arkadaşlar alt katımda bir kadının köpeği var beni uyutmuyo gece gündüz uluyo..BU yüzden bu dozer denilen aletten aldım ama bi işe yaramıyo köpek hala uluyo...Kadın köpeğini sustur diyorum dayanamıyosan taşın burdan diyo...Bigün çıldırıp bişey yapmaktan korkuyom...Bana yardım edin nasıl aletin menzilini artırım bu kadını taşınmaya zorlayabilirim...Allah aşkına bi çözüm üretin bu kafayı üşütecek arkadaşınıza
allah kolaylık versin ne diyeyim. o aletler bence hiç bir işe yaramıyor
Arkadaşım belediyeye şikayet edersen çok daha kesin bir çözüm alırsın.
Mahkeme kararıyla köpeği göndermek zorunda kalırlar.
abicim apartmanda köpek beslemek yasak hemen belediyeyi arıosn ve köpeği evden seve seve değil öpe öpe attırıolar
köpek uludukça sende zıpla hopla tepin :D ya o ya sen bıkacak alt katında olması senin için avantajlı yapabildin kadar gürültü yap sende :D
mantıklı
benimde bildigim kadariyla belediyeye sikayet edince zabita eve gelip uyarisini yapiyo bu arada aklima birsey geldi simdi normalde evimizi sehrin kenarinda bulunuyo bizdede ari vardi cati katinda yoldan gecen birisini ari sokmusta bizim arilardanmis diye zabita gelmist arilar icin bizi uyarmsiti ve baska bir yere tasitmisti bu arada arkadasin dedigi aletlerden kullanan ve tam verim alani hic duyamadim
Eve tesisat kurun,o sizi rahatsız ediyosa sizde onu rahatsız edin.Olmadık saatlerde açın sesi dinsizin hakkından imansız gelsin...
Eşim köpekten çok korktuğundan bu Dazer marka olandan aldık gayet verimli kullanıyoruz. Aşağı yukarı 5 - 6 metre arasında köpek kalmıyor genelde.
nasıl yaptığımı tarif edemiyorum ama şu köpeklerin çıkardıkları ıslığa benzer bir ses varya hani. O sesi bende çıkartabiliyorum kimse benim çıkarttığımı anlamıyor çünkü ağızımı açsamda kapasamda çıkartabiliyorum. Ayrıca geniş alanlarda dahi duyulan bir ince ses oluyor. Neyse sadede gelelim bu sesi arkadaşlarım köpeklere yaklaştığımızda çıkartmamı istedi bütün köpekler kaçıyordu benden. Çalışın belki yapabilirsiniz o sesi ben şans eseri okulda sıkıldığım bir derste bulmuştum. Herkes etrafına bakınıyordu nereden geliyor bu kulak çınlatan ses diye.
quote:
Orjinalden alıntı: tazmania_vn
benimde bildigim kadariyla belediyeye sikayet edince zabita eve gelip uyarisini yapiyo bu arada aklima birsey geldi simdi normalde evimizi sehrin kenarinda bulunuyo bizdede ari vardi cati katinda yoldan gecen birisini ari sokmusta bizim arilardanmis diye zabita gelmist arilar icin bizi uyarmsiti ve baska bir yere tasitmisti bu arada arkadasin dedigi aletlerden kullanan ve tam verim alani hic duyamadim
Arının seri numarası var sanki sizin kovandan olduğunu anlıyorlar
Sağolun arkadaşlar önce polise gitmem gerekecek koruma için kadın tehdit etti beni korkiyim valla
dozzer la ilgili bir fıkra anlatayım, adam pire ilacı satıyor ve nasıl kullanılacağını anlatıyor, "pireyi tutacaksın burnuna burnuna sıkacaksın" bu cihazlar da böyle, ben denemek için aldım ve 2 metreden tuttum ama köpekler hiç etkilenmediler, apartmanların işletme planlarında, köpek beslenemez kararı var ise, cumhuriyet başsavcılığına "izmir yargıtay hukuk mahkemesi kararı gereği apartmanda köpek beslenmesi yasaktır gereğini..." deyip, işletme planı ilgili sayfadan da bir kopya ekleyip bir dilekçe verdiğinizde gereği yapılmalı, (internette "yargıtay köpek izmir" diye arattırın ve detay bilgiyi bulun, ben köpekleri çok seviyorum ama aprtmanda beslenmesine karşıyım, kesin iş yapan, denediğiniz bir marka dozzer var ise bildirirseniz sevinirim. Hatta apartmanda hayvan istemeyenler derneği kuracağım nerede ise, tepemizde tam 3 tane besliyorlar, komşusundan çok köpeğine önem verenler çoğaldı maalesef.
Hocam bu dazzer marka köpek kovuculardan bendede var ve gayet güzel çalışıyor. Ancak menzil uzatmak kolayda çok yüksek frekanslarda ses çıkardığı için duvarlardan yada camlardan geçmesi olanaksız. Bu yüzden kapalı ortamdaki bir köpeğe etki etmen zor. Zaten buzzerine kulağını yaklaştırdığında sesi duyuyorsundur ancak araya bir cam koyarsan sesin kesildiğini fark edersin.
ben tanıdık bir firmadan emanet aldım ve yoldaki 1-2 köpekte denedim hayvanlar hiç tepki vermediler, elimde bir elektronik org şeması var, onda direnç değerlerini değiştirip bir pot yaparak denemek istiyorum belki bu sivrisineklerde de etkili olabilir ama uygun frekansları bulmak lazım tam emin değilim
bu aletler ultrasonik yüksek frekansta gürültü yapan aletlerden olsa gerek. eğer öyle ise duvara çarpınca ses orada kalır. menzilini artıramazsın.
benimde köpeğim var ama bence köpeği eve hapsetmek yada ev ortamına alıştırmak hayvana kötülük yapmaktır. arkadaşım sen belediyeye şikayet et, olmazsa savcılığa kadar git. bırak sorununu onlar çözsünler
Dazzer ürünü bence gayet güzel yakın mesafede bas-çek mantığıyla kullanınca uyuyan köpekler bile deliriyo hatta Leaven markasının da var bu tarz bir ürünü etkisi 7 metre sadece küçük cihazların. büyük alanlar için başka cihazlar da var bu sitelerden bakabilirsiniz.www.avistanbul.com.tr vewww.kovucudeposu.com
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme