Şimdi Ara

Dota 2 Oyuncu sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunu son zamanlarda artık bırakma seviyesine geldim bir kaç şikayetim var eminim ki benimle aynı fikirde olanlar vardır,

Öncelikle mmr sisteminden bahsetmek istiyorum

"MMR Saçmalığı
    Bu mmr sisteminden şikayetçi olan bir tek ben miyim acaba dota 1 den beri bu oyunu oynayan biriyim dota 1 uzun süre oynadıktan sonra dota 2 çıktı ona başladım tabi o zamanlar mmr filan kasmıyoruz sonra lol e geçtim 1 sene kadar oynayıp lol lün veletlerinden sıkılıp tekrar dota 2 ye geçtim fakat bir süpriz mmr iyi dedim güzel lol lig sistemi gibi puan sistemi neyse 10 oyun oynadım yendim yenildim uzun süredirde oynamadığım için bi afalladım 2500 mmr dan açıldı sonra öğrendim ki kötü bi yerden başladım dedim olsun ben alışınca oyuna kasarım zaten 25 mmr galibiyet başına 20 maç kazamsan 500 zaten derken facia üstüne facia herkes carry her maç midd kavgası trolleyen feedleyen lion pickleyip oyun başladıktan sonra ben supp değilim diyen mi dersiniz. 500 mmr kascam derken düştüm 2000 e her kaybettiğim maç ile daha da rezil bi yere gidiyorum supp seçersin ben solo gidicem trilane gidin diye ağlayanı mı istersin midd invoker seçip dağa taşa meteor atanımı istersin. Sonuç olarak kazanınca +25 kaybedince -25 olayıyla hiç bir yere gelemiyorsunuz. Bu aldığınız övgüyü reportları görebildiğiniz bir bölüm yapmılar 8 tane övgü terk etme yok rapor yok peki sonuç ne ? tebrik ederiz ulan bi 200 mmr atta diğerlerinden bir farkım olsun 10 kişi report etmiş olsa ne olacak en fazla chat ban. Zaten mmr bi kere kötü açtıysan bi daha yapacak bişey yok o steam hesabını çöpe mi atalım yani. Çözüm olarak herkese ayda 1 veya 2 ayda bir mmr sıfırlama seçeneği veya onu da geçtim lol deki gibi 3-4 ayda bir herkesin mmrlar sıfırlansın. Bir de pick olayını lolden alabilirlerse dota 2 o zaman oynanabilir bir oyun olur. Pick olayına anlatayım herkes oyun ararken 2 tane lane seçiyo mesela diyorum ki midd veya carry herkes seçiyo seçimlere göre oyuncuları eşleştiriyor. Son sözüm yıllardır dota oynuyorum hiç bu kadar nefret etmemiştim dota 2 şuan için oynanamaz haldedir. bu başlıktan sonra ben dedim diye herkes oyunu bırakacak oyun toptan değişecek diye bir beklentim yok sadece içimi dökmek istedim :D"

Bu steam üzerinden yazdığım inceleme genel sorunlara burada değindim

şöyle bir kez daha toparlayım bu bir e-spor ise hiç bir spor müsabakasında kazandığında +25 kaybettiğinde ise -25 puan mantığı yoktur eğer bir takım oyunu oynuyorsak ve bu oyunda takım arkadaşlarımız rastgele olarak eşleşiyorsak (burada rastgeleden kastım takım arkadaşlarınızın oynayacağı rolleri belirlemeksizin oyuna başlamanız bu şuna benziyor bir halısahaya giriyorsunuz ve kimseyi tanımıyorsunuz sonra maç başlıyor ve kaleniz boş herkes orta saha ve forvet bölgesinde bu oynadığınız ne futbol ne de oynadığınızdan zevk alırsınız.) daha komplike evet belki lol gibi bir derecelendirme sistemi gerekmektedir ve rollerinizi maça girmeden önce belirleyip ondan sonra eşleştirme yapılmalıdır.

Ve farkındamısınız bilmiyorum fakat oyuna gelen yenilikler yeni item yeni hero ve sadece para kazanmak için battlepass (dergi) bunun dışında ufak tefek görseller genel yapıya hiç bir değişiklik yapılmıyor.

Oyuncuların fikirlerine zerre önem verilmiyor oyunda küfür eden sürekli flame yapan adama chat ban cezası veriliyor ve bu adam benim takımıma düştüğünde hiçbir şey yazamıyor yani cezalı adam benim takımımda ise komple takım cezalandırmış olunuyor böyle takım oyununun üst düzeyde önem teşkil ettiği bir oyunda chat ban - iletişimin engellenmesi nasıl bir cezadır. Bunun yerine mmr silinmesi vb. cezalar ile daha caydırıcı önlemler alınabilir.

Bilmiyorum buraya kadar okuyan olmuşdur fakat bu sorunlarımı dile getirdiğim bir maili "dota 2 team" mail olarak yolladım.

Eğer benim gibi düşünen ve destek olmak isteyenler olursa gerekli bilgileri aşağıya yazıyorum.

" I am feeling very bad because of some conditon to dota game play and hero pick progress and mmr system.
    i played dota 2 5000+ hours . i dont know is this important for you but i am thinking to give up to play dota.
    Dota 2 is the god of moba but league of legends is solved this problem before you and still you dont do anything about this.
    -The MMR system problems: When you won a game you earn +25 mmr and when you lose -25 mmr. This is not fair because we spend our 2 hours for 2 game and we earn nothing. it must be more complicated and you must look how the players playing style(for support :buying wards for carry:kda )
    -The Community: There is no communication with the amateur players beetween valve. There is no control mechanism in the game . Last years just added 2 or 3 heroes and some items. But there is no ticket system in the game
    - The Hero Pick System : you can do this part of game like league of legends maybe all the players before the game choose their roles(support,carry.tank) then they can pick heroes. So if you can do like that the games will be more playable and funny.
    And last thing i have to say the success of League of Legends is it doesnt allow the conflict between players.
    Thank you ,
    i hope you give us some answers about this.
    And sorry for my english :).

"

Link :http://www.valvesoftware.com/email.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juba13Tv -- 3 Kasım 2016; 0:16:3 >

• söylediğin hiç bir şeye katılmıyorum

birincisi 1k açıp 3k ya kasan da biliyorum 1k dan düşük açıp 3k ya kasanda olay sende bitiyor chate sadece him i am mmr booster i go mid pls falan yazarsan zaten salıyorlar :D

lol de o sistem var ama yine herkes kafasına göre alıyor değişen bir olay yok :D

lolde mmr sıfırlama yok sadece lig denen şeyler sıfırlanıyor sen yine 10 maç atıp mmr a göre lige yerleşiyorsun

lol de mmr var ama sadece bunu lig diye gösterip asıl mmr ı gizlemişler dota da her şey saf her şey belli

son olarak 2k da oyun taşıyın artık şikayet etmeyin :D
  • Ver acc ni 3k yapayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay ver kasayım olayı değil ben mevcut durumdan olan şikayetimi paylaşmak istedim sadece 3-4k mmr altında oyun oynanmıyor yada oynanan oyun dota değil. Herkes international oyuncusu havasında her 10 oyundan 7-8 de supportsuz oyun oynuyorum kendi lanenimde ezdiğim adam 5 dakika sonra hayvan gibi feedlenme olaylarımı dersin yani anlatmakla bitmez lol 1 sene boyunca oynadım dereceli oyunlarda 10 oyundan belki 1 inde oyun başında seçtiği rolü oynamayana denk gelmişimdir. Şu da evet lol anca 1 sene dayanabildim dota tabi ki moba nın kralı ama bu sorunların düzeltilmemesi anlamına gelmiyor yukarda bahsettiğim konulara geliyor yine oyuna eklenen bir yenilik yok. Farkettiyseniz değişen metayla birlikte güçlü olan karakterlere itemler setler çıkarılıyor sonra yeni metaya geçiliyor veya çıkarılan battlepass sadece valve in ticaret açlığını bastırmak için getirdiği şeyler oyuncu için yapılan bir yenilik yok.

Şunu da belirteyim 10 senedir dota oynuyorum yorumlara baktığım zaman hiç dota 1 oynamamış gibisiniz o zaman ki zevki alsanız eminim böyle olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juba13Tv -- 3 Kasım 2016; 14:4:51 >

• Örnekler vermek gerekirse

http://steamcommunity.com/id/drhsynkrmn3/recommended/570/

http://steamcommunity.com/id/careosmanpamukoglu/recommended/57

http://steamcommunity.com/id/akifkavaz/recommended/57

http://steamcommunity.com/id/akifkavaz/recommended/57

http://steamcommunity.com/profiles/76561198066545969/recommended/570/

Genel şikayetler aynı istediğimiz şey gelişim ve Türk oyuncularının iletişime geçeceği bir community sistemi, sadece sorunların düzeltilmesini istiyoruz çok mu ?

• Ben unranked oynamama ve "Bu sefer sinirlenmeyeceğim." dememe rağmen oyunu bazen haftada bir, bazen ayda iki üç kere oynayacak kadar çok bırakmışımdır. DotA 2'de ilk oyununu benim ile benzer tarihte atan arkadaşların çoğu 2000-3000 oyun atmış, tabiî ki bu bir kıstas olamaz ama ben 800 oyun atmışım ve 200 tanesi son bir iki ayda oynanmıştır.

Ranked daha ciddi ama bana lâzım 3k-4k hesap, her oyunda taşımaktan, oyunculara görevini anlatmaktan, eksik yaptıkları şeyleri anlatmaya ve olumsuz tepki almamaya çalışmaktan sıkıldım. Ben 1,5'luk oynarım, sorun değil, konsantrasyon sağladıktan sonra lane'i domine etmek için neredeyse yapılabilecek her şeyi yapıyorum. Yeter ki takımım 1'lik oynamasa bile 0,80'lik oynasın.

DotA 2 oyuncuları, LoL oynadığım dönemde -en son 3-4 yıl öncesine tekabül ediyor- oynayan arkadaşlara göre şaşırtıcı derecede berbat. Oyun tarzları kötü, ruh hâlleri kötü, davranışları kötü, eğlenmek için oynayan az, eğlendiğini sanan ama aslında saçmalayan insan sayısı çok. Yoğun olarak oynamaya başladığımda her oyunda en az bir rezalet oyuncunun olması beni çok şaşırtmıştı.

Oyun şahane, potansiyeli şahane, görüntüleri çok güzel, kendisine has özellikleri çok güzel. Yapılabilecekler, her oyunun öznel olması çok güzel. Ama oyuncuları berbat.

Kaybettiğimizde kazandığımızdan az puan kaybetmek ilginç olabilir. Bu düşünceyi çevrelice düşünmedim ama işi bunu düşünmek olan çalışanlar bu sistemi güzel oturtabilir. Kazandıysan ödüllendiren, kaybettiysen kulağını çeken, tekrar kaybedersen de cezalandıran (Yani bir galibiyete 25 MMR verirken iki yenilgiye toplamda 12,5'tan 25 MMR düşmek gibi örneğin) bir sistem mantıklı olabilir.

Chat abuse yapan adamın report yeyip de chat ban alması kadar doğru şey yok. Ekstradan MMR da düşsün diyorsanız, o da değerlendirilsin evet. Adam birkaç kelime etti diye, kendini kaybetti diye 24 saat chat ban cezası alırken ötekisi her oyunda aynısını yapıyorsa o da 24 saat almasın örneğin, gerçi daha fazla verdikleri de oluyor 48, 72, 96 gibi, ama bir de üzerine MMR düşsün. Yaptığı hareketin şiddetine göre ceza belirlensin ve bu cezanın uygulanması çok hassas olsun. Chat ban şart yalnız. Bir yabancı arkadaşın yazısına denk gelmiştim, çok iyi oynadığını söyleyen ama sürekli hakaret eden, aptallığı tolere edemeyen, normalde sakin ama oyunda canavar dönüşen bir insan olduğunu söyleyip yüklü bir miktar (Yanılmıyorsam 1 hafta ama şimdi 1 hafta kulağa fazla geldi) chat ban aldığını, bu dönemde oyun kazanma oranının çok arttığını yazmış kendisi. Ben de benzerini yaşıyorum. Ufak tartışmalar sürtüşmeler anlaşmazlıklar olduğunda chat ban ağır gelebiliyor. Düzeltilecek şeyleri düzeltememek, ping atmanın bile kısıtlanması falan büyük sıkıntı oluyor. Ama zaten arızalı bir takımda chat ban olmasa saydıracakken chat ban var diye kendi işimize bakıp üç maymunu oynayarak oyunu kazanmak chat'ten saydırarak kazanmaya göre daha yüksek olasılıklı.

8 sene DotA oynadım, her fırsatta oynadık, hep çok güldük hep çok eğlendik. Ama DotA 2'nin oyuncuları çok berbat, bu kadar güzel ve bu kadar yüksek potansiyelli oyunu hak etmiyorlar. Son bir iki aydır kafam rahat. Neden? Eninde sonunda kaybedeceksek elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıp elinden geleni bile yapmayan insanlara sataşmak çok nadir meyve veriyor, doğruyu göstermeye çalışıp anlamıyorsa ya da kavgaya meyilli bir karakteri varsa muhattap almamak en doğrusu ve bunu uygulamaya çalışıyorum. Bir de solo girdiysem ya mevcut durumun en iyisi olmaya, olur da takımım doğrulursa geride kalmamaya çalışıyorum. Listemde her zaman oynayabileceğim genel bir standardı olan, iyi oyuncuları bulunduruyorum. 275 oyun atıp 145'ini kaybettiğim, 130'unu kazandığım bir arkadaşım var meselâ, genelde takımın aksayan kısmı o oluyor. Onunla oynamayı bıraktım, sevdiğim de bir arkadaş ama en azından benim seviyemdeki arkadaşlardan bir ikisi daha aynı oyuna katılmadıktan sonra kendisini çağırmıyorum. İyi biri olması iyi bir oyuncu olduğu anlamına gelmiyor. İyi oyuncudan kastım efsane performans değil, belirli bir kalitesi, seviyesi olan, bir oyunda 10-3-13 oynarken bir sonraki oyun benzer seviyede olsa da 0-11-5 oynamayan oyuncu demek istiyorum.

Support'suz oynamaya ben de alıştım. Hatta dandik support'u ben yolluyorum ve hardlane'e karşı carry ile tek kasıyorum. Support arkada duruyor, pull yok harrash yok zone yok deny yok. Exp almayayım diye uğraşıyor ama biz 4 level iken kendisi başka yerlere gank gitmiyor, pull yapmıyor ve 1 level olarak dolaşıyor. İyisi mi orman yapan varsa onunla birlikte mid ve safe lane'e gitsin deyip postalıyorum. PA ile Timber/DK/Void/Ench/Tide/Bristle (Bu kolay biraz)/Axe/Legion'a karşı mücadele ettiğim çoktur. O zaman kim daha iyi deny yapıyorsa, kim daha iyi harita kontrolü sağlıyorsa o avantaj kazanıyor. Ve benim uzmanlık alanım deny ve last hit olduğundan takımım efsane bir salaklık performansı göstermediği sürece oyunu taşıyorum.

Bu oyunda oynayacağın görevi oyundan önce seçmek çok az oyuncunun bunu tam anlamıyla kullanmasıyla sonuçlanacaktır. Çoğu support oyuncusu support oyuncusu olduğundan oynamıyor, insta pick yaptın diye kazanmak istiyorsa support oluyor. Ya da "Neden ben geri adım atacakmışım ki?" deyip Sniper/PA/Slark/TA/Sven gibi bir takımla oynayabiliyorsunuz.

