Şimdi Ara

dota 2 vs lol (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
2
Favori
26.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

quote:

Orijinalden alıntı: byloki

quote:

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

quote:

Orijinalden alıntı: Soğuk Hava Dalgası

rune ve mastery gibi şeyler yoktur dotada ve de dotada herolar arası dengesizlik yoktur denge hep sağlanmıştır

cok güzel bi sorum var ashe'ye benzeyen bi ablamız var dotada adını bilmiyorum dedim asheye benziyodur az çok deniyim. girdim

q su toggle
    w su alan silince
    e si pasif
    r si pasif ? şimdi soruyorum nasıl bi denge bu ultisi agility veriyo agility yi itemde veriyo nasıl bi denge bu ? kötü bi niyetim yok sadece meraktan soruyorum

earlyde işe yaramaz bu da oyunun dengesi
    2 pasif qsu toggle demişsin toggle mana yer her hero spam yapamaz alan silence earlyde pek önemli değildir.
    dediğim gibi latede mükemmel iş yapabilir
    not: hangi hero la bu?

edit: üstteki arkadaş yazmış traxexmiş hero. zaten carry, earlyde iş yapması beklenemez

tamamda ben oynarken adam arkamdan geliyodu zıplatıyo hoplatıyo hiç bişi yapamadan öldürüyo karakteri zaten bi silince var orda 20 sn cd si var earlyde her türlü bu karakteri haşamat ediyolar ozaman nasıl denge bu ?

Dengesiz olduğunu düşündüğün heroyu sonraki el sen al. Öyle olmadığını anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cipskolakilit

quote:

Orijinalden alıntı: hikayeci51

quote:

Orijinalden alıntı: explayer

Ne olursa olsun Dota 2 ve lol farklı oyunlar diyebileceğim her lol oynanayan Dota 2 oynanayamaz item ve hero açısından loldan çok farklı lol daha basite indirilmiş hali gibi geliyo ayrıca Dota 2ye bende yeni başladım 2 hafta olmuştur başlayalı huskar,axe,lion filan oynuyorum eklemek isteyen Steam ID:bifur1

huskar,axe,lion bunlar zaten oyunun oynaması kolay ve doğru dürüst kill aldıran heroları ama bi gidip dazzle al ne bilim rubick al, brewmaster, mirana flan al o zmana görürsün dengesizliği. demek istediğim dota 2 de %50 oranında iyi ve kötü hero olayı var. ya çok çok iyiler yada çok çok berbatlar. tipin biri yukarda yazmış blink dagger alınca oyun değişirmiş. ee lol de flash diye bi skill var mesela hiç duyan oldumu acaba?

neyse tekrar edem dota 2 de çok güzel oyun lol de ve dediği gibi ikisi moba olmasının dışında en ufak benzerliğe sahip değiler çok farklı iki oyun ve fazla dota 2 insanı oyun oynamaktan soğutur. üstüste 3-5 el lol atarım yenilsemde girer tekrar oynarım ama dota 2 de bir kez yenildinizmi sanki evinizi elinizden almışlar gibi dokunuyor. nerde lol deki denge nerde dota 2 ben daha ucu ucuna biten oyun görmedim videolar da dahil. ya çok ezilirsin yada çok ezersin.. günde max 5 doz lol e karşılık 2 doz dan fazla dota 2 önermem.

Dotadaki herolar arasındaki dengesizlik lolden daha fazla degil.Oyunu bilmedigin icin dengesiz herolar var diye düsünüyosun.Dengesizlik nerde bide onu söyleseydin, heronun zor olması yada dogru dürüst kill aldırmamasımı?Lol oynarken daha fazla egleniyorum dersinde.Oyun dengeleri,mekanigi hakkında yorum yapmadan önce oyuna hakim olman lazım.

