Şimdi Ara

Double din teyp ve orjinal teybi beraber kullanmak???YARDIM!...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
25.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 model 307 aracıma Pioner marka double din teyp taktırmak istiyorum fakat bildiğiniz gibi orjinal teyp aynı zamanda yol bilgisayarı işlevi görüyor.Banatakacak elektronikçi,torpidoya orjinal teybi paralel bağlayabileceğini söyledi fakat görünürde basitmiş gibi duran bu olay sanki biraz daha karmaşık ve olamazmış gibi geliyor bana.yani ana beslemeden ve diğer kablolardan 2 teyp çalıştırılabilirmi??
    Anlayacağınız bu iş nasıl olacak??Bilgisi olan var mı acaba??

• normal teypın yol bılgısayarıyla bı alakası yok. teybı degıstırebılırsınız fakat yenı teyple bırlıkte radyo-teyp kumanda kolu calısmıcaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorky_13

normal teypın yol bılgısayarıyla bı alakası yok. teybı degıstırebılırsınız fakat yenı teyple bırlıkte radyo-teyp kumanda kolu calısmıcaktır

+ aracın akü kutup başı sökülüp takıldığında saat ve tarihi ayarlayamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: login35

quote:

normal teypın yol bılgısayarıyla bı alakası yok. teybı degıstırebılırsınız fakat yenı teyple bırlıkte radyo-teyp kumanda kolu calısmıcaktır

+ aracın akü kutup başı sökülüp takıldığında saat ve tarihi ayarlayamazsınız.

Alıntıları Göster
    Yol bilgisayarı ile teybin alakası yok demişsiniz fakat teyp ile menulere girebiliyoruz.saat tarih ayarlarını ve mesela menzil kilometresini yazıyorsunuz hatta yağmur,park ve far sensörü teyp ile kontrol ediliyor.İşte sorun da bu aslında.Teyp olmazsa araç ayarlı standart model oluyor.Kontrol edemiyorsun aksesuarları.Benim araç yeni kasa premium 307.yani orjinal teybe ihtiyaç var.Sorum ise orjinal teyp ile yeni teybi aynı beslemeden bağlayabilirlermi??hatta ses çıkışları yada ne bilim ihtiyaç duyulan diğer kablolardan paralel bağlantı yapılabilirmi?Yapılırsa bunun aracın beyninie yada baaşka bi yerine zararı olurmu.Bildiğim tek şey radyo teyp kumnada kolunun çalışmayacağı fakat bu benim için sorun değil.

• Yani kimse bilmiyor mu?? Bu forumda orjinal RT3 takabilecek kadar donanim ve elektronik bilgi-beceriye sahip arkadaslarimiz var.hani aslinda birazda onlardan yardim bekliyordum acikcasi.neyse kimsenin vakti yok sanirim.kotu dusunmeyelim degilmi.hala yardimlarinizi bekliyorum;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: apolloapollo

Yani kimse bilmiyor mu?? Bu forumda orjinal RT3 takabilecek kadar donanim ve elektronik bilgi-beceriye sahip arkadaslarimiz var.hani aslinda birazda onlardan yardim bekliyordum acikcasi.neyse kimsenin vakti yok sanirim.kotu dusunmeyelim degilmi.hala yardimlarinizi bekliyorum;)

O baltanın aracı makyajlı kasa değil ama :)

Sizin yol bilgisayarları biraz daha afilli.

Ayrıca CAN bus sistemli.

Bu arada pioneer in direksiyon kumandasının işlevini kaybettirmeyen teypleri mevcut.

Sitesinde var :)

Double din hangi modeli takacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

quote:

Yani kimse bilmiyor mu?? Bu forumda orjinal RT3 takabilecek kadar donanim ve elektronik bilgi-beceriye sahip arkadaslarimiz var.hani aslinda birazda onlardan yardim bekliyordum acikcasi.neyse kimsenin vakti yok sanirim.kotu dusunmeyelim degilmi.hala yardimlarinizi bekliyorum;)

O baltanın aracı makyajlı kasa değil ama :)

Sizin yol bilgisayarları biraz daha afilli.

Ayrıca CAN bus sistemli.

Bu arada pioneer in direksiyon kumandasının işlevini kaybettirmeyen teypleri mevcut.

Sitesinde var :)

Double din hangi modeli takacaksınız?

Alıntıları Göster
    salih abi double din nedir?

görkem

• quote:

salih abi double din nedir?

görkem

Alıntıları Göster
    Görkem 2 slot kaplayan teyplere double din deniyor.

