Şimdi Ara

dota 2 vs lol (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
2
Favori
26.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: inleyennağmeeeeler

quote:

Orijinalden alıntı: broloki

quote:

quote:

quote:

uzun zamandır lol oynuyorum dota 2 invite geldiğinde başladım ve çok zor gelmişti. oyunların mekanizması çok farklı. 5vs2 oyunda adamlar 50. dakikaya kadar götürebilmişlerdi mesela. lolde biri ne kadar kasmış olursa olsun birine 6 level fark atamaz. 3 levelde dive yaptıklarında çok şaşırmıştım tower nerdeyse hiç vurmamıştı adamlara. oyun kötüye gittiğinde biri farmlayıp 2 item alıyodu ve maçı nerdeyse tek başına kazandırtıyodu. mesela zeus diye bir hero vardı bir oyunda çok feci kasmıştı ve ultisi yıldırım çaktırıyodu size 2 kere. sadece bu ultiyle oyunu 5vs3 yapıyordu. harita çok daha büyük ve towerlar uzun mesafeden size saldırıyordu. ben lol daha iyi diye düşünüyorum, dota daha çok bireysel oyuna bakıyor gibi oyunu kazanmak için takım arkadaşına ihtiyacınız pek yok. oysa lol'de takım oyunu daha fazla ön planda. 5vs5 team fightlar doğru oynandığında oyunun kaderini değiştirebiliyor. oysa ben dota 2 de hiç 5vs5 göremedim malesef. bir ulti atıp 3 kişi almak çok saçma geliyor bana bilmiyorum.

zeus refresher kasmış, ve refresher'ın cd 150 ya da 200 saniyeydi galiba. aynı zamanda zeusun ultisine ölüyorsanız vay halinize.
    bu arada hiç dota1 oynamamışsın, tebrik ediyorum başkalarının invite hakkını çalmışsın...

kimsenin invite hakkını çalmadım steam anketini isteseydin sende doldurup son invite dalgasından yararlanabilirdin. ayrıca bu invite haklarını isteyen istediğine verir. ne çalması ne saçmalıyosun sen?

zaten aktif olarak dota2 oynuyorum, daha önce 3 yıl kadar dota oynamıştım. ama sen hiç oynamamışsın ve bu beta süreci. daha önce dota oynamış arkadaşlarımdan bazıları hala alamadı bile invite'ı

yani steamin rastgale dağıttı invitelardan aldığım için ben senin arkadaşlarının hakkını çalmış oluyorum. steam bu inviteları dur dota tecrübesi olanlara verelim demiyor zaten. ama sen hala böyle düşünüyorsan kıt kafalının tekisindir.

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    ticket.asp?rid=799934

Pencereyi kapa ?

cidden ankete neler yazdığını merak ediyorum...

edit:

quote:

Orijinalden alıntı: _WoLFY_

deny var hala, değil mi?

evet hala deny var, zaten maçların rekabet içermesi de bu yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broloki -- 19 Ağustos 2012; 18:55:16 >

• ankete bir şey yazılmıyor zaten merak etme. madem bu kadar dota hayranısın bu anket işinden nasıl bi haber oluyosun şaşılır. o ayrı bi konu zaten.
  • quote:

ankete bir şey yazılmıyor zaten merak etme. madem bu kadar dota hayranısın bu anket işinden nasıl bi haber oluyosun şaşılır. o ayrı bi konu zaten.

ankette seçenekler var dotayı ne kadar süredir oynuyorsunuz gibi, yazmak derken işaretlemeyi kastetmiştim. burdan kıt kafalının kim olduğu anlaşılabilir.
  • quote:

quote:

ankete bir şey yazılmıyor zaten merak etme. madem bu kadar dota hayranısın bu anket işinden nasıl bi haber oluyosun şaşılır. o ayrı bi konu zaten.

ankette seçenekler var dotayı ne kadar süredir oynuyorsunuz gibi, yazmak derken işaretlemeyi kastetmiştim. burdan kıt kafalının kim olduğu anlaşılabilir.

