Şimdi Ara

dota 2 vs lol (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
2
Favori
26.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _WoLFY_

quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Geçen dotanın turnuvasına baktım 20k izleyici Aslında ona da şükür ama lol 150-160k gördüm geçen acıdım bir an.

dota 2 vs lol

http://www.wisegeek.com/what-is-a-beta-version.htm

Evet kanka ya biliyorum, beta bitsin ortalığı yerle bir edicek hiçbir oyun duramıyacak karşısında ama bir beta bitsin görceniz baak

• quote:

Geçen dotanın turnuvasına baktım 20k izleyici Aslında ona da şükür ama lol 150-160k gördüm geçen acıdım bir an.

lol daha basit olduğundan daha büyük bir kitle tarafından oynanması normal

dota 2 vs lol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çalışan Ağustos Böceği -- 5 Eylül 2012; 4:06:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

quote:

lol daha basit olduğundan daha büyük bir kitle tarafından oynanması normal

dota 2 vs lol

Oynanması, beğenilmesi, yeni olup ,bilmem kaç yıldır oynanan dotanın yanında bu şekil kalması pek normal değil ama senin için normal diyelim.

• 1.si deny sistemine gereksiz,saçma diyen birisi mümkünse dota hakkında konuşmasın.Deny dota tarzı üç koridorlu oyunların bam telidir.Deny konusunda yetenek ve çeviklik devreye girer.Ha lol da deny yok diye lol kötü oyundur demiyorum.Hem lol hem de dota oynarım.Lol da gayet güzel oyundur.Ama dota'nın yeri bambaşkadır benim için.
    2.si 20k izleyiciyi ancak m5 vs mtw tarzı turnuvada hiçbirşey beklenmeyen takımlar arasında oynanan maçlarda görmüşsündür ancak.Ki bu da gayet yeterli bir sayı.Na'Vi , İG , EHOME ,LGD , Darer vs. bu tarz turnuvadaki favorilerin maçına baksaydın gayet 70-80k izleyici görebilirdin.
    3.sü lol kesinlikle dotaya oranla oynanışı çok daha basit bir oyun.
    4.sü dota2 de parayı basan nasıl üstünlük sağlıyormuş bi anlat hele.Dota 2 de gerçek parayla ancak heroların görünümünü değiştiren itemlar alabilirsin ki bunlar da herhangi bi üstünlük sağlamaz.

Bu daha böyle uzar gider.Herhangi bir Dota geçmişi olmayan birisine göre de deny sistemi saçmadır,oyun karanlıkdır vs. vs.
    Lol ın hiç mi güzel yanı yok?Tabiki de var.Mesela +2 summoner skills olması gayet güzel düşünülmüş.Oyunanışın oranla daha hızlı olması nedeniyle otlarda invis olabilmek de gayet iyi.
    Yani özet geçersem iki oyun oynanış olarak farklıdır.Lol daha hızlı,daha çok actiona dayalı.Dota tam tersine daha yavaş,ve daha stratejik bir oyun.Bu noktada hangisi hoşunuza giderse onu tercih edersiniz.Ama birini oynuyorsunuz diye diğer oyunu yok saymak fanboylukdan başka birşey değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişi Dökülen Nijeryalı

1.si deny sistemine gereksiz,saçma diyen birisi mümkünse dota hakkında konuşmasın.Deny dota tarzı üç koridorlu oyunların bam telidir.Deny konusunda yetenek ve çeviklik devreye girer.Ha lol da deny yok diye lol kötü oyundur demiyorum.Hem lol hem de dota oynarım.Lol da gayet güzel oyundur.Ama dota'nın yeri bambaşkadır benim için.
    2.si 20k izleyiciyi ancak m5 vs mtw tarzı turnuvada hiçbirşey beklenmeyen takımlar arasında oynanan maçlarda görmüşsündür ancak.Ki bu da gayet yeterli bir sayı.Na'Vi , İG , EHOME ,LGD , Darer vs. bu tarz turnuvadaki favorilerin maçına baksaydın gayet 70-80k izleyici görebilirdin.
    4.sü dota2 de parayı basan nasıl üstünlük sağlıyormuş bi anlat hele.Dota 2 de gerçek parayla ancak heroların görünümünü değiştiren itemlar alabilirsin ki bunlar da herhangi bi üstünlük sağlamaz.

