Şimdi Ara

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
6
Favori
35.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer enflasyon varsa diğer bir yöntem olarak para direk harcanmalı ihtiyaçlar ertelenmemeli ve öne çekilmeli. Çünkü paranın zamanla değer kaybı çok olacağı için mal ve hizmet gruplarında devamlı artış olur.

Misal bugün bir golf 200k

Ertesi ay 210k

Bir s20 10k ise ertesi ay 10.5 k gibi.

Yani para birikmeyecekse harcanmalı, mal ile tasarruf sağlanacaksa ithal ürün alınmalı. Bekleyin fiyat düşecek mecbur düşecek diyenler Almanya gibi ülkeler de yaşıyor sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: artemisbd

Çözüm: Al sat işlemi için dh takas gurubu kurulmalı, aynı şehirde olanlar karşılıklı dayanışmayla döviz, tl, altın ihtiyacını görmeli. Ayrıca tanıdıklarınızla da böyle anlaşmalar yapabilirsiniz. Satan alış fiyatına verir, alan vergi ödemez. Esnafsanız kapıya döviz altın alınır yazarsınız. Bankadan döviz ve altın ticaretini uzaklsştırma dönemi geldi
    Aslinda en mantiklisi o ama sahte sltin doviz riski var takas grubunda

• Arkadaşlar, bankada para tutma işine son vermeye karar verdim, birikimleri bundan böyle fiziki altın olarak değerlendirecegim, kendi adıma aldığım bir karar, en azından kısa vadede.

• dublex06 kullanıcısına yanıt
    Fiziki yapılmayabilir, mesela ing hesabı açılır hesaptan hesaba komisyonsuz işlem şeklinde tl döviz aktarımı yapılır. Dediğiniz gibi sahte dövizi anlamak zor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eğer bunu yapma amaçları, kur hareketlerinin yavaşlatılması olsaydı o zaman limit getirirlerdi.

bireysel kişiler günde 10bin dolar,kurumsal 100bin dolar trade edebilir üstüne vergi uygulardın.

herkese vergi uyguluyorsan maksat kur hareketlerinden çok bir para kaynağı bulma gibi geliyor bana ve yüzde 1 de ciddi bir rakam. babalar buna yine çare bulur. piyasada kağıt dolar azalabilir çünkü herkes işlemi online yapıyordu.herkes kağıt dolar ve fiziki altınla yapmaya çalışacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: artemisbd

Fiziki yapılmayabilir, mesela ing hesabı açılır hesaptan hesaba komisyonsuz işlem şeklinde tl döviz aktarımı yapılır. Dediğiniz gibi sahte dövizi anlamak zor.
    İng de doviz aktarimi ucretsizmi iyiymis vallaha

• Gayet açık videoyu izleyin

Hamza Yılmazyoutube
    Hükümet vergi yerine siksin bizi ben razıyım
    https://www.youtube.com/watch?v=3Hw91jZ7uBQ&feature=youtu.be

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

eğer bunu yapma amaçları, kur hareketlerinin yavaşlatılması olsaydı o zaman limit getirirlerdi.

bireysel kişiler günde 10bin dolar,kurumsal 100bin dolar trade edebilir üstüne vergi uygulardın.

herkese vergi uyguluyorsan maksat kur hareketlerinden çok bir para kaynağı bulma gibi geliyor bana ve yüzde 1 de ciddi bir rakam. babalar buna yine çare bulur. piyasada kağıt dolar azalabilir çünkü herkes işlemi online yapıyordu.herkes kağıt dolar ve fiziki altınla yapmaya çalışacak.
    O limit zaten var

• dublex06 kullanıcısına yanıt
    Onlar ücret almaz ama karşı banka alır.

• 100000 ( yüz bin tl) ile dolar alırken binde 2 si 200 tl ödüyordun.şimdi yüzde 1 olarak 1000 tl ödüyorsun. 5 katı artırmışlar ohaaa. yoruma bile gerek yok.
  • ben tfx kullanıyorum limit falan yok. bir günde 30milyon liralık alım yapabilirsin hatta daha fazlası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 26 Mayıs 2020; 12:46:56 >
  • arkadaşlar artık parayı bankalarda tutmanın bir anlamı kalmadı likite kalmayı tercih edeceğim
  • artemisbd kullanıcısına yanıt
    Fikir güzel ancak sahte döviz ve altın olayları patlak verir. Uzmanlık isteyen bir husus
  • Alım, satım veya başka bir tavsiye değildir.

Peki neden bu vergiler geldi?
    Erdoğan: Faiz ne kadar düşük olursa enflasyon da o kadar düşük olur.
    "Faizi düşürdük" diye enflasyonun düşeceğini sanmıyorum. Bu anca faizden para kazananı başka kulvarlara yönlendirir. Sizde o kulvarlara limit, yüksek faiz gibi engeller getirirseniz başka kulvarlara yönlenecektir insanlar. Artık para da yurtdışına götürecek olanlar olabilir. Kimileri koinlere yönelecek olanlar olabilir.

Bu kadar düşük faizde döviz/altın gibi değerler TL'ye kıyasla hala daha fazla kadar kazandırıyor gibi görünüyor. Merak eden hesabını yapsın.
    Şuan günlük limit ve vergilere ve kazanç farkına bakarsak insanlar vazgeçmeyebilir gibi. Belki işlem sıklıkları değişir.

Alım, satım veya başka bir tavsiye değildir.
  • her yasak kendi yasadışılığını üretir. karaborsa canlanır, 15 gün sonra akp başka karar alır vb. bıktık lan yeminle. bir ülke bu kadar idare edilemez ancak!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az bile yapıyorlar,
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Tuik başkanı atamasına bakın, enflasyon düşer mi düşmez mi anlarsınız

• Enflasyon yok o nedenle düşecek bir şey de yok bile denebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

2001 yılında borsada bu kadar battıysanız 2000 yılında ki krizde neden önlem almadınız? 2000 yılından itibaren ülkeden sürekli döviz çıkışı olmuş. Kriz göstere göstere gelmiş.
    Ayrıca o yıllarda piyasa bu kadar kurallı değildi. Şu an bir hisse yüzde 20 bile düşemez 10a sabitlediler.
    Öyle düşünmeyin hocam borsa önceden fiyatlanır ve evet yüzde 10 yapıldı kar zarar oranı günlük ancak bir kağıt taban yaptı mı bu olaylarda seriye bağlıyor yüzde 10 düşmesi sadece 5 iş günü değil de 10 günde paranızın yarısı gidiyor yine satamıyorsunuz önceden öngörülecek birşey değil en yakın örneği virüs ülkemizde sadece 1 kişi çıkınca borsa 40 puan düştü

• Sıkıntı yok garip yine garip altını en fazla olan milleti soyan zulüm eden akp li siyasi ve yandaşları idi daha beter olsun fetocu hainlerin siyasi yandaslari

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.