Şimdi Ara

Dövüş Sporuna Başlıyorum ÖNERİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam arkadaşımla ben dövüş sporuna başlamak istiyoruz saldırı ağırlıklı savunma sporu arıyoruz sokak dövüşü falan için ne iyi olur bizim için lütfen bi öneri yapın. Sokak dövüşü için altını çiziyorum.

Benim boy: 1.81 Kilom: 61
    Arkadaşın Boy: 1.73 Kilo 67

Yardımcı olun lütfen.

Ben önceden dumbell falan çalıştığım için kollarım sağlam.

• Selamunaleykum kardesim,
    Boyle bir konuya degindigin icin tesekkurler. Benimde bu konuda problemlerim var. Malum Turkiyede yasiyoruz ve nezaman, hangi durumlarda lazim olacagi belli olmuyor.
    Benimde boy ve kilom bu oranlara yakin bilen bi arkadas mesaj atarsa iyi olur. Ama oyle karate felan sekilli hareketler ogrenmek istemiyorum ben sokak dovusleri icin tinerci vs icin olsun yada sopali adamlar icin ciddiyim muay thai demislerdi ama onda dirsek ve diz genellikle kullaniliyor esneklik lazim pek bilmiyorum demistim, bilen varsa yazsin pls.

UP UP UP UP UP UP UP
  • Aleykümselam kardeşim.

Dediklerine harfiyen katılıyorum,türkiye de ne olacağı hiç belli olmuyor bakmışsın sağında tinerci solunda balici. Yani çocuk aklıyla adam dövmek için gitmeyeceğiz elbette bi bilgimiz olsun bi olayla karşı karşıya kaldığımızda.
  • zamanınız varsa kesinlikle wing chun sizi tatmin eder ama zaman gerçekten önemli helede avcı sistem gibi escrima eğitimide veren bir yere giderseniz sopayla dövüşmeyide öğrenirsiniz fiyatı biraz pahalıdır ama isteğinizi tam karşılar gösteriş yok sadece sokakta ayakta kalan tarafta olmak için ama istemezsen kick boks türevi öneiririm veya sokak dövüşü eğitimi veren yerler varmış pek bilgim yok belki bilen arkadaşlar vardır
  • yavuzFK Y kullanıcısına yanıt
    yauzFK
    Haci zamanin varmi derken kasitin ne yani wing chunda iyi olabilmek icin nekadar sure gerekli. Bazi yerlerde okudugum uzere wing chunda iyi olabilmek icin en az 1 yil gerekiyormus. Simdilik okadar vaktim yok malum okuyorum. Belirli bi sureden sonra surekli olarak baslayacagim, simdilik 4 5 ay dusunuyorum. Ne dusunursun ? @yavuzFK
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzFK

zamanınız varsa kesinlikle wing chun sizi tatmin eder ama zaman gerçekten önemli helede avcı sistem gibi escrima eğitimide veren bir yere giderseniz sopayla dövüşmeyide öğrenirsiniz fiyatı biraz pahalıdır ama isteğinizi tam karşılar gösteriş yok sadece sokakta ayakta kalan tarafta olmak için ama istemezsen kick boks türevi öneiririm veya sokak dövüşü eğitimi veren yerler varmış pek bilgim yok belki bilen arkadaşlar vardır

Merhaba yavuzFK kardeşim.

İnan ki wing tsunun sağlam bir spor olduğundan şüphem yok. Ancak iyi bi uğraş ve uzun bir süre gerekli. Uğraş tabi ki her spora vereceğim ama 1 sene de uzun bi süreç. Arkadaşım ''Muay Thai'' önerdi ama oturduğum yere çok uzat yol ücreti derken falan çok oluyor. Her gün gidilicek sıkıntı yaşanır yani. Böyle tekmeli sporlardan uzak durmak istiyorum çok esneklik istiyorlarmış. Ben direk olaya girip bir şeyler kapmak istiyorum lütfen bi yardımcı olun.

Hepinize İyi Forumlar,Scot Adkinss arkadaşımada ayrı teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• therelaxredzz T kullanıcısına yanıt
    hocam
    esneklikten korkmana gerek yok zamanla esniyorsun zaten sende kelebek atmaz high kick le yetinirsin ama oda olmaz dersen boksa git derim başkada birşey gelmiyor aklıma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Scottadkinss S kullanıcısına yanıt
    dostum zamandan kastım oydu WT sana gitmez evine yakın kick boks türevi veya boks bakın derim 4-5 ay çok kısa bir süre anca onlarda belki gelişme gösterebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scottadkinss

yauzFK
    Haci zamanin varmi derken kasitin ne yani wing chunda iyi olabilmek icin nekadar sure gerekli. Bazi yerlerde okudugum uzere wing chunda iyi olabilmek icin en az 1 yil gerekiyormus. Simdilik okadar vaktim yok malum okuyorum. Belirli bi sureden sonra surekli olarak baslayacagim, simdilik 4 5 ay dusunuyorum. Ne dusunursun ? @yavuzFK