Bu daha böyle uzar gider.Herhangi bir Dota geçmişi olmayan birisine göre de deny sistemi saçmadır,oyun karanlıkdır vs. vs.
    Lol ın hiç mi güzel yanı yok?Tabiki de var.Mesela +2 summoner skills olması gayet güzel düşünülmüş.Oyunanışın oranla daha hızlı olması nedeniyle otlarda invis olabilmek de gayet iyi.
    Yani özet geçersem iki oyun oynanış olarak farklıdır.Lol daha hızlı,daha çok actiona dayalı.Dota tam tersine daha yavaş,ve daha stratejik bir oyun.Bu noktada hangisi hoşunuza giderse onu tercih edersiniz.Ama birini oynuyorsunuz diye diğer oyunu yok saymak fanboylukdan başka birşey değildir.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

1.si deny sistemine gereksiz,saçma diyen birisi mümkünse dota hakkında konuşmasın.Deny dota tarzı üç koridorlu oyunların bam telidir.Deny konusunda yetenek ve çeviklik devreye girer.Ha lol da deny yok diye lol kötü oyundur demiyorum.Hem lol hem de dota oynarım.Lol da gayet güzel oyundur.Ama dota'nın yeri bambaşkadır benim için.

Şahsen ben de katılıyorum tespitlerine. Fakat benim yaptığım izleyici muhabbeti öylesine, yani sayfalardır aynı şeyleri,senin dediklerini uzun uzun tartıştık zaten biz.

• Arada birkaç mesajı okudum zaten de noktayı koymak için şeyaptıydım

Birde şunu sormadan geçemeyeceğim.Önceki sayfaların birinde bir arkadaş deny sistemini friendly fire açıkken fps oynamaya benzetmiş.Hocam ne alaka allasen?

Ekleme:Dota'da oyunu carry kazanır,LoL de takım kazanır' demiş yine birisi.Arkadaş dota oynadım diyebilen bir adam bunu nasıl söyleyebilir anlamam.En yakından bi örnek vereyim size.2 gün önce The International 2 turnuvasının finali vardı.Yanlış hatırlamıyorsam final serisinin 3.maçında Na'Vi takımında lightofheaven isimli dangoz lone druid ile 35.dakikada 22k gold toplamış.En yakın rakibi ise 17k ile karşı takımdan naga idi sanırım.Toplanan gold bu durumdayken bilin bakalım takım killerinde durum neydi? İG:21 Na'Vi:12.Ve 'Dota oynamış olanlar' bilir ki lone en sağlam carry herolarındandır.Yani durum böyleyken bu tarz şeyler söylemek cidden komik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dişi Dökülen Nijeryalı -- 5 Eylül 2012; 7:23:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Eğer çıkan adam sinirden çıktıysa pek bir şey elde edemiyorsunuz çünkü itemları satıp da çıkıyor.

olsun lolde oda yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir oyunund daha popüler olması, onun daha kaliteli olduğunu gösterir mi?

Şu Left4death midir o oyunun oyuncu sayısına bakın bir de kalitesine

hele şu wii oyunlarının belki milyon tane kullanıcısı var
    1990 lardaki oyun grafiklerine benziyor
    hani madencilik filan yapıyorlar:D
  • Ya 1 sayfa geride 2 tane mesajım var, hala LoL'ü daha çok kişi oynuyor, therefore LoL>Dota argümanıyla gelenler dönsün okusun bir zahmet.
  • quote:

Arada birkaç mesajı okudum zaten de noktayı koymak için şeyaptıydım

Birde şunu sormadan geçemeyeceğim.Önceki sayfaların birinde bir arkadaş deny sistemini friendly fire açıkken fps oynamaya benzetmiş.Hocam ne alaka allasen?

