Şimdi Ara

dota 2 vs lol (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
2
Favori
26.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam, LoL'ü bir hatim edin o halde, bilâhare ben olmasam da benim gibi mensubu olduğu bir topluluktan ötürü gereksiz tutuculuk yapmayan, ikisini de iyi oynamış başka aklıselim arkadaşlar yanıtınızı verecektir. LoL mü daha iyi DotA mı sorusu saçma ama ortak oldukları noktaları mukayese edebiliriz, bunda bir yamuk yok. DotA daha özgün, daha farklı. Ama LoL oyuncuyla daha bütünleşik, karakterinizi daha çok yansıtabiliyorsunuz oyuna. Oyunu kazanmak için sadece hero, item ve rakip önemli değil LoL'de. DotA'da ise ilk itemı kim yaparsa o kazanır ya da "Şu adama şunları yap of, oyun bitti." olayı yok. Ben sizi iknâ ederim LoL'ün üstün olduğu kısımlara tek tek ama zamanım yok, normalde yazmayı sevsem de bugün pek yazasım yok belki ondandır.

Ben günlerimi verdim, sabahladığım gün sayısı üç hanelere bile gelmiştir DotA'da. Yani oyunu iyi biliyorum ve emin olun çok iyi de oynardım. En uzun öğrenme süreci olan tecrübe ederek değil sadece, belki izlediğim replay sayısı da 150'yi geçiyordur. LoL'ü beş altı oyundan fazla hiç seri şekilde oynamadım, DotA'yı ise bırakmaya bir hafta kala bile günlerce oynardım. Belki yaş sebebiyle, belki beklentiler sebebiyle ve büyük ihtimalle hesabınızı daha çok karakterize edebildiğiniz için LoL'den bu kadar çok zevk almış olabilirim. Ama 8 sene bir oyunu oynayıp da iki gün LoL'e sarıp 2 yıl bırakamamak ve bir kere bile "DotA oynayasım geldi" dememek LoL'ün DotA ile birebir aynı olmasa bile gayet güzel bir oyun olduğunu kanıtlar.

LoL'ün oyuncu tayfasından tiksinsem de durum budur. Kesinlikle arkadaşınızla oynamalısınız bu oyunu, yoksa siz ya da rakip 20-25 kill görebiliyor, mücadele olmuyor. Ya da oyunu kazanacağınızı bilseniz de kaybetmeniz için elinden gelen karaktersizler denk gelebiliyor. 1/6 gibi kaba bir ihtimal verebilirim buna, ki yüksek bir miktardır, durum o kadar kötü.

• dota(1)'i sadece açıp kapattım hiç oynamadım.
    1 sene boyunca lol oynadım.
    60 oyun falanda dota2 oynadım.
    lol daha fevri hareket edebilceğiniz bi oyun. örneğin lanede bi anda adamla trade girebilirsiniz yada ölümüne bi versus başlayabilir. bunun sonucunda ölseniz bile en fazla kaşrısı 300 gold öne geçer. sizde kısa bi süre pasif oynayıp farm yaparak o farkı kapatırsınız. ama dota2'de ölünce hem gold kaybı var hemde karşısı gold kazanıyor. ayrıca lanede fazladan kazandığın bi 500 gold farming kısmında ve tradelerde aşırı etkili oluyor. sonuçta karşısı çok fazla harraslıyor farm yapamıyorsunuz gold / exp olarak geride kalıyosunuz ve oyundan düşüyosunuz. ve bu sadece 1 kille oluyor. bu yüzden insanlar genelde daha pasif oynuyolar dota2'de en azından laning kısmında. ve daha düşünerek oynuyorlar. bu da oyunu bi oyun oynayıp kafamı dağıtayım oyunu yapmayıp daha kasıntı hale getiriyor. lol ise kafa dağıtma oyunu. competitive / casual game ayrımı da burda oluyor işte. eğer yeteneğinizi geliştirip bunu -en azından oyun içi- kazanca çevirmek istiyorsanız dota2 daha iyidir. ama eğer ben okuldan/dersaneden/işten gelince bi oyun oynayıp kafamı dağıtayım diyosanız lol uygundur.

• İnan ki bende uzun uzun tartışmak isterdim ama uzatmaya gerek yok.İkisi de benim gözümde ayrı oyunlardır.Ortak noktalarında ise bence dota öndedir.Ama bu iki oyunu da oynamamam için bir sebep değil.
    Zaten lol oynama sebebim 5 kişilik bir arkadaş grubunun olması.Tek başıma girmeyi denedim ama keşke denemeseydim.
  • Dota'da hero dengesizliğini ifade eden arkadaşlar henüz dota oynamamış olanlardır.
  • Gençler, son sayfayı okudum güzel güzel konuşmuşsunuz ama bir başka konuda da belirttiğim bir şeyi burada da belirtmek belki bu karşılaştırmayı daha anlaşılır hale getirecektir:

Knight OInline'nı hepiniz oynamışsınızdır diye (ben de oynadım) bu iki oyunu da oraya çektik diyelim.

Bütün karakter cinslerinin dengeli olduğu iki ayrı private sunucu düşünün...