anlattım zaten. lol de en pronun prosu bile düşman 6-7 lvl ken kendini 18 lvl yapamaz. yapsa bile olmazda hani diyelimki oldu max. 25.da eşitlenir dengelenir oyun. ama dota 2 de daha 10-12 lvlken 25 lvl kasmış adamlar kaynıyor ve gelen tek gidene tek atıyor ve bu olay en iyi dayandığında bile 30-40 dklık oyunda durumu eşitlemeni imkansız hale getiriyor. dengesizlikten asıl kastım şudur lolde sen ne yapabiliyorsan karşındakide neredeyse aynısını yapabilir. dota 2 de asla aynı gelişimi sağlayamazsın. bununda sanıyorum en büyük nedeni ölünce giden para ki bu oyun mekaniği flan olayındaki benim kişisel yorumum. moba profesörü olmaya gerenk yok.

• İşin ilginç yanı Dota 2nin betada olduğuna değinmemiş olman. Herolar yeni yeni eklendiğinden oyun içerisindeki dengeyi sonradan düzeltiyorlar. Şu an Herolar arasında bir dengesizlik oluyor evet. Ama burada karşı takımın seçtiği herolara göre hero seçersen avantajlı oluyorsun.
    Şu ana kadar ben hiç oynamadım sadece kardeşimin oynayışlarını izledim. Dışardan 3. şahıs olarak bakarak güçlü herolardan ikisini şöyle sıralayabilirim:

Windrunner
    Drow Ranger
    (Sıra ile denemeler yaptığı için kardeşim şu ana kadar en iyi performans sergilediği herolar bunlar oldu)
    Bir ekleme: Bu değerlendirmem sadece tek bir oyuna göre değildir. Bir çok defa bu heroları kullandı ve her defasında çok iyi performans gösterdi. Tabi bu heroların yanında bir yakın dövüşçü de olursa çok iyi bir ikili olunabiliyor)

Nedense şu an Razor falan çok etkisiz kalıyor. İşte burada bir dengesizlik oluyor. Betada olduğunu düşünürsek bunların düzeltileceğini düşünüyorum. Valve ne zaman bir işi yarım bırakmış ki

Ayrıca oyunda tek başınıza hiç bir şey yapamazsınız. Takım oyununa dayalı olmuş ve ben böyle olmasını - dışardan izlediğime dayanarak söylüyorum - beğendim. Tek bir kişi bütün işi yaparsa hiç zevki olmaz oyunun. Şu an için betada olduğundan ve her zaman sağlam oyuncularla karşılaşmadığından bazen sinir olabiliyorsun, kendi takımına yeni oyuncular düştüğünde.

Bu nedenle şu an için LOL daha iyi bir oyun gibi laf etmek ancak LOL fanboyculuk yapmak olur. Ayrıca tam tersini söylemek de DOTA fanboyculuk olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 15 Temmuz 2012; 16:05:04 >

• dota 2 invite varsa alalım beyler bi el atın yardımına
  • quote:

Orijinalden alıntı: brvl

bugün dota 2 key geldi hemen indirip oynadım yaklaşık 4 gb boyutu neyse lolle bir karşılaştırmasını yapıyım dedim belki bilmek istiyen vardır

*öncelikle grafiklere değinmek istiyorum aşırı derecede beğendim tabi bu konuda zevkler tartışılmaz ama bir puan vermem gerekirse 10 üstünden lol 5 ise dota 7 dir
    *bd ve ölünce para gitme olayı var bu kasamıyanın iyice ezilmesine sebep olabiliyo ama güzel bir team oyunuyla kasanı durdurmaya da yarıyabiliyor bu yüzden bazen lolden iyi bazen de kötü oluyor sizin kalitenize bağlı
    *heroların(champion) opluğuna gelince lolde dengesizlik olduğunu düşünüyorsanız bir dota 2 oynayın derim void tf de ulti açarsa fighta carrysiz yada ap siz başlarsınız 5 sn alan stun çok op
    *masteries ve rune tarzı şeyler göremedim arkadaşıma sorucam daha sonra eğer yoksa, bu kimileri için artı kimileri için eksidir benim için ise hem artı hem eksidir masteries değil de rune biraz pay to playe giriyo sonuçta ip boost ve rune pageyi parayla alıp daha güzel kombinasyonlar oluşturulabilir ama diğer taraftan para vermek istemeyen de daha çok oyun oynayıp aradaki farkı kapatabilir masteries ise güzel bir özellik dotada da kesin olmalı
    *jungle için blue ve red yok tıpki dotadaki gibi onun yerine suda çıkan double damage regen gibi itemler var zaten dota oynayanlar bilirler
    *item olayını lole benzetmişler item önerisi var ve basedeki shopları birleştirmişler sadece secret shoplar duruyor ekstra olarak
    *kuleler gerçekten güçsüz çok erken dive yapabiliyorsunuz ayrıca mekaniği de farklı heroya dalmasanız bile size vurabiliyor minionlar varken heroya dalarsanız da vurmayabiliyor yakınlığa göre sanırım
    *loldeki gibi dc olunca yada çıkınca tekrar oyuna geri dönebiliyorsunuz ancak 5 dakika içinde dönmezseniz takımdakiler sizin itemlerinizi satıp paranızla item yapabiliyor 4v5 oyunda denge kurma konusunda güzel bir yöntem

aklıma bunlar geldi ekstra bişeyler sormak isterseniz memnuniyetle cevaplarım ama dota 2 konusunda çok heveslenmeyin derim özellikle dota hayranı değilseniz sadece grafikleri güzel lol çok daha iyi bir oyun tabi ki bu benim fikrim

bu arada elimde invite yok arkadaşlarıma verdim

editledim kulelerin farkı için
    bir edit daha oyundan çıkanların farkı için

Kardes banada geldi keyde nerden yolladin invite bende yollicam arkadaslarada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lol a göre yavaş ve hantal olmuş oyun biraz. Birde harita gereğinden fazla büyük geldi bana. Lol şimdi çok daha iyi ama tam sürümde şu hantallık sorununu düzeltirlerse sırf heroları için dota oynarım
  • Beyler elime birkaç gün içinde 2-3 tane Dota 2 key düşecek ilgilenen olursa pmden görüşelim.
  • ulan yeter be silip durmayın mesajlarımı gören de adama küfür ettim sanacak.söyleyin lan neden sildiğinizi
  • Mesaj silinmeleri sadece Kufur ettiginizi icin yapilmaz, hakaret ve uygunsuz kelimeler yuzunden de silinebilir. Kullandiginiz sozcuklere dikkat edin.
  • Hala zevk renk meselesini tartışanlar var.Hangisini seviyorsan senin için en iyi oyun odur bu kadar basit yemeyin birbirinizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nzm13

lol a göre yavaş ve hantal olmuş oyun biraz. Birde harita gereğinden fazla büyük geldi bana. Lol şimdi çok daha iyi ama tam sürümde şu hantallık sorununu düzeltirlerse sırf heroları için dota oynarım

Hayır oyunun beta olmasıyla alakası yok,konuda bir arkadaş da demiş daha beta diye yılların dotası işte dota 2de grafikten başka neredeyse değişen birşey yok bu yüzden yıllardır oynadığımız dotaya göre de çok rahat yorum yapabiliriz.Ha ben dedim üstte ileride geliştirirlerse(o da ne kadar olcak) bir şansı olur.Hantallık da düzelmez,yani dotada o bir problem değil dota hep böyleydi zaten lol ortaya çıkmasa+böyle iyi derecede oynanabilirlik sunmasa dota bize hantal/kötü gelmicekti veya pabucu dama atılmıcaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

quote:

Orijinalden alıntı: nzm13

lol a göre yavaş ve hantal olmuş oyun biraz. Birde harita gereğinden fazla büyük geldi bana. Lol şimdi çok daha iyi ama tam sürümde şu hantallık sorununu düzeltirlerse sırf heroları için dota oynarım

Hayır oyunun beta olmasıyla alakası yok,konuda bir arkadaş da demiş daha beta diye yılların dotası işte dota 2de grafikten başka neredeyse değişen birşey yok bu yüzden yıllardır oynadığımız dotaya göre de çok rahat yorum yapabiliriz.Ha ben dedim üstte ileride geliştirirlerse(o da ne kadar olcak) bir şansı olur.Hantallık da düzelmez,yani dotada o bir problem değil dota hep böyleydi zaten lol ortaya çıkmasa+böyle iyi derecede oynanabilirlik sunmasa dota bize hantal/kötü gelmicekti veya pabucu dama atılmıcaktı.