Ben support oynamayı beceremem. Yani beni support oynatmak potansiyelimi ve iyi bildiğim şeyleri kullanmamak, bir de bilmediğim detaylarda işimi yapamamak ile sonuçlanır. O yüzden support olmuyorum ama takımımdaki carry, benim support olarak gösterdiğim aciz performansla bile benden daha iyi carry olacaksa support da oluyorum, şimdi ne alayım, ne lazım, nereyi wardlayayım diye sürekli soruyorum. Battle cup'ı kazandığımızda ilk iki oyunun aksine Abaddon ile sup/tank/initiator görevinde oynamıştım. Benden daha iyi bir carry'e alan açmak için. Bunu PA ile oynarken de yapıyorum arada sırada. Bir oyunda benden daha iyi last hit/deny/farm/dikkat ve beceriye sahip Antimage vardı, 2 support ile oynuyorduk, ben yine salak support kurbanı oldum, kötü support bana düştü. Kendi support'umu onun lane'ine ve ortaya gönderip ben Tide'a karşı mücadele verdim, hardlane oyuncusu gibi oynadım, exp ve alabildiğim kadar last hit alıp Antimage'in yancısı gibi dolandım. Oyunu rahat kazandık.

Böyle uzun bir yazı oldu ama pek yararlı olmadı. Toparlarım ileride. Konuyu sevdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Juba13Tv

Olay ver kasayım olayı değil ben mevcut durumdan olan şikayetimi paylaşmak istedim sadece 3-4k mmr altında oyun oynanmıyor yada oynanan oyun dota değil. Herkes international oyuncusu havasında her 10 oyundan 7-8 de supportsuz oyun oynuyorum kendi lanenimde ezdiğim adam 5 dakika sonra hayvan gibi feedlenme olaylarımı dersin yani anlatmakla bitmez lol 1 sene boyunca oynadım dereceli oyunlarda 10 oyundan belki 1 inde oyun başında seçtiği rolü oynamayana denk gelmişimdir. Şu da evet lol anca 1 sene dayanabildim dota tabi ki moba nın kralı ama bu sorunların düzeltilmemesi anlamına gelmiyor yukarda bahsettiğim konulara geliyor yine oyuna eklenen bir yenilik yok. Farkettiyseniz değişen metayla birlikte güçlü olan karakterlere itemler setler çıkarılıyor sonra yeni metaya geçiliyor veya çıkarılan battlepass sadece valve in ticaret açlığını bastırmak için getirdiği şeyler oyuncu için yapılan bir yenilik yok.

Şunu da belirteyim 10 senedir dota oynuyorum yorumlara baktığım zaman hiç dota 1 oynamamış gibisiniz o zaman ki zevki alsanız eminim böyle olmazdı.

Valla yanlis dusundugun seyler olsada genel itibariyle haklisin. Ben uzun zamandir yenmek yenilmek olayini bir kenara biraktim sadece kendi oyunuma konsantre olmaya basladim. Her oyundan sonra yensemde yenilsemde replaydan kendi oyunumu izliyorum, neleri yanlis yaptim, oyunu nasil tasirdim acaba diye. Ladder da yukselmenin tek yolu 9 kisiye karsi oyun nasil kazanilir bunu cozmek.

• u have to MakeMyFireOut U kullanıcısına yanıt
    Bir de zorunlu olduğumuz bir husus var. Pozitif olmak, alttan almak, inatlaşmamak. İnatlaşmayıp alttan da almak istemiyorsanız o zaman takımı düzeltemediğiniz için olumlu olumsuz tüm iletişimden kaçınıp (Ben yine de basit iletişim kuruyorum gitme, şuradalar, şunu al diye, cevap ne gelirse gelsin devam ediyorum) kendi oyunumuza yoğunlaşmak gerek.

Oyundan sonra report'la, ignore'la ne yapıyorsan yap. Ama o oyunu kazanmak istiyorsan nazik bir rönesans beyefendisi olmak zorundasın. Negatif telkin her zaman tutmuyor. DotA 2'de çoğu zaman tutmuyor.

İşte benim battle pass level 67 diye, 440 win varken 360 commend var diye (Görürlerse belki söz dinlerler diye profile ekledim), bir de battle cup'ı kazandığımız için oyunun yükleme ekranında ismimiz, ismimizin yanında da kupa, geçiyor diye bu sıralar ranked'da "Ben de carry oynayacam." diyen pek olmuyor. Son 5 oyunumda hiç denk gelmedim. Adam Slark alıp bizim ve rakibin pick'leri beklerken ben çat diye insta pick yapıyorum PA ile. Rubick, ES, Disrup falan seçiyor tıpış tıpış :)

Güce duyulan korku ve uysallık çok ilginç gerçekten.

• Ben oyun tasımak icin mid picklerim genelde. Mid i alamazsam kesinlikle carry yerine supprt picklerim. Inanin support olarak carry e gore daha rahat kazaniliyor. Hele yaninda 2. Sup/roamer varsa ve soz dinliyorsa carry in tek kollu bile olsa yarattigin space le tek yapmasi gereken sag tiklamak oluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

Ben oyun tasımak icin mid picklerim genelde. Mid i alamazsam kesinlikle carry yerine supprt picklerim. Inanin support olarak carry e gore daha rahat kazaniliyor. Hele yaninda 2. Sup/roamer varsa ve soz dinliyorsa carry in tek kollu bile olsa yarattigin space le tek yapmasi gereken sag tiklamak oluyo

Last hit yapamayan, farm yerine aşırı agresif oynayan, hardlane ile hp takası yapan (adamın hardlane olmasının sebebi o zaten, hp exchange yapmak), 30 dakika kasıp oyunu kazandıracağını sandığı için (mümkün ama onun da yeri var hak verirsiniz ki, rakip çok agresifken ikinci kuleleri almaya çalışıyorken, kill sayısı da sizin takımdan en az 5-6 fazlayken rakibin sizi iplememesinin sebebi bir şey değiştirebileceğinize inanmıyor olmasıdır) lane'de aheste aheste son vuruş bekleyen, ilk girdiği savaşta hiçbir şey yapamayıp ölen bir oyuncudan performans beklemek beyhude oluyor biraz. Muhteşem support performansınız varsa carry'nin salaklığını azaltabilir, dediğiniz gibi ona alan açabilirsiniz ama kötü support ile oyun kazanma oranım kötü carry ile oyunu kazanma oranımdan çok daha yüksek. Orta benim asıl koridorum olsa da o kadar çok -güya- safe lane oynadım ki, ortada oynamaya korkar oldum. Sağı solu her yeri açık efil efil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Ben unranked oynamama ve "Bu sefer sinirlenmeyeceğim." dememe rağmen oyunu bazen haftada bir, bazen ayda iki üç kere oynayacak kadar çok bırakmışımdır. DotA 2'de ilk oyununu benim ile benzer tarihte atan arkadaşların çoğu 2000-3000 oyun atmış, tabiî ki bu bir kıstas olamaz ama ben 800 oyun atmışım ve 200 tanesi son bir iki ayda oynanmıştır.

Ranked daha ciddi ama bana lâzım 3k-4k hesap, her oyunda taşımaktan, oyunculara görevini anlatmaktan, eksik yaptıkları şeyleri anlatmaya ve olumsuz tepki almamaya çalışmaktan sıkıldım. Ben 1,5'luk oynarım, sorun değil, konsantrasyon sağladıktan sonra lane'i domine etmek için neredeyse yapılabilecek her şeyi yapıyorum. Yeter ki takımım 1'lik oynamasa bile 0,80'lik oynasın.

DotA 2 oyuncuları, LoL oynadığım dönemde -en son 3-4 yıl öncesine tekabül ediyor- oynayan arkadaşlara göre şaşırtıcı derecede berbat. Oyun tarzları kötü, ruh hâlleri kötü, davranışları kötü, eğlenmek için oynayan az, eğlendiğini sanan ama aslında saçmalayan insan sayısı çok. Yoğun olarak oynamaya başladığımda her oyunda en az bir rezalet oyuncunun olması beni çok şaşırtmıştı.

Oyun şahane, potansiyeli şahane, görüntüleri çok güzel, kendisine has özellikleri çok güzel. Yapılabilecekler, her oyunun öznel olması çok güzel. Ama oyuncuları berbat.

Kaybettiğimizde kazandığımızdan az puan kaybetmek ilginç olabilir. Bu düşünceyi çevrelice düşünmedim ama işi bunu düşünmek olan çalışanlar bu sistemi güzel oturtabilir. Kazandıysan ödüllendiren, kaybettiysen kulağını çeken, tekrar kaybedersen de cezalandıran (Yani bir galibiyete 25 MMR verirken iki yenilgiye toplamda 12,5'tan 25 MMR düşmek gibi örneğin) bir sistem mantıklı olabilir.

Chat abuse yapan adamın report yeyip de chat ban alması kadar doğru şey yok. Ekstradan MMR da düşsün diyorsanız, o da değerlendirilsin evet. Adam birkaç kelime etti diye, kendini kaybetti diye 24 saat chat ban cezası alırken ötekisi her oyunda aynısını yapıyorsa o da 24 saat almasın örneğin, gerçi daha fazla verdikleri de oluyor 48, 72, 96 gibi, ama bir de üzerine MMR düşsün. Yaptığı hareketin şiddetine göre ceza belirlensin ve bu cezanın uygulanması çok hassas olsun. Chat ban şart yalnız. Bir yabancı arkadaşın yazısına denk gelmiştim, çok iyi oynadığını söyleyen ama sürekli hakaret eden, aptallığı tolere edemeyen, normalde sakin ama oyunda canavar dönüşen bir insan olduğunu söyleyip yüklü bir miktar (Yanılmıyorsam 1 hafta ama şimdi 1 hafta kulağa fazla geldi) chat ban aldığını, bu dönemde oyun kazanma oranının çok arttığını yazmış kendisi. Ben de benzerini yaşıyorum. Ufak tartışmalar sürtüşmeler anlaşmazlıklar olduğunda chat ban ağır gelebiliyor. Düzeltilecek şeyleri düzeltememek, ping atmanın bile kısıtlanması falan büyük sıkıntı oluyor. Ama zaten arızalı bir takımda chat ban olmasa saydıracakken chat ban var diye kendi işimize bakıp üç maymunu oynayarak oyunu kazanmak chat'ten saydırarak kazanmaya göre daha yüksek olasılıklı.