Ekleme:Dota'da oyunu carry kazanır,LoL de takım kazanır' demiş yine birisi.Arkadaş dota oynadım diyebilen bir adam bunu nasıl söyleyebilir anlamam.En yakından bi örnek vereyim size.2 gün önce The International 2 turnuvasının finali vardı.Yanlış hatırlamıyorsam final serisinin 3.maçında Na'Vi takımında lightofheaven isimli dangoz lone druid ile 35.dakikada 22k gold toplamış.En yakın rakibi ise 17k ile karşı takımdan naga idi sanırım.Toplanan gold bu durumdayken bilin bakalım takım killerinde durum neydi? İG:21 Na'Vi:12.Ve 'Dota oynamış olanlar' bilir ki lone en sağlam carry herolarındandır.Yani durum böyleyken bu tarz şeyler söylemek cidden komik.

Eşit sayıda oyunu ele alırsak LoL'ün takım oyunu sayesinde alınan oyunları DotA'ya göre çok, çok daha fazladır. DotA'da bir oyuncunun tüm oyunu taşıma sayısı yine eşit sayıda oyunu ele alırsak LoL'e oranla o kadar fazladır ki, esamesi okunmaz. Aslında DotA'da carry oyunu rahat koparır demiyorum, yalnızca LoL'de oyunu koparması gerçekten zordur. Biraz şımardığınızda LoL'de skorunuz ne olursa olsun elinize verirler, klavye ile mouse'u.

Tabiî ki örnekler verebilirsiniz, denk oyun tecrübesine sahip iki takımın oyununda LoL'de 4 kişi iken oyunu kazanmak neredeyse imkânsızsa DotA'da o kadar da zor değil. Yani ben 8 senelik bilfiil DotA oyuncusu olarak her 4 kişi kalışımızda yeterli miktarda gaz vererek oynadığımız oyunların %70'ini kazanmışızdır. LoL'de ise, 2 senelik LoL maceramda bu oran taş çatlasın %30'dur. Kaldı ki LoL'de para kazanmak, iyi item yapmak, yani kısaca kopmak daha kolaydır.

Tarafsız bakıyorum olaya, yanlış anlaşılma olmasın. LoL'e başladığım ilk aylarda en fazla 5 kere daha DotA oynamışımdır, sonra bıraktım ve aralıksız LoL oynamaya devam ettim. Takım oyunu, takım savaşı benim için daha önemli. Kişiselleştirilebilen kısımlar da ilgimi daha çok çekiyor. Ayrıca bunun bir de dezavantajı var, LoL'de sizi kanser edebilecek oyuncu oranı DotA'dakine oranla belki 5 kat daha fazla. Çünkü bilmeyen adamla oynayabiliyorsunuz normal game'de, ranked da tam bir kasıntı. Bilmeyen cidden takımın senkronunu bozup tek başına oyunu kaybettirebiliyor. DotA'da öyle değil. Keşke oyun kalitesi daha yüksek olsa, belki bu direkt olarak oyun ücretli olsa sağlanabilecek bir şeydir.

• Yok öyle bir şey. Aynı şeyleri yazmaktan ben sıkıldım. Eşit seviyedeki 2 takımda tek carry oyunu taşıyamaz. Karşında ortalama seviyede bir takım varsa, ne kadar kasmışsan kas, o oyunu taşıyamazsın. İyi bir skor alırsın, ama maçı alamazsın.

Oyunu oynamadan, gerekli tecrübeye sahip olmadan yorum yapmayın, illa yapacam diyorsanızda daha önceki yorumları okuyun biraz bilgi sahibi olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogu7

Yok öyle bir şey. Aynı şeyleri yazmaktan ben sıkıldım. Eşit seviyedeki 2 takımda tek carry oyunu taşıyamaz. Karşında ortalama seviyede bir takım varsa, ne kadar kasmışsan kas, o oyunu taşıyamazsın. İyi bir skor alırsın, ama maçı alamazsın.

Oyunu oynamadan, gerekli tecrübeye sahip olmadan yorum yapmayın, illa yapacam diyorsanızda daha önceki yorumları okuyun biraz bilgi sahibi olun.

Bence isteyen gitsin dotayı oynasın görsün yani, zaten anca eski dota oyuncularının çoğu hala dotayı ayakta tutuyor bu zamanda dotaya yeni başlayıp bir de onunla uğraşacak insan olmaz kim uğraşacak ya. Zaten oyunu tam bilmeyen adam için dotada, karşıdakinin bir pickine bakar. Hani bilmeyenler varsa mesela o maçda, karşı tarafın bir tiny alışı oyunu falan bitirir. Sadece dagger alır gider tek atar, dün geldi daha başıma. Hani dota oynuycamm diye diretmek bence mantıksız lol varken.

• quote:

http://www.facebook.com/joinDOTA/posts/247700551931398
    http://www.rtsguru.com/article/3924/567000-Spectators-watching-DotA2-International.html
    http://www.forbes.com/sites/gregvoakes/2012/09/04/dota-2-the-international-2-and-the-future-of-esports/

ben en yüksek 560k diye biliyordum ama forbes'un dediğine göre 750k'dan fazla.

quote:

quote:

Yok öyle bir şey. Aynı şeyleri yazmaktan ben sıkıldım. Eşit seviyedeki 2 takımda tek carry oyunu taşıyamaz. Karşında ortalama seviyede bir takım varsa, ne kadar kasmışsan kas, o oyunu taşıyamazsın. İyi bir skor alırsın, ama maçı alamazsın.

Bence isteyen gitsin dotayı oynasın görsün yani, zaten anca eski dota oyuncularının çoğu hala dotayı ayakta tutuyor bu zamanda dotaya yeni başlayıp bir de onunla uğraşacak insan olmaz kim uğraşacak ya. Zaten oyunu tam bilmeyen adam için dotada, karşıdakinin bir pickine bakar. Hani bilmeyenler varsa mesela o maçda, karşı tarafın bir tiny alışı oyunu falan bitirir. Sadece dagger alır gider tek atar, dün geldi daha başıma. Hani dota oynuycamm diye diretmek bence mantıksız lol varken.

ben bir dota oyuncusu olarak "ulan aceba oyuncu sayımız lol'u geçemeyecek mi lan?" uykusuz kalmıyorum açıkçası, hatta uzun süre lol oynadığım için istiyorum ki lol oynayan hep lol oynasın, mümkünse başka oyun oynamasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-902357F9E -- 5 Eylül 2012; 11:36:27 >

• quote:

quote:

İyi olanı beceremiyorum o yüzden kötü olanı oynayalım diyorsun yani.

Grafik Tasarım, Bilgisayar Mühendisliği okumak zor diye herkes Gazetecilik okusun o zaman.

Saygı duyarım da, o zaman diğer insanlları yanlış yönlendirecek yorumlar yapmayacaksın.

İzleyici sayısı lafı geçmiş bir de, yahu arkadaş hakikatten şu insanların bilgi sahibi olmadan yargı sahibi olmaları beni delirtiyor.

Maçın kalitesinden vs. bahsetmeyeceğimde, Twitch ve Own3d var 2 büyük stream sitesi. Bunun dışında oyunun kendi içerisinden de takip edenler var. Daha da dışında en azından 20-30 tane büyük streamer var.

Ben misal ya oyun client'ından ya da iPhone daki twitch tv uygulamasından takip ettim.

İnsanlar değişik vesselam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guguk Cuckoo -- 5 Eylül 2012; 11:27:51 >

• quote:

quote:

quote:

Grafik Tasarım, Bilgisayar Mühendisliği okumak zor diye herkes Gazetecilik okusun o zaman.

Saygı duyarım da, o zaman diğer insanlları yanlış yönlendirecek yorumlar yapmayacaksın.

İzleyici sayısı lafı geçmiş bir de, yahu arkadaş hakikatten şu insanların bilgi sahibi olmadan yargı sahibi olmaları beni delirtiyor.

Maçın kalitesinden vs. bahsetmeyeceğimde, Twitch ve Own3d var 2 büyük stream sitesi. Bunun dışında oyunun kendi içerisinden de takip edenler var. Daha da dışında en azından 20-30 tane büyük streamer var.

Ben misal ya oyun client'ından ya da iPhone daki twitch tv uygulamasından takip ettim.

Bilgi sahibi olmak ? 5 sayfadır zaten herşey tartışıldı burada daha kendin oku bir zahmet, aynı şeyleri mi yazalım her sayfada. Üstteki arkadaşta 2011deki turnuva için olan facebookdaki iletileri koymuş. İyi olanı becerememek diye birşey söz konusu değil ben de gayet oynadım dota lolden önce, hala da oynuyorum arada bak. Lol varken kimse uğraşmaz çünkü lolun yanında oynanacak bir tarafını bulamıyorum şahsen. Dota ezilince hemen ''beceremeyip bırakmıştır insanlar canım'' demek de nasıl bir avunmaysa. Ben yazdım geçen sayfalar da, zor zor diyorlar da zor olması bir artı mı yoksa bir saçmalıktan mı ibaret ? Zor diye niye daha iyi olcakmış ki o oyun, yetersizliğindendir o.

• Hala zor diyor ya.

Daha ciddi diyoruz biz ona.

Daha üst seviye.

Daha competitive.

5 sayfadır her sayfada mesajım var, adam yerine koyup yazıyoruz, hala anlamamakta ısrar ediyorsun.

Git hadi polacy lerinle oyna lol ünü. Spaday.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgi sahibi olmak ? 5 sayfadır zaten herşey tartışıldı burada daha kendin oku bir zahmet, aynı şeyleri mi yazalım her sayfada. Üstteki arkadaşta 2011deki turnuva için olan facebookdaki iletileri koymuş. İyi olanı becerememek diye birşey söz konusu değil ben de gayet oynadım dota lolden önce, hala da oynuyorum arada bak. Lol varken kimse uğraşmaz çünkü lolun yanında oynanacak bir tarafını bulamıyorum şahsen. Dota ezilince hemen ''beceremeyip bırakmıştır insanlar canım'' demek de nasıl bir avunmaysa. Ben yazdım geçen sayfalar da, zor zor diyorlar da zor olması bir artı mı yoksa bir saçmalıktan mı ibaret ? Zor diye niye daha iyi olcakmış ki o oyun, yetersizliğindendir o.

3 linkten bir tanesi 2011 turnuvasına ait, forbes'un dediğine göre the international 2'nin (2012) online izleyici sayısı 750k.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shazard

quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

Sebeplerimi de sıralayayım,
    - Deny sistemi kadar saçma bir sistem yok bence. Tamamen anlamsız bir mekanik. (Nasıl bir senaryo uydurursanız uydurun, arkadaşınızı öldürmek gayet saçma bir mekanik.)
    - Rune ve Masterylerden gelen, oyun öncesi stratejiler. (Bunları ne kadar önemli olduğu özellikle profesyonel oyunlarda bir takım lane swap yapmaya karar verip diğeri bunu öngöremezse belli oluyor.)
    - Oyunun arayüzünün anlaşılabilir olması. (Orjinal DotA'ya Dota benzeri bir oyun ya da Warcraft oynamadan başlayan birisi gayet creepleri herolardan ayırt edemeyebilir.)
    - W3 client'ından dolayı olan sınırlamaların olmaması.