Bu durumda oyuncuların yapmasına izin verilen eşyaların en yüksek upgrade edilme değerleri:

DotA için: +9 ya da +10

LoL için: +6 ya da +7'dir.

Okuduğunuz için teşekkürler.
  • Dota 2 ile ilgili pek rehber yok açıkcası Lol rehberleri forumda olduğu gibi pek çok yerde mevcut.Yeni başlayana Lol daha kolay gelicektir.Loldeki gibi smart cast olayı dota2de yok sanırım yada varsa düzeltin bu özellik bana kalırsa gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel
    Edit: Mesajınızı editleyerek daha sivri bir üslûp takınmışsınız, madem öyle neden biz yazıyoruz ki? Başkalarını iknâ etmeye vaktim yok benim şahsen, ben tecrübelerimi ve bildiklerimi yazıyorum. DotA'yı LoL oynayan arkadaşlarıma rağmen oynardım ama ben keyfime bakarım, hangisinden daha çok eğleniyorsam onu oynarım, yoksa daha çok eğlensem kaantır sıtrayk'a da yönelebilirim, kimseye hesap vermem. Burada yalnızca neden beğendiğimizi açıklıyoruz, birbirimize hakaret etmeyi değil. Yoksa ben yarım saat buraya yazarım, üslûbumla dizelerim lâfları, kimse de mesajı sildiremez, okuyan da öyle üzülür ama olay o kadar basit mi yani? Aynı fikirde olmayanı hemen "oyunu bilmeden oynamışsın, ağlayan tiplerdensin" deyip suçlamak?

Neyse, aileniz ya da sevdiğiniz olmadığımıza göre salaklığınızı tolere etmemize de gerek yok. Hadi kaçtım ben.

Mesajımı sizin için editlemedim.Önceki sayfalarda ki mesajları okuyunca tekrar mesaj yazmak yerine eski mesaja ekledim.Nerede kime düşüncesinden dolayı hakaret etmişim gösterirsen hemen siliyorum mesajımı.Oyun yüzünden insanlara hakaret edecek kadar seviyesiz biri değilim.Tek itirazım bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara.
    2 sayfadır zaten kim neyi beğeniyorsa onu oynar diyorum.2 sayfadır iki oyunuda severek oynadığımı belirtiyorum.Siz neden böyle bir şey söyleme gereği duydunuz anlamadım.'LoL oynayanlar aslında oynadıkları oyunlardan zevk almıyor' tarzı bir şey mi söylemişim farkında olmadan?
    Ayrıca ortada iknâ etmelik bir durumda yok.Benim desteklediğim oyunu oynamanız veya oynamamanız zerre umrumda değil.Hal böyleyken neyin iknâsından bahsediyorsunuz?

Son cümlenizle alakalı uzun uzadıya yazmak isterdim ancak kişisel tartışmaya girmesi açısından yazmıyorum.Umarım ileride kendi tezinizi savunurken kendinizle çelişmezsiniz.İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dişi Dökülen Nijeryalı -- 6 Eylül 2012; 13:47:03 >

• Tamam, ben yanlış anlamışımdır o halde. Kusura bakmayın. Şimdi tekrar okudum, yine yazdıklarıma cevap niteliğinde olduğunu anladım ama siz aksini söylüyorsanız dert değil, problem yok.
  • Şu kadar basit bir tartışmayı 6 sayfaya getirmişsiniz. Helal olsun dh kullanıcaları.
    Bu konu mw3 vs bf3'e benzemiş.
    FANBOYLARIN TARTIŞMASI...

SLOGAN: İKİSİNİ DE OYNAYIN.
  • Fanboylar doluşmuş konuya.Herkesin kendi fikri olduğu için ikisi de birbirine göre hiç bir zaman üstün olamayacak.Çünkü göreceli bir konunun sonucu kesin değildir.
  • ben hem hon hem lol hemde dota 2 oynuyorum.. önceden dotayı uzun bir süre oynadım... bütün bu oyunların kendilerine göre güzel yanları var..

lol çok başarılı bir oyun ama yeni çıkan herolar açık ara op oluyor.. bu can sıkıcı.. ayrıca agırlıklı fiziksel vuran herolar sonlara kadar çok zayıf oluyor .. azıcık defans kasıp tek iken 3-4 skille çok rahat öldürebiliyorsunuz.. towerlar biraz daha akıllı olabilirdi.. towerın arkasındaki inhibitörler akıllıca.. kendilerini yenilemesi hoş olmuş..

dota 2 güzel bir oyun olmuş.. dedesine çok benziyor ama grafiklerini pek begenmedim.. bence oyuna denge açısından mirror heroları biraz nerflenebilir.. mesela nagayla azcık kasarak karsıda aoe stunlayan bir hero yoksa team kill yapabiliyorsunuz.. ability power olmadıgı için casterlar oyun sonunda zayıf.

hon, grafikleri bence muhteşem.. bazı heroları çok eğlenceli.. mesela amunra :) leaverlara ceza vermek yerine bir yerlere kaydetmek oyundaki leaver sayısını artırıor.. ezilen afk, leaver oluyor.. daha oyunun başında aynı takımdan 2-3 kişi dc yese bile, karşı takım oyuncuları hayvansa rmk yapamıyorsunuz.. dürüst oyuncuları pek korumuyor..

• ne LOL ne de DoTA 2

sadece DoTA...
  • size çok basit bişey söyliyim şuan dota 2'nin betası piyasada ve ona rağmen dota 2 (beta) vs lol tartışması dönebiliyorsa demekki dota 2 'nin tam sürümü çıktığında bu tartışma çok yersiz kalıcak
  • dota 2 bana hem grafik hem map hem de arayüz olarak çok karışık geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

size çok basit bişey söyliyim şuan dota 2'nin betası piyasada ve ona rağmen dota 2 (beta) vs lol tartışması dönebiliyorsa demekki dota 2 'nin tam sürümü çıktığında bu tartışma çok yersiz kalıcak

Şuan ikisi oynanıyor diye haliyle ikisi kıyaslanıyor, o da lol dota2den çok çok daha fazla oynanıyor dünyada. Dota 2'nin de dotadan hiçbir farkı yok zaten, dota 2 çıkmadan dota vs lol tartışmaları olurdu.Hani dota 2 daha beta ayaklarına yatmaya gerek yok 10 yıllık dotadır kendisi Dota 2nin öne çıkan bir özelliği yok, lol ondan çok daha fazlasını sunuyor oyuncuya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

quote:

size çok basit bişey söyliyim şuan dota 2'nin betası piyasada ve ona rağmen dota 2 (beta) vs lol tartışması dönebiliyorsa demekki dota 2 'nin tam sürümü çıktığında bu tartışma çok yersiz kalıcak

Şuan ikisi oynanıyor diye haliyle ikisi kıyaslanıyor, o da lol dota2den çok çok daha fazla oynanıyor dünyada. Dota 2'nin de dotadan hiçbir farkı yok zaten, dota 2 çıkmadan dota vs lol tartışmaları olurdu.Hani dota 2 daha beta ayaklarına yatmaya gerek yok 10 yıllık dotadır kendisi Dota 2nin öne çıkan bir özelliği yok, lol ondan çok daha fazlasını sunuyor oyuncuya.

bir şey ayağına yattığım yok dotadan gelir elde etmiyorum, benim oyunum değil, fanboy da değilim neden böyle bişey söyledin anlamadım dota 2 henüz hazır bile değil uğraşıp invite bulanlar oynuyor sadece ben şahsen nerdeyse her gün dota oynayan biriydim ve sırf şu invite yüzünden tembelliğimden daha ilk defa dün oynadım oyun tamamen çıksın hangisi daha çok oynanıyor onu görebiliriz şuan için lolün daha fazla oynanması çok çok normal bununla bir şey kanıtlamaya çalışmayın

• quote:

quote:

quote:

bir şey ayağına yattığım yok dotadan gelir elde etmiyorum, benim oyunum değil, fanboy da değilim neden böyle bişey söyledin anlamadım dota 2 henüz hazır bile değil uğraşıp invite bulanlar oynuyor sadece ben şahsen nerdeyse her gün dota oynayan biriydim ve sırf şu invite yüzünden tembelliğimden daha ilk defa dün oynadım oyun tamamen çıksın hangisi daha çok oynanıyor onu görebiliriz şuan için lolün daha fazla oynanması çok çok normal bununla bir şey kanıtlamaya çalışmayın

Dostum dota 2 daha tamamlanmadı ve betada doğrudur fakat dotadaki heroları getirmekten başka birşey yapmıyorlar, hala aynı aynı aynı yani aynı tas aynı hamam. Betadan çıktığında da dota 1in visual upgradelenmiş hali olucak sadece, bu kadar uzun zaman bu kadar emeğin karşılığı bu olmamalı bence dota 2 çıktığında çoğu kişi umduğunu bulamadı zaten.Lol neredeyse her dil desteğini getirdi ki en çok oynanan oyun olmasında da bu çok etkili bence(oynanan maçların seviyesi düştü bu yüzden). Hani dota hala yerinde sayıyor, kırk fırın ekmek yemesi lazım anlıcağın.

• quote:

quote:

quote:

LoL oynuyor musun peki ? Turnuvaları falan takip ediyor musun ? Stream izliyor musun veya ?

• quote:

quote:

quote:

Dota 2 keyi bulmak LoLe kayıt olmak kadar kolay artık Ayrıca Dotadan tek eksiği bazı heroların daha çıkmamış olması. Dota 2 betadan çıkınca pek bi şey değişmiyecek oyuncu sayında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mncnmzkr -- 9 Şubat 2013; 19:02:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mncnmzkr

quote:

quote:

quote:

Dota 2 keyi bulmak LoLe kayıt olmak kadar kolay artık Ayrıca Dotadan tek eksiği bazı heroların daha çıkmamış olması. Dota 2 betadan çıkınca pek bi şey değişmiyecek oyuncu sayında.

Alıntıları Göster
    bence siz LoL'un yapımcılarına dua edin onlar LoL'u yapmasaydı şuan Dota 2'yi oynuyor olmazdık.

Sorunun yanıtını almışsındır umarım

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.