Şimdi Ara

Dostoyevski bence çok kötü bir yazar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada Dosto reyize sallayanlar hayatında kaç dostoyevski kitabı okudu merak ettim. Adamlar suç ve cezayı okumaya çalışıp başaramamış gelip burada saçmalıyorlar. Rus edebiyatı sizin boyunuzu aşar gidin fi çi pi falan okuyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Burada Dosto reyize sallayanlar hayatında kaç dostoyevski kitabı okudu merak ettim. Adamlar suç ve cezayı okumaya çalışıp başaramamış gelip burada saçmalıyorlar. Rus edebiyatı sizin boyunuzu aşar gidin fi çi pi falan okuyun.

Neredeyse butun kitaplarini okudum ama cok sikici neredeyse tamami. Tolstoy onu dover.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Burada Dosto reyize sallayanlar hayatında kaç dostoyevski kitabı okudu merak ettim. Adamlar suç ve cezayı okumaya çalışıp başaramamış gelip burada saçmalıyorlar. Rus edebiyatı sizin boyunuzu aşar gidin fi çi pi falan okuyun.

Neredeyse butun kitaplarini okudum ama cok sikici neredeyse tamami. Tolstoy onu dover.

Valla konuyu uzatmaya hiç niyetim yok çünkü tartışmaya kapalı bir konu. Dünyanın en iyi yazarlarından biri burada birkaç kişinin yorumuyla değer kaybedecek değil.Okumak ve idrak etmek farklı kavramlar diyorum sadece.

• Dark is the Sunlight kullanıcısına yanıt
    Hocam Yeraltından Notlar, Kumarbaz ve Suç ve Ceza'yı okudum. Suç ve Ceza'da bıkkınlıktan ölmek üzereydim. Dostoyevski kötü bir yazar değil ama balon. Dumas, Dickens ya da Hugo ile bir tutulamaz ve klasik olması da doğru değil bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serebrum

Hocam Yeraltından Notlar, Kumarbaz ve Suç ve Ceza'yı okudum. Suç ve Ceza'da bıkkınlıktan ölmek üzereydim. Dostoyevski kötü bir yazar değil ama balon. Dumas, Dickens ya da Hugo ile bir tutulamaz ve klasik olması da doğru değil bana göre.

Sana göre ne olduğu önemli değil maalesef, beğenmedim de geç

• Dostoyevskiye kötü diyen gitsin pucca günlük, vampir romanı okusun.Nasıl olsa sanattan anlamayanlarin seviyesine uygun. Dostoyevski ağır gelir nasıl olsa...

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    İstediğim gibi konuşurum kardeşim. Eğer dediklerim sende kuyruk acısı yaşatıyorsa görmezden gelebilirsin.

• Oh lafı ne güzel de soktun kardeşim ne kadar da doğru dedin, dostoyevskinin kemikleri titriyor ve sanat camiası seninle gurur duyuyor.

• quote:

Oh lafı ne güzel de soktun kardeşim ne kadar da doğru dedin, dostoyevskinin kemikleri titriyor ve sanat camiası seninle gurur duyuyor.

Dostoyevski'ye balon dediğinin umarım farkındasındır?

Sende Nirvanaya erişmiş Dalay-lama havası seziyorum.
  • Gayet farkındayım. Sen Dostoyevski'ye peygamber yakıştırması yaptığının farkındasındır umarım. Sana "dostoyevski beğenmeyen pucca okusun, sanattan anlamaz" kafasını yaşatan at gözlüklerinle sanatın nesini anlıyorsun merak ediyorum.

Sende dini sorgulamadan şiddetle savunan bir fanatik havası seziyorum.

• quote:

Gayet farkındayım. Sen Dostoyevski'ye peygamber yakıştırması yaptığının farkındasındır umarım. Sana "dostoyevski beğenmeyen pucca okusun, sanattan anlamaz" kafasını yaşatan at gözlüklerinle sanatın nesini anlıyorsun merak ediyorum.

Sende dini sorgulamadan şiddetle savunan bir fanatik havası seziyorum.

