< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Dragon Age: The Veilguard (2024) PC ANA KONU (11. sayfa)
-
-
O kadar sövmeme rağmen dayanamadım ön sipariş verdim Dragon Age hatırına. Şimdi bu röportajı görmem daha da pişman etti beni. İade etsem mi acaba
Edit: İade ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitetree -- 22 Ekim 2024; 10:1:0 > -
Umarım bu tester kız abartmıyordur ve gerçekten böyle rezil bir şekilden çıkar. Oyuncu kitlesi hak ediyor böyle oyunları. yeterli tepki gelmez ise daha çok göreceksiniz bunları
Denuvosuz nasıl olsa çeker bakarız çıktığı gün. Zaten güzel kadın falan yapılamıyorsa karakter oluşturucuda fena gömecekler oyunu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 22 Ekim 2024; 10:38:39 > -
Şöyle saçma şeylere inanacaksanız hiç oynamayın daha iyi. Oyuna ayılıp bayılmıyorum ama bu video da belli ki anti woke saçmalığıyla harmanlanmış bir shit show. İnsanlar nefret etsin diye videoyu yapan salak içine ne varsa atmış.
-
Oyunun simgesi resmen şu fotoğraf oldu .
Oyunun etrafında o kadar kötü bir aura var ki pekcok kişi şimdiden umudu kesmiş. On satışlar felaket derecede düşükmüş.
Ubisoft'un ardından Bioware içinde tehlike çanları çalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Ekim 2024; 1:26:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi oluyor, çok iyi oluyor.
"İstemiyorsan almazsın" kafası bi taraflarına girer umarım en kısa sürede...
Firmalar çok komik ya, daha önce de saçma sapan şeyler başlarına geldi, hala bir kısmı diretiyor "benim yaptığımı oynayacaksın" diye.
Tutmayacağı belli olan, salak salak işleri yapıp yapıp piyasaya salıyorlar, bkz. Sony tarafında Concorde vs gibi yapımlar...
Ben firma sahibi falan olsam bu tip işler sonunda "ulan siz piyasayı müşteriyi hiç mi araştırmıyorsunuz" diye bi güzel sıfırlarım komple bütün elemanları.
Ama tabi örneğin ubi tarafında ceo bile "beğenmiyorsan almayabilirsin" diyorsa, batmaya mahkumsunuz zaten kardeşim...
Herifler senelerin pazarlama derslerinden de ders almıyorlar, nasıl satış pazarlama departmanları var bunların o da garip
Önlerinde Nokia falan gibi "piyasaya, gelişmelere ayak uydurmaya direnen ve batan" örnekler gibi örnekler varken, bir sürü başarısızlık örnekleri varken, kaldı ki bugüne kadar hiç olmadığı kadar büyük bir linç kitlesi seni gömmek için hazır bekliyorken, hala iyi cesaret böyle aptallıklar yapmak.
-
O zaman Mass Effect yeni oyunundan da pek bir şey beklememek gerek diye düşünüyorum. Güzelim seriyi ne hale getirdiler. Origins e bak bir de buna bak.
-
İşin komiği, bazı sektörlerde gerçekten böyle adamlar hala var, ben daha çok ABD'de var sanıyordum, klasik ezik amerikalı karakterler, dünyayı amerikadan ibaret sanan falan..
Microsoft'ta Steve Balmer vardı böyle, herifi şutladılar sonra. Ama adam o kafayla 6.zengin falanmış..
Windows yapıyorlar, sorun var, adama soruyorlar böyle böyleymiş diye... "Dünyanın en iyi işletim sistemi bilmemne bilmemne..." "Ben yaptıysam hata olmaz" cart curt gibi manyak manyak açıklamalar yapıyordu ezik ezik.
İşin garibi bazı sektörlerde var böyle tipler.
Örneğin bizde de otomotivde çok.
Geçenlerde arkadaşlarla muhabbet ediyoruz, bir markanın direktörü mü bir şeyi açıklama yapmış, ulan ne aptalca açıklamadır falan diye eleştirdim. Bir arkadaş "adam o mevkiye gelmiş, bilmemne etmiş olduğuna göre senden daha iyi biliyordur" gibisinden bir şey söyledi. Ya dedim o işler sandığın gibi değil, bunun gibi bazı sektörlerde kıçın başın ne kadar oynuyorsa ne kadar yalan söylüyor ne kadar bilmemne evladı isen bir yerlere geliyorsun ve seni bir şey sanıyorlar... Gülecek oldular. Sonra otomotiv sektöründe birebir çalışan arkadaş devreye girdi sağolsun, aynen dediği gibi agalar dedi Nerelere ne tipler gelip oturuyor, adamlarla iki kelam etseniz şaşırırsınız diyordu.
