Şimdi Ara

Dosya, fotoğraf, arşiv vb. saklamak için en iyi seçenek? SSD, HDD, Cloud

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, belge, çalışma dosyası, fotoğraf, video, müzik arşivi vb her türlü yedeklemeyi yapmak için en garanti seçenek hangisi?

Harici HDD en ekonomik çözüm, mekanik bir yapı ve zamanla Bad Sector oluşuyor ve okunamayan dosyalarla karşılaşıyoruz.

Taşınabilir SSD hız açısından çok iyi, fiyat olarak yüksek. Forumda bir arkadaş dosyalarınız asla SSD'lerde saklamayın demişti. Benim mantığıma göre içinde HDD gibi mekanik hareketli bir parça olmadığı için daha dayanıklı olduğunu uzun yıllar bozulmayacağını düşünüyorum. Teknik bilgisi, iyi-kötü tecrübesi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim.

USB Stick şeklinde 128gb, 256gb, 512gb gibi ürünler var. Bunların çalışma prensibi olarak SSD'lerden farkı var mı? Güvenli mi?

Fiyatları düşmeye başladı. Bunlardan 2-3 tane alıp dosyaları yedeklemek mantıklı mı?

CLOUD yani bulut sistemler. Yedekleme için belli bir yıllık ücret ödediğimiz bu seçenekte internet bağlantımızın olmadığı durumlarda dosyalarımıza ulaşamayız. Bağlantı zayıfsa (ki ülkemizde 100 kişiden 90'ı intenetten şikayetçi) dosya indirmek ve yedeklemekte sıkıntı çekeriz. Ayrıca özel belgeler, dosyalar açısından güvenli midir çok da emin değilim. Gerçi Google hesaplarımız ile telefon yedekeleme vs ile tüm hayatımıza erişebiliyorlar =)

• taşınabilir ssdler ve usb bellekler bana göre. usb bellekler de solid state'dir yani ssd mantığıyla çalışır ama yüksek voltajda yanma riski daha yüksektir.

• En güvenli veri depolama cihazı hala HDD lerdir.

Dünyanın en ucuz veri kurtarması ise , verilerinizi en az iki yedek olarak saklamaktır.

SSD lere güvenmeyin. SSD ler yaygınlaştıkça canı yananlar artmaya başladı. Sadece işletim sistemi çalıştırmak için düşünün veya düzenli olarak yedek alın.

Flash belleklerden , SD / MicroSD tarzı elektronik depolama birimlerinden korkun. 1 defa kullanıp çöpe attığım flashlar oldu

Mobil cihazlarınızdaki verileri düzenli yedeklemeyi ihmal etmeyin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.