Şimdi Ara

Dövüş sporu tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, başlık aslında muay thai mı yoksa krav maga mı şeklinde olacaktı çünkü araştırmalarım sonucunda istediklerime en iyi yanıt veren bu iki sporu buldum fakat hala yeni fikirlere açığım. Böyle bir spordan en büyük isteğim tabikide bir kavgada karşıdakini PARAMPARÇA etmek. Ayağa kalkıp karşılık veremeyecek düzeye getirmek. Bana Hız, Çeviklik, Kuvvet ve Saldırı Esnasında Hızlı Düşünüp En Doğru Hamleyi Bulup Karşı Atağa HEMEN (hiç sersemlemeden) Geçebilme yetilerini kazandırabilecek bir dövüş sporu istiyorum ve hayatımın sonuna kadar bu sporda devam etmek istiyorum. Buna göre bana İstanbul'da gidebileceğim salonları ya da özel ders alabileceğim işinin ehli hocaları önerirseniz sevinirim. Dediğim gibi muay thai ve krav maga ikilisinden hangisinin daha iyi olduğu hala kafa mı kurcalıyor daha önce buradaki konuların birinde muay thai özellikle önerilmiş fakat yabancı forumlarda farklı şeyle söyleniyor ayrıca bir videoda krav maga yapan birinin muay thai yapan birini Arif arda tüm roundlarda yere devirdiğini gördüğüm içinde biraz güvenim sarsıldı. Şimdiden teşekkürler. Fakat
    PEŞİNEN SÖYLÜYORUM: YAZIDAN ÖNCE LÜTFEN BURAYI OKUYUN YAZDIKLARIMI OKUMADAN YORUM YAPACAKLAR, BANA KENDİNCE YAZDIKLARIMIN DIŞINDA AKIL VERMEYE KALKACAKLAR "ONU NE YAPACAKSIN ..... YAP" GİBİ, BU SPORLAR HAKKINDA PROFESYONEL ANLAMDA BİR BİLGİSİ OLMAYAN ORDAN BURDAN DUYDUKLARIYLA BOŞ BOŞ KONUŞACAKLAR, YA DA KENDİNDE GOOGLE LAYIP BULDUKLARIYLA ÖĞÜT VERMEYE KALKACAKLAR; DIŞARI!!! DONANIMHABERDEKİ KULLANICLARIN ALIŞKANLIĞIDIR İŞİ BİLEN KULLANICILARIN YANINDA SADECE KONUŞMAYI SEVEN KİŞİLERİNDE YORUM YAPMASI. BURASI BİR FORUM VE SADECE BEN BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN KULLANMAK İSTİYORUM BOŞ ARGÜMANLARA TARTIŞMALARA VAKTİM YOK İSTEDİKLERİM BU BU BİLEN YAZSIN. MUAY THAI VE KRAV MAGA İLE İLGİLENEN ANTENORLER VE İYİ SPORCULARIN VERECEKLERİ TAVSİYELER İÇİN ÇOK MİNETTAR KALINACAKTIR. ONUN DIŞINDA YİNE YAZDIĞIM ÖZELLİKLERİ YAŞIYAN FAZLA POPÜLER OLMAYAN İYİ BAŞKA SPOR DALLARININ ANTENORLERİ VE İYİ SPORCULARI İÇİNDE AYNISI GEÇERLİ. BU KİŞİLERİN YAZACAKLARINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ak-47 öneririm her koşulda rakibinizi parçalarsınız(?) Tutukluk yapmaz, birden fazla saldırgana karşı etkilidir.
  • Önce düşünce yapını değiştirmelisin dovusmeyi bilmek demek savunmayı bilmek demek saldırmak değil

• Goblin Mind kullanıcısına yanıt
    Ne kadar yazarsam yazayım birileri yine anlamayacak demi. Arkadaşım bak felsefe yapmak ya da düşünce yapımla ilgili görüş bildirilmesini istemiyorum. Sadece istediğim konularda bilgi almak istiyorum.
    @Goblin Mind

• Marcossx kullanıcısına yanıt
    Evet (bkz: dövüş sporu)

• Senin açından bakarsak

Muay thai yapma, judo hocaları bile populer diye muay thai salonu açıyor. ve herkez muay thai yapıyor(yapamıyorlar ama boşver). Adam akıllı krav maga salonu olduğunuda sanmıyorum. karşındakinin kolunu bacağını kırıp parçalamak istiyorsan jiujitsu, jujutsu yap, yada hepsini geç kaliteli boksör olursan karşındaki adam sana karşı dayanamaz zaten tek yumrukta yıkarsın. ha kol bacak kırma bahsettiğin tabire en iyi uyan şey 6ay(yada daha fazla) boks yapıp KALİTELİ bir mma hocasının salonuna gitmelisin, yada dediğim süre zarfınca boks yapıp kahverengi kuşak olana kadar (2 yıl) jiujitsu yapıp MMA ye geçiş yapmalısın(ki geçiş yapmana gerek yok salla 6 ay boks(min)+ uzun süreli jiujitsu yeter. hertürlü ölüm makinesi olursun.