evet canım tabi yazmak deyince işaretlemek anlaşılması gerekiyordu. napalım senin kadar ince düşünemiyoruz.
  • "LoL has a learnin edge, Dota has a learning cliff"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Orijinalden alıntı: Necti

uzun sure dota oynadim. 1senelikte lol gecmisim var.
    lol ile dota2 yi karsilastiracak olursam
    lol deki tek arti oynanabilirligin yani gameplay in yuksek ve kolay olmasi
    bunun disindaki her ozellik dotadan yana

ornek; dotada 3v5 bir oyunda 3kisi kalan takim kastiysa ve uyumluysa oyunu alir
    lolda ise hersey 5v5 combatlara baglidir push falan fazla onem tasimaz sadece ve sadece combat
    ozellikle +1500elo (pro game diyebiliriz) oyunlarimin cogunda hero farki ve combattaki aeo skiller sonuca tasidi

lol kendini tekrarliyor, dota daha ozgun ve degisik oyun tarzlari sunuyor ancak gameplay ve grafikte kaybediyor

3vs5 bir oyunu kazanmak oyunun ne kadar dengesiz olduğunu gösterir, bir de gelmiş savunuyorsun. LOL'de takımdaki en ufak bir hatada TF'yi kaybetmeniz kaçınılmaz fakat Dota'da dediğin gibiyse cidden saçmalık.

/>

lolde tek bir hata oyunu kaybettiriyormuş

bot lane de 4 kez ölen vayne in dakika 35 gibi quadra atmasına ne diyeceksin hocum.bak adam 1 değil 4 hata yapmış ama oyunu çeviriyor :((8

Vayne'in Early'sinin ne kadar dandik olduğunu biliyorsun. Farm yapmışsa ve hatalarınızdan yararlanmışsa normal. Early'si oldukça dandikken late game'i de bir o kadar iyi bu yüzden Quadra atması normal.

• quote:

quote:

quote:

quote:

lolda ise hersey 5v5 combatlara baglidir push falan fazla onem tasimaz sadece ve sadece combat
    ozellikle +1500elo (pro game diyebiliriz) oyunlarimin cogunda hero farki ve combattaki aeo skiller sonuca tasidi

lol kendini tekrarliyor, dota daha ozgun ve degisik oyun tarzlari sunuyor ancak gameplay ve grafikte kaybediyor

3vs5 bir oyunu kazanmak oyunun ne kadar dengesiz olduğunu gösterir, bir de gelmiş savunuyorsun. LOL'de takımdaki en ufak bir hatada TF'yi kaybetmeniz kaçınılmaz fakat Dota'da dediğin gibiyse cidden saçmalık.

/>

bot lane de 4 kez ölen vayne in dakika 35 gibi quadra atmasına ne diyeceksin hocum.bak adam 1 değil 4 hata yapmış ama oyunu çeviriyor :((8

Vayne'in Early'sinin ne kadar dandik olduğunu biliyorsun. Farm yapmışsa ve hatalarınızdan yararlanmışsa normal. Early'si oldukça dandikken late game'i de bir o kadar iyi bu yüzden Quadra atması normal.

early de 4 kez ölmüş graves için de söyleyebiliriz bunu yada başka bir carry

• karsılastırmaya gerek yok ama birşeyler yazayım bende

7 veya 8 yıl oldu dotaya baslayalı. Tabi bırakma evreleri falan filan desek 5 yıl falan kesintisiz oynamısımdır. Her neyse. 2010 veya 2011 den beri lol oynuyorum sanırım. (kesintisiz.)

Dota guzeller guzeli karım ise lol sadece guzel karımdan sıkıldıgımdan zaman ugradıgım metresimdir.

Lakin suan dota oynamıyorum. Cunku dota 1 de mh sorunu ve dota 2 suan ıcın cok fazla leave sorunu var, o yüzden full surum olana kadar oynamam sanırım.

Son birşey, dotadaki denny olayının lol'e ( bilgidin lol derim ek yanlıs falan demeyin simdi) de gelmesi lazım. En azından ad carry nin yanındaki supp. biraz daha ise yarar. Ama baya degistirir sanırım lol deki mevcut gameplay i.