Birader ne yaptın da Dostoyevski'ye balon diyorsun? Sanki Yeni Rus Edebiyatı üzerine doktora yapmış profesörmüş gibi konuşuyorsun. Napalım Grinin Elli Tonunu okuyalım o zaman.
  • Senin dostoyevski'yi övmenle benim yermem arasında bir fark yok kardeşim. Eğer benim yorum yapabilmem için rus edebiyatı üzerine doktora yapmış profesör olmam gerekiyorsa senin de "dostoyevski sevmeyenler sanattan anlamaz" lafını söylemek için aynı şartlarda kendini geliştirmiş olman gerekir. Her siyaset yapanın politikacı olması gerekmez, her futbol konuşanın yorumcu olması gerekmez, her müzik dinleyenin enstrüman çalması gerekmez ve her yazar eleştirenin de bahsettiğin fahiş konumlarda olması gerekmez.

• quote:

Senin dostoyevski'yi övmenle benim yermem arasında bir fark yok kardeşim. Eğer benim yorum yapabilmem için rus edebiyatı üzerine doktora yapmış profesör olmam gerekiyorsa senin de "dostoyevski sevmeyenler sanattan anlamaz" lafını söylemek için aynı şartlarda kendini geliştirmiş olman gerekir. Her siyaset yapanın politikacı olması gerekmez, her futbol konuşanın yorumcu olması gerekmez, her müzik dinleyenin enstrüman çalması gerekmez ve her yazar eleştirenin de bahsettiğin fahiş konumlarda olması gerekmez.

Haklısın beğenmeyebilirsin. Ama neye dayanarak balon diyorsun, detaylı açıklayabilir misin?
  • Hocam konudaki birinci ve üçüncü yorumumda neden böyle bir kanıya vardığımdan bahsettim, incelemeni öneririm

• Suç ve cezayı güzelce okudum ancak Karamazov kardeşler'i yarısında dayanamadım bıraktım, fazla ağır geldi, fazla kitap alışkanlığı olan biri değilim ancak okuyorum az az. Dostoyevski'ye kötü yazar denilemez, senin zevkine hitap etmedi denilebilir. O betimlemeleri, toplum yaşantısını, psikolojisini, karakterin bakış açısını, psikolojisini, baba-oğul ilişkisini onun gibi anlatan sayılı yazar vardır.

• Zevkime hitap etmiyor dersen daha doğru olur.
  • Suç ve cezaya 2 kez başladım ve bitiremedim
    ancak Karamazov kardeşleri okuyorum şu anda gerçekten bir şaheser
    Dostoyevski balon demekten ziyade Suç ve ceza etkileyici bir roman değil benim için diyebilirim.
    Nedeni de ; Edebi bir eserin betimlemeler, duygular, toplumsal yaşam, olay örgüsü çok güzel olsa dahi
    sürükleyiciliği merak ettiriciliği yeterli olmayabiliyor.Sonraki sayfalarda ne olacak diye merak etmiyorsam
    o kitap başarılı değildir. Bu bir hissiyat, heyecan duygusudur ki kitap okurken bazı kitapların bitmemesini diliyorum.
    Edebi olarak başarılı her kitap çekici olmak zorunda değil.
    Bir de popüler kitaplara söz söyleyenlere sözüm olacak Sabahattin Ali nin kitapları da popüler
    kalitesiz mi?? Fi Çi Pi okumak zorunda değil insanlar popüler olan kaliteli binlerce kitap var.
    2 biyografi okudum adlarını vermiyorum ancak harika eserlerdi popüler olması gerekmiyor kitapların.
    Başlığı açan arkadaş beğenmedim dememiş yazarı kötülemiş. Birkaç sayfa yazsa da okusak diyesim geldi kendisi.

• Nascimento kullanıcısına yanıt
    Olay üzerine yazan yazarlar için doğru ama durum üzerine yazan yazarlar için olayın çok bir önemi olmuyor
    O olmayınca merak edicilik sağlanamıyor bence sağlanmasına gerek yok çünkü kitabı amacı o değil
  • Bence çok bilmiş gibi "balon, çöp, rezalet" diyeceğinize beğenmedim diyip geçin. Size hitap etmiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 29 Haziran 2017; 14:26:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggreyhame

Bence çok bilmiş gibi "balon, çöp, rezalet" diyeceğinize beğenmedim diyip geçin. Size hitap etmiyor olabilir.
    Balon hakaret değildir hocam. Mesela V for Vendetta iyi filmdir ama balondur. Aynı şekilde Dostoyevski kötü bir yazar değildir ama balondur. Çöple ya da rezaletle alakası yoktur balon yorumunun. Aynı zamanda bilirkişi olmaya da gerek yoktur balon demek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serebrum -- 29 Haziran 2017; 20:11:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.