Bizim açımızdan bakarsak

usta senin isteğini bitek ak-47 karşılar. dövüş sanatlarını sokak için istiyorsan hiç yapma, direk demir sopa taşı adama onunla giriş(tabikide böyle birşey yapma )

• Yav benim düşünce yapımı eleştiren adam; mesajdada yorumlardada milyon kez "böyle yorumlar istemiyorum" dediğim ve açıkça belirttiğim halde yine hiçbir şeye aldırmadan lüzumsuz zırvalarını saçmaktan vazgeçmiyor! Sende biraz algını geliştir.

• GhostSuika G kullanıcısına yanıt
    Tabikide sadece sokak için istemiyorum. Her ne kadar diğer gereksiz mesajlarıyla kalabalık yapan userlar düşünce yapımı değiştirmem gerektiğinden bahsetmiş olsalarda, tanıyabileceğin en uysal ve en sakin insanlardan biriyim. Ama sonuçta dövüş sanatının maksadı dövüşmektir. Bir süre karateye gittim ve bana tek artısı artık sahilde kata çizip kafa dağıtmak oldu bunu istemiyorum. Sadece teoride kalmasının bir anlamı yok.
    Verdiğin tavsiyeye bakarsak fikrini beğendim. Ciddende en realist bir şeyler katabilecek boks geliyor. Ama vücudumun yeterli gelebileceğini sanmıyorum. Jiujitsuyu da bir araştıracağım. Ama amacım hayatımı dövüşe adayıp ölüm makinesine dönüşmek değil. Belli ve beni tatmin edecek bir sporda istikrarlı olarak hayatımın sonuna kadar devam edebilmek. Bu yüzden bu kadar çok sporda ne kadar istikrar gösterebilirim bilmiyorum. Ayrıca Muay Thai içim Türkiye'de duyulmuş ...
    Evet son cümlem için Ediz Aydın'ın yaptıklarını okumamıştım şuan okudum ve kararımı verdim bu Hocayla aynı yerde olmak bile bana çok şey kazandırır. Yinede sağol yorumun için mantıklı birşeyler yazan bir tek sen vardın.

• Dövüş sporlarından önce biraz ağırlık çalışması yapmanı tavsiye ederim. Bu şekilde çok daha başarılı olabilirsin.
  • Öncelikle kendine sağlam bir salon bulmalısın sakın salonda kaliteye önem verme o yer altı salonlarından ne şampiyonlar çıktı ve yapacağın spora gelirse önce şunu belirteyim muay thai savaş zamanı tayland da öldürmek için kullanılan bir spor yani hemen her hareketi muay thaiye yerleştirebilirsin muay thai de öğreniceklerin bitmez kendi kendine bile tekme üretebilirsin ayrıca muay thai sokak kavgası olarak düşünme belirli kuralları var ama bir sokak kavgasında işine ne yarayacak spor muay thai dir benim tavsiyem muay thai seçmenden yana.
  • wt
  • Öncelikle biraz kitap okuyup, hobi edinip karakterini geliştirmeni tavsiye ederim. Şu anda Ercan hoca veya Ediz hoca gibi olgun eğitmenler şu güzel ortamı bozduğun için seni salonlarında barındırmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empacher -- 2 Temmuz 2016; 13:15:05 >
  • empacher E kullanıcısına yanıt
    Sen bence kitap okumaktan bahsetme çünkü ya okumayı bilmiyorsun ya okuduğunu anlamıyorsun ya da inatla birilerinin sinirini bozmak için saçmalıyorsun. Ne yazıyor orda "BANA KENDİNCE YAZDIKLARIMIN DIŞINDA AKIL VERECEKLER ... DIŞARI!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drbulderdimebircare -- 6 Temmuz 2016; 20:22:51 >
  • ilk yazıdan sonrasını okumadım. karşıdakini paramparça etmek ? kurtlar vadisini 10 yıl yayınlarsan bi ülkede böyle olur. adamın kafaya bak.

hemde sana bi abi tavsiyesi 2-3 ay o sporları yapıp da ulan amma güçlüyüm biri sataşsa da dövsem modunda gezme. bu işler kiloya ve fiziğe bakar.

istediğin kadar spor yap adam üstüne çullansa senden üstün olsa kımıldayacak halin kalmaz. efendi efendi git ders çalış asabım bozuldu bak :D
  • Fireindahole F kullanıcısına yanıt
    OKUMAKTAN ACİZSİN! Ama çeneni kapalı tutmaktan değil!