hocam 4-5 ay gibi kısa bir sürede sadece temel teknikleri kaparsın sen. kişiden kişiye göre değişir ama en az 1 yıl içerisinde refleks ve teknikler oluşur. sen bu 4-5 ay içerisinde kondisyonun, teknik, refleks, kombine vuruşlar vs gibilerini iyi bir şekilde oluşturamazsın zaten. ilk bir ay ayna karşısında geçecek zaten. daha sonra low kick falan göreceksin. ve bu gördüklerini teker teker lapa (elcik)'da çalışacaksın. 2.ayın da böyle geçecek. sonra kondisyon antremanları olacak ki bunlarda teknik yerine kaslarını sıkılaştırıp güçlendirme, hız kazanma, dayanıklılığı arttırma üzerine olacak. senin gerçek anlamda - ki işin içinde kick boks ve muay thai varsa - bir boksör olabilmen için en az 1 yıl gerekecek. bu süre içerisinde azimle beraber sıkıca çalışırsan teknik, kondisyon, hız, kombine vuruşlar konusunda iyi bir seviyeye gelirsin

• Peki bize ne önerebilirsiniz bi fikir lütfen
  • Box,kick box,muay thaiden şaşmıcaksın abi
  • arkadaşlar ben shotokan karate yapmış birisi olarak sizlere söyle bir açıklama yapayım.

Yaptığınız dövüş sanatı her ne olursa olsun şu maddeleri hiç aklınızdan çıkarmayın ister sokakta ister spor olarak yapın

1-dengeli beslenmek zorundasınız

2-düzenli olarak uyumalısınız

3-her boş vaktinizde antrenman ve pratik yapmalısınız

4-antreman eksiğiniz 72 saati geçmemelidir

5-en iyi antrenman saati sabah 9-11ile öğlen 3-5 arasıdır vücutta en çok enerji bu saatlerde bulunur

6-glukojen depolarınızı mutltka doğal besinlerle ve antrenmandan 24 saat önce doldurun yani meyveyi antrenmandan mutlaka 24 saat önce tüketmiş olun

7-antrenmanlarınızı her zaman kendinizden yaş olarak ve kuşak olarak dahaca büyük sporcularla yapın.kendimden örnek vereyim 13 yaşımda 20-30 yaşlarındaki sporcu abilerimle çalışırdım.sizinle çalışmak istemezlerse zorlayın mutlaka çalışacaklardır
    9-sigara alkol ve düzensiz bir cinsel hayat sporculuk kariyerinizi ve azminizi başlamadan bitirir o yüzden sporcular özel hayatlarına çok dikkat etmeliler eğer vakit geldiyse ekonomik durumda uygunsa evlilik en iyi çözümdür ne demişler erkek aslan gücünü dişi aslandan alır yada her başarılı erkeğin arkasında bir bayan vardır.tabi bu
    madde aynen diğer maddelerde olduğu gibi bayan kardeşlerimiz içinde tamamıyla geçerli

8-vücudunuzu çok iyi tanıyın merdiven altı salonlardan kesinlikle uzak durun steroid kaptagon iğne hap türü şeyleri asla kullanmayın doğal çalışın herşeyi zamana yayın imkanlar doğrultusunda en iyi salon ve hocalarla çalışın
    9-hiç bir zaman kibirli biri olmayın.ve gerekmedikçe asla kavgaymış dövüşmüş böyle şeylerle işiniz olmasın karşınızdaki cahil kişi yada kişiler sizin gücünüzün farkında olsalar zaten sizinle dalaşmazlar.
    9-bu yukarıda yazdığım maddeler inanın sizlerin çalıştığı sistemler yada stillerden çok daha önemli.düşünün normalde bir kick boksör bir yumrukta denk getirirse bir karateciyi belkide öldürebilir.ancak karateci çok çalışmışsa dengeli uyumuş ahlaklı bir hayat sürmüş düzenli beslenmiş fakat kickboksör kendini salmış petrol varili gibi göbek kalça yağı yapmış hantal hayatı bira ve kadın olmuş inanın bana kick böksörün bu karateci kareteci karşısında hiç şansı yok herşey kulak memesi ile alt çenenin arsındaki bölgeye yapılan çok sert bir shuto uchi veya sağ yada sol şakak boşluğuna çok sert bir ippon ken nakadaka tekniği uygulanarak bu özelliklere sahip rakip inanın bana 10 saniyeden daha kısa bir sürede felç bırkılabilir yada ölüm ile koma arasında ki bir hayati koşula sokulabilir her şey kişinin kendisinde biter

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.