Bunlar çok çeşitli ekranlara sahip.Ayrıca harici ekranlı modeller de var.

Misal bizim araçlarda cd değiştirici ve teyp birbirinden ayrılmıyor olsa buna double din denebilir.

Komple dokunmatik ekranlı double din teypler de var, daha küçük dokunmatik (4.3") ya da dokunmatiği

olmayan, normal tuşlu, likid kristal ekranlı.

Aşağıda bikaç örnek veriyorum.

Dokunmatik tam ekran;

Dokunmatik ekranlı ve butonlu;

Likit kristal ekranlı, butonlu (dokunmatik ekran yok)

gibi...

Örnekleri çoğaltmak mümkün.İsmi aslında boyutlarından geliyor.Şöyle diyebiliriz; normal teypler tek slot kaplarken

bunlar iki slot kapladığı için isimleri double din olarak anılıyor.

Bir de in-dash denilen modeller var.Bunlar ise, aracında double din modeli monte edecek yeri olmayanlar, ya da sadece tek slot

işgal etmek isteyenler için hazırlanan, bir motor vasıtası ile teybin içinden ekran çıkan modeller.

Ekran teybin içinde muhafaza edildiği için hırsızların dikkatini pek çekmiyor bu modeller.

İn dash modele örnek;

Double din modellerde ise ben henüz ekranı çıkabilen modele rastlamadım.

Bu yüzden göze batıp hırsız çeker rol oynayabiliyor :)

• quote:

Görkem 2 slot kaplayan teyplere double din deniyor.

Bunlar çok çeşitli ekranlara sahip.Ayrıca harici ekranlı modeller de var.

Misal bizim araçlarda cd değiştirici ve teyp birbirinden ayrılmıyor olsa buna double din denebilir.

Komple dokunmatik ekranlı double din teypler de var, daha küçük dokunmatik (4.3") ya da dokunmatiği

olmayan, normal tuşlu, likid kristal ekranlı.

Aşağıda bikaç örnek veriyorum.

Dokunmatik tam ekran;

Dokunmatik ekranlı ve butonlu;

Likit kristal ekranlı, butonlu (dokunmatik ekran yok)

gibi...

Örnekleri çoğaltmak mümkün.İsmi aslında boyutlarından geliyor.Şöyle diyebiliriz; normal teypler tek slot kaplarken

bunlar iki slot kapladığı için isimleri double din olarak anılıyor.

Bir de in-dash denilen modeller var.Bunlar ise, aracında double din modeli monte edecek yeri olmayanlar, ya da sadece tek slot

işgal etmek isteyenler için hazırlanan, bir motor vasıtası ile teybin içinden ekran çıkan modeller.

Ekran teybin içinde muhafaza edildiği için hırsızların dikkatini pek çekmiyor bu modeller.

İn dash modele örnek;

Double din modellerde ise ben henüz ekranı çıkabilen modele rastlamadım.

Bu yüzden göze batıp hırsız çeker rol oynayabiliyor :)

Alıntıları Göster
    selamlar. açıkçası dün yazdım buraya ama nedense gönderememişim. sanırım o anda DH'nin fişini çektiler.

pek bilgim olmamakla beraber bir kaç yorum yapayım.
    yurt dışında ana teyibe dokunmadan double din eklemeleri mevcut. dediğin gibi ana ünite torpido içinde saklanıyor.
    fakat bir hoparlöre 2 farklı ses gönderilir mi fikrim yok.
    bunu audio bölümüne sorsan daha iyi olur. belki teyplerin iç dirençleri vs.. farklıdır sorun yaratabilir.
    bu konuda bilgim yok.

fakat sorun yaratırsa,
    bence torpido içine koyacağınız anaüniteye giden tüm hoparlör ve anten kablolarını ayırın. besleme ve diğer (haberleşme -can , besleme vs.. gibi ana ünitenin çalışması için gerekli kablolar kalsın)

ayırdığınız kabloları yeni sisteminize takabilirsiniz. fakat 2. besleme çekmelisiniz.

birde park sensörü ya da uyarı/ikaz sesleride teyipten gönderiliyor.
    yani bsi den gelen sinyali teyp hoparlöre gönderiyor.
    siz bu sesleri duymak istiyorsanız 2 adet ufak hoparlör daha koydurun derim. ana ünitenize bağlamak için.

