Şimdi Ara

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
6
Favori
35.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam,

26 yaşında ve tecrübesizdik.Ekonomiyi medyanın ve hükümetin bize gösterdikleri gibi algıladık.Araştırmadık,incelemedik.

Baştan da güzel yemlediler,iyi de para kazandık.1 ayda işte çalışarak kazandığımı 1 günde borsada kazandığımı bilirim.

Borsada manyak paralar kazanmak varken başka yatırım araçları hiç cazip gelmedi o an.ve her şeyimizi koyduk.

Şimdiki gibi uzaktan işlem falanda yok,aracı kurum salonlarında geçti günlerimiz.

Ama kaybetmeye başlayınca zararı çıkartalım diye dahada koyduk,koydukça da battık.

Çünkü batan para ancak borsada çıkartılacak kadar büyüktü..Kumar gibi yani

Üstelik borsadaki kurallar bugün gibi değildi.sınırlı kaybetme falan yoktu o zamanlar.

Misal hiç unutmam,PARKTEKSTİL isimli kağıttan bir günde % 37 kaybetmiştim.al-sat komisyon hariç..

TRANSTÜRK kağıdında ise şirket iflas edip tahtası kapandı,oradaki bütün para gitti.

Sırf Ahmet Nejdet Sezer'in ecevit'e anayasa fırlattığı gün tüm paramın %25'i gitti.Benle beraber tüm türkiyenin de..

3-4 gün borsa kapandı,açılınca da bütün hisseler yine korkunç zarar etmişti.Biz satamadan paralar uçtu,çünkü alan yoktu.

Ecevit hastanenin camına çıkıp el sallasın da düşüş dursun diye günlerce dua ettik.

Ben kendi paramı,kenardaki yatırımımı kaybettim yine iyiydim.Çevremde Eş,dost akraba parası batıran,borç alıp batıran ve kaçan,evini-arabasını satıp batıran,hatta evli olup bu yüzden boşanan insanlar bile oldu.

Dediğiniz günümüz bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarındaki bu günkü uygulamalar ve kurallar,bu krizden sonra alınan derslerden sonra uygulanmaya başlandı zaten.İyide yapıldı.

O yüzden naçizane tavsiye veriyorum insanlara.Ama gerisi onlara kalmış tabii ki..

Araştırın,soğukkanlı olun,atlamayın,bir fırsat kaçar diğeri gelir,paranızı yedirmeyin çakallara diye.

Ben yandım siz yanmayın diyorum yani

• quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

Tuik başkanı atamasına bakın, enflasyon düşer mi düşmez mi anlarsınız
    Kâğıt üzerinde 2 de yapabilirsiniz.
  • serar1453 kullanıcısına yanıt
    Mesajımı gördünüz mü abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultraslanonur kullanıcısına yanıt
    Yeni gördüm abim,cevap yazdım.

Ama uzun oldu,içimide döktüm biraz.hakkını helal et.
  • tebrik etmekte fayda var ilginç vergileri duyuyoruz bunları bulup vergilendirmekte basit iş değil arkadaşlar.

Ben yetkili olsam , Çevre ve doğayı korumak adına hava kirlilik vergisi çıkartırdım. havası en kirli olan iller fazla vergi verecek , iyi olanlar daha az.
  • 100 gr dan az aldigimiz altindada mi bu vergi var. sadece 100 gr ustune mi?

• CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt
    0.01 gram bile alsanız alışta vergi var.Sadece alışta..

100 gram ve üstü olayında ise 1 gün valör var satışta.

Misal bankadaki altınınızdan 100 gram sattınız,para tl hesabınıza hemen değil 1 gün sonra geçiyor...
    Peki o 1 gün gecikmede hangi zamanın kurunu alıyorlar sattığımız gün mü, paranın hesaba geçeceği gün mü?

• aLTaR_07 kullanıcısına yanıt
    Sattığın andaki kurdan. Sadece paranı 1 gün sonra alacaksın.
  • Dünya değişiyor istediğin kadar vergi al dolardan kripto para gibi bir gerçek var. Sen adamın dolarından vergi alırsan adam da gider stabil coin alır. Örneğin Tether. Gider bitcoin alır. Vergi de koyamazsın. Aldığın vergiden de olursun.
  • Beyler birşey sorcam fiziki altın alsak. Kuyumcudan kuyumcuya kaç TL fark olur en fazla makasta? Bir de gram altın kaç ayar olmali

• dublex06 kullanıcısına yanıt
    İng den ing ye ücretsiz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

Dünya değişiyor istediğin kadar vergi al dolardan kripto para gibi bir gerçek var. Sen adamın dolarından vergi alırsan adam da gider stabil coin alır. Örneğin Tether. Gider bitcoin alır. Vergi de koyamazsın. Aldığın vergiden de olursun.
    Bitcoin piyasasını çok iyi bilirim, eskiden iyiydi, son 6 aydır güvenilir değil, uzak duruyorum 6 aydır.

• quote:

Orijinalden alıntı: serar1453

Hocam,

26 yaşında ve tecrübesizdik.Ekonomiyi medyanın ve hükümetin bize gösterdikleri gibi algıladık.Araştırmadık,incelemedik.

