Arkadaşlar bende Soldier's Peak görevini veren DLC yüklü ve Download Content'de Enable gözüküyor...Kamp'da ki askerden görevide alıyorum asker orada görüşürüz diyor fakat asker hala hem kampda hem de harita da yeri acılmıyor...Bir türlü olmadı...Halbuki dediğim gibi görevi veren DLC enable gözüküyor... Son olarak nette arastırdıgım kadarı ile CE ile gelen item'ların DLC'si kurdugunuz oyun normal versiyon olursa enable gözükse bile calışmıyormuş...Ama Soldier's Peak görevi CE versiyonu ile değil para ile alınıyor ona rağmen yine olmadı...Fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
ben dlc leri indirdim, kamptaki adam orada görüşürz dedikten sonra haritamda biyeri işaretledi haritanın tam kuzeyinde, soldiers peak diye bi kale, gittim, görevi hallettim, şimdi huzur hakim oraya :D sende neden olmadı anlamadım?
@huso_2002
circle of mage in 2.katinda fade bolumunu tamamladiktan sonra olu mage in uzerinden item i alicaksin. o itemi son katta boss la savasirkan kullanican surekli ki irving abonimation a donusmesin.
quote:
Orijinalden alıntı: CyanBloodbane
@huso_2002
circle of mage in 2.katinda fade bolumunu tamamladiktan sonra olu mage in uzerinden item i alicaksin. o itemi son katta boss la savasirkan kullanican surekli ki irving abonimation a donusmesin.
hadi ya, ben o itemi bir kere kendi party elemanlarım üzerinde kullandım, boss ile savaşırken kullanmak aklıma gelmedi, dediğim gibi kimse yok şuando orda, gerçi bir kez daha bakarım ama hepsi dönüştü ve dönüşeni öldürdüm :D
quote:
Orijinalden alıntı: huso_2002
quote:
Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27
Arkadaşlar bende Soldier's Peak görevini veren DLC yüklü ve Download Content'de Enable gözüküyor...Kamp'da ki askerden görevide alıyorum asker orada görüşürüz diyor fakat asker hala hem kampda hem de harita da yeri acılmıyor...Bir türlü olmadı...Halbuki dediğim gibi görevi veren DLC enable gözüküyor... Son olarak nette arastırdıgım kadarı ile CE ile gelen item'ların DLC'si kurdugunuz oyun normal versiyon olursa enable gözükse bile calışmıyormuş...Ama Soldier's Peak görevi CE versiyonu ile değil para ile alınıyor ona rağmen yine olmadı...Fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
ben dlc leri indirdim, kamptaki adam orada görüşürz dedikten sonra haritamda biyeri işaretledi haritanın tam kuzeyinde, soldiers peak diye bi kale, gittim, görevi hallettim, şimdi huzur hakim oraya :D sende neden olmadı anlamadım?
Bir fikrim olsa...Bende anlamadım...Umarım Stone Prisoner'da ki şu golem uyandırma görevi gibi cok iyi itemlar düşmüyordur...Gerci biraz oyunu kolaylaştırdı o itemlar...Hard'da şu ana kadar cok rahat ilerliyorum bir iki ufak istisna haric Bu arada sen nasıl kurdun DLC'leri...Yani bölge ayarını değistirdin mi??? Bende orjinal oyun vardı,bazı DLC'ler yanında geldi fakat gelmeyenleri de hallettim...Ben DAUpdater ile yapmıştım bölge ayarı felan değistirmedim...Sadece Soldier's Peak görevi acılmadı nedense
Klavye, dil, bölge ayarlarını derğiştirmeden de DLC yüklemek mümkün.
- Son olarak AddIns.xml dosyasını \Belgelerim\BioWare\Dragon Age\ Settings dizinine çıkartın
Ya bu Leila ile Sten'i aldığımız ilk köyden sonra nereye gitmek lazım? Ben elflerin mekana gittim, kurtadamların kraliçesini ararken dragon buldum geride duran okçuma vuramadı dragon ve bu bug sayesinde kesebildim yoksa çok zordu(hardda oynuyorum) Belli ki bu elf mekanına sonra gelmek lazım, çünkü Leila'nın lock-picking 3. derece olmasına rağmen dragonun chestleri açamadım zaten. Yani ilk köyden sonra nereye gitmek lazım? Redclife mi yoksa Circle of Magi yemi? yoksa bu 2 DLC mekana falan mı?
