Şimdi Ara

dota 2 vs lol (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
2
Favori
26.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oynamadıysan bilmiyorsun laining i. Vallahi aklım almıyor insanlar nasıl bu kadar yüzesyel olabiliyorlar.

Evet Dota'da yukarıda yaptıklarını yapmayıp, sadece deny yaparak lane i kazanabilirsin.

Yahu böyle bir çıkarım nasıl yapıyorsun. Adam deny yapıyor, ama yanında bunlarıda yapıyor.

Ha hadi bakalım. Vallahi dayanamadım.

Deny'ın mantıksal açıklamasını yapacağım. Çok istiyorsunuz ya.

Creepler, creep dediğimiz canlılar barrackslarda spawn edilen, varlığının tek amacı heroları düşman creeplerden korumak ve towelara karşı kendisini siper etmek olan, düşünce yetisi olmayan önemsiz varlıklardır.

Yani creep dediğimiz beyinsiz birer köleden başka bir şey değil.

Ne sizin silah arkadaşınız, ne de emriniz altındaki askeriniz.

Eski Roma'yı düşünün. Gladyatörler, onlarla ne kadar insanca ilişkiler kursanızda sizin köleniz olan ve tek amacı sizin çıakrlarınız için savaşimaktan başka bir şey olmayan müsveddeler.

Şimdi bu kölelerden birisi ölecek, ve ölmesiyle de rakibe avantaj sağlayacak, siz de bunun olmaması için kendiniz öldürüyorsunuz bu köleyi.

Gladyatör'ünüz büyük bir maçta, 4v4 diyelim, ölecek ve eğer rakip Ev'den bir Gladyatör öldürürse bu maçta O na avantaj sağlayacak. Kendi gladyatörlerinizden birisine onu öldürmesi için emir veriyorsunuz.

Oldu mu? Çok mantıklı açıklama geldi işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: ParZ

quote:

Orijinalden alıntı: xXxNocturnexXx

Çok karanlık kasvetli bir oyun dota bir süre sonra bıkkınlık geliyor lol ne güzel rengarenk

darrrrkkkneeess hoooaoaa felan

Aynen öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

quote:

Orijinalden alıntı: Dogu7

Hala zor diyor ya.

Daha ciddi diyoruz biz ona.

Daha üst seviye.

Daha competitive.

5 sayfadır her sayfada mesajım var, adam yerine koyup yazıyoruz, hala anlamamakta ısrar ediyorsun.

Git hadi polacy lerinle oyna lol ünü. Spaday.

Aman aman Hayal görmeye devam et sen bence, dotayı kimse beceremeyio ondan böyle yetim kaldı diye gezersin artık.

Evet her mesajında olduğu gibi yine çok mantıklı argümanlarla geldin önümüze.

• quote:

quote:

quote:

Hala zor diyor ya.

Daha ciddi diyoruz biz ona.

Daha üst seviye.

Daha competitive.

5 sayfadır her sayfada mesajım var, adam yerine koyup yazıyoruz, hala anlamamakta ısrar ediyorsun.

Git hadi polacy lerinle oyna lol ünü. Spaday.

Aman aman Hayal görmeye devam et sen bence, dotayı kimse beceremeyio ondan böyle yetim kaldı diye gezersin artık.

Evet her mesajında olduğu gibi yine çok mantıklı argümanlarla geldin önümüze.

Pardon, dota hakkında roma devrindeki askerleri falan örnek verecek mantığa ulaşamadım da daha. Ya onu bunu bırak lolun mapi olsun oyunculuğu olsun daha gelişmiş ben bunu zaten paragraflarca yazdım, ilk sayfalardan copy paste de yapayım bakamıyorsa kimse. Sonuçta dotada baseye yürürken lolde recall var ama ben daha proyum baseye kadar yürüyeceğim demenin bir mantığı yok, dotayı oynayan beğenirse devam eder zaten senin derdin ne ki. Ha dota 2 o kadar aradan sonra oyuncuların gözünü boyayıp aynı dotayı ortaya koymuştur falan millet artık aynı şeyleri yapmaktan sıkılmıştır, oynamaz. Bu da en masum neden bence dotayı oynamamak için.

