Şimdi Ara

Dota2 için uydunet?, Fatih / Yedikule

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fatih, Yedikule taraflarında ana cadde üzerinde ikamet ediyorum. Bütün internet sağlayıcıları denedim, hiçbirinden memnun kalmadım.
    TTnet ve Superonline burada aynı altyapıyı kullanıyor, Superonline da az kullanıcı olduğundan sanırım 2mbps daha yüksek bağlantı sağlıyor. TTnette 4mb üstünde kopma yaşarken, superonlinde 6mb de bağlanabiliyorum. Uploadlar 700kb civarı ikisindede.
    Bunun nedeninin sorduğumda altyapı yenilenmemiş ve santrale uzaksınız bilgisi veriyorlar.

Şu ana kadar sadece Uyduneti deneyemedim, ben uyduneti pingi yüksek ama hızlı (3g tarzı) bir bağlantı sanıyordum fakat bir arkadaşım kullanıyor ve benden 2 kat iyi gecikme değeri yani pinge ulaşıyor.
    Uydunete geçerken ise taahhüt yaptırmıyorum, superonline da devam eden taahhütüm var o yüzden ikisini birden devam ettirmek istemiyorum eğer uydunetten memnun kalmazsam. Uydunette 25mbps download, 3mbps upload 50gb akk paketini kullanacağım

Öğrenmek istediklerim;
    * Bu civarda özellikle Fatihin eski yerleşim yerlerinde kullananıp, pingini test eden var mı?, Dota 2 tarzı türk sunucusu olmayan oyunlardan özellikle
    * Uydunet Internet, KabloTV Internet aynı şeyler mi?, ADSL VDSL tarzı farklı şeyler mi?
    * Müşteri temsilcisi kablonun uydudan değil aşağıdaki kutudan geleceğini söyledi. Ama baktım bizim binada türksat kutusu felan yok yada ben göremedim. Bunlar Superonline ın yaptığı gibi TTnet üzerindenmi hizmet verecekler acaba? Öyle olursa gene 4mb bağlantıya kalırım gibime geliyor.

Şu anki ping değerlerim.
    Dota 2 Avrupa batı sunucusu: 130-100 ping
    Dota 2 avrupa doğu sunucusu: 110-70 ping

Bağlantıyı yaptırdıktan sonra güncel ping değerlerini ve stabilitesini yazacağım burada. Düşünenler takip edebilirler

EDIT:

Standart modemleri ile kurulum yaptılar. Kurulum aşaması biraz sancılı, benim ev 7.ci katta. Bayağı bir kablo çektiler. Çektikleri kablo bildiğiniz uydu kablosu kalın.
    Evin içinede o kablo giriyor, modeme kadar o kablo ile geliyor.

2 gündür test ediyorum bağlantı hızı çok iyi ve gayet stabil, ping değerleri de çok iyi. Yalnız avrupa batı sunucusunun pingi beklediğimden yüksek.
    Dota 2 Avrupa batı sunucusu: 80-100 (superonline da 130-100)
    Dota 2 avrupa doğu sunucusu: 35-70 (superonline da 70-110)

Popcorn time dan 1080p filmi takılmadan rahatlıkla izleyebiliyorum.

Yalnız ben bu 1080p açlığına devam edersem sanırım 2 günde 50gb adil kullanım kotasını aşarım.

Bugün 3.cü gün, her şey normal. 7 gün iade süresi dolmadan tekrar bir edit yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clift -- 11 Mart 2015; 13:16:50 >

• Oynadığım zamanlar avrupa 90-100 (batı) rusya 120 gibiydi.
    Ankara çankaya konum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KüfürbazHaydoo

Oynadığım zamanlar avrupa 90-100 (batı) rusya 120 gibiydi.
    Ankara çankaya konum

Internette uydunetin bölgelere göre stabilitesinin bozulduğu yazıyor. Böyle bir sorun var mıydı anlık git geller?
  • quote:

Orijinalden alıntı: clift

Merhaba üstatlar,

Fatih, Yedikule taraflarında ana cadde üzerinde ikamet ediyorum. Bütün internet sağlayıcıları denedim, hiçbirinden memnun kalmadım.
    TTnet ve Superonline burada aynı altyapıyı kullanıyor, Superonline da az kullanıcı olduğundan sanırım 2mbps daha yüksek bağlantı sağlıyor. TTnette 4mb üstünde kopma yaşarken, superonlinde 6mb de bağlanabiliyorum. Uploadlar 700kb civarı ikisindede.
    Bunun nedeninin sorduğumda altyapı yenilenmemiş ve santrale uzaksınız bilgisi veriyorlar.

Şu ana kadar sadece Uyduneti deneyemedim, ben uyduneti pingi yüksek ama hızlı (3g tarzı) bir bağlantı sanıyordum fakat bir arkadaşım kullanıyor ve benden 2 kat iyi gecikme değeri yani pinge ulaşıyor.
    Uydunete geçerken ise taahhüt yaptırmıyorum, superonline da devam eden taahhütüm var o yüzden ikisini birden devam ettirmek istemiyorum eğer uydunetten memnun kalmazsam. Uydunette 25mbps download, 3mbps upload 50gb akk paketini kullanacağım

Öğrenmek istediklerim;
    * Bu civarda özellikle Fatihin eski yerleşim yerlerinde kullananıp, pingini test eden var mı?, Dota 2 tarzı türk sunucusu olmayan oyunlardan özellikle
    * Uydunet Internet, KabloTV Internet aynı şeyler mi?, ADSL VDSL tarzı farklı şeyler mi?
    * Müşteri temsilcisi kablonun uydudan değil aşağıdaki kutudan geleceğini söyledi. Ama baktım bizim binada türksat kutusu felan yok yada ben göremedim. Bunlar Superonline ın yaptığı gibi TTnet üzerindenmi hizmet verecekler acaba? Öyle olursa gene 4mb bağlantıya kalırım gibime geliyor.

Şu anki ping değerlerim.
    Dota 2 Avrupa batı sunucusu: 130-100 ping
    Dota 2 avrupa doğu sunucusu: 110-70 ping

Bağlantıyı yaptırdıktan sonra güncel ping değerlerini ve stabilitesini yazacağım burada. Düşünenler takip edebilirler

Yedikule nasildir bilmiyorum ancak Fenerbahce'de sorun yok, Europe East'e 35ms alabiliyorum. Tahaddut yapsaniz bile 1 hafta icinde cayma hakkiniz var, sorun olmayacaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• clift C kullanıcısına yanıt
    Hala var bizde arada oyunda gidiyor 10 sm falan geliyor sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben dota 2 oynamıyorum ama yardım etmek istedim. Eskişehir'de yaşıyorum ben.

Kötü bir hattım var sayılır. En iyi hali ile bu pingler. İstanbul'dasınız, muhtemelen sizin daha düşük olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loiloyse -- 3 Mart 2015; 17:36:22 >

• Faturayı geciktirince ne zaman kesiyorlar interneti bilgisi olan var mı ? TTnet varken son ödeme tarihinden 2 ay civarı sonra kesiyorlardı interneti uydunette nasıl ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.