Şimdi Ara

Dostoyevski bence çok kötü bir yazar. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence hakarettir bana balon deseler hakaret algılarım sana dense ne düşünürsün. Talihsiz bir yorum olmuş bence.
  • Serebrum kullanıcısına yanıt
    V filmi güzeldir, insanlara mesaj vermektedir: 1984'ü hatırlatmaktadır. Dostoyevski'yi sevmiyor olabilirsiniz fakat ondan iyi yazmadığınız sürece balon demeye hakkınızın olduğunu düşünmüyorum. Beğenmemişsiniz, bana hitap etmiyor diyebilirsiniz. Kimseye Dosto balondur diye kanıtlamaya da ihtiyacınız yok.
  • herkesin zevki farklıdır ama trollsen komiksin değilsen daha komiksin
  • ggreyhame kullanıcısına yanıt
    Bir yazar hakkındaki eleştirimi dile getirmek için ondan iyi yazmam gerekiyor, öyle mi? Ne kadar sığ bir düşünce bu. O zaman eleştirmenler bütün yazarlardan daha iyi yazıyor bu mantığa göre. Ben bir okurum ve fikrimi ifade etmek ise en doğal hakkım. Ve fikrimi ifade ettiğimde de kutsal değerlerinize küfretmişim gibi bir karşılık alıyorsam sorunu bende aramak saçma.
    Ben hiçbir eleştirmenin "balon" diye eleştirdiğini görmedim ama siz bilirsiniz.
  • ggreyhame kullanıcısına yanıt
    "Balon" yerine "gereğinden fazla abartılıyor ve hak etmediği bir konumda değerlendiriliyor" desem ne fark edecek? Aynı şey. Kelimelere bu kadar takılarak lüzumsuz duyar kasmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggreyhame

Ben hiçbir eleştirmenin "balon" diye eleştirdiğini görmedim ama siz bilirsiniz.

Dediginiz cok sacma ama sanki kitap elestirmenligi kac yuzyillik bir sey? Onlar da olur yani. Biraz da o kitap elestirmenlerinin sikiciligi. Mesela İlber Ortayli'nin kizina okulda sormuslar baban ne is yapiyor diye, o da demis ki "benim babam sikici kitaplar okur ve sikici kitaplar yazar." demis. Babasi guluyor tabi buna. Dogrudur ben de cok cabuk sikiliyorum tarih okurken ne kadar guzel olursa olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kere başladım bitiremedim suç ve cezayı yine başlayıp bitiricem o kitabı birgün ne zaman ama bilmem malesef benide çok sıkıyor ama yılların en beğenilen yazarı eleştricek kapasitem olduğunu düşünmüyorum!

• Dostum, ben onu yıllar önce okudum ama genede Rehinci kadını nasıl öldürdüğünü gözümün önünde canlandırırım. Birde atın ölme sahnesi...

Bir çok insana tavsiye ettiğim süper bir kitap.

Senin adına üzüldüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Serebrum

Bu saçma yorum popüler kültürün insanın derinliğine ne denli işlediğinin ayrı bir kanıtıdır. Kendi fikrinden olmayanı "kapasitesi yok" yahut "salak" diye nitelendirebilen bir insan gelip rus edebiyatını savunmaya çalışıyor ya, şaşıyorum. Dostoyevski bir balondur ve kitabı Balzac ya da benzer yazarların aksine betimlemeden çok boş laflarla ve yüklemsiz cümlelerle doludur. Dostoyevski zamane rus vatandaşını tam olarak yansıttığından ünlenmiştir, yüzyılımızla bir ilgisi yoktur ve üslubu da özen içermez, nokta.

Edebiyat anlayışınız elif şafak ve vampirci tayfayla sınırlı. Bunu anlıyorum.

Uzun uzadıya yazacaktım ama sizin gibi bir kişiye laf anlatacak kadar boş zamanım yok. Zaman kaybısınız. Çok net!

• El Fuego kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim sen benim ne okuduğumu bilip bilmeden nasıl oluyor da beni yermeye kalkabiliyorsun? Benim hakkımda saygısızca önyargılı yorum yapıp sonra beni kaale almayacak kadar açık görüşlü olduğunu mu iddia ediyorsun? Zavallısın. Mümkünse tek bi laf daha söyleme zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serebrum -- 17 Temmuz 2017; 3:2:33 >
    Aciz ve cahil kişilere uygun hakaret etme kuralını bozmadınız. İşiniz pek zor. Yazık...

• El Fuego kullanıcısına yanıt
    Kendi fikrinden olmayan insana tepeden bakanda aramak lazım at gözlüğünü. Karşıdakini cevap vermeye layık görmediğini söyleyip lafın altında kalmamak için iki cümle daha ortaya atanda aramak lazım cehaleti.

• Karamazov Kardeşler dünyanın en iyi kitabıdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vermek istediği mesajı anlamayacak kafadaki mistik hippiler kendisini abartmayı seviyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Vermek istediği mesajı anlamayacak kafadaki mistik hippiler kendisini abartmayı seviyor

Anafikri "oldurmek kotudur." mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Vermek istediği mesajı anlamayacak kafadaki mistik hippiler kendisini abartmayı seviyor

Anafikri "oldurmek kotudur." mu?

Alakası bile yok gerçekten kitabı anlayarak okuduğundan şüpheliyim ana karakter çelişik tiksinç hareketleri olan biri kendini parçalamak uğruna gerekçe yaratacak kadar riyakar bunlara ilaveten dostoyevski ölmeden önce ölme kavramını gizlice okuyucuya zerk ettirmeyi amaçlıyor lazarus metaforundan çıkarabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 19 Temmuz 2017; 1:57:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Karamazov Kardeşler dünyanın en iyi kitabıdır

Şuanda oluyorumda başları sıkıcı geldi biraz sonradan açılacak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

Orijinalden alıntı: Serebrum

Bu saçma yorum popüler kültürün insanın derinliğine ne denli işlediğinin ayrı bir kanıtıdır. Kendi fikrinden olmayanı "kapasitesi yok" yahut "salak" diye nitelendirebilen bir insan gelip rus edebiyatını savunmaya çalışıyor ya, şaşıyorum. Dostoyevski bir balondur ve kitabı Balzac ya da benzer yazarların aksine betimlemeden çok boş laflarla ve yüklemsiz cümlelerle doludur. Dostoyevski zamane rus vatandaşını tam olarak yansıttığından ünlenmiştir, yüzyılımızla bir ilgisi yoktur ve üslubu da özen içermez, nokta.

Edebiyat anlayışınız elif şafak ve vampirci tayfayla sınırlı. Bunu anlıyorum.

Uzun uzadıya yazacaktım ama sizin gibi bir kişiye laf anlatacak kadar boş zamanım yok. Zaman kaybısınız. Çok net!

Bana yazın kendisinin abartıldığını düşünüyorum bazı konularda aynı fikirde olmama rağmen

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.