• Bak sorun ne, sen oynarısın oynamazsın ama, bu kadar aşırı taraflı, bu kadar yanlış yönlendirici yanlı şyorumlar da yapmayacaksın.

Base'ı ışınlanmak yok, yürümek var peh dandik demek ne demek yahu?

Base e ışınlanmak yok demek, dikkatli olacaksın lane'de mümkü olduğu kadar base dönmemek zorunda kalacaksın demek. Mantıksızca pushlamayacaksın demek. Regen. lerini mantıklı kullanacaksın demek. Micro Managing denen bir olay vardır bilirmisin, kurye ni, birimlerini iyi yöneteceksin demek.
  • quote:

Bak sorun ne, sen oynarısın oynamazsın ama, bu kadar aşırı taraflı, bu kadar yanlış yönlendirici yanlı şyorumlar da yapmayacaksın.

Base e ışınlanmak yok demek, dikkatli olacaksın lane'de mümkü olduğu kadar base dönmemek zorunda kalacaksın demek. Mantıksızca pushlamayacaksın demek. Regen. lerini mantıklı kullanacaksın demek. Micro Managing denen bir olay vardır bilirmisin, kurye ni, birimlerini iyi yöneteceksin demek.

Sana yanlış geliyor diye insanları yanlış yönlendiriyor olmuyorum ben. Sen lafları cımbızla almaya devam et, ben de isterim dotadaki eksilere veya yetersizliklere bir kulp bulmak ama biryerden sonra olmuyor yani. Ben diyorum ya eski dota oyuncuları cebelleşmeye devam etsin, insanlara daha keyifli ve daha iyi ne geliyorsa onu oynuyorlar zaten ortada. Her iki oyunda da düşük yaş kitlesi mevcut bir de, ki bu oyunlar belli bir yaş için de yapılmıyor üzücü ama gerçek. Neyse biz 'dota 2 betadan çıksın o zaman görecez agaa' demeye devam edelim sevinin siz de.

• Yemin ediyorum akıl almaz bir Türkiye gerçeği...

Pes ettim ben.
  • quote:

Oynamadıysan bilmiyorsun laining i. Vallahi aklım almıyor insanlar nasıl bu kadar yüzesyel olabiliyorlar.

Evet Dota'da yukarıda yaptıklarını yapmayıp, sadece deny yaparak lane i kazanabilirsin.

Yahu böyle bir çıkarım nasıl yapıyorsun. Adam deny yapıyor, ama yanında bunlarıda yapıyor.

Ha hadi bakalım. Vallahi dayanamadım.

Deny'ın mantıksal açıklamasını yapacağım. Çok istiyorsunuz ya.

Creepler, creep dediğimiz canlılar barrackslarda spawn edilen, varlığının tek amacı heroları düşman creeplerden korumak ve towelara karşı kendisini siper etmek olan, düşünce yetisi olmayan önemsiz varlıklardır.

Yani creep dediğimiz beyinsiz birer köleden başka bir şey değil.

Ne sizin silah arkadaşınız, ne de emriniz altındaki askeriniz.

Eski Roma'yı düşünün. Gladyatörler, onlarla ne kadar insanca ilişkiler kursanızda sizin köleniz olan ve tek amacı sizin çıakrlarınız için savaşimaktan başka bir şey olmayan müsveddeler.

Şimdi bu kölelerden birisi ölecek, ve ölmesiyle de rakibe avantaj sağlayacak, siz de bunun olmaması için kendiniz öldürüyorsunuz bu köleyi.

Gladyatör'ünüz büyük bir maçta, 4v4 diyelim, ölecek ve eğer rakip Ev'den bir Gladyatör öldürürse bu maçta O na avantaj sağlayacak. Kendi gladyatörlerinizden birisine onu öldürmesi için emir veriyorsunuz.

Oldu mu? Çok mantıklı açıklama geldi işte.

