Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarda bir sürücüden diğer bir sürücüye veri kopyalarken bir kasılma meydana geliyor nedeni ne olabiliri acaba? işlemci kullanım oranında ve ram kullanım oranında belirgin bir artış olmamasına karşın neden bu denli kasılıyor dersiniz? Mesela programı açmak için tıkladığımda açılması için bir süre beklemem gerekiyor aynı şekilde oyun açacağım zaman da oyuna girmesi için gereken süre insanı çileden çıkaracak derecede uzuyor. Şunu da belirteyim bu problem bilgisayara ikinci sbt diski taktıktan sonra meydana gelmeye başladı.
ve 3 adet sbt disk var seagate st3500320as 500 gb (sistem bunda kurulu) samsung hd502ij 500 gb samsung hd103sj 1 tb
Seagate ten olabilir bende de aynı sorun var hd düştü mü darba aldı mı hiç?
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim arkadaşım.
Hayır herhangi bir düşme darbe vs. yok. Benim aklıma takılan sistemde birden fazla sbt disk olması böyle bir sorun yaratıyor olabilir mi ? Çünkü önceden böyle bir sorunum yoktu seagate vardı önceden de diğerleri daha sonra eklendi.
ısınma olabilir
şöyle teorik birşey söyleyebilirim sorun 2.hddden sonra başladıysa 2. hdd darboğaz yaptırıyor olabilir.. giriş çıkışları kabloları vs kontrol edin..
Board da takılan sata girişini değiştirin 1 yerine 2 veya 3 4 değiştirip deneyin bir de
3de satadan mı bağlı
çogu pcde genellikle öyle bi sorun var aktarım yaparken kasmalar oluşuyor
güçle alakalı bir sorun da olabilir, bu kadar hdd i karşılayabilecek güçte power supply ın var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: goodfalles
3de satadan mı bağlı
evet üçü de satadan baglı.
quote:
Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.
güçle alakalı bir sorun da olabilir, bu kadar hdd i karşılayabilecek güçte power supply ın var mı?
thermaltake tr2 rx 500 watt güç kaynağım var. sistem için yeterli diye düşünüyorum. sizce yetmiyor olabilir mi?
o power supply ın aslında yetmesi lazım, hdd lerde bad sector oluşmuş olabilir bu da kasılmaya yavaşlamaya neden olur, hdtune programıyla tarat bence
ram sorunu olabilir kasma ram le alakalı dos ekranında yani formatta kasıyorsa ram de olabilir diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: hıdeyce
ram sorunu olabilir kasma ram le alakalı dos ekranında yani formatta kasıyorsa ram de olabilir diye düşünüyorum.
Formatta ya da dos ekranında bir kasma yok hocam.
Sabit disklere bozuk sektör taraması yapayım bakayım birşey çıkacak mı.
Dosya aktarımı yapmak bilgisayarlar için en külfet işlerden biri zaten. En yavaş donanım parçaları listesinin başındaki bi parçaya hem dosya aktar hem program aç hem oyun oynat derseniz kasmaması için bi sebep göremiyorum. Özellikle dosya aktarımı sırasında başka işlerle ugraşmamanızı öneririm , sisteminizde herhangi bi sorun olmadıgınıda rahatlıkla söyleyebilirm
Sanırım antivirüs yazılımından kaynaklanıyormuş sorun. Şimdi başka bir yazılım kullanıyorum ve kasma epey azaldı diyebilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme