Şimdi Ara

dota 2 vs lol (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
2
Favori
26.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben lol ılk cıktıgından berı oynuyorum lolde denge denen sey asla yok bana gore durmadan nerf ılk cıkan herolar hep op hep olmasada 10 taneden 9 op cıkıyor mantıksızlık dotada bole degıl heroların hepsı cok guzel dengelı cıkıyor ve bı adam cok kasmıssa durdurulamıcak duzeydeyse eger hayvana donusturme hortum yavaslatma gıbı ekstra ozellıkler mevcut dotada rune mastery olsa bence o oyun bırak oynanmayı rezalet otesı olur o kadar sene lol oynadıktan sonra dota 2 bana daha cazıp daha optımıze guzel grafıkler guzel oyun tarzı bı kere para gıtme olayı mukemmel neden hero keserken hep para gelıyor kesılıncede gıtsın kı bole olunca daha ınsanlar stratejik daha ıyı oynamaya sevk edıyo ve oyun cok mucadele gerektırmeye baslıyor para gelıyorsa oluncede gıtmesı bence en guzelı herolar daha zevklı bı ursayı bı pudgeyı oynamak proca bence super bı olay lolde hep delırıyorum oyunu zehredıyolar dotada kasmıyorum rahatca oynuyorum lol kanser etmek ıcın cok super bır oyun dota daha guzel bence lolde charımı sattıgıma pısman olmadım dota ıyıdır lolden zor olması dahada ıyı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Sparda_ -- 19 Ağustos 2012; 22:53:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Sparda_

ben lol ılk cıktıgından berı oynuyorum lolde denge denen sey asla yok bana gore durmadan nerf ılk cıkan herolar hep op hep olmasada 10 taneden 9 op cıkıyor mantıksızlık dotada bole degıl heroların hepsı cok guzel dengelı cıkıyor ve bı adam cok kasmıssa durdurulamıcak duzeydeyse eger hayvana donusturme hortum yavaslatma gıbı ekstra ozellıkler mevcut dotada rune mastery olsa bence o oyun bırak oynanmayı rezalet otesı olur o kadar sene lol oynadıktan sonra dota 2 bana daha cazıp daha optımıze guzel grafıkler guzel oyun tarzı bı kere para gıtme olayı mukemmel neden hero keserken hep para gelıyor kesılıncede gelsın kı bole olunca daha ınsanlar stratejik daha ıyı oynamaya sevk edıyo ve oyun cok mucadele gerektırmeye baslıyor para gelıyorsa oluncede gıtmesı bence en guzelı herolar daha zevklı bı ursayı bı pudgeyı oynamak proca bence super bı olay lolde hep delırıyorum oyunu zehredıyolar dotada kasmıyorum rahatca oynuyorum lol kanser etmek ıcın cok super bır oyun dota daha guzel bence lolde charımı sattıgıma pısman olmadım dota ıyıdır lolden zor olması dahada ıyı

İyi güldüm sağol.Mesajını okuyanlar lole başlar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvrimDışı -- 19 Ağustos 2012; 22:56:38 >

• quote:

ben lol ılk cıktıgından berı oynuyorum lolde denge denen sey asla yok bana gore durmadan nerf ılk cıkan herolar hep op hep olmasada 10 taneden 9 op cıkıyor mantıksızlık dotada bole degıl heroların hepsı cok guzel dengelı cıkıyor ve bı adam cok kasmıssa durdurulamıcak duzeydeyse eger hayvana donusturme hortum yavaslatma gıbı ekstra ozellıkler mevcut dotada rune mastery olsa bence o oyun bırak oynanmayı rezalet otesı olur o kadar sene lol oynadıktan sonra dota 2 bana daha cazıp daha optımıze guzel grafıkler guzel oyun tarzı bı kere para gıtme olayı mukemmel neden hero keserken hep para gelıyor kesılıncede gıtsın kı bole olunca daha ınsanlar stratejik daha ıyı oynamaya sevk edıyo ve oyun cok mucadele gerektırmeye baslıyor para gelıyorsa oluncede gıtmesı bence en guzelı herolar daha zevklı bı ursayı bı pudgeyı oynamak proca bence super bı olay lolde hep delırıyorum oyunu zehredıyolar dotada kasmıyorum rahatca oynuyorum lol kanser etmek ıcın cok super bır oyun dota daha guzel bence lolde charımı sattıgıma pısman olmadım dota ıyıdır lolden zor olması dahada ıyı

lolü ilk çıktığından beri oynuyorsun ve böyle bi oyun bilgisine sahipsin.cool story

• merak etme senden daha cok lol bılgım vardır kardeşim dota 2 daha guzel daha ıyı geldı bı problem mı var ılla uyuzluk ıcın okucagınıza adamca okuyun cevap verın gıcıklıgına takılıyosunuz surda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revoltant

quote:

Orijinalden alıntı: Dogu7

Su LoL'un oynanabilirlifinin daha iyi olmasi konusunda; "oynanabilirlik" ile ne kastettiginizi bir aciklar misiniz?

Basit,anlaşılabilir,karmaşıklıktan uzak,oyuncuyu sıkmayan,zorlamayan oynanabilirlik.Moba oyununda Total War oynuyormuşçasına tıkladığımız şeyi kontrol etmemiz (dota2) benim hoşuma gitmiyor açıkçası.
    Bu arada EvrimDışı çok doğru bir noktaya parmak basmış.Dota'nın zorlukları + mıdır, - midir buna karar veremeyiz.Kimse karar veremez.Herkes hoşuna gideni oynar.
    Ayrıca dotayı oynayan kesim yaşça biraz daha büyük denmiş.Dota'yı patlatanlar ortaokullulardı. LOL'e uzaktan çocuk oyunu diyenler,bir tane turnuva izlememiş,oradaki ciddiyetin farkına varamamış,1 levelda girdiği oyunla 30 level ranked 1600 elo + girdiği oyunun aynı olacağını düşünen kişilerdir.Önyargıya gerek yok,girip oynayın deneyin,hangisini severseniz onu oynayın.Fanboyluğun lüzumu yok.
    Zamanında pes-fifa,amd-intel konusunda çok fanboyluk yaptım.Pesi savunurdum şimdi fifa oynuyorum.Intel'i savunurdum amd işlemcim var.Nereden geldiysem bu konuya

Betadan beridir lol oynuyordum.Oyunun kolay olması oynanabilirlik değildir bu arada.Ben fanboy değilim ancak; her patchde 10'larca heronun ratioların, rangeinin değiştiği oyunu hale oynuyorsunuz.Oyunun seviyesini dikkate alırsak şaşıracak bir durum değil.Biz lisedeyken kaçar dota oynardık.Ortaokuldayken dota oynamak ? Zor demişsiniz ortaokul çocukları oynayıp onu popüler yapıyorsa ve size zor geliyorsa endişe duydum açıkcası.

• quote:

ben lol ılk cıktıgından berı oynuyorum lolde denge denen sey asla yok bana gore durmadan nerf ılk cıkan herolar hep op hep olmasada 10 taneden 9 op cıkıyor mantıksızlık dotada bole degıl heroların hepsı cok guzel dengelı cıkıyor ve bı adam cok kasmıssa durdurulamıcak duzeydeyse eger hayvana donusturme hortum yavaslatma gıbı ekstra ozellıkler mevcut dotada rune mastery olsa bence o oyun bırak oynanmayı rezalet otesı olur o kadar sene lol oynadıktan sonra dota 2 bana daha cazıp daha optımıze guzel grafıkler guzel oyun tarzı bı kere para gıtme olayı mukemmel neden hero keserken hep para gelıyor kesılıncede gıtsın kı bole olunca daha ınsanlar stratejik daha ıyı oynamaya sevk edıyo ve oyun cok mucadele gerektırmeye baslıyor para gelıyorsa oluncede gıtmesı bence en guzelı herolar daha zevklı bı ursayı bı pudgeyı oynamak proca bence super bı olay lolde hep delırıyorum oyunu zehredıyolar dotada kasmıyorum rahatca oynuyorum lol kanser etmek ıcın cok super bır oyun dota daha guzel bence lolde charımı sattıgıma pısman olmadım dota ıyıdır lolden zor olması dahada ıyı

Her 10 herodan 9'u op ise demek ki oyundaki championların %90'ı op. Oyunda ki tüm championlar op olduğuna göre denge sağlandı demektir panpa. Ölünce paran gitmese bile karşıya yine para gidiyor, insanlarda bunun bilincinde zaten daha az ölmeye çalışıyor. Ayrıca kim bilerek ölür ki lan?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nossti

quote:

Orijinalden alıntı: Revoltant

quote:

Orijinalden alıntı: Dogu7

Su LoL'un oynanabilirlifinin daha iyi olmasi konusunda; "oynanabilirlik" ile ne kastettiginizi bir aciklar misiniz?

