Şimdi Ara

Dostoyevski hangi kimin çevirisinden okunmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
7.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeraltından notlar kitabını aldım can yayınları. şimdi suç ve ceza ve karamazov kardeşler almayı düşünüyorum. hasan ali yücel ve mazlum beyhan çok iyi diye duydum. bundan sonra alıcağım kitaplarda hangisinin çevirisini okumalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: R-John

yeraltından notlar kitabını aldım can yayınları. şimdi suç ve ceza ve karamazov kardeşler almayı düşünüyorum. hasan ali yücel ve mazlum beyhan çok iyi diye duydum. bundan sonra alıcağım kitaplarda hangisinin çevirisini okumalıyım?

İş Bankası çevirileri en iyisidir dostum. Fiyat olarak da iyidir. Tavsiye ederim. Aynı zamanda tek tip kapakların olması kitaplıkta güzel duruyor.

• İs Bankasi en iyis degil. Rus Klasiklerinde İletisim cok cok daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

İs Bankasi en iyis degil. Rus Klasiklerinde İletisim cok cok daha iyi

buyrun cenaze namazına. hangisini seccem ben simdi

• Suç ve Ceza için İş Bankası Mazlum Beyhan çevirisi.
    Karamazov Kardeşler için İş Bankası Nihal Yalaza Taluy çevirisi
    Budala için İletişim Mazlum Beyhan çevirisi.

Bu kitaplar için bunları tercih edin mutlaka. Ama yardımcı olması açısından şunu da söyleyeyim. Ergin Altay, Mazlum Beyhan, Nihal Yalaza Taluy bu üç isim Rus çevirilerinde gerçekten iyi isimler. Kendi bütçenize, yayınevi tercihinize göre alın kitaplarınızı. İş Bankası hem kaliteli hem ucuzdur. İletişim pahalı ve kalitelidir. Özellikle Rus klasikler için Can Yayınları'nı tercih etmenize gerek yok. Oldukça pahalılar çünkü. İletişim, İş Bankası ve bulursanız Varlık Yayınları klasikte tercihiniz olsun. Bu üçünde de bulamazsanız -çok zor ama- Can Yayınları tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Ugly -- 30 Temmuz 2015; 18:07:51 >
  • İş bankasını bazı çevirileri (örn: Suç ve Ceza) mükemmel bazı çevirileride kötü (örn: Yeraltından Notlar)...
    Özelikle Yeralrından Notları başka bir yayınevinden çok önce okumuştum ismi aklıma gelmiyor. Şimdi okuyamıyorum bile.

Şimdi baktım Suç ve Cezayı Mazlum Beyhan, Yeraltından Notları Nihal Yalaza Tulay çevirmiş....
    Yani Mazlum Beyhansa çevirmen gözün kapalı al. Nihalse almadan önce bir düşün derim.

• Suç ve cezayı mazlum beyhandan okuyorum tel kelimeyle mükemmel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nutuk hangi yayınevinden?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • The Ugly kullanıcısına yanıt
    İletişimden okudunuz mu hocam hiç klasikleri? Ben hep iş bankası aldım ama onu bilmiyorum hiç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

İletişimden okudunuz mu hocam hiç klasikleri? Ben hep iş bankası aldım ama onu bilmiyorum hiç..

İletişimden okuduğum tek klasik var o da Dostoyevski'nin Budala'sı. Onun dışında ilk tercihim her daim İş Bankası oldu. İletişim'i tercih etme nedenim ya çevirmen faktörüdür ya da İş Bankası'nda baskısı olmaması olur. Budala'da da çevirmenden ötürü tercih etmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

İs Bankasi en iyis degil. Rus Klasiklerinde İletisim cok cok daha iyi

Oyle buyuk fark olmaz, iki yayin da cok iyidir ama is bankasi fiyat artisiyla Iletisim'in onune gecer.

Ben sahsen Suc ve Ceza'da Mazlum Beyhan'in cevirisini cok begenmistim, Is Bankasi'ni herkese oneririm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 3 Ağustos 2015; 14:02:46 >
  • Hasan Ali Yücel çevirileri en iyisidir.
  • ikisinden de okudum ikisi de iyi(iletişimle iş bankası)
    hangisi ucuzsa onu al bence
  • yine can yayınlarından alın bence. Suç ve Ceza ile Karamazov Kardeşler kalın kitaplar oldukları için bitene kadar kitap oldukça yıpranıyor. Bunun önüne geçmek için Can Yayınları'nın kapak korumaları var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.