Baştan da güzel yemlediler,iyi de para kazandık.1 ayda işte çalışarak kazandığımı 1 günde borsada kazandığımı bilirim.

Borsada manyak paralar kazanmak varken başka yatırım araçları hiç cazip gelmedi o an.ve her şeyimizi koyduk.

Şimdiki gibi uzaktan işlem falanda yok,aracı kurum salonlarında geçti günlerimiz.

Ama kaybetmeye başlayınca zararı çıkartalım diye dahada koyduk,koydukça da battık.

Çünkü batan para ancak borsada çıkartılacak kadar büyüktü..Kumar gibi yani

Üstelik borsadaki kurallar bugün gibi değildi.sınırlı kaybetme falan yoktu o zamanlar.

Misal hiç unutmam,PARKTEKSTİL isimli kağıttan bir günde % 37 kaybetmiştim.al-sat komisyon hariç..

TRANSTÜRK kağıdında ise şirket iflas edip tahtası kapandı,oradaki bütün para gitti.

Sırf Ahmet Nejdet Sezer'in ecevit'e anayasa fırlattığı gün tüm paramın %25'i gitti.Benle beraber tüm türkiyenin de..

3-4 gün borsa kapandı,açılınca da bütün hisseler yine korkunç zarar etmişti.Biz satamadan paralar uçtu,çünkü alan yoktu.

Ecevit hastanenin camına çıkıp el sallasın da düşüş dursun diye günlerce dua ettik.

Ben kendi paramı,kenardaki yatırımımı kaybettim yine iyiydim.Çevremde Eş,dost akraba parası batıran,borç alıp batıran ve kaçan,evini-arabasını satıp batıran,hatta evli olup bu yüzden boşanan insanlar bile oldu.

Dediğiniz günümüz bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarındaki bu günkü uygulamalar ve kurallar,bu krizden sonra alınan derslerden sonra uygulanmaya başlandı zaten.İyide yapıldı.

O yüzden naçizane tavsiye veriyorum insanlara.Ama gerisi onlara kalmış tabii ki..

Araştırın,soğukkanlı olun,atlamayın,bir fırsat kaçar diğeri gelir,paranızı yedirmeyin çakallara diye.

Ben yandım siz yanmayın diyorum yani
    Samimi mesajlar ve bilgilendirmeler için teşekkürler, yorumlarınız gayet yol gösterici.
    Her yorumu dikkate alıyorum kendi adıma, 5 yaşında biri yazsa dahi, onu dahi dikkate alıyorum doğru yazıyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 26 Mayıs 2020; 18:59:30 >

• geng G kullanıcısına yanıt
    Tam tersi olmasın hocam. :) Tabii balinalar var ama şu an borsada işlemi daha rahat yapabiliyorsun. Ulaşımı kolay vs vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

Tam tersi olmasın hocam. :) Tabii balinalar var ama şu an borsada işlemi daha rahat yapabiliyorsun. Ulaşımı kolay vs vs.
    Hayır, Bitcoin epeydir 6000 dolar ile 9.000 dolar arasında gidiyor, bu makası kiramadi hiç, burada inanılmaz direnç var, buradan aşağı yönlü koparsa zor toparlar, o yüzden girmiyorum.

• Yorum yazarken Bitcoin fiyatına bakmamıştım, iki haftadır da bakmıyordum, yorumdan sonra baktım, 8.776 dolar, yani degisen bir şey yok, makasi kiramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 26 Mayıs 2020; 19:4:59 >
    Piyasa böyle hocam. Dikkat ettim tüm spek kağıtlarına zamanında parayı yatırmışsın. Geçmiş zamanda tabi İnternet yok birşey yok bilgi akışı yok forumlar yok birkaç para babası istediği gibi hisseleri yükseltip indiriyordu.
    Bugün yine aynı düzen var borsadayım biz ky olarak yine büyüklerin elinde oyuncak durumdayız. Yine hisseleri yükseltip sonra malı küçük yatırımcıya çakıp kaçıyorlar. SPK yine bazı olaylarda görmezden geliyor. Şimdi mahkemede hakkını ararsan birazını kurtarıyorsun. Benim kottan çıkarılan hissem vardı mahkemeye verenler sayesinde parasını ödeyerek geri aldılar hisseleri. Eski zamanda kazıklandığınla kalırdın.
    Hisse alıp sattığım halde benden tavsiye isteyen kimseye tavsiye etmem. Alma dediğim halde 1.5 aydır sürekli yükselen bir hisseyi arkadaşım ısrarla aldı neymiş 500 lira olacakmış. Borsada işler öyle yürümüyor dedim. 2 liradan 50 lira olmuş daha yükselmez dedim dinlemedi. Hergün elindeki hisselere yüzde 10 tokatlanıyor. Emeğiyle kazandığı parayı çakallarla kaptırıyor. Millet kazıklanmadan anlamıyor karışmamak lazım.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumunuza denk geldim hemen kağıdı adım gibi bildim :) zaten kaça katlamış kağıt al karını çık demi yok 3 haneli olacakmış gördüler şimdi terste kalanlar

• hey yavrum hey istanbul elden gidince troller aç kaldı onlara da aş lazım öyle almanyalardan atıp tutmanın da bi maliyeti var değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.