DLC'leri nereden indiriyoruz. Orjinal oyunun DLC lere faydası varmı
Stone Prisoner DLC Hakkında:
Stone Prisoner DLC'yi başarıyla kurduktan sonra Sulcher's Pass'e gittim adam bana bi Rod verdi daha sonra işgal edilmiş bir köye gittim. Darkspawn'ı temizledim. Ayrıca Kedi demonu küçük kıza zarar vermeden defettim. Shale'i de grubuma kattım. Öyle hatrı sayılır bir item da düşmedi. Bir ring düştü sadece hatırladığım kadarıyla. Normal zorluk seviyesinde oynuyorum. Şimdi DLC bu kadar mıydı?
quote:
Orijinalden alıntı: Mohi
Ya bu Leila ile Sten'i aldığımız ilk köyden sonra nereye gitmek lazım? Ben elflerin mekana gittim, kurtadamların kraliçesini ararken dragon buldum geride duran okçuma vuramadı dragon ve bu bug sayesinde kesebildim yoksa çok zordu(hardda oynuyorum) Belli ki bu elf mekanına sonra gelmek lazım, çünkü Leila'nın lock-picking 3. derece olmasına rağmen dragonun chestleri açamadım zaten. Yani ilk köyden sonra nereye gitmek lazım? Redclife mi yoksa Circle of Magi yemi? yoksa bu 2 DLC mekana falan mı?
ben ilk oynarken acemiliğim nedeniyle denerime gittim. ama düşük seviye olmam nedeniyle çok zorlandım. önceden kilitleri açarken birden hiçbir kilidi açamamaya başladım. hem karakterimi de beğenmemiştim yeni bir karakter yarattım. ilk önce DLC'yle gelen mekanlara gittim. daha sonra redcliffe ve konunun zorlamasıyla Circle of Magi'ye gittim. Gayet rahat ilerliyorum. buradan da elf ormanına gitmeyi düşünüyorum.
Ancak zaman ayirip oyuna ba$layabildim. Fakat yetti bu hikaye kisirligi ya. Yine blight, yine salgin, yok mu $u dunyayi kurtarmak icin bilimum kingleri ikna etme di$inda bir hikaye? Hangi yerle$im birimine gitsem bakiyoruz ki her$ey durmu$, problemli ve de bizi bekler durumda. Acayip de lineer. senaryo di$ina cikma gibi bir olasilik olmadigi gibi, gezilebilir alanlar bile limitlenmi$. suya girmek bile olasiliksiz. Neyse seviyoruz yine de dragon age i. Sesleri guzel , armor dizaynlari guzel. senaryosu kopya olsa da idare eder. Onceki baldurs serisi ve de neverwinternight a olan saygimiz nedeniyle oynuyoruz. Sirf onlardaki hissiyati yakalayabilmek icin herhalde. Yoksa grafik kalitesi olarak 2009 un sonunda piyasa surulen bir oyuna yaki$miyor gorsel kapasitesi. Neyse :D Level 7 olduk. Hikayede ilerliyoruz. $oyle bi cleric olsa ne guzel olur diyorum. party mi kurduk yoksa sakatlar ordusu mu kurduk anlamiyorum sava$lardan sonra. :D
Hafta sonu Dragon Age'in orjinalini aldım. 60 TL'ye satılıyor ve arkadaşlar tek oynama süresi 120 saati bulan ve şimdiden klasik olacağı belli olan bu oyunu bence orjinal alın vereceğiniz her kuruşa değer. Bir de üstüne oynamak isteyeceğiniz değişik karakterleri düşünün. Üstüne bir de şimdiden yapılmaya başlayan modları düşünün. Önce iki disk olduğunu görünce dedim ki ekstralar mı var acaba ikinci diskte. Ama ikinci diskte yalnızca dil dosyaları varmış. Orjinal satılan oyunda pek çok dil seçeneği var. Ancak, ne yazıkki Türkçe bunlardan biri değil. Yazık gerçekten, öyle alakasız dil seçenekleri var ki bir Türkçe seçeneği yok ne yazık ki. En azından oyunun klavuzu tamamen Türkçe. Kutunun içinden Dragon Armor ve Stone Prisoner DLClerini ücretsiz indirebileceğiniz şifreler çıkıyor.