Basit,anlaşılabilir,karmaşıklıktan uzak,oyuncuyu sıkmayan,zorlamayan oynanabilirlik.Moba oyununda Total War oynuyormuşçasına tıkladığımız şeyi kontrol etmemiz (dota2) benim hoşuma gitmiyor açıkçası.
    Bu arada EvrimDışı çok doğru bir noktaya parmak basmış.Dota'nın zorlukları + mıdır, - midir buna karar veremeyiz.Kimse karar veremez.Herkes hoşuna gideni oynar.
    Ayrıca dotayı oynayan kesim yaşça biraz daha büyük denmiş.Dota'yı patlatanlar ortaokullulardı. LOL'e uzaktan çocuk oyunu diyenler,bir tane turnuva izlememiş,oradaki ciddiyetin farkına varamamış,1 levelda girdiği oyunla 30 level ranked 1600 elo + girdiği oyunun aynı olacağını düşünen kişilerdir.Önyargıya gerek yok,girip oynayın deneyin,hangisini severseniz onu oynayın.Fanboyluğun lüzumu yok.
    Zamanında pes-fifa,amd-intel konusunda çok fanboyluk yaptım.Pesi savunurdum şimdi fifa oynuyorum.Intel'i savunurdum amd işlemcim var.Nereden geldiysem bu konuya

Betadan beridir lol oynuyordum.Oyunun kolay olması oynanabilirlik değildir bu arada.Ben fanboy değilim ancak; her patchde 10'larca heronun ratioların, rangeinin değiştiği oyunu hale oynuyorsunuz.Oyunun seviyesini dikkate alırsak şaşıracak bir durum değil.Biz lisedeyken kaçar dota oynardık.Ortaokuldayken dota oynamak ? Zor demişsiniz ortaokul çocukları oynayıp onu popüler yapıyorsa ve size zor geliyorsa endişe duydum açıkcası.

Ben de oynanabilirlik budur demedim.Oynanabilirliği böyle dedim.İki oyunu da oynamıyorum.Her patchde bir ton şeyin değişmesini ben de desteklemiyorum.Ortaokulda dota oynayan tanıdıklarım vardı..Evet oyun LoL'e göre zor dedim ama oynanamayacak derecede zor geliyor,kılımı kıpırdatamıyorum demedim.Benim için endişe duymanıza gerek yok.Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

quote:

Her 10 herodan 9'u op ise demek ki oyundaki championların %90'ı op. Oyunda ki tüm championlar op olduğuna göre denge sağlandı demektir panpa. Ölünce paran gitmese bile karşıya yine para gidiyor, insanlarda bunun bilincinde zaten daha az ölmeye çalışıyor. Ayrıca kim bilerek ölür ki lan?

hacım bak olay bu değil herolar hiç bir zaman olduğu gibi değil bir bakıyorsun oturdu tamam bu hero diyorsun yada toplumun beğenceği bir düzeye getiriliyor 1 hafta sonra buf gelıyor yada hero nerf yiyo e ne oluyor mesela sana söle solıyım mesela örnek jax nerf yiyor sonrakı guclu kım sallıyorum voli herkez ona dotada ben bunu gormedım daha duzgun bır duzen gordum lole ılk basladım ama suan dotayı cok daha sevıyor haldeyım yanı

• quote:

merak etme senden daha cok lol bılgım vardır kardeşim dota 2 daha guzel daha ıyı geldı bı problem mı var ılla uyuzluk ıcın okucagınıza adamca okuyun cevap verın gıcıklıgına takılıyosunuz surda

arkadaşım heralde herolara buff ya da nerf gelecek sonuçta 2 haftada bir yeni hero geliyor.ayrıca benden daha çok lol bilgin olduğu tartışılır ama konu bu değil.Buff ve nerf gelmesi oyunu daha da güzelleştirir değişiklik olur.Bi arkadaş demişti her patchde yeni bir oyun karşımıza çıkıyor diye oyun tekrarlardan kurtuluyor işte daha ne istiyorsun.Bence riot buff ve nerfleri yerinde getiriyor 1 2 istisna var ama (eveye gelen nerf kesinlikle çok fazlaydı) bence şu anda oyun dengeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Admiralkheir

dota 2 ile lolü kıyaslamak bile hata bence Dota 2 açık ara önde hero dengesi itemlar runeler para gitme olayo dota 2'i açık ara öne çıkartır ayrıca dota 2'nin mekaniği hiç bir oyunda yok dota 2 de dazzle gibi support bir hero ile kasarsanız alabilirsiniz ama LoL örneğin soraka ile istediğin kadar kas yine her türlü ya iyi tank olursunuz yada support ama adam alamazsınız

Arkadaş doğru demiş geçen maçta omniknight bizi taşıdı dotanın farklı bir atmosferi var lole göre
  • Şuan LoL alanındaki her oyundan önde bunu istatistik ve benzeri her kaynak söylüyor.Dota daha iyi bir oyun olamaz,sadece daha çok sevdiğiniz için oynarsınız bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvrimDışı

Şuan LoL alanındaki her oyundan önde bunu istatistik ve benzeri her kaynak söylüyor.Dota daha iyi bir oyun olamaz,sadece daha çok sevdiğiniz için oynarsınız bu kadar.