Dota oyanmayalı çok oldu unutmuşum onunda hantal olduğunu Tam sürümde lol u örnek alıp oynanabilirliği daha iyi yapmaları lazım yoksa fazla oyuncu çekemezler.

• Açık beta testi yapılan oyunla birçok defa patchlenmiş oyunun karşılaştırılması ilginç doğrusu
  • Dotayla lol arasındaki en büyük fark dotanın oyuncuya verdigi serbestlik.Dota top 10 videosunu izlerken,bunu nasıl düsünmüs diye agzın acık izlerken.Lolda yapabilecegin seyler kısıtlı oldugu icin dipdipe yürüyen 4 adama stun atmak,yada gravesle sacma sapan bi triple almak güzel hareket olarak sayılıyo.

• quote:

Dotayla lol arasındaki en büyük fark dotanın oyuncuya verdigi serbestlik.Dota top 10 videosunu izlerken,bunu nasıl düsünmüs diye agzın acık izlerken.Lolda yapabilecegin seyler kısıtlı oldugu icin dipdipe yürüyen 4 adama stun atmak,yada gravesle sacma sapan bi triple almak güzel hareket olarak sayılıyo.

Bence dota oyuncuları lol ve diğer oyun oyuncularından kat kat üstün.Ayrıca hazırlanması da çok iyi olmuş dota top10

• quote:

Dotayla lol arasındaki en büyük fark dotanın oyuncuya verdigi serbestlik.Dota top 10 videosunu izlerken,bunu nasıl düsünmüs diye agzın acık izlerken.Lolda yapabilecegin seyler kısıtlı oldugu icin dipdipe yürüyen 4 adama stun atmak,yada gravesle sacma sapan bi triple almak güzel hareket olarak sayılıyo.

Dota videosunu ağzım açık izledim gerçekten,gülmekten.'bunu nasıl düşünmüş' diye hemdeDaha iyi dota videoları vardı onlardan baksaydın keşke,şu videoda zaten çoğu kesit sadece skill atıp auto attack yapmaktan ibaret.Zaten hazırlayanlarda nasıl bir ego varsa artık,oyun videosu mu amerikan filmi mi belli değilSen mortredin dümdüz koşarken dünyanın damageını yiyip ölmemesini ve sadece creepe atlayarak kaçmasına serbestlik diyorsan ok.Belki de gap-closerı veya swap skilli sadece herolara atılır diye alışmışsın bu serbestlik içinde,ama nc veya creepe atılınca nasıl düşünmüş acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

Zaten Dota ile karşılaştırmak mümkün değildir. Unutmayın ki Dota bütün firmaların fikrini çaldığı efsane bir oyundur. Ne Dota 2 ne HoN ne de LoL, orjinal Dota ile kapışamaz.

Şuan Dota 2 ve LoL açısından karşılaştırma yapıyorum.

Kazanan - Kaybeden

Champ/Hero = Dota 2 - LoL

Grafikler = Dota 2 - LoL

Oynanabilirlik = Dota 2 - LoL

NC Sistemi = Dota 2 - LoL

Kurye Sistemi = Dota 2 - LoL

Eşyalar = Dota 2 - LoL

Yetenekler = Dota 2 - LoL

Skin/Dükkan = Dota 2 - LoL

Deny Sistemi = Dota 2 - LoL

Creep Block Sistemi = Dota 2 - LoL

Dota 2'nin öne geçtiği diğer dallarda sürer gider...

2 ay boyunca Beta Key aradım ve oyunu oynadım ama sırf oynanabilirlik açısından eski Dota tadını kaybettiği için Dota 2'yi sildim ve bir daha yüklemem !

LoL daha basite indirgenmiş bir oyun olduğu için hoşuma gitti.

Kriterlerin saçmalığına gel.

Dota'da olan Lol de olmayan, Riot'un neden olmadığını açıkladığı özellikleri koymuşsun(deny, kurye gibi) kazanan dota 2 demişsin.

Bende ekliyim bir kaç tane o zaman...

Dominion game mode : kazanan LoL
    Twisted Treeline : kazanan LoL
    Blue/Red buff : kazanan LoL
    Proving grounds : kazanan LoL
    Runes Masteries : kazanan LoL
    Recall : kazanan LoL(dota'da yok diye biliyorum. yanılıyor olabilirim)
    Color blind mode : kazanan LoL(bu da belki vardır emin değilim.)

Aa bak LoL öne geçti ne güzel dimi...

• dota 2 ile lolü kıyaslamak bile hata bence Dota 2 açık ara önde hero dengesi itemlar runeler para gitme olayo dota 2'i açık ara öne çıkartır ayrıca dota 2'nin mekaniği hiç bir oyunda yok dota 2 de dazzle gibi support bir hero ile kasarsanız alabilirsiniz ama LoL örneğin soraka ile istediğin kadar kas yine her türlü ya iyi tank olursunuz yada support ama adam alamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Admiralkheir

dota 2 ile lolü kıyaslamak bile hata bence Dota 2 açık ara önde hero dengesi itemlar runeler para gitme olayo dota 2'i açık ara öne çıkartır ayrıca dota 2'nin mekaniği hiç bir oyunda yok dota 2 de dazzle gibi support bir hero ile kasarsanız alabilirsiniz ama LoL örneğin soraka ile istediğin kadar kas yine her türlü ya iyi tank olursunuz yada support ama adam alamazsınız

Farkında olmadan lolu ön plana çıkartıyorsunuz,dediğin şeye bakarsak lolde bir champion mage de olur ad carry de saçmalayıp durmayın.Dota için sadece para gitme var,yok rune çıkıyo nehirde falan böyle özellikler konuşçaksan lolde bunların kaç katı var istersen sayayım?Dota 2'nin mekaniği hiçbir oyunda yok,hmm.Haklısın hiçbir oyunda yok,olmasın da zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

quote:

Dota videosunu ağzım açık izledim gerçekten,gülmekten.'bunu nasıl düşünmüş' diye hemdeDaha iyi dota videoları vardı onlardan baksaydın keşke,şu videoda zaten çoğu kesit sadece skill atıp auto attack yapmaktan ibaret.Zaten hazırlayanlarda nasıl bir ego varsa artık,oyun videosu mu amerikan filmi mi belli değilSen mortredin dümdüz koşarken dünyanın damageını yiyip ölmemesini ve sadece creepe atlayarak kaçmasına serbestlik diyorsan ok.Belki de gap-closerı veya swap skilli sadece herolara atılır diye alışmışsın bu serbestlik içinde,ama nc veya creepe atılınca nasıl düşünmüş acaba.

Videoda 12 tane hareket var sen ilk harekete takılıp ehehe mortrede bak ne var bunda yazıyosun.Dota oynadıgına yada autoattack ne demek bildigine eminmisin su videoda bi tane bile autoattack atan yok.Serbestlik dedigim sey videodaki gibi drowla helm satın alıp creebi cektikten sonra kendi denyletmesi,agaclarla etkilesim icinde olmak kacarken agac yiyip farklı yollardan kacmak gibi,sight olayının calıya gir calıdan cık degil daha komplike olması,2-3 senelik oyuncu olsanda yeni seyler ögreniyosun mapte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cipskolakilit -- 16 Temmuz 2012; 16:17:23 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.