Dün itibarıyla Divinity 2'ye ara verip (aksiyon oynanıştan sıkıldım, biraz daha taktiksel oynamak istedi canım) Dragon Age'e başladım. Böyle bir devin harddiskimde boş boş yatmasına içim el vermedi. Saatlerce oynadım saatlerin nasıl geçtiğini anlamadım valla. Özellikle oyunun ilk birkaç saatinde tek yaptığım dialoglara girmek, kitapları okumak, dünyanın genel durumunu anlamaktı, ama Bioware öyle ince dokumuş ki hikayeyi zerre sıkılmadım. Sonra zaten combatlar geldi. Yanımdaki NPClerin yapay zekalarını tamamen defensive'e getirdim. Böylece kendi başlarına iş yapmıyorlar. Bir de şu ana kadar gördüğüm en pratik izometrik kamera ve üçüncü kişi kamera geçiş sistemine sahip oyun. NWN2 oynayanlar bilirler, izometrik kamera açısı iyidir ancak TPS kamerası ile oyun oynanamaz haldedir. Burada ise iki türlü de oyun mükemmel bir oynanışa sahip. Savaşlarda izometrikten vazgeçmiyorum ama. Kendimi resmen Baldur's Gate'i ilk oynamaya başladığım zamanlarda hissettim.
Bu sene gerçekten bereketli geçiyor benim için. Önce Gothic 1-2'nin ruhani devamı Risen, şimdi de Baldur's Gate 1-2'nin ruhani devamı Dragon Age Origins. Üstüne bir de Divinity 2. Daha ne isteyebilirim ki. (Arcanum 2 olabilir mesela )
Bu videodaki seslendirme ile Dragon Age`deki seslendirme arasındaki ortak noktayı bulabilecekmisiniz bakalım.
Not: Kırmızı pelerinli olan arkadaşın sesini soruyorum, Raziel`inkini değil.
DLC leri nereden indiriyoruz lütfen yardım eder misiniz PM atar mısınız
quote:
Orijinalden alıntı: sonsuzuncu
ya kampta morriganla aşk yaşadım (+61 approval). nedense şimdi oyundan hiç bir beklentim kalmadı sırf bu iş için kastım çünkü
Valla helal olsun... Ben dibine kadar kastım ama +15i geçemedim daha Morrigan'da... Ne zaman iyi birşeyler yapmaya kalksam "çok mu lazımdı şimdi onları kurtarmak" diye çıkışıyor...
Dibine kadar pragmatist bir hatun... Vahşi doğada yetişmenin sonucu herhalde. Bir de tam bir Cynic (türkçesi neydi bu kelimenin yav... alaycı gibi birşey de) Hatunun karakteri güzel yapmışlar da, tutarlı olmuş da, yav bari ufak tefek bir iki aksiyonumuzu approve edeydi...
Lvl 12 olduk, hala %15 diyor... Du bakalım ne zaman bitecek...
Bu arada Nightmare'da en çok zorlayanlar, trash moblar... 20 askerin baskın yaptığı yer Ogre'den 3 kat zor misal... 1v1'de Alistair anca alıyor o Trashleri çünkü (o da shield mastery, shield wall ile)... 2v1 oldu mu o da mortu çekiyor...
Gamespot Dragon Age'in grafiklerini üç ayrı sistemde karşılaştırmış: (PC, Xbox360,PS3)
Göreceğiniz üzere PC açık ara önde. Birkaç yıldır konsollara kaptırdığı grafik üstünlüğünü PC bu sene yavaş yavaş geri almaya başladı. Konsollar gelir geçer, PC baki kalır.
PS3 ise PC'nin ardından ikinci geliyor. Xbox 360 ise sonuncu olmuş. PS3'ün bluray'i burada üstünlüğünü gösteriyor ve ekstra depolama alanı PS3'e Xbox360 sürümüne göre ekstra bump mapping ve daha ayrıntılı kaplama olarak geri dönüyor. Tabiki, konsolların PC'ye göre kısıtlı olan sistem genel ve grafik kartı ram miktarları yüzünden PS3'te bir noktada takılıp kalıyor. Ancak, PS3'te oyunun grafik yönünden Xbox 360'a göre daha buglu olduğu da söyleniyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ysselim
quote:
ya kampta morriganla aşk yaşadım (+61 approval). nedense şimdi oyundan hiç bir beklentim kalmadı sırf bu iş için kastım çünkü
Valla helal olsun... Ben dibine kadar kastım ama +15i geçemedim daha Morrigan'da... Ne zaman iyi birşeyler yapmaya kalksam "çok mu lazımdı şimdi onları kurtarmak" diye çıkışıyor...
Dibine kadar pragmatist bir hatun... Vahşi doğada yetişmenin sonucu herhalde. Bir de tam bir Cynic (türkçesi neydi bu kelimenin yav... alaycı gibi birşey de) Hatunun karakteri güzel yapmışlar da, tutarlı olmuş da, yav bari ufak tefek bir iki aksiyonumuzu approve edeydi...
Bu arada Nightmare'da en çok zorlayanlar, trash moblar... 20 askerin baskın yaptığı yer Ogre'den 3 kat zor misal... 1v1'de Alistair anca alıyor o Trashleri çünkü (o da shield mastery, shield wall ile)... 2v1 oldu mu o da mortu çekiyor...
morrigan la aramızdan su sızmıyor, şuanda +91 oldu :D
quote:
quote:
quote:
E peki bunu Paladin mantığıyla, her yardım isteyene yardım ederek mi yaptınız?..
İyi kalpli olup Morrigan ile ya da kötü bir karakter olup Leliana ile muhabbeti koyulaştırmak o kadar da zor değil. Sadece bulduğunu tüm hediyeleri hoşlandığınız kişiye verin yetiyor. Özellikle DLC lere sahipseniz hediye sayısı birhayli fazlalaşıyor. Bu şekilde yapabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Lèa
İyi kalpli olup Morrigan ile ya da kötü bir karakter olup Leliana ile muhabbeti koyulaştırmak o kadar da zor değil. Sadece bulduğunu tüm hediyeleri hoşlandığınız kişiye verin yetiyor. Özellikle DLC lere sahipseniz hediye sayısı birhayli fazlalaşıyor. Bu şekilde yapabilirsiniz.
E sağolasın... Bir kere tüm hediyeleri vermek bir işe yaramıyor. Hatta bir kısmını reddediyor. Kendi hoşlandığı hediyeler var, onlar da genelde takılar. Onları da dibine kadar verdik zaten. Diğerlerinden de kabul edebileceği ne varsa ona verdim. Sten, Shale vs.'ye özel hediyeleri bile +1 +2 approval için verdik...
Ama orada da şöyle birşey var... İlk hediye +5, sonraki +4, sonraki +3... son +1 şeklinde geliyor approval. Sonra da +1'de kalıyor. Eğer kendi favori hediyesiyse, bunu 2'yle çarpıyor. Yani 5 takı versen üstüste +10, +8, +6, +4, +2 = 30 approval ediyor.
Ama arada yanlışlıkla "Neden hala yanımdasın" desen, çat diye -10 giriyor. Bir yerde birine yardım etsen, küt diye -7 giriyor... Sonuçta toplasan çıkarsan 0'a geliyor gene...
Anca herşeye makyavelist/pragmatist yaklaşacan da onayını alacan herhalde...
quote:
quote:
quote:
quote:
E peki bunu Paladin mantığıyla, her yardım isteyene yardım ederek mi yaptınız?..
melsela morrigan büyücüleri sevmiyo, cirlcle tower da büyücüleri öldürdüm, morrigan +15 gibi bişi aldı, aynı zamanda alistair -11 aldı :D kedinin içindeki şeytana yardım ettim :D morrigan +12 aldı alistair -7 bu gibi pek çok morrigan ve alistairin çatıştığı questler var, morrigan gibi düşün, istediklerini yap,zatn çok çabuk atıyo, hediyeler de işe yarıyo tabi ben şuan lvl16 yım, morrigan +91 alistair +35 zervan +17