Sen deny sistemi olan bir oyunda deny yapmanın mantıklı olduğunu anlatmışsın. Mantıklı mıdır deny sistemi olan bir oyunda deny yapmak? Evet mantıklıdır. Onu ben de anlattım zaten.

Ben deny sistemin olması saçma diyorum. Sen deny diye bir şey varsa deny yapmak saçma değil diyorsun çok mantıklı diyorsun.

Deny saçmadır. Oyunda gerçekleşen aksiyon miktarını azaltır. Nedenini de zaten sen yazmışsın.

"Evet Dota'da yukarıda yaptıklarını yapmayıp, sadece deny yaparak lane i kazanabilirsin." Deny aksiyonu azaltıyor mu? Evet azaltıyor. Bitti. Nokta. İyi oyuncuysan daha güzel bir şekilde kanıtla iyi oyuncu olduğunu. Git harras yap. Zamanlama da ne kadar iyi olduğunu harrasteki zamanlaman ile göster. "Benim elim senden daha hızlı. 0.1 saniye daha iyiyim önce ben öldürdüm minionu yea" şeklinde değil.

LoL'u Dotayı tasarlayan adamın tasarladığını da unutmamak lazım. İyi bir şey olsaydı koyardı LoL'e. Ki kısmen de olsa deny vardı LoL'de. (Gankplank'in e'si.) Saçma bulundu kaldırdılar. Problem?

Recall konusuna gelirsek: Recall'i kaldırırsan. Sustain'i iyi olan champlar ile olmayan champlar arasındaki uçurum artar. Bildiğin sustain'i olan champlar op olur.

• Gözünüzü seveyim oyunu oynamadan, hatta belirli bir süre ve seviyede oynamadan yorum yapmaya çalışmaktan kaçının.

Abi çok ağır saçmalıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckfush

Bir oyunund daha popüler olması, onun daha kaliteli olduğunu gösterir mi?

Şu Left4death midir o oyunun oyuncu sayısına bakın bir de kalitesine

hele şu wii oyunlarının belki milyon tane kullanıcısı var
    1990 lardaki oyun grafiklerine benziyor
    hani madencilik filan yapıyorlar:D

minecraft o ayrıca madencilik ne alaka minecraftla ?
  • lol oynadığım zamanlarda karşı lanedeki adam ne kadar ezilirse ezilsin, oyun sonunda leveller arasında pek fark olmuyordu

düzelttiler mi bu durumu? Çok can sıkıcı bir hadise bana göre

bir de invoker tarzı bir hero yaptılar mı mesela?

Guinsoonun dotaya emeği çok ancak lol'de farklı bir oyuncu kitlesine hitap ediyor. ve bu doğrultuda kodluyorlar lol'ü
    keşke grafiklerini güzelleştirip, var olan bir kaç sorunu düzeltselerde lol oynasak

zira bir skilli force staff benzeri push yapan sniper çakması ile baya güzel skorlar yapıyordum:D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voreyy

quote:

Orijinalden alıntı: buckfush

Bir oyunund daha popüler olması, onun daha kaliteli olduğunu gösterir mi?

Şu Left4death midir o oyunun oyuncu sayısına bakın bir de kalitesine

hele şu wii oyunlarının belki milyon tane kullanıcısı var
    1990 lardaki oyun grafiklerine benziyor
    hani madencilik filan yapıyorlar:D

minecraft o ayrıca madencilik ne alaka minecraftla ?

maden vb bir şeyler toplayıp bir şeyler inşaa edilmiyor muydu o oyunda?

grafikler muhteşem... :D
  • Dotacılar basmış yine burayı.
  • quote:

quote:

Bak sorun ne, sen oynarısın oynamazsın ama, bu kadar aşırı taraflı, bu kadar yanlış yönlendirici yanlı şyorumlar da yapmayacaksın.

Sana yanlış geliyor diye insanları yanlış yönlendiriyor olmuyorum ben. Sen lafları cımbızla almaya devam et, ben de isterim dotadaki eksilere veya yetersizliklere bir kulp bulmak ama biryerden sonra olmuyor yani. Ben diyorum ya eski dota oyuncuları cebelleşmeye devam etsin, insanlara daha keyifli ve daha iyi ne geliyorsa onu oynuyorlar zaten ortada. Her iki oyunda da düşük yaş kitlesi mevcut bir de, ki bu oyunlar belli bir yaş için de yapılmıyor üzücü ama gerçek. Neyse biz 'dota 2 betadan çıksın o zaman görecez agaa' demeye devam edelim sevinin siz de.

hocam bence sen daha bir şey deme anlamıyorlar nasıl olsa.Senin tüm mesajlarını tskip etmiştim zaten sen olaylara tarafsız bir şekilde ysklsşmışsın ama hala anlayan yok...

• arch enemy denen arkadaş ya çocuk yada ağır fanboy. belki ikisi birden.

1-2 ay önce reddit ve 4chan'de oldukça popüler olan ve tartışılan bu resim gereken herşeyi açıklıyor aslında. bu kişinin fikirleri "mid or feed"cilerin fikirlerinden daha önemlidir diye düşünüyorum ayrıca.

dota 2 vs lol

benim fikirlerim ise;

- grafik "kalitesi" benim için önemli değil, bir moba'dan oynanabilirlik beklerim ben ve dota bunu veriyor.
    - grafiklerin oluşturduğu atmosfer dota'da daha iyi diye düşünüyorum. lol'un pastel renkleri bana basit geliyor artık.
    - dota tartışmasız şekilde daha fazla aktif olmayı gerektiriyor. her rol için bu böyle. aktif item sayısındaki fazlalık olsun, ünite kontrolü olsun, lol'e göre her bakımdan daha fazla derinlik içeriyor.
    - dota'da herolar daha esnek, her oyun aynı itemler almıyorsunuz. lol'de aynı hero'ya 100 oyundan 80'inde bire bir aynı build yapılır.
    - komünite. kesinlikle en önemli farklardan biri bu. dota oyunayan oyuncuların yaş ortalaması daha yüksek. bunu anlamak için araştırma yapmaya gerek yok. oyundaki chat odalarındaki seviyeden anlayabiliyorsunuz. tabi türk ve rus oyuncular her oyundaki gibi can sıkıyor ama olur o kadar.
    -dota daha zor bir oyun ve bu da çekişmeyi arttırıyor. gerek deny olsun, gerek ölünce para kaybetme gibi zorluklar oyuncuların her zaman daha iyisini denemelerine zorluyor.
    - lol'de mm sistemi çok çok daha iyi, ama dota beta'da, ilerde düzelir mi bilmem.

aklıma gelenler şimdilik bunlar ama genel olarak baktığımda dota ağır bir şekilde üstün. ayrıca herkesin şikayet ettiği bir konu olan "dota'da bir kişi kastıktan sonra tek başına oyunu taşır" saçmalığı olayını bilmeyenler için açıklayayım; eğer o "kasan" adama free farm verdiyseniz zaten adam oyunu tek başına "taşımaya" başladığında yapabileceğiniz bir şey yok, bunun sebebi yapamayacak olmanız değil, oyunu bilmemeniz. oyunu bilen bir takım gang, push vs. gibi taktiklerle carry'i kastırmaz, hadi diyelim oyun başı, oyunu bilmeyen bir takım oynadı, sonra oyunu bilen takıma bıraktı yerini, oyunu bilen takım tek adama kaybetmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-902357F9E -- 5 Eylül 2012; 15:02:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lorrid

arch enemy denen arkadaş ya çocuk yada ağır fanboy. belki ikisi birden.