Son olarak tarafsızca ele almak gerekirse olayı ;

dota, lol den zordur.
    lol, dotaya gore daha oynanabilirdir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

/>

early de 4 kez ölmüş graves için de söyleyebiliriz bunu yada başka bir carry

öyle bir hata değil mesela, oyunu taşıyan carry e direk focuslandılar fail flash attı , team fight karşı tarafın oluyor. ace ardından pushla oyun bitiyor. ya da leona ultisini fail atıyor yenecekleri fighti kaybediyorlar. ne biliyim adam randuins omeni açmayı unutuyor vs vs. bireysel olarak laneinde yapılan hata değilde tfde yapılan hatadan bahsediyoor arkadaş

• quote:

üstünlükleri yazıyorum
    oynanabilirlik: lol
    grafik(efekt): dota2
    spiker: dota2
    rekabet: dota2
    combo bolluğu: lol
    sesler: dota2
    skill mekanizması: lol

sonuç olarak dota2>lol fakat dota2den çok lol oynuyorum.

not: bunlar tamamen şahsi fikirlerimdir

Dota lolun yanında oynanabilirlik fakiri kalıyor zaten.LoL'deki map ve içeriği dotadan kat kat daha gelişmiş,map sayısı diye birşey zaten söz konusu değil dota için.Sen dota2ye ayrı bir sempati duyuyorsundur veya anıların vardır ondan gözünde daha değerli olabilir ama kabul edelim ki lol denen oyun çok gelişti haber falan oluyor artık,ayrı bir boyut aldı ve dotayla falan kıyaslamak komik gerçekten.
  • Grafiğe değinecek olursak oyunların tarzları farklı biri biraz daha karanlık,biri çizgi roman gibi.Bu bakımdan şunun daha grafiği daha iyi gibi karşılaştırmanın gereği olduğunu sanmıyorum.Grafiğe bakıp oyun oynayan adam oyundan anlamıyor demektir.
    LoL'de masteries,rune,summoner spell gibi sistemler varken bunlar Dota2'de yok.Buna benzer map'ten rune toplanıyor.Tabii neredeyse hiç alakaları yok.
    LoL'de hero almak,30 level olmak,ranked girmek,high elo olmak gibi amaçlar git gide artıyor.Heroların satılıyor olması oyuncuyu biraz daha hırslandırabiliyor.Dota2'de ise hepsi açık ve amaçsız geliyor bana.
    LoL'de daha oturaklı bir jungle sistemi olduğunu düşünüyorum.İnsanlar katılmak zorunda değil tabii ki.
    LoL'de deny durumu ve ölünce para gitme durumu yok.Dota2'de bunlar var.Ve oyunu zorlaştıran,daha dikkatli oynamayı gerektiren temel etkenler bunlar.
    LoL'de kulelerin daha çok damage vurduğunu düşünüyorum.Dota2'de ise kuleler daha az vuruyor ancak atak hızları LoL'deki kulenin neredeyse iki katı.
    LoL'de AP Carry kavramı var.Dota2'de yok.LoL skillere,dota itemlere dayalı bir oyun.En basitinden dota2'de aldığınız item vurduğunuz skillin hasarına etki etmezken,LoL'de ediyor.
    LoL'de B atmak gibi bir durum var,Dota2'de bu yok.Dota'yı zorlaştıran etkenlerden biri de bu.
    LoL'de skill olayı basit,Dota2'de ise biraz daha kapsamlı ve karmaşık.
    LoL'de biri oyundan leave attığında ona gelmesi gereken altını kullanamazsınız.Dota2'de kullanabilirsiniz ki 3 v 5 oyun kazanılmasının nedeni de tam olarak budur.
    LoL'de kurye diye bir şey yok,çünkü ihtiyaç yok B'den dolayı,dota2'de var.
    LoL'de bir şeye tıklasanız dahi heronuzu kontrol edersiniz,dota2'de kontrol etme yetkiniz varsa tıkladığınız şeye kontrol geçer.Bana göre gereksiz ve saçma sapan bir şeydir.Seveni yok mu tabii ki var.
    LoL'de dengesizlik vardır,dota2'de de vardır.Hangisi daha dengesiz konusuna girmeyeceğim.
    LoL'de support ise support,carry ise carry kasarsınız.Dota2'de herodan her şeyi kasabiliriz neredeyse.(Gördüğüm ve duyduğum kadarıyla)
    LoL'de leaver varsa karakterini kullanamazsınız,Dota2'de kullanabilirsiniz.
    LoL daha hızlı bir oyundur olaylar çabuk gelişir map küçüktür,Dota2 biraz daha yavaş bir oyundur,mapi LoL'e göre daha büyük ve detaylıdır.
    LoL'de baronu kesmek için bir tarafınızı yırtarsınız 3 kişi kesmek için über kasmak gerekir,dota2'de tek kişi gidip alabilir.
    LoL'de kasamazsanız oyunu alamazsınız,dota2'de kasamamış bir hero bile late game'de iş yapar,skillin vurduğu damage aynıdır çünkü.
    LoL harras,dota2 deny üzerine kurulu bir oyundur.
    LoL'de 3 level fark oyunu über etkilemezken,dota2'de adam 3 level önünüzdeyse tek bile yersiniz.
    LoL'de çoğu hero insan formundadır,Dota2'de ne olduğu belli değildir.
    LoL'e nezaran Dota2'de çok fazla pasif skill vardır.
    LoL'E göre Dota2'deki heroların rangeleri daha büyüktür.