uzun lafın kısası 2 farklı kaynaktan gelen sesleri tek hoparlörde dinlemek bence sorun yaratabilir.
    ama yaratmayadabilir pek bilgim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C8FEE75E

selamlar. açıkçası dün yazdım buraya ama nedense gönderememişim. sanırım o anda DH'nin fişini çektiler.

pek bilgim olmamakla beraber bir kaç yorum yapayım.
    yurt dışında ana teyibe dokunmadan double din eklemeleri mevcut. dediğin gibi ana ünite torpido içinde saklanıyor.
    fakat bir hoparlöre 2 farklı ses gönderilir mi fikrim yok.
    bunu audio bölümüne sorsan daha iyi olur. belki teyplerin iç dirençleri vs.. farklıdır sorun yaratabilir.
    bu konuda bilgim yok.

fakat sorun yaratırsa,
    bence torpido içine koyacağınız anaüniteye giden tüm hoparlör ve anten kablolarını ayırın. besleme ve diğer (haberleşme -can , besleme vs.. gibi ana ünitenin çalışması için gerekli kablolar kalsın)

ayırdığınız kabloları yeni sisteminize takabilirsiniz. fakat 2. besleme çekmelisiniz.

birde park sensörü ya da uyarı/ikaz sesleride teyipten gönderiliyor.
    yani bsi den gelen sinyali teyp hoparlöre gönderiyor.
    siz bu sesleri duymak istiyorsanız 2 adet ufak hoparlör daha koydurun derim. ana ünitenize bağlamak için.

uzun lafın kısası 2 farklı kaynaktan gelen sesleri tek hoparlörde dinlemek bence sorun yaratabilir.
    ama yaratmayadabilir pek bilgim yok

Alıntıları Göster
    aslında gordugum bıldıgım cıhaz tıplerı ama adını bılmıyormusum.
    yalnız makyajlı kasalarda teypten kontrol olayı olmasa double din kesınlıkle cok mantıklı bı modıfıkasyon. tabı dedıgın gıbı hırsızları da saymazsak.

• quote:

aslında gordugum bıldıgım cıhaz tıplerı ama adını bılmıyormusum.
    yalnız makyajlı kasalarda teypten kontrol olayı olmasa double din kesınlıkle cok mantıklı bı modıfıkasyon. tabı dedıgın gıbı hırsızları da saymazsak.

Alıntıları Göster
    teşekkürler yorumlar için.Yapacak olan arkadaş baya bi iddialı.Şansımı deneyeceğim.İndividual ,dediğiniz gibi yeni bir besleme yapacağım gerekirse aküden alacağım dedi bana.zaten orjinal teypten ses alamazmışım direk double din den hoparlörleri bağlayacakmış.Fakat aracın ikaz sesleri ana hoparlörlerdenmi geliyor pek emin değilim.Çünkü teyp kapalıyken yada sesi sonuna kadar açıkken o uyarı sesleri standart seste geliyor.Belki sistemin kendi hoparlörü vardır.Onuda sorayım hatta arkadaşa.
    Ben pioner yaptıracağım.Ses ve kalite onda.Çin mallarından kesinlikle uzak duracağım.Hatta bir ara gideyim naveranın universal modelini taktırayım diye bile düşündüm fakat sağolsunlar öyle fiyat çekiyorlar ki 2 arkadaşa daha double din ısmarlayabilirim o fiyata:)
    Extremeenvy;çıkma kafalı double din görmedim henüz demişsiniz.Ben gördüm:)Onu bile yapmışlar sonunda ve hatta çokta güzel yapmışlar bu lanet olası hırsızlar için..İncelemek isterseniz
    http://urun.gittigidiyor.com/JVC-CIKMA-KAFA-NAVIGASYON-TV-DVD-USB-DOUBLE-DIN_W0QQidZZ21495714

• quote:

teşekkürler yorumlar için.Yapacak olan arkadaş baya bi iddialı.Şansımı deneyeceğim.İndividual ,dediğiniz gibi yeni bir besleme yapacağım gerekirse aküden alacağım dedi bana.zaten orjinal teypten ses alamazmışım direk double din den hoparlörleri bağlayacakmış.Fakat aracın ikaz sesleri ana hoparlörlerdenmi geliyor pek emin değilim.Çünkü teyp kapalıyken yada sesi sonuna kadar açıkken o uyarı sesleri standart seste geliyor.Belki sistemin kendi hoparlörü vardır.Onuda sorayım hatta arkadaşa.
    Ben pioner yaptıracağım.Ses ve kalite onda.Çin mallarından kesinlikle uzak duracağım.Hatta bir ara gideyim naveranın universal modelini taktırayım diye bile düşündüm fakat sağolsunlar öyle fiyat çekiyorlar ki 2 arkadaşa daha double din ısmarlayabilirim o fiyata:)
    Extremeenvy;çıkma kafalı double din görmedim henüz demişsiniz.Ben gördüm:)Onu bile yapmışlar sonunda ve hatta çokta güzel yapmışlar bu lanet olası hırsızlar için..İncelemek isterseniz
    http://urun.gittigidiyor.com/JVC-CIKMA-KAFA-NAVIGASYON-TV-DVD-USB-DOUBLE-DIN_W0QQidZZ21495714

Alıntıları Göster
    Yazınınzı tekrar okuyunca dikkatimi çekti.hatta benim asıl sorumun tekrarı olmuş.Yani ''yeni bir besleme çekmelisiniz'' cümlesi.İşte tamda bu noktada soruyorum size,acaba yeni besleme ana beslemeden yan keski ile sıyrılan kablolara bağlanan kablolarla paralel yapılabilirmi??Böylece tek besleme 2 kaynağı besleyebilirmi??Yoksa elektronikçinin dediği gibi aküden falanmı çekilmesi gerekiyor??İşte benim asıl sorum bu..
    Birde para bol olsa şu modeli yapabilsem diyorum..Sizce nasıl
    http://www.flyaudio.com.tr/index.asp?Arac-Navigasyon=Navigasyon-Detayi&Audio-System=53
    Bunun 307 ye özel olduğunu söylüyorlar.Yani universal model değil.Ama fiyatı???Bu adamlarada mail atıyorsun geri dönmüyorlar.Alıcı değil bakıcı diyemi tahmin ediyorlar nedir..

• quote:

Uyarı sesleri direksiyonun hemen altındaki kaplama içindeki hoparlörden geliyor

Ergin yanlış hatırlıyor bence.Yani sistemin kendi hoparlörü var.

Misal otomatik yanan farları aktif ya da pasif hale getirirken çıkan "dın" diye ses, yakıt azaldı uyarısı "biip" hepsi direksiyonun

altındaki kaplama içinden geliyor.

Yani kendi aracında bu böyle.Makyajlı kasalarda durum nedir bilemiyorum.

Farklı olacağınız sanmıyorum.

Bu arada ürün için teşekkür ederim.Ekran olmadan çok daha az ilgi çekiyor.Yoksa hırsız mıknatısı... :)

Ben de düşünüyordum bu sistemlerden ancak hırsızlar yüzünden yanaşamıyorum.

İsterse çalınan ürünün iki katı para versinler, hırsızlık olayının olması bile yetiyor insanın keyfinin kaçması için...

Bu arada o aktepe sound firması çok güzel yaslar haberiniz olsun...

• quote:

Yazınınzı tekrar okuyunca dikkatimi çekti.hatta benim asıl sorumun tekrarı olmuş.Yani ''yeni bir besleme çekmelisiniz'' cümlesi.İşte tamda bu noktada soruyorum size,acaba yeni besleme ana beslemeden yan keski ile sıyrılan kablolara bağlanan kablolarla paralel yapılabilirmi??Böylece tek besleme 2 kaynağı besleyebilirmi??Yoksa elektronikçinin dediği gibi aküden falanmı çekilmesi gerekiyor??İşte benim asıl sorum bu..
    http://www.flyaudio.com.tr/index.asp?Arac-Navigasyon=Navigasyon-Detayi&Audio-System=53
    Bunun 307 ye özel olduğunu söylüyorlar.Yani universal model değil.Ama fiyatı???Bu adamlarada mail atıyorsun geri dönmüyorlar.Alıcı değil bakıcı diyemi tahmin ediyorlar nedir..

Puhahaha

%100 kalite!!!

Yok deve!!!

Ucuz çin mallarından ne farkı var???

Çok kaliteli malzemeler kullanıyorlar canım...

Çinden gelen en dandik GPS cihazlarında bile samsung işlemci var.

Ayrıca optik okuyucu yapan zaten hatrı sayılır bikaç firma var.

İsim kullanarak nereye kadar???

Tıpkı renault motorlu, şasili %100 yerli malı ETOX rezaleti gibi...