Bu tipler niye veya nasıl başarılı oluyor? İşte oyun sektöründeki gibi tepki gelmiyor mesela, sektörde müşteri bilinçsiz, ne istediğini bilmiyor, konulan satıyor. Az puşt olunca da başarılı oluyorsun işte.
E şimdi öyle mi...
Bunun için çok sevdiğim bir atasözü vardır.
"Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler" diye. O hesap.
-
Bir önceki son oyunda aslında eleştirileri sağlam şekilde aldı.
Hem ilk 3 oyun kadar iyi olmaması, ana karakterlerin mal mal tipler olması vesaire gibi şeyler üzerinden baya eleştirilmişti.
Ders çıkardılarsa ne ala, daha düzgün bir şeyler gelir. Yine de çok ümitsiz değilim açıkçası. Yoksa kitle bekliyor, göme göme bitiremezler valla
-
Şunu öğrendim Bioware eski deneyimli kemik kadrosu tamamen ayrılmış şirketten. O yüzden böyle leş görünümlü oyunlar geliyor olabilir. Zaten oyunun Lead Writer kim olduğuna bakarsak pek de şaşırmamak gerek. Şunu da bilgi olarak ekleyeyim Bioware den ayrılan eski çalışanlar yeni bir büyük oyun üzerinde çalışıyor bilim kurgu rpg tarzında. Onu yakından takip edebilirsiniz oyunun adı "EXODUS" baya ümitliyim bu oyundan. Mass Effect gibi bir seri doğabilir.
-
Oyunu oynayanlardan güzel haberler var oyunla ilgili, beklediğimden daha iyi görünüyor. Art stili takmıyorsanız oyun içerik olarak harikaymış sanıyorsam, dediklerine göre yani. Her companion'un özenle yapılmış full şekilde story lineları varmış, linear olmasına rağmen çok fazla keşfedilecek geniş alan varmış, side questler daha cok oyunun götürmediği alanlara götürmek için yapılmış, optional boss vs bulunuyormuş bu yerlerde. Crafting varmış, etrafı keşfederek bu craft matları, gear vs bulunuyormuş. Daha bir çok şey vardı linkini bulursam atarım. He bir de karakter yapılandırma sistemi çok geniş ve özenle dizayn edilmiş. 3 skill kullanmamıza rağmen skill ağacında verdiğimiz her puanın ve seçtiğimiz yönün çok önemli rolü varmış. Classları çok fazla değiştiren pasif nodelar vs varmış, bayağı güzel bulmuşlar bu sistemi.
Tüm eleştiri art stiline gelmesi yönünde, çok detaylı değil o yüzden karakter yüzleri vs. Önemli olan oyun içeriği benim için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 23 Ekim 2024; 13:13:57 >
-
bunların yüzünden hiç beklentim yok, kanser gibi yayıldılar.
-
Kesinlikle hocam. Oyun/dizi/film/kitap hepsinin kanseri oldular yahu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bunlar için tarikat diyebiliriz her halde, her oyun firmasında adamları var artık söz sahibi olmuşlar.
-
Yav reisler valla bütün beklentim alt üst oldu be :( Daha dün Inquisition'ı bitirdim ki sırf seriyi tekrar hatırlamak ve Save dosyası aktarılabiliyordur diye(((ki oyun başında tarot kartı gibi kartlarla bir önceki oyunda neler olduğunun seçimini yapacakmışız. "Kimle sevgili oldun, Inquisition'u dağıttın mı? Oyunun son sahnesin de Solas'a karşı seçimin ne oldu" gibi))). Ön siparişe açıldığın da hemen oyunu sipariş ettim. Ama şu 11 sayfalık yorumların neredeyse hepsini okudum. Bütün beklentim kırıldı be :( Harbiden Inquisition da rahatsız olduğum "woke" muhabbeti (bu kelimenin manasını bu sayfada biraz önce öğrendim :D -) bu oyunda da fazlasıyla olacağına dikkat etmemiştim. Hayır Dragon Age Inquisition'ı geçtim, hayatımda oynadığım en iyi oyun serisi Mass Effect'tir. Onu yıllardır takip ediyorum. Oyunu o kadar sevdim ki, ilk kitabını alıp okudum. Yine ilk üçlemenin devamı olacak olan 4. oyunu o kadar beklememe rağmen ona bile beklentim bayağı kırıldı. :((
-
opinions are my own yazıp bütün oyunun anasını silkmişsin ablacım she/her. bu nasıl çelişki?
-
harun abi bu hocam, abla değil.
-
+1. Oyunu mabaddan sallama şeylerle eleştirenler bu yorumlara ne bakar, ne okur. Benimde okuduğum pek çok yerde oyundan oldukça olumlu bahsediyorlar. Şöyle kemiksiz 20 saat bir hikaye, ortalama da RPG deneyimi sunarsa okeyim.
-
hikaye 40 50 saat, her şeyi ile bitirmeye kalktığında 80-100 saat. bizzat bioware açıkladı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X