Dota 2 LoL'e göre daha kapsamlı,zor bir oyundur.İsteyen istediğini oynar.Dota bu tarz oyunların atasıdır,saygı duyulmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revoltant -- 19 Ağustos 2012; 20:22:32 >

• Benim için dotanın en büyük artısı oyundan çıkan olursa onun herosunu kontrol edebilmek ve itemlerini satabilmek. 5vs4 olsa bile kazanma şansın oluyor en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revoltant

Grafiğe değinecek olursak oyunların tarzları farklı biri biraz daha karanlık,biri çizgi roman gibi.Bu bakımdan şunun daha grafiği daha iyi gibi karşılaştırmanın gereği olduğunu sanmıyorum.Grafiğe bakıp oyun oynayan adam oyundan anlamıyor demektir.
    LoL'de masteries,rune,summoner spell gibi sistemler varken bunlar Dota2'de yok.Buna benzer map'ten rune toplanıyor.Tabii neredeyse hiç alakaları yok.
    LoL'de hero almak,30 level olmak,ranked girmek,high elo olmak gibi amaçlar git gide artıyor.Heroların satılıyor olması oyuncuyu biraz daha hırslandırabiliyor.Dota2'de ise hepsi açık ve amaçsız geliyor bana.
    LoL'de daha oturaklı bir jungle sistemi olduğunu düşünüyorum.İnsanlar katılmak zorunda değil tabii ki.
    LoL'de deny durumu ve ölünce para gitme durumu yok.Dota2'de bunlar var.Ve oyunu zorlaştıran,daha dikkatli oynamayı gerektiren temel etkenler bunlar.
    LoL'de kulelerin daha çok damage vurduğunu düşünüyorum.Dota2'de ise kuleler daha az vuruyor ancak atak hızları LoL'deki kulenin neredeyse iki katı.
    LoL'de AP Carry kavramı var.Dota2'de yok.LoL skillere,dota itemlere dayalı bir oyun.En basitinden dota2'de aldığınız item vurduğunuz skillin hasarına etki etmezken,LoL'de ediyor.
    LoL'de B atmak gibi bir durum var,Dota2'de bu yok.Dota'yı zorlaştıran etkenlerden biri de bu.
    LoL'de skill olayı basit,Dota2'de ise biraz daha kapsamlı ve karmaşık.
    LoL'de biri oyundan leave attığında ona gelmesi gereken altını kullanamazsınız.Dota2'de kullanabilirsiniz ki 3 v 5 oyun kazanılmasının nedeni de tam olarak budur.
    LoL'de kurye diye bir şey yok,çünkü ihtiyaç yok B'den dolayı,dota2'de var.
    LoL'de bir şeye tıklasanız dahi heronuzu kontrol edersiniz,dota2'de kontrol etme yetkiniz varsa tıkladığınız şeye kontrol geçer.Bana göre gereksiz ve saçma sapan bir şeydir.Seveni yok mu tabii ki var.
    LoL'de dengesizlik vardır,dota2'de de vardır.Hangisi daha dengesiz konusuna girmeyeceğim.
    LoL'de support ise support,carry ise carry kasarsınız.Dota2'de herodan her şeyi kasabiliriz neredeyse.(Gördüğüm ve duyduğum kadarıyla)
    LoL'de leaver varsa karakterini kullanamazsınız,Dota2'de kullanabilirsiniz.
    LoL daha hızlı bir oyundur olaylar çabuk gelişir map küçüktür,Dota2 biraz daha yavaş bir oyundur,mapi LoL'e göre daha büyük ve detaylıdır.
    LoL'de baronu kesmek için bir tarafınızı yırtarsınız 3 kişi kesmek için über kasmak gerekir,dota2'de tek kişi gidip alabilir.
    LoL'de kasamazsanız oyunu alamazsınız,dota2'de kasamamış bir hero bile late game'de iş yapar,skillin vurduğu damage aynıdır çünkü.
    LoL harras,dota2 deny üzerine kurulu bir oyundur.
    LoL'de 3 level fark oyunu über etkilemezken,dota2'de adam 3 level önünüzdeyse tek bile yersiniz.
    LoL'de çoğu hero insan formundadır,Dota2'de ne olduğu belli değildir.
    LoL'e nezaran Dota2'de çok fazla pasif skill vardır.
    LoL'E göre Dota2'deki heroların rangeleri daha büyüktür.