Lütfen bu tarz cihazlara itibar etmeyin.Alacaksanız da çin mallarından farklı bi kalite-ömür beklemeyin

• quote:

Alıntıları Göster
    peugeot için süper bir model.Bir bakın isterseniz.Mükemmel görüntü kalitesi ve harika dokunmatik ekran hassasiyeti.alpine kalitesi ve kumanda kolu ile çalışabilme üstelik orjinal ekrandan görüntü ile..
    http://www.youtube.com/watch?v=UVTPMo3BkoU
    videoyu izlerseniz eğer kumanda kolundan trip computer tamamen ve tüm fonksiyonları ile çalışıyor üstelik teyp olmadan.Acaba bu 207 nin özelliğimi??Yani 207 lerde kumanda kolundanmı trip computer yönetiliyor yoksa teypten mi??Benim istediğim tamamen budur işte arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apolloapollo -- 15 Ocak 2010; 1:36:38 >

• quote:

peugeot için süper bir model.Bir bakın isterseniz.Mükemmel görüntü kalitesi ve harika dokunmatik ekran hassasiyeti.alpine kalitesi ve kumanda kolu ile çalışabilme üstelik orjinal ekrandan görüntü ile..
    http://www.youtube.com/watch?v=UVTPMo3BkoU
    videoyu izlerseniz eğer kumanda kolundan trip computer tamamen ve tüm fonksiyonları ile çalışıyor üstelik teyp olmadan.Acaba bu 207 nin özelliğimi??Yani 207 lerde kumanda kolundanmı trip computer yönetiliyor yoksa teypten mi??Benim istediğim tamamen budur işte arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Direksiyondan kumanda olayı CAN sistemiyle çalışıyor maalesef.

Aracımda bu özelliği kullanamıyorum.Ayrıca bu özellik için gerekli aparat da ucuz değil.

En azından sitesinde verilen bilgi bu.

Zaten yol bilgisayarında gözüm yok :)

Bana yakıtla ilgili bilgileri versin gerisi umrumda değil :)

Kumanda işine de bi şekilde alışırım artık.Ayrıca eski kumandamı uyarlayarak teybe entegre edebilirim.

Kumanda dediğiniz bildiğiniz anahtar :) içinde elektronik eleman yok.Devre tamamlıyor sadece :)

Ama en önemli kriter dediğim gibi hırsızlar.Sokağımızda 1 araca girildi, 1 araç çalındı, yakın zamanda

bir üst sokakta da hırsızlığa şahit oldum.O yüzden alırken değil bin, milyon kere düşünmem lazım :)

Ama yine de teşekkür ederim :)

Ben daha çok 4.3" ekranlı modeli beğenmiştim bu arada (model numarası aklımda değil)

Ancak dediğim gibi, hırsızlara gel camımı kır uğraş teybimi çal demek istemiyorum :)

• quote:

Direksiyondan kumanda olayı CAN sistemiyle çalışıyor maalesef.

Aracımda bu özelliği kullanamıyorum.Ayrıca bu özellik için gerekli aparat da ucuz değil.

En azından sitesinde verilen bilgi bu.

Zaten yol bilgisayarında gözüm yok :)

Bana yakıtla ilgili bilgileri versin gerisi umrumda değil :)

Kumanda işine de bi şekilde alışırım artık.Ayrıca eski kumandamı uyarlayarak teybe entegre edebilirim.

Kumanda dediğiniz bildiğiniz anahtar :) içinde elektronik eleman yok.Devre tamamlıyor sadece :)

Ama en önemli kriter dediğim gibi hırsızlar.Sokağımızda 1 araca girildi, 1 araç çalındı, yakın zamanda

bir üst sokakta da hırsızlığa şahit oldum.O yüzden alırken değil bin, milyon kere düşünmem lazım :)

Ama yine de teşekkür ederim :)

Ben daha çok 4.3" ekranlı modeli beğenmiştim bu arada (model numarası aklımda değil)

Ancak dediğim gibi, hırsızlara gel camımı kır uğraş teybimi çal demek istemiyorum :)

Alıntıları Göster
    sizin aracınız kaç model acaba??

• quote:

sizin aracınız kaç model acaba??

