukarıdaki adımları denediyseniz ve sorun devam ediyorsa, aracınızı bir tamirciye götürün.

Bu adımları izleyerek, "arabanın dörtlüleri sönmüyor" veya "arabanın dörtlüleri kendi kendine yanıyor" sorununu çözmeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, güvenilir bir tamirciye danışmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Düğmesinde problem olabilir mi ki acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Düğmesinde problem olabilir mi ki acaba

Olabilir sanırım

Bir de şöyle bişey dikkatimi çekti.Dörtlü kapalıyken de yandığı için tekrar tuşa basıyorum bu sefer sinyal daha hızlı yanıp sönüyor,geri kapatınca modu bi tık daha düşüyor yavaş yavaş yanıp sönüyor

• Kapılar açık simgesinin neden yandığını anlayamadım,alarmda devreye girdi.Nedeni neydi ki

Bilgili abiler konuya

• Kapi sviclerinde problem olabilir ama kilitlenir kilitlenmez alarmda devreye girmez ki? Tuhaf

• quote:

Orijinalden alıntı: anakin_skyrunner

Kapi sviclerinde problem olabilir ama kilitlenir kilitlenmez alarmda devreye girmez ki? Tuhaf

Kilitlenir kilitlenmez girmedi hocam devreye,arabanın içindeyken alarmın yandığını farkettim

• Sigortasini sök yarın baktırırsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanVincenzo

Sigortasini sök yarın baktırırsın

Sigorta sök derken kablo bağlantısını mı kesiyim hocam.Durmazsa sinyal hiç gidicez artık yapıcak bir şey yok.Ailem burda değil pek masrafa da girmekten çekiniyorum açıkçası.İnşallah sabah düzelir

• Lopster kullanıcısına yanıt
    Yok hocam aracin ya kaput altinda yada direksiyonun sol alt kisminda sigorta kutusu olur muhtemelen direksiyonun sol altindadir.O kutuyu kendinize dogru cekin icinde semboller goreceksiniz HAZARD 10A yazılı sigorta hangisiyse onu cekip cikarin

• quote:

Yok hocam aracin ya kaput altinda yada direksiyonun sol alt kisminda sigorta kutusu olur muhtemelen direksiyonun sol altindadir.O kutuyu kendinize dogru cekin icinde semboller goreceksiniz HAZARD 10A yazılı sigorta hangisiyse onu cekip cikarin

Sinyal bağlantısı mıdır bu hocam,yarın giderken otoyolda bi sıkıntı olmasın

• Lopster kullanıcısına yanıt
    Sinyalle baglantili mi bilmiyorum benim arabada sigortalari ayri dedigim sigorta 4lüleri yakiyor bildigim kadariyla cikarip bi deneyin olmazsa geri takarsiniz bi sıkıntı olmaz

• quote:

Sinyalle baglantili mi bilmiyorum benim arabada sigortalari ayri dedigim sigorta 4lüleri yakiyor bildigim kadariyla cikarip bi deneyin olmazsa geri takarsiniz bi sıkıntı olmaz

Çok teşekkür ederim hocam yarın sabah denicem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de Getz vardı. Sağ Sol sinyal verir misin. Düzelmesi lazım

• akü kutup başlarını çıkartıp 3-5 dakika filan bekleyin sonra takın belki işe yarar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.