8 sene DotA oynadım, her fırsatta oynadık, hep çok güldük hep çok eğlendik. Ama DotA 2'nin oyuncuları çok berbat, bu kadar güzel ve bu kadar yüksek potansiyelli oyunu hak etmiyorlar. Son bir iki aydır kafam rahat. Neden? Eninde sonunda kaybedeceksek elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıp elinden geleni bile yapmayan insanlara sataşmak çok nadir meyve veriyor, doğruyu göstermeye çalışıp anlamıyorsa ya da kavgaya meyilli bir karakteri varsa muhattap almamak en doğrusu ve bunu uygulamaya çalışıyorum. Bir de solo girdiysem ya mevcut durumun en iyisi olmaya, olur da takımım doğrulursa geride kalmamaya çalışıyorum. Listemde her zaman oynayabileceğim genel bir standardı olan, iyi oyuncuları bulunduruyorum. 275 oyun atıp 145'ini kaybettiğim, 130'unu kazandığım bir arkadaşım var meselâ, genelde takımın aksayan kısmı o oluyor. Onunla oynamayı bıraktım, sevdiğim de bir arkadaş ama en azından benim seviyemdeki arkadaşlardan bir ikisi daha aynı oyuna katılmadıktan sonra kendisini çağırmıyorum. İyi biri olması iyi bir oyuncu olduğu anlamına gelmiyor. İyi oyuncudan kastım efsane performans değil, belirli bir kalitesi, seviyesi olan, bir oyunda 10-3-13 oynarken bir sonraki oyun benzer seviyede olsa da 0-11-5 oynamayan oyuncu demek istiyorum.

Support'suz oynamaya ben de alıştım. Hatta dandik support'u ben yolluyorum ve hardlane'e karşı carry ile tek kasıyorum. Support arkada duruyor, pull yok harrash yok zone yok deny yok. Exp almayayım diye uğraşıyor ama biz 4 level iken kendisi başka yerlere gank gitmiyor, pull yapmıyor ve 1 level olarak dolaşıyor. İyisi mi orman yapan varsa onunla birlikte mid ve safe lane'e gitsin deyip postalıyorum. PA ile Timber/DK/Void/Ench/Tide/Bristle (Bu kolay biraz)/Axe/Legion'a karşı mücadele ettiğim çoktur. O zaman kim daha iyi deny yapıyorsa, kim daha iyi harita kontrolü sağlıyorsa o avantaj kazanıyor. Ve benim uzmanlık alanım deny ve last hit olduğundan takımım efsane bir salaklık performansı göstermediği sürece oyunu taşıyorum.

Bu oyunda oynayacağın görevi oyundan önce seçmek çok az oyuncunun bunu tam anlamıyla kullanmasıyla sonuçlanacaktır. Çoğu support oyuncusu support oyuncusu olduğundan oynamıyor, insta pick yaptın diye kazanmak istiyorsa support oluyor. Ya da "Neden ben geri adım atacakmışım ki?" deyip Sniper/PA/Slark/TA/Sven gibi bir takımla oynayabiliyorsunuz.

Ben support oynamayı beceremem. Yani beni support oynatmak potansiyelimi ve iyi bildiğim şeyleri kullanmamak, bir de bilmediğim detaylarda işimi yapamamak ile sonuçlanır. O yüzden support olmuyorum ama takımımdaki carry, benim support olarak gösterdiğim aciz performansla bile benden daha iyi carry olacaksa support da oluyorum, şimdi ne alayım, ne lazım, nereyi wardlayayım diye sürekli soruyorum. Battle cup'ı kazandığımızda ilk iki oyunun aksine Abaddon ile sup/tank/initiator görevinde oynamıştım. Benden daha iyi bir carry'e alan açmak için. Bunu PA ile oynarken de yapıyorum arada sırada. Bir oyunda benden daha iyi last hit/deny/farm/dikkat ve beceriye sahip Antimage vardı, 2 support ile oynuyorduk, ben yine salak support kurbanı oldum, kötü support bana düştü. Kendi support'umu onun lane'ine ve ortaya gönderip ben Tide'a karşı mücadele verdim, hardlane oyuncusu gibi oynadım, exp ve alabildiğim kadar last hit alıp Antimage'in yancısı gibi dolandım. Oyunu rahat kazandık.

Böyle uzun bir yazı oldu ama pek yararlı olmadı. Toparlarım ileride. Konuyu sevdim.

Yazını okudum chat ban dışında bütün dediklerine katılıyorum, chat ban alternatifi olarak mesela ilk uyarıda 50 mmr işte 1 hafta içinde tekrarlarsa 100 mmr gibi katlama bir şekilde giderse düşünsenize saatlerce kastığınız mmr küfür ettiğiniz için gidiyor bence daha caydırıcı bir ceza olamaz dereceli oyunun temeli zaten mmr. Demek istediğim chat ban yiyen adamın hakkını yiyorlar değil demek istediğim chat ban iyiyen kişinin senin takımına geldiğinde senin suçun ne adamla iletişim kuramıyorsun böyle bir takım oyununda hele.

Bunun dışındaki bütün söylediklerine katılıyorum altınada imzamı atarım fakat bu durumları değiştirmek için verdiğim siteden bir mail atmanı tavsiye ederim bu arada valve türkçe bilen community sistemi için eleman ilanı vermiş acaba rus serverı gibi türk serverıda açar mı ? açarsa iyi mi olur kötü mü.