1-2 ay önce reddit ve 4chan'de oldukça popüler olan ve tartışılan bu resmi veriyor ve başka bir şey demiyorum. bu kişinin fikirleri "mid or feed"cilerin fikirlerinden daha önemlidir diye düşünüyorum ayrıca.

dota 2 vs lol

O adam turnuvaya katıldı diye mi onları yazabildi sanıyorsun, bu tür yazılar her iki oyunun forumlarında bolca mevcut. Ve adam işi paraya bağlamış ilk mesajının son kısmında, bu adamın kendi fikri ve kendi postu sonuçta. Ki yazıdan anlayabilirsen dotanın aşağılanması veya dota sevilir mi ya gibi tepkilerden ötürü yazmış ama ben sevip oynuyorum ne var tarzında. Hadi ben fanboyum çocuğum da, hiç değilse herkesin kendi görüşü kim beğeniyorsa oynar diyebiliyorum. Hadi

• quote:

Gözünüzü seveyim oyunu oynamadan, hatta belirli bir süre ve seviyede oynamadan yorum yapmaya çalışmaktan kaçının.

Banaysa cevap neden saçmaladığımı yaz da ona göre cevap veriyim.

Bir de bir şey daha eklemek istiyorum. Dota daha competitive play falan diyorlar ama yalan. İyi oyuncuyla kötü oyuncu arasındaki uçurumu arttırmak(tower minion deny, ölünce para kaybetme, kurye vs..) daha competitive yapmaz bir oyunu.

LoL'un pro oyuncu/team çıkarma potansiyeli kat be kat fazladır hem Dota'dan hem Dota 2'den. Nedenini merak eden varsa yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Gözünüzü seveyim oyunu oynamadan, hatta belirli bir süre ve seviyede oynamadan yorum yapmaya çalışmaktan kaçının.

Banaysa cevap neden saçmaladığımı yaz da ona göre cevap veriyim.

Bir de bir şey daha eklemek istiyorum. Dota daha competitive play falan diyorlar ama yalan. İyi oyuncuyla kötü oyuncu arasındaki uçurumu arttırmak(tower minion deny, ölünce para kaybetme, kurye vs..) daha competitive yapmaz bir oyunu.

LoL'un pro oyuncu/team çıkarma potansiyeli kat be kat fazladır hem Dota'dan hem Dota 2'den. Nedenini merak eden varsa yazarım.

ben merak ediyorum.

• Pes ettim beyler ben.
  • Dota 2 betadan sonra çok değişmiyecek diyen zihniyeti de gördüm ya artık ne desem bilemedim.Daha olmayan herolar var oyunda.Oyunun zor olması düşük yaş kitlesini uzak tutuyor.En azından biraz daha.Rp almak için işte kredi kartı alamıyorum cepten alayım ıvır zıvır konularının açıldığını hep birlikte çokca miktar görmek mümkün.Zaten lol bölümünün seviyesi olayı yansıtıyor.Lol daha kanser bir oyun leaverı bela.Dota 1 de 2 kişi ;dota 2 ise 1 kişi leave yaptığında(ben bir kere yaptım ve 1 gün boyunca low priority poolda oluyorsun oyun aranma süresi oldukça artıyor ve ne battle points ne win alabiliyorsun ki o oyundan çıkar çıkmaz 24 saat sayımı başlamıştı.Afk kalındığı zaman da aynısı geçerli.) oyun leave serbest oluyor ve kimse kanser olmadan düzgün oyun yakalama şansı artıyor.Bilmiyorum yine her patchde oyun baştan yazılıyor mu ama dotada çoğu şey oturmuş. Ek olarak tasarlanma boyutu çok farklı şöyle ki bir lol'daki wardlara bakınız bir de dota'daki ayrıntı farkı oldukça fazla.Knight online biliyorsunuz ki 90ların başından beri Türkiye'de çok popüler oldu ama illegal yazılımlardan sonra çok user kaybetti ve eski zamanlarını arayan oyuncuların LoL oynamaya başladıklarını görebilirsiniz. Lol'da gerçekten Türk user sayısı fazla tabi bir de referal sistemde eklersek sanal userlar sanal oynama saatleri olmuş durumda.Kalitesiz kalabalık bir grup seçmektense biraz daha vasıflı az kişiyle oynamayı tercih ederim ki şuan poolda 61.635 oyuncu online.Uzun lafın kısası bu oyunların kulvarları bile farklı bence.

D:N: Lol'u betadan beri oynardım dota 1 vs 2 oldukça acemilyim .Fanboy değilim yani.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.