Alıntıları Göster
    eklediğim videodaki alpine model fiyatı eliftuning de 3000 lira.Yuhhhhh.Tamam kalitesini belki hakediyordur fakat bukadar olurmu yahu.İstediğimiz ürünü buluyoruz fiyat uymuyor uygun fiyat buluyoruz ürün dandik oluyor.Hepsi orta şeker olan bir ürün yokmu ya...
    Benim aracımada hırsız girmişti.Eşimin çantasını ve beim cüzdanda içindeydi tel mel foto makinesi nevarsa almışlar.Üstelik mersin forum alışveriş merkezi önünde.10 dk lığına girdik ve film camlı araçta montların altındaki çantayı almşlar.Giden mal mülk olsun diyeceğim de ondan daha kötüsü hırsızlığa maruz kalma psikolojisi.İnsan atamıyor üstünden üstelik bundan 1 hafta önce insanın evinede bu şerefsizler girince...
    Siz en iyisi düşünürseniz o çıkma kafalıyı düşünün.JVC de fena değil sanırım;)

• quote:

eklediğim videodaki alpine model fiyatı eliftuning de 3000 lira.Yuhhhhh.Tamam kalitesini belki hakediyordur fakat bukadar olurmu yahu.İstediğimiz ürünü buluyoruz fiyat uymuyor uygun fiyat buluyoruz ürün dandik oluyor.Hepsi orta şeker olan bir ürün yokmu ya...
    Benim aracımada hırsız girmişti.Eşimin çantasını ve beim cüzdanda içindeydi tel mel foto makinesi nevarsa almışlar.Üstelik mersin forum alışveriş merkezi önünde.10 dk lığına girdik ve film camlı araçta montların altındaki çantayı almşlar.Giden mal mülk olsun diyeceğim de ondan daha kötüsü hırsızlığa maruz kalma psikolojisi.İnsan atamıyor üstünden üstelik bundan 1 hafta önce insanın evinede bu şerefsizler girince...
    Siz en iyisi düşünürseniz o çıkma kafalıyı düşünün.JVC de fena değil sanırım;)

Alıntıları Göster
    2004 model.Makyajsız kasa :)

Türkiye fiyatları maalesef çok yüksek.Ben biraz şanslıyım o konuda.

Hem birinden hediye sözü var, hem yurtdışına çıktığımda getirebilirim.

Ama dediğim gibi tırsmıyor değilim.JVC'yi ise nedense bi türlü sevemedim.

Ya alpine istiyorum, ya da pioneer.Hayırlısı.Bu gidişle hiç taktırmayacağım :)

Bu arada siz siz olun aracınızda görünecek yerde 1TL bozuk para bile bırakmayın.

Aracın içindeki gazete için araç camının kırıldığı olayları biliyorum.

Sakın ola aracın içinde hiçbirşey bırakmayın.

Gerçi tecrübe etmişsiniz zaten.Sözler anlamsız :)

Tekrar geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın.Ama dediğim gibi, manyak bol.

Siz bir de istanbula gelin :)

• quote:

2004 model.Makyajsız kasa :)

Türkiye fiyatları maalesef çok yüksek.Ben biraz şanslıyım o konuda.

Hem birinden hediye sözü var, hem yurtdışına çıktığımda getirebilirim.

Ama dediğim gibi tırsmıyor değilim.JVC'yi ise nedense bi türlü sevemedim.

Ya alpine istiyorum, ya da pioneer.Hayırlısı.Bu gidişle hiç taktırmayacağım :)

Bu arada siz siz olun aracınızda görünecek yerde 1TL bozuk para bile bırakmayın.

Aracın içindeki gazete için araç camının kırıldığı olayları biliyorum.

Sakın ola aracın içinde hiçbirşey bırakmayın.

Gerçi tecrübe etmişsiniz zaten.Sözler anlamsız :)

Tekrar geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın.Ama dediğim gibi, manyak bol.

Siz bir de istanbula gelin :)

Alıntıları Göster
    teşekkürler.Fazlası ile tecrübe ettim.Öyleki çalınan telefonumuzdan hırsızla en azından kimliklerimizi ehliyet vs..getirmesi için pazarlık edecek kadar.O konuda yinede akıllanmadım.Araç çalışırken içindeki tüm değerli eşyalarıma rağmen araç başından ayrılabiliyorum.Bu kafayla yakında arabayıda çaldırırım ben.Konuya dönersek ben kesin ve net olarak hala şudur yanıtını alamadım sorularıma..Sanırım forumda topiği inceleyen hiç kimse yapmadığı için kesin ve net olarak yanıtlayamayacak.Dolayısıyla ben şansımı deneyip sizle buradan paylaşacağım.Umarım olur.Birde bu elektronikciye güvenelim bakalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.