• quote:

Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

quote:

Orijinalden alıntı: Juba13Tv

Olay ver kasayım olayı değil ben mevcut durumdan olan şikayetimi paylaşmak istedim sadece 3-4k mmr altında oyun oynanmıyor yada oynanan oyun dota değil. Herkes international oyuncusu havasında her 10 oyundan 7-8 de supportsuz oyun oynuyorum kendi lanenimde ezdiğim adam 5 dakika sonra hayvan gibi feedlenme olaylarımı dersin yani anlatmakla bitmez lol 1 sene boyunca oynadım dereceli oyunlarda 10 oyundan belki 1 inde oyun başında seçtiği rolü oynamayana denk gelmişimdir. Şu da evet lol anca 1 sene dayanabildim dota tabi ki moba nın kralı ama bu sorunların düzeltilmemesi anlamına gelmiyor yukarda bahsettiğim konulara geliyor yine oyuna eklenen bir yenilik yok. Farkettiyseniz değişen metayla birlikte güçlü olan karakterlere itemler setler çıkarılıyor sonra yeni metaya geçiliyor veya çıkarılan battlepass sadece valve in ticaret açlığını bastırmak için getirdiği şeyler oyuncu için yapılan bir yenilik yok.

Valla yanlis dusundugun seyler olsada genel itibariyle haklisin. Ben uzun zamandir yenmek yenilmek olayini bir kenara biraktim sadece kendi oyunuma konsantre olmaya basladim. Her oyundan sonra yensemde yenilsemde replaydan kendi oyunumu izliyorum, neleri yanlis yaptim, oyunu nasil tasirdim acaba diye. Ladder da yukselmenin tek yolu 9 kisiye karsi oyun nasil kazanilir bunu cozmek.

Genel olarak bende yüksek mmr maçlarını izleyerek oyun sonunda farklı build mi gitmeliydim neyi yanlış yaptım oyunun kaçıncı dakikasında net değerim düşmüş veya artmış bunun kritiğini yapıyorum.

Ama dediğim gibi maksadım dota 2 oyuncularıyla biraz dertleşmek ve şikayetimizi valve e ulaştırabilmek

• Juba13Tv kullanıcısına yanıt
    Chat ban olmalı. Kimi insanları engellemeden durduramıyorsun. Engellenince sadece oyunuyla bir yere kadar rahatsızlık verebiliyor. Ben chat ban yiyen adamı chat ban yemediği için huzursuzluk veren adama tercih ederim. Çünkü beni dinleyecek, ben onu dinlemeyeceğim. Ben ne yazarsam okuyacak, yanıt veremeyecek. İster uygular ister uygulamaz, karakterine kalmış. Uygularsa oyunu kazanır, kazandırır, kazanmamıza yardımcı olur, uygulamazsa kazanamaz.

Bir hakka sahip olmak o hakkı kullanmaya yetmez. Bunu oyunlarda da anlatmaya, odun gibi dümdüz oynamamaya çalıştığım için commend sayım yüksektir. Gerçi commend veriyorlar da ne oluyor, bir sonraki oyun yine kavga gürültü. Oyunda en çok tartışan, saçmalıklara en çok tepki veren oyuncuyum, sakin biri olduğum sanılmasın. Yalnızca bunun da diğer her şey gibi bir adabı var.

Chat ban yediğini düşündüğüm adamla iletişim kurmam. Ne yapacağını söylerim, eğer bilmiyorsa ya da yapmıyorsa. Ha yabancı biriyle oynamışsın chat'ten bir şeyler geveleyip yazmış veya seni yanlış anlamış, ha arızalı bir tiple oynamışsın ve seni bir de yazarak rahatsız edememiş, pek fark yok. Ayrıca oyuna kendini çok kaptırıp takımının hatalarında çıldıran adamın kendi oyununu bozması, yazarak öfkelenmesi ama chat ban yeyince win oranının yükselmesi, MMR'ının artması hususunda verdiğim örneği ıskalamayın. İstisnai bir durum değil, en son chat ban'ı bilmem kaç ay önce yemişimdir ve o dönemde win oranım daha yüksekti. Herkesi konuşarak etkileyemiyoruz. Bazı insanlar kulağını tıkayıp sesli şarkı mırıldanmayı doğruları görüp hatalarını düzeltmeye tercih ediyorlar. DotA 2'de hata yapan da, hata yaptığının farkında olmayan da, hata yaptığını kabullenmeyen de, hata yaptığını kabullenince küçük düşeceği için geri adım atmayan da çok. Seviyem çok iyi değil ama oyunda neler döndüğünü, nerede hata yapıldığını analiz edecek kadar oyunla çok zaman geçirdim. Benim gibi olanları görünce affetmeyip arkadaş olarak ekliyorum. Kafası çalışan adama hasretiz çünkü.

Dediğin de olsun, zaten öyle dedim yazımda. MMR da düşsün. Ama bu chat ban yerine gelmesin, her kabahatin, her kusurun cezası aynı olmasın. Katmerli katmerli gitsin, caydırıcı olsun. Tam olarak ne olacağı bizi ilgilendirmiyor, oyunu geliştiren tipler bunun için para alıyor. Mevcut sistem geliştirilebilir.