Sadece buraya cevap vericem. Geri kalan yazdıkların tercih meselesidir. Saygı duyuyorum.

- Deny sistemi hiç ama hiç saçma değildir. Bu sistem ile iyi player ile kötü playerı ayırma süzgecidir bir nevi. Elin hızlıysa, dogru zamanda atack yapıyorsan kazanırsın, düşmanın aldığı exp'i düşürürsün. Soloda ondan aldığın fazladan 200 altın + 1-2 level çok şey ifade eder. Saçma hiç bir yönü yok. Neden saçma tam olarak söyleyebilirsen, daha fazla açıklama yapabilirim.

- bu söylediğini tam olarak çözemedim. Oyundaki runeler gerçekten dengeleri değiştirebiliyor. Ancak bu icefrog'un çinlilere yaptığı bir durum. Nedeni ise oyuncularda daha çok gang yapma arzusu veriyor. 2 kişide rune almaya çalışırken birbirlerine girebiliyorlar. Buda oyunu sıkıcı olmaktan kurtarıyor.

-Arayüz konusunda w3-dota gerçekten çok kötüydü, hiç bir zaman güzel bir ortam olmadı malesef. Sürekli kod yazmak zorunda kaldık. Ancak dota2 ile artık tarih oluyor. Gerçekten çok iyi arayüz yaptılar. Ve Valve sürekli olarak gelişim içinde destegi 1 yıldır kesintisiz yapıyolar ve yapacaklar.

-Kesinlikle katılıyorum. W3 yüzünden ne hatalar aldım. Sadece uğraş, ve geçen yıla kadar hala o grafiklerle oynamak gerçekten kötü. Artık buda tarih oluyor Dota 2 şuan en iyi grafiğe sahip oldugunu düşünüyorum.

Deny sistemi oyuncuları lanede pasif oynamaya itiyor bence başka bir şey değil.

Dota çok oynamadım ama baya bir stream izledim. Biliyorum yani Dota'daki laningi.

İyi oyuncu ile kötü oyuncuyu ayırmanın daha güzel yöntemleri var.

Karşıdaki adamın farm yapmasını engellemek mi istiyorsun? Harras yap. Harras'i tam zamanında yap. Sadece karşı minionların değil kendi minionların da canına bak. Adamın ne zaman last hit yapacağını kestir. Doğru zamanda doğru yerde ol. Harras'ini yap. Hit trade'e gir. Al sana iyi oyuncuyla kötü oyuncuyu ayırdetme yöntemi.

Ya da risk al. Gank yeme pahasına laneyi pushla. Adam kule altında farm yapamasın. Ya da baskı kur zoning yap. Adamı minionlara yaklaştırma. Xp rangenin dışına it adamı.

Tamam Dota'da da yaparsın bunları da. Kendi minionlarını öldürmek varken niye yukarıdaki riskleri alasın ki? Adamdan daha hızlıysan hemen hemen her iyi oyuncu yukarıdaki aksiyonlara girmek yerine deny yapmayı seçer. Böylece hem karşı adamı outfarm bırakır. Hem de lane'i pushlamamış olur. Gank yeme olayını da minimuma indirir. Neredeyse 0 aksiyon ile laning olayını tamamlar.

Hangisi daha güzel? Karşıdaki oyuncudan 0.1 saniye önce kendi minionunu öldürmek mi? Yoksa doğru zamanda doğru yerde yapılan bir harrass ile askiyona girmek mi?

• quote:

Hala zor diyor ya.

Daha ciddi diyoruz biz ona.

Daha üst seviye.

Daha competitive.

5 sayfadır her sayfada mesajım var, adam yerine koyup yazıyoruz, hala anlamamakta ısrar ediyorsun.

Git hadi polacy lerinle oyna lol ünü. Spaday.

Aman aman Hayal görmeye devam et sen bence, dotayı kimse beceremeyio ondan böyle yetim kaldı diye gezersin artık.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.