Dota 2 LoL'e göre daha kapsamlı,zor bir oyundur.İsteyen istediğini oynar.Dota bu tarz oyunların atasıdır,saygı duyulmalıdır.

söylediklerinin hepsine katılıyorum. lol çok hızlı fakat basit, dota ağır, karmaşık bir oyun.

edit: dotanın en sevmediğim yanı ap carry denen bir şeyin olmaması. skill casterların işi late gamede bitiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broloki -- 19 Ağustos 2012; 20:33:18 >

• Dota'nın sahip olduğu zorluklar oyunun +'sı mı yoksa -'si mi önce bunu kavramak lazım bence.Mesela baseye ışınlanamamak,heroların kontrolunun zor olması her biryerinin ayrı oynaması(),daha oyunu oynarken görüş alanının çok küçük olması ve heroların senin gördüğün mapin bir ucundan diğer ucuna skill atabilmesi..Bunlar oyunu zor kılan etmenlerden sadece birkaçı bence ve bunlar oyunu zorlaştırdığı için oyunun bir +'sı değil eksikliğidir.Dotanın mapine daha ayrıntılı diyenler de herhalde lolde 2 boss olması,jungledaki bufflar+heal falan bilmiyorlar sanırım.Ki dotadaki boss ve runeların etkileri de tartışılır yani roshanın ölümsüzlüğü sadece bir itemdadır lolde, hadi onu geçtim buffların verdiği özellikler runelardan kat kat üstün.Ha birde dotadaki yavaşlık bence büyük bir sorun,oyun strateji oyunu olmasına rağmen ağır ve basit.Basitten kastım düz vurarak kill alıyorsunuz hep adam gank yiyince kaçması için bir şans(spell falan) yok.Oyundaki sis gene oyunu zor kılıyor,ağaçlar,creepler falan heronun bunlara takılması ve 2-3 saniye durması çok saçma.