• Arkadaslar bosa yazmayin arkadas param parca etmek istedigini soyluyor, zaten dovusmeye basladiginda(spora yazildiginda) hergun disarda it kopuk gibi kavga etmeme disiplinini alacaktır.Wing Tsunu elemeni oneririm. Turkiyede hocayim diye gecinenlerin %90 i sigara icen gobekli amcalardab olusuyor. Krav maga da wingtsun gibi acik olsun herkes bana burda sallayacak wingtsuncular magacilar olacaktir ama eger istedigin sokaksa sana onerebilecegim spor wushu.
    Wushunun kick boksdan farki
    Kickboksub aynisidir ustune gureste koyulur , bu guresi sakin oyle sacma sapan bisey olarak algilama rakibi idrek yere dusurmeye odakli hareketlerdir
    Yakinda wushu egitimi alabilecegin bir yer yoksa muay thai kick boks oneririm. Ama 2ay gidipte elaleme salça olma. Baslama amacin cok garip geldi bana haberin olsun. Etrafta 2ay gidip boksorüm diye gezersen seni gelir viri döver rezil olursun arkadaşım. Sevgiler

• Altindakini yeni okuyorum kusura bakma kardeşimde burasi forum buranin konu basligi Dovus Sporlari , biri seni sokakta dövüp gururunu mu incitti bilemeyeceğim ama herkesle konuştuğun üslup fazlasıyla gevşek , beni yanlış anlama herkes buraya yazar fakat elalem seni memnun etmek icin yazmiyor yardimci olabilmek için yazıyor. Burda sana yazan kişiler oturup yaziyorsa ugrasiyorsa zamanini harciyorsa illaki bi dovus sporuyla ilgileniyor demektir. Kendini bruce lee sanma , ne demek parcalamak icin. Gerci hoş oda bizi ilgilendirmez ama sapkın ve ergence amaclarin olmasina ragmen insanlar fikir beyan ediyor. Ağamısın paşa mısın bide 30satir not dusmus altina antrenorler yazsin şunlar yazsin. Bunu goren krav maga antrenoru bu ahlaksizlik ve gevşeklikte birinin bu spora baslamasini istemeyecektir. Ayrica mantikli ol biraz guc ceviklik hiz istiyorsun krav magaya basliyorsun , krav magada istasyon mu yapiyorlar guc kondisyon idmani mi yapiyolar. Ergenlik işte krav magada bicaktan korunuyolar lafini duyan herkes krav magaci oluyor basimiza.Sporu yapacaksan gider hocasiyla yerinde konuşursun. Beni yanlis anlama senin bu disiplinsizlik ve sacma sapan amaclarla spora baslaman hic birseyi ifade etmez.bu yaşa kadar 3 5 sokakta kavga etseydin karsindakini indirmek konusunda kaygin olmazdi.işte ozaman yanina spor koyardin.Burasi forumsa sende uyeligini bilip insanlarla adam gibi konuşmayı ogrenmelisin.bu uslupla sana iyi antrenorler degil onlarin en kotu ogrencileri bile muhattap edinmez.

• Kickboks353535 K kullanıcısına yanıt
    O zaman antrenörlerin en berbat öğrencilerinden daha da berbat olmalısın. Çünkü onlar muhatap olmak istemezken sen 2 tane mesaj bırakmışsın. Benim problemim konuşamayanlarda değil hayır hiç değil. Benim problemim LÜZUMSUZ KONUŞANLARDA. "Burası bir forum insanlar vakit ayırıp sana yazıyorlarsa yardım etmeye çalışıyorlarsa üslubunu bileceksin" benim sorunumda bu Yardım Etmeye Çalışmak. Benim yardım istediğim noktalar belli bunların dışında yazılanlar ise vakit ayırılayarak beyin çalıştırılarak yazılan şeyler değil iki üç alakasız insanın konuşmak için konuşması. Herkes bir şeyler söylemeyi sever. Toplum olarak gevezeyiz. Söyleyeceğinin bir değeri olduğu sürece amenna.
    Birinden hoşlanmadıysan ondan uzak durursun.
    Eğer başlama amacımı saçma bulduysan ÇIK, kimse seni zorlamıyor yaz bir şeyler diye keza söylediğim gibi yazmayanlar değil boş yazanlar beni huzursuz eden. Burası bir forum ve amaç bilgi alış verişi ama insanlar forumu başkalarını düzeltmek için kullanıyor. Düzeltilmeye ihtiyacım yok. Ayrıca eğer gidip spor salonu ile konuşmam gerektiğini düşünüyorsan yine ÇIK. Fikirlerini kendine sakla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.