20 kasımda TR de satışa çıkacakmış. koyim ulan millet çatır çatır oynuyor, korsan oynamıyayım derken merakımdan çatlayacam yakında.
quote:
Orijinalden alıntı: emre544
quote:
Orijinalden alıntı: murderer_utku
kendimiz manuel olarak indirdiğimiz dlc leri nerey atacağız acaba?
belgelerindeki bioware klasöründe addins içine atacaksın.
peki içindekileri çıkarıp mı atacağız yoksa öylece mi zipli mi atacağız?
quote:
Orijinalden alıntı: Gokyabgu
quote:
günlerdir bakıyorum da forum bu konuda amma zayıf kaldı.risen bile bundan daha uzun tartışılmış.kimse oyunu yükleyip keşfedemedi mi yoksa böyle güzel bi oyunu beğenmedi mi anlamadım
Oyun hardcore RPG. İyi ingilizce gerektiriyor. Öyle olunca forumda ilgilenen sayısı haliyle oldukça azalıyor. İnsanların çoğu Fallout 3 gibi herbirşeyin okla gösterildiği oyunda oyunun tutorialını geçemiyor, DA'yı oynamak bir yana. Ancak oyun çıkalı daha bir hafta bile olmadı, ilgi artar önümüzdeki haftalarda.
Öğrencileri kıskanıyorum oyun oynama konusunda. Hatırlıyorum da BG2 çıktığında üniversitedeydim. Manyaklar gibi oynardım sabah akşam. Ne vize ne dersler zerre umrumda değildi. 100er saatlik RPGleri bir aydan kısa sürede bitirirdim hem de en ince ayrıntısına varıncaya kadar. Şimdi ise halime bak. Bu hafta işten eve o kadar yorgun geldim ki oyun oynamayı bırak bilg açmaya gücüm yoktu. Yeni oyunları yükleyip şöyle bir bakıp kapattım makineyi. Haftasonundan haftasonuna artık bizim için oyun zamanı. Öğrenciliğinizin kıymetini bilin, ilerde bulamayacaksınız.
Haftasonu bir aksilik olmazsa Risen'ı bitirir, DA'ya başlarım. Tartışmalardan uzak kalmak istemem.
Allaaaah, Allaaaah... Üniden yeni mezun oldum askere gidecem, sonra da iş hayatı... Bizde oyunlardan kopacaz abi desene. Eve gelip oyun oynamaya hal kalmayacak :/
quote:
Orijinalden alıntı: VII_outLaw
Ben İcewind Dale oynayayım siz; Dragon Age olurmu nan ? Aramızda 9 yıl geri kalmış toplum izlenimi yaratıyorum x)
Yapma ama Ice Wind Dale serisi mükemmeldir Aynı tadı verebilen bir oyun olmadı daha bana. Heleki 2. oyundaki ilk girişteki yer. Buz kaplı rıhtımın orası yani. Yürürken çıkan buz ezilmesi sesi çok orjinal oldu bu - hala kulaklarımda valla. Ben de işteyim şu an. Pazar yada cumartesi bakabilirm ancak. İştahım kabardı sayenizde
Ne mutlu bana x) düşün beni 10-11 senedir silmediğim 4-5 oyundan biridir her türlü characterlerle 50 kere bitirmişimdir yalnız 1.oyunu; müzikler ortam bambaşka zaten ya x) görüntülerde bence harika ama insan yerler flnyerinden oynasın istiyor artık daha bi canlılık istiyor;İşte Dragon Age'e daha bakamadım ama hayal ediyordum İcewind Dale oynanışlı ve de süper efektler görüntüler;videolardan o izlenimi verdi.Ama daha bakamadım ki; baksam yorum yapıcam güzel yorumları bekliyorum.
Müthiş bir hizmet yaptın DA severlere, çok teşekkürler Disorderpunk
quote:
quote:
günlerdir bakıyorum da forum bu konuda amma zayıf kaldı.risen bile bundan daha uzun tartışılmış.kimse oyunu yükleyip keşfedemedi mi yoksa böyle güzel bi oyunu beğenmedi mi anlamadım
Oyun hardcore RPG. İyi ingilizce gerektiriyor. Öyle olunca forumda ilgilenen sayısı haliyle oldukça azalıyor. İnsanların çoğu Fallout 3 gibi herbirşeyin okla gösterildiği oyunda oyunun tutorialını geçemiyor, DA'yı oynamak bir yana. Ancak oyun çıkalı daha bir hafta bile olmadı, ilgi artar önümüzdeki haftalarda.
Öğrencileri kıskanıyorum oyun oynama konusunda. Hatırlıyorum da BG2 çıktığında üniversitedeydim. Manyaklar gibi oynardım sabah akşam. Ne vize ne dersler zerre umrumda değildi. 100er saatlik RPGleri bir aydan kısa sürede bitirirdim hem de en ince ayrıntısına varıncaya kadar. Şimdi ise halime bak. Bu hafta işten eve o kadar yorgun geldim ki oyun oynamayı bırak bilg açmaya gücüm yoktu. Yeni oyunları yükleyip şöyle bir bakıp kapattım makineyi. Haftasonundan haftasonuna artık bizim için oyun zamanı. Öğrenciliğinizin kıymetini bilin, ilerde bulamayacaksınız.
Haftasonu bir aksilik olmazsa Risen'ı bitirir, DA'ya başlarım. Tartışmalardan uzak kalmak istemem.
Bende hiç unutmam 1 aylık yarı dönem tatilinde bg1'i kurup 1 ay beni idare eder deyip, zaman bolluğundan 1 haftada bitiriverdiğimi bilirim..Gerçektende bg1,bg2 ye göre çok çok kısa
Dragon age'in İngilizce bilmeden de bitirilebileceği kanaatindeyim..(1 saatlik oyunla bunu söylüyorum yanılabilirim). Çünkü ilerlediğim kısımda questler harita da kabak gibi görünüyordu.. Ayrıca npc'lerde işaretliydi.. Daha önce rpg ve frp oynamış adam doğru dürüst skilleri de verebiliir bu oyunda.. İngilizce bilmemek, oyunun senaryosunu anlamakta çok sıkıntı olur sadece..
İngilizcesi olmayan ve rpg tecrübesi olan arkadaşlar korkmasın oynasın bence
Yok, oyunda her quest haritada işaretli değil. Genelde gideceğin NPC haritada işaretli oluyor, ha biri mi kayıp? O zaman onu aramak zorundasın. Ya da bir mektup mu buldun? Talimatları okuyarak buluyorsun.
Bu arada, oyun kısa değil. 10 saat oynadım, %7 ilerlemişim daha. BG'ler kadar uzun olmayabilir tabi...
Sadece bulunduğun şehirdeki questleri ( onlarında bir kısmını görebiliyorsun ) bir görev aldığında ki rpg oyuncuları tek bir görev alıp onu yapıp geri dönüp diğeri almaz şehirde ne kadar görev var ise alır, haritada birkaç yeni yer açılıyor ve eğer ingilizcen zayıf ise ne yapacağını şaşırabilirsin.
Bazı questler gerçekten çok uzun ve zahmetli, ama çok takdir ettiğim hatta uzun yıllardır rpglerde görmediğim derecede anlamlı bir görev var oyunda.
Spoiler:
Redcliff kalesinde içine şeytan giren bir çocuk var. Görevi istersek çocuğu öldürüp, istersek annesini kurban edip, istersekte Circle of Magi`dan mageleri getirip Fade`e geçerek şeytanı öldürüp çözebiliyoruz. Ama oyunun fazlasıyla hissettirdiği gibi bir insan hayatı çok önemli ve onu kurtarması bir o kadar da zor. zira mage kulesinin temizliği bile bir gününüzü alabilir - nightmare zorluk seviyesindeyim benim alıyor - bu yüzden görevi çok sevdim, bitirdikten sonra kampa gidince diğer warden companion ımız da zaten insan hayatı çok değerli, bu şekilde çözdüğün için teşekkürler vs. demişti.
quote:
Orijinalden alıntı: *Lirva*
Yok, oyunda her quest haritada işaretli değil. Genelde gideceğin NPC haritada işaretli oluyor, ha biri mi kayıp? O zaman onu aramak zorundasın. Ya da bir mektup mu buldun? Talimatları okuyarak buluyorsun.
Bu arada, oyun kısa değil. 10 saat oynadım, %7 ilerlemişim daha. BG'ler kadar uzun olmayabilir tabi...
Bu iyiymiş. Kayıp olan adamın veya eşyanın kabak gibi gösterildiği harita sistemini sevmiyorum. Zaten çok da sıkışmadıkça kullanmam bu tarz özellikleri.
quote:
Orijinalden alıntı: Lanore
Sadece bulunduğun şehirdeki questleri ( onlarında bir kısmını görebiliyorsun ) bir görev aldığında ki rpg oyuncuları tek bir görev alıp onu yapıp geri dönüp diğeri almaz şehirde ne kadar görev var ise alır, haritada birkaç yeni yer açılıyor ve eğer ingilizcen zayıf ise ne yapacağını şaşırabilirsin.
Bazı questler gerçekten çok uzun ve zahmetli, ama çok takdir ettiğim hatta uzun yıllardır rpglerde görmediğim derecede anlamlı bir görev var oyunda.
Spoiler:
Redcliff kalesinde içine şeytan giren bir çocuk var. Görevi istersek çocuğu öldürüp, istersek annesini kurban edip, istersekte Circle of Magi`dan mageleri getirip Fade`e geçerek şeytanı öldürüp çözebiliyoruz. Ama oyunun fazlasıyla hissettirdiği gibi bir insan hayatı çok önemli ve onu kurtarması bir o kadar da zor. zira mage kulesinin temizliği bile bir gününüzü alabilir - nightmare zorluk seviyesindeyim benim alıyor - bu yüzden görevi çok sevdim, bitirdikten sonra kampa gidince diğer warden companion ımız da zaten insan hayatı çok değerli, bu şekilde çözdüğün için teşekkürler vs. demişti.
hocam (Spoiler:) ben o lanet olası çocuğu öldürdüm bütün oyun boyumca o iş benim ismimin ardından geldi. kiminle konuşsam sen şu çocuğu öldüren değil msiin diye cümleye başlıyor. yemin ediyorum diğer sefere çocuğu kurtaracam. Cicle of magi yi ben yeni bitirdim ve cidden süper bir bölümdü. şimdiye kadar oynadığım ve çok sevdiğim birkaç bölüm. biri redcliffi korumak tı biri ilk ejderhamı indirmekti. diğeri ise bu kaleydi.
quote:
Oyunun yapımcıları oyunun oynanış süresinin 120 saat olduğunu söylüyorlardı, bu da BG2'yi adamakıllı herşeyi ile oynamaya kalktığında geçen süre.
20 Kasım'ı felan bekleyemeyeceğim saldırıyorum ama önce kahve stoğu ve playlist yapmam lazım , ayrıca spoiler konusunda gösterdiğiniz özenin aynen devam etmesini diliyorum (yoksa giremem konuya)
quote:
Orijinalden alıntı: Lanore
Spoiler:
Ben de karar veremedim. Oyunu hard seviyede mi yoksa nightmare de mi oynayayım? Oyunun gerçekten zor olmasını istiyorum. İmkansız değil ama taktik kullanmadan ilerlemenin imkansız olması gerek. Her savaş, gerçek bir savaş olmalı.
Orta seviye bile zorlayabiliyor, inan. Hatta şu çok abartılan "ogre fight"ta takımdan kimse düşmeden, ilk seferde başarıyla geçmiştim. Ama redcliffe'e gelmez olaydım, ordu gibi akıyorlar mübarek. Çok şükür ki Morrigan ve Mind Blast'i hayatımı kurtarıyor
Neyse Hard'da başlayacağım galiba. Baktım çok zorlamıyor beni, ben de Nightmare'de oynarım. NWN2'de böyle bir durum geldi de başma, oyunu harda getirdim, baktım oyun zerre kadar zorlamıyor beni. Sonra very hard seviyesine getirmiştim, o zaman uyguladığım taktikler önem arzetmeye başladı.
quote:
Orta seviye bile zorlayabiliyor, inan. Hatta şu çok abartılan "ogre fight"ta takımdan kimse düşmeden, ilk seferde başarıyla geçmiştim. Ama redcliffe'e gelmez olaydım, ordu gibi akıyorlar mübarek. Çok şükür ki Morrigan ve Mind Blast'i hayatımı kurtarıyor
ben mage oldum zorlanıyorum
Redcliff zor ama Circle of Magi kabus gibi, hele bir de yukarıda spoilerda yatan Redcliff`teki çocuk görevini uzun yoldan yaparsanız Fade`te sizi bir sürpriz bekliyor olacak.
Ben tüm side questleri vs. yapmaya özen gösteririm rpg oynarken. Bunun kötü yanı tekrar oynanabilirliği düşürür büyük oranda. Oyun bittikten sonra elimizde belki 1 bilemedin 2 kere daha oynama şansı kalıyor bu nedenle en zorda oynamak her zaman daha faydalı olacaktır.
Oyunda her sidequest çok ayrıntılı ve neredeyse tümünü bitirdiğinizde sanki ana görevin parçası ya da bir oyun sonu gibi etkileyici oluyor.
Ek olarak birşey farkettim oyun Morrigan`ı her öptüğümde screenshot taken yazısını çıkarıyor altta.
quote:
Neyse Hard'da başlayacağım galiba. Baktım çok zorlamıyor beni, ben de Nightmare'de oynarım. NWN2'de böyle bir durum geldi de başma, oyunu harda getirdim, baktım oyun zerre kadar zorlamıyor beni. Sonra very hard seviyesine getirmiştim, o zaman uyguladığım taktikler önem arzetmeye başladı.
aynı şeyi düşünmüştüm sonuç normalde oynuyorum
Yeni patch geldi bölümsonucanavarı.com dan linkini bulabilirsiniz
İlk epic savaşımı yaşadım az önce, karakter bir an üzerindeki 50kg lık zırhı boşverip bir witcher bir prince of persia edasıyla esti ortamda.