Hayatin anlamina dair sorular var kafamda, onlarida kesin bir sonuca baglar misin?

Adam dunyanin en buyuk duayeni, soyledigi seylerin hepsi kanun sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şuan LoL alanındaki her oyundan önde bunu istatistik ve benzeri her kaynak söylüyor.Dota daha iyi bir oyun olamaz,sadece daha çok sevdiğiniz için oynarsınız bu kadar.

istatistikler mi 5-10-20... referans kasanlara rp vereceğiz diyen bir şirketin bakın bizim 1 milyon kullanıcımız var deyip ödül,ün kazanması gerçekten de çok iyiymiş

lolün dotadan iyi olduğu tek konu oynanabilirliktir
  • Gorece Basitlik oynanabilirligin daha iyi oldugu anlamina gelmez, anlayin sunu artik.

• Dota şimdiye kadar w3 üzerinden oynanıyordu. Farklı platformlar yüzünden dotanın gerçek potansiyeli tam olarak ortaya çıkmadı malesef.
    Dota2 gerçekten çok sağlam geldi. Bende 5-6 aydır oynuyorum. Gerçekten başladığımdan beri sürekli uğraşılıyor. Valve çok önem veriyor.

Dota kesinlikle takım oyunudur. 1 kişi oyunu alamaz, alan diyenler büyük ihtimalle pub oyun dışında oynamamıştır.
  • Aslinda alir, alir ama o aldigi oyun olmaz. Cok mac hatirliyorum 5vs3 aldigimiz, tek basina tasidigim maclari. 1vs4 25 dk dayandigim mac oldu. Ama hepsinde hem ben mid de hayvan gibi feedlenmistim, hem de karsi takim cok agir kotuydu. Ama o maclari bile kazanmabiz zor. Yani 3 kisi rakibi deli ezebilirsiniz, ama sonunda bir sekilde rakip alir maci, cok az bilgileri varsa. Burada bunu - olarak yazanlar da bunu kaciriyorlar gozden. Normal dinamieri olan, bir Rus un olmadigi bir macta takiminizdaki 1 kisi gorevini yapmasin, o mac bitmistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

quote:

istatistikler mi 5-10-20... referans kasanlara rp vereceğiz diyen bir şirketin bakın bizim 1 milyon kullanıcımız var deyip ödül,ün kazanması gerçekten de çok iyiymiş

Hayır oynanma saatine göre olan istatistiklerden bahsediyordum,zaten hangisinin daha çok tercih edildiği ortada yani.Burada herkes kesin konuşuyor hiç değilse ben link/kaynak falan koyabilirim

Edit:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvrimDışı -- 20 Ağustos 2012; 13:59:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

quote:

Sonuçta oynanıyor adam 1 level açıp referans da kassa oynanıyor,oyun saati olarak WOW'u 2'ye katlamış bir oyundan bahsediyoruz.Bu kadar aşağılamaya gerek yok.

• Karakterler=Dota
    Grafik=Lol
    Oynanış=lol
    Denge=lol
    Zorluk=Dota
    Yapılabilecek kombolar=Dota

Bu durum bence böyle.Yani ilk vadede lol daha güzel geliyor ama oynadıkça bir süre sonra sıkıyor.Dotada ise yapılabilecek çok fazla kombo var.Bu yüzden öğrenilmesi de zor.Tabi ikisi de alanında iyi oyunlar isteyen istediğini oynamalı bence."Lol oynayan noob,dota oynayan no-lifer!!!" demenin mantığı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sweet Lemonade -- 20 Ağustos 2012; 14:12:45 >
  • Sürekli birileri çıkıp diyor ki LoL dota ya göre çok daha balanced bir oyun ama ne hikmetse turnuvalarda ve önemli ranked maçlarda üç aşağı beş yukarı hep aynı herolar seçiliyor LoLde.Bu mudur sizin balance anlayışınız?LoL deki hero sayısı 100 ü geçti ama turnuvalarda hep aynı herolar oynanıyor,sürekli aynı pickleri görüyoruz yalan mı?Demek ki bazı herolar aynı rolü çok daha iyi yerine getiriyor LoLde.Dotada iyi oynayan taraf oyunu kazanır,LoL de ise iyi pick yapan taraf.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.