• Ben dün akşam 8TL ye aldım. (Kampanya vardi 3 adet 24TL arkadaşlarla aldik)

Ve yaklaşık 5-6 oyun attım. Bence lol oynanabilirlik açısından çok daha iyi..
  • Dota oynayan kesim yaşça biraz daha büyük.Bu üstünlük yetiyor.Diğerlerini yazmaya üşeniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dohdor -- 19 Ağustos 2012; 21:04:00 >
  • Su LoL'un oynanabilirlifinin daha iyi olmasi konusunda; "oynanabilirlik" ile ne kastettiginizi bir aciklar misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvrimDışı

Dota'nın sahip olduğu zorluklar oyunun +'sı mı yoksa -'si mi önce bunu kavramak lazım bence.Mesela baseye ışınlanamamak,heroların kontrolunun zor olması her biryerinin ayrı oynaması(),daha oyunu oynarken görüş alanının çok küçük olması ve heroların senin gördüğün mapin bir ucundan diğer ucuna skill atabilmesi..Bunlar oyunu zor kılan etmenlerden sadece birkaçı bence ve bunlar oyunu zorlaştırdığı için oyunun bir +'sı değil eksikliğidir.Dotanın mapine daha ayrıntılı diyenler de herhalde lolde 2 boss olması,jungledaki bufflar+heal falan bilmiyorlar sanırım.Ki dotadaki boss ve runeların etkileri de tartışılır yani roshanın ölümsüzlüğü sadece bir itemdadır lolde, hadi onu geçtim buffların verdiği özellikler runelardan kat kat üstün.Ha birde dotadaki yavaşlık bence büyük bir sorun,oyun strateji oyunu olmasına rağmen ağır ve basit.Basitten kastım düz vurarak kill alıyorsunuz hep adam gank yiyince kaçması için bir şans(spell falan) yok.Oyundaki sis gene oyunu zor kılıyor,ağaçlar,creepler falan heronun bunlara takılması ve 2-3 saniye durması çok saçma.

+1
    bunlar bence de dotanın eksileridir.Ayrıca bazıları yok lol çok kolay falan demişte lolde hero kendi görevini yerine getiremezse oyunu kaybedersiniz.Ad carry ile isterseniz 15 0 gidin tankınız supportunuz malsa seni anında eritirler tfda.Sonra harita konusunda da kesinlikle katılıyorum lolün haritası daha işlevsel özellikle jungle kısmı.Lolde takım oyunu daha önemli ve skiller işlevsellik kazanıyor.Dotada ise basic attack çok önem kazanıyor.(sağ tık op)Grafiklere gelirsek tamamwn farklı 2 grafik tipi bunu karşılaştıramazsınız şahsen lolün grafikleri daha çok hoşuma gidiyor.Ayrıca lol değişken bir oyun sonuçta 2 haftada bir buff nerf geliyor ki bu oyunu tekrarlardan uzaklaştırıyor.Kısacası lol>dota(dota2 aynı şey zaten)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogu7

Su LoL'un oynanabilirlifinin daha iyi olmasi konusunda; "oynanabilirlik" ile ne kastettiginizi bir aciklar misiniz?

Basit,anlaşılabilir,karmaşıklıktan uzak,oyuncuyu sıkmayan,zorlamayan oynanabilirlik.Moba oyununda Total War oynuyormuşçasına tıkladığımız şeyi kontrol etmemiz (dota2) benim hoşuma gitmiyor açıkçası.
    Bu arada EvrimDışı çok doğru bir noktaya parmak basmış.Dota'nın zorlukları + mıdır, - midir buna karar veremeyiz.Kimse karar veremez.Herkes hoşuna gideni oynar.
    Ayrıca dotayı oynayan kesim yaşça biraz daha büyük denmiş.Dota'yı patlatanlar ortaokullulardı. LOL'e uzaktan çocuk oyunu diyenler,bir tane turnuva izlememiş,oradaki ciddiyetin farkına varamamış,1 levelda girdiği oyunla 30 level ranked 1600 elo + girdiği oyunun aynı olacağını düşünen kişilerdir.Önyargıya gerek yok,girip oynayın deneyin,hangisini severseniz onu oynayın.Fanboyluğun lüzumu yok.
    Zamanında pes-fifa,amd-intel konusunda çok fanboyluk yaptım.Pesi savunurdum şimdi fifa oynuyorum.Intel'i savunurdum amd işlemcim var.Nereden geldiysem bu konuya

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.