Bildirim
dövmemi saklamalımıyım
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Yok liseli kardeşim bi şey demezler sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yasak olsa ne olcak sanki sildirebilceksin -
İlgilenip cevapladığın için sağol
Ama benim net bi cevap almam lazım bizim okulun müdürü daha doğrusu müdiresi takıntılı ve yobaz bir kafada (kapalıdır kendisi tabi bunu belirtmem ne kadar doğru bilemem saygısızlık etmiyorum yanlıl anlamayın) onun için takmasını istemiyorum bana.
Yasak ise eğer okulun başından sonuna kapalı kolla gezicem :) tek çare bu ya müdire gidecek yada kapalı kol takılcaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duman12 -- 15 Eylül 2014; 2:16:29 >
Yobaz mış yürü git lan
Anlamsız ?
Bendede vardı ona benzer bişiler lisedeyken bi sorun olmuyor ama sen yinede sakla çünkü bazı hocalar takabiliyor
Yasak olsada olmasada hocayla kavga etmem eğer yasak ise kapatmak zorundayımdır yasak değil ise hoca ister ise saygımdan ötürü kapatırım o anlık tek şeyim bu yasak değilse sen kimsin ulan demiycem hocaya yani içim rahat olsun istedim teşekkür ederim cevabın için
sorun olursa sende başındaki türbanı çıkar dersin.
karşı gelirse , ailenle git okula ve gerekeni söyleyin.
evet akpliyim,evet elhamdülillah müslümanım ve 3 tane piercingim var .
çok şükür dövme merakım yok ama piercing müptelasıyım.
çok rahat bi şekilde dolaşıyorum toplumda özgür değilmiyim, evet.
karşı gelenide tokatlıyorum biraz başınız dik olsun , öyle bir toplumda yaşıyoruz ki eğitimin ilk okul 5 oldugu bi toplum koca bir yazık..
o başını örtmeye özgürse sende kolundaki dövme ile rahatca sınıfına girip dersini işleyebilirsin.
e tabi kimseye zararın yok ise ,elbette. -
Lise hayatinda pek bi etkisi olmasa da ilerde bilek tarafindaki dovmeden cok cekiceksin. Ben sadece musluman ulkelerde bu gecerli zannederken amerikada bile dovmem gozukmesin diye 1 beden buyuk tshirt giymem gerektigini soylediklerinde anlamistim ben de bunu . Bu arada benim dovmem arkakol da ona bile laf ettiler
quote:
Orijinalden alıntı: Duman12
Malum 6 7 saat sonra okula gidicem lise 3 üm sağ bilekle dirsek arasından iç tarafta pusula dövmesi var ne kadar konulara baksamda net birşey bulamadım okul kuralları içerisinde dövme yasakmıdır ?
Bir problem teşkil edermi ?
Yönetmelikte yazıyodu dostum dövmenin öğrenciler,memurlar,öğretmenler vs ile hiç bir cezai işlemi yoktur rahat ol lakin işte yeni dönem hükümeti yüzünden devlet işine girerken sıkıntı çıkarıyolar. -
quote:
Orijinalden alıntı: Sauron
yasak olsa ne olcak sanki sildirebilceksin
Lazerle sılınıyor
İse girene kadar gorunmeyecek yerlerine yaptir ne olur ne olmaz.
Bazi mallar boynuna yaptiriyor. O adam o dovmeyle ya motorcu olur ya barmen
Teşekkür ederim sağolun
Kesinlikle fikrine saygı duyuyorum ancak dövme yapmak dinen de günahtır biz uyarımızı yapalım.
Dövme yaptırmak
Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
CEVAP
Evet günahtır.
Sual: Kalıcı dövme yaptıranın ne yapması gerekir? Abdeste veya gusle zararı olur mu?
CEVAP
Dövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz. Deri üstüne yapılmış olsa da, kolayca çıkarma imkânı yoksa, yine abdeste ve gusle mani olmaz.
Sual: Bir arkadaş, “Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur’anda böyle bir şey göremedim” diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
CEVAP
Evet günahtır. Her şeyi Kur’anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
(Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]
Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
CEVAP
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]
-
Bence direk müdürün yanına git ve durumdan bahset o seni sonradan görüp ileride papaz olma ihtimalin olacağına,git ve dövmem var okul kuralları içerisinde bir sıkıntısı var mı diye sor (ben yok diye biliyorum ).Eğer adam akıllı sana anlatıp (neden olduğunu ) cevaplarsa ve sorun olacağını söylerse uzun kollu giyebileceğini söyle.Belki bu şekilde yaklaşırsan o da ılımlı karşılayabilir.Üstelik ileride ders hocalarından ayrı ayrı gelebilecek olası tepkileride en başta sonlandırmış olursun -
Liseli arkadaş dövmeyi saklasam sorun olur mu demiş konu dine kadar gitmiş Üzülerek söylüyorum ki ne kadar geriyiz şu konularda..
Dövmeye gelirsek kardeşim benim iki kolum da full kaplı yanı bir tarafta body diger tarafta ayrı ayrı olmak üzere sınırsız dövme var daha birşey diyen olmadı, son iki senede -
Herkese çok teşekkür ederik okuyup cevaplandırdığınız için bugün dövmeyi gören hoca olmadı daha normal bi şekilde bitti gün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X