Arkadaşlar merhaba, Forumda Dostoyevski ile alakalı olarak bir ana başlık bulamadım. Dostoyevski eserlerini, külliyatını okumuş veya Dostoyevski okumaya karar vermiş forum üyelerinin bu başlık altında fikir alışverişinde bulunması çok iyi olur. Arkadaşlar ben Dostoyevski okumaya kronolojik olarak başladım sayılır. İlk olarak Başyapıt Suç ve Ceza ile başladım ve sonra ilk eseri İnsancıklar, Öteki, Beyaz Geceler, Ezilenler, ve şimdi Ölüler Evinden Anılar ile devam ediyorum, sırada Yer Altından Notlar, Kumarbaz, Ecinniler, Budala, Delikanlı, Karamazov Kardeşler ve son olarak Bir Yazarın Günlüğü (YKY) ile noktalamayı planlıyorum. Bu Kitapları okurkende yine tedarik ettiğim Joseph Frank'ın Çağın Yazarı:Dostoyevski adlı biyografi kitabından faydalanıyorum, tam 26 senede yazmış bu biyografi eserini bu sebepten çok değerli bir kaynak. Her romanın yazılış hikayesi bu biyografi kitabında mevcut. Ayrıca okuduğumuz veya okuyacağımız kitapları hakkında da burada yorum ve eleştirileri yapmamız faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkürler, faydalı olmasını temenni ediyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyel -- 27 Ocak 2023; 12:21:43 > |
Bildirim