• mmr olmasa 7k adamla 1k adam aynımacta oynayacak ?????
  • maçtan önce rolünü seçme işi bana mantıklı geldi.en azından yarıya indirir lane kavgalarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirLacrymosa

maçtan önce rolünü seçme işi bana mantıklı geldi.en azından yarıya indirir lane kavgalarını

Carry oynamak isteyen çok olduğu için oyun bulamayıp rolünü support seçip oyunda me carry'i yapıştıracak tipler olacaktır. Cezalandırma sistemi bunun için önce birkaç uyarı, rolünü yapmadığı takdirde ceza şeklinde çalışırsa bir nebze caydırıcılığı olabilir ama genelde DotA'da adamlar cezayı umursamıyor. Uyarıyorsun, bir daha yaparsan report'u basıcam diyorsun, umursamıyor. Bu kadar kalitesiz bir oyuncu zevatını başka yerde tecrübe edemezsiniz.

Özellikle dandik Rus oyuncular, bir carry 15 kill alıyorsa 5 carry seçeriz 75 kill alırız kafasını yaşadıkları için oyuncu kalitesini nasıl yükseltirizin peşiden koşulmalı. Sidikli çocukların oynadığı LoL'de bile bu kadar seviyesizin bir şekilde bize denk gelme ihtimali bu kadar yüksek değil. Yüksek seviye ranked dışında arkadaşlarla oynamadıktan sonra sıkıntısız oyun atmadan bir gün tamamlayamaz hâldeyiz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SirLacrymosa

maçtan önce rolünü seçme işi bana mantıklı geldi.en azından yarıya indirir lane kavgalarını

Carry oynamak isteyen çok olduğu için oyun bulamayıp rolünü support seçip oyunda me carry'i yapıştıracak tipler olacaktır. Cezalandırma sistemi bunun için önce birkaç uyarı, rolünü yapmadığı takdirde ceza şeklinde çalışırsa bir nebze caydırıcılığı olabilir ama genelde DotA'da adamlar cezayı umursamıyor. Uyarıyorsun, bir daha yaparsan report'u basıcam diyorsun, umursamıyor. Bu kadar kalitesiz bir oyuncu zevatını başka yerde tecrübe edemezsiniz.

Özellikle dandik Rus oyuncular, bir carry 15 kill alıyorsa 5 carry seçeriz 75 kill alırız kafasını yaşadıkları için oyuncu kalitesini nasıl yükseltirizin peşiden koşulmalı. Sidikli çocukların oynadığı LoL'de bile bu kadar seviyesizin bir şekilde bize denk gelme ihtimali bu kadar yüksek değil. Yüksek seviye ranked dışında arkadaşlarla oynamadıktan sonra sıkıntısız oyun atmadan bir gün tamamlayamaz hâldeyiz.

carry oynasınlar da bildikleri de yok dün gördük işte adam daha oyun başlamadan flamelemeye başladı şöyle kötü supportsunuz böyle beceriksizsiniz diye. ulan daha base den çıkan yok :D

• Kaldı ki sen ve öteki support çok iyiydiniz. Size Well played demekten ciğerim soldu, rengim attı. 5 Low Priority dışında 24 saat de chat ban gelmişti bana :)

Bir elektrik gitti hayatım değişti haydililili yarlar. Başkentte yaşamak böyle bir şey.

Neyse, sana da dediğim gibi, random elemanlarla tartışılmaz, hem oyun huzuru, hem oyun kazanma ihtimali, hem de kendi sakinliğimiz ve kendi oyunumuza bakmak açısından en iyisi onlarla tartışmamak, yeterli motivasyona sahipsek de onları kazanmaya çalışmak. Ben de yüklenebilirdim elemana ama mid oynadığım ve rakibin hepsi mid'i ardışık sıralarla ziyaret ettiği için oyunuma odaklanmak istedim. Zaten oyunu da güzel ve basit bir şekilde kazandık. Anlamadığım şey onlar nasıl battlecup kazanmış :) Ben de deny ve last hit kasıyorum hunharca, iyi oynuyorlardır diye. Gelenin gidenin ağzına terlikle vurdum ortada.
  • quote:

Kaldı ki sen ve öteki support çok iyiydiniz. Size Well played demekten ciğerim soldu, rengim attı. 5 Low Priority dışında 24 saat de chat ban gelmişti bana :)

Bir elektrik gitti hayatım değişti haydililili yarlar. Başkentte yaşamak böyle bir şey.

Neyse, sana da dediğim gibi, random elemanlarla tartışılmaz, hem oyun huzuru, hem oyun kazanma ihtimali, hem de kendi sakinliğimiz ve kendi oyunumuza bakmak açısından en iyisi onlarla tartışmamak, yeterli motivasyona sahipsek de onları kazanmaya çalışmak. Ben de yüklenebilirdim elemana ama mid oynadığım ve rakibin hepsi mid'i ardışık sıralarla ziyaret ettiği için oyunuma odaklanmak istedim. Zaten oyunu da güzel ve basit bir şekilde kazandık. Anlamadığım şey onlar nasıl battlecup kazanmış :) Ben de deny ve last hit kasıyorum hunharca, iyi oynuyorlardır diye. Gelenin gidenin ağzına terlikle vurdum ortada.

aynen kazandıkları ekiple beraber girmişler , demekki oyunda kör çok yoksa bunlar lowprio for life olur anca geçtim battlecup kazanmayı :)

• Kafasına Q attığım base gitti. Dilersen bu akşam oynarız yine.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.