Şimdi Ara

Dragon Age: Origins (2009) [ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.915
Cevap
12
Favori
369.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır 3 Kasım Amerika'da, 6 Kasım Avrupa'da çıkacak piyasaya. İki hafta daha sabredicez.
  • Oyun hakkında gezinirken, hoş bir haber çarptı gözüme.

Dragon Age: Origins'i CE veya normal sürüm farketmeksizin alan her kimse içinden çıkan kupon sayesinde çıkacak ilk DLC'yi bedava oynayabilecekmiş. Diğer türlü, 15 dolar ödemek zorunda kalacakmışız.

Bu arada, mesajlar niçin silinmiş? Yoksa diğer başlık mıydı o?

EDIT: Evet, silinmiş. Nedeni neydi peki? Bu modlar ne iş çeviriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 22 Ekim 2009; 0:40:22 >
  • Bi çıkamadı şu oyun.Deliler gibi bekliyorum valla ne zamandır.Umarım erteleme falan olmaz,sabrım kalmadı artık:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnimePiggy

Oyun hakkında gezinirken, hoş bir haber çarptı gözüme.

Dragon Age: Origins'i CE veya normal sürüm farketmeksizin alan her kimse içinden çıkan kupon sayesinde çıkacak ilk DLC'yi bedava oynayabilecekmiş. Diğer türlü, 15 dolar ödemek zorunda kalacakmışız.

Benim merak ettiğim bir durum var. İlk DLC oyunu satın alanlara bedava olacaksa, bu DLCyi kim 15 dolar verip alacak. Elinde oyun olmayan adam niye 15 dolar verip DLC alsın ki? Kopya oynayan zaten DLC'sine de para vermez ki. Bir mantık hatası var sanki ortada yaw.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şansal Çınar

Bi çıkamadı şu oyun.Deliler gibi bekliyorum valla ne zamandır.Umarım erteleme falan olmaz,sabrım kalmadı artık:(

İki hafta daha sabır. O kadar bekledik.
  • Bu oyunun çıkacağını ilk duyduğumda fazla önemsememiştim. neden bilmiyorum. ama burada yazılanları okudukça beni de kendiniz gibi yaptınız. sabırsızlıkla bekliyorum oyunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

quote:

Oyun hakkında gezinirken, hoş bir haber çarptı gözüme.

Benim merak ettiğim bir durum var. İlk DLC oyunu satın alanlara bedava olacaksa, bu DLCyi kim 15 dolar verip alacak. Elinde oyun olmayan adam niye 15 dolar verip DLC alsın ki? Kopya oynayan zaten DLC'sine de para vermez ki. Bir mantık hatası var sanki ortada yaw.

Valla, ben de pek anlam veremedim. Aha link:

http://www.shacknews.com/onearticle.x/59951

Bu new copy olayına fazla aşina değilim, oyunun ilk kopyalarını/sürümünü mü belirtiyorlar acaba?

Anında editeyşın: Evet, korsana karşı bir hareketmiş. Yazının tamamını okumazsam böyle olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 22 Ekim 2009; 14:23:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: liero

Bu oyunun çıkacağını ilk duyduğumda fazla önemsememiştim. neden bilmiyorum. ama burada yazılanları okudukça beni de kendiniz gibi yaptınız. sabırsızlıkla bekliyorum oyunu.

Welcome to the club
  • quote:

Valla, ben de pek anlam veremedim. Aha link:

http://www.shacknews.com/onearticle.x/59951

Bu new copy olayına fazla aşina değilim, oyunun ilk kopyalarını/sürümünü mü belirtiyorlar acaba?

Anında editeyşın: Evet, korsana karşı bir hareketmiş. Yazının tamamını okumazsam böyle olur...

Merak etme, DLC piyasaya çıktıktan bir saat sonra kopyası düşer ortamlara, herkes yüklemiş olur. Olan yine oyunu orjinal alanlara olur. Risen'ın resmi forumlarına girin oldu mu bilmiyorum ama orası oyunu orjinal alıp da kopya koruma programını geçemeyip oyunu oynayamayan bir ton adamın mesajıyla dolu. İnternetten korsan çekenler oyunu bitirdi, onlar hala bekliyor.

Bu arada Collector's Edition Amerika'da 65 $ olacakmış. Türkiye fiyatını fazla abartmazlar umarım.

• 2 gün önce oyun için GameSpot'ta PS3 oyun içi videosu verildi. Tabi PC versiyonu için de biraz fikir edinilebilir. Ama sırf şunu demek için yazdım bunları: Ejderha küçükmüş be abi!

+ Amcam bunun oyunun bir yan görevinde olduğunu, oyunun en zorlu kısımlarından biri olduğunu dile getirdi. Fakat birkaç dakika içinde koca ejderha kara toprakta buldu kendini. Ardından amcam da "Şu an geliştirilmiş itemlar var" demişti, ejderha öldükten sonra da "tabi oyun içinde bu kısım çok daha zor olacak" dedi. Benim de kafam karıştı... Düşürülmüş zorluk seviyesi de olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 22 Ekim 2009; 17:02:32 >
  • Zorluk seviyesini artıracağız gibi görünüyor. Zaten son üç yıldır çıkan bütün RPGleri en üst zorluk seviyesinde oynuyorum. Anca eski RPGlerin zorluk seviyesine geliyorlar.
  • Oyun Gold oldu arkadaşlar. Gerçi pek önemli bir haber değil, neyse.

Dragon Age: Journeys adında web üzerinden oynana bir de flash oyun yayınlandı. AHADA BURDAN ulaşıp oynayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 24 Ekim 2009; 15:39:35 >
  • Sizi gerçekten bir karakter gibi hissettiren, iki boyutlu devirde bile hikaye ve karakter yapısı dışında, yaşayan dünyalar yaratmayı başaran BioWare'den, Baldur's Gate'in ruhani devamı, yaratılan yeni evreniyle birlikte(bildiğiniz gibi, Baldur's Gate, NWN, Icewin Dale "Unutulmuş Diyarlar" evreninde geçiyor) Dragon Age: Origins, 6 Kasım'da raflarda olacak.
    Karaterinizin geçmişi ve ırkına göre kişilerin size bakış açısı değişecek, yaptığınız her hareketin sonucu bir adım ötenizde sizleri bekleyecek. Ferelden topraklarının gerçek senaryosuna başlamadan önce karakterinizin geçmişini oynayaaksınız, anılarınızı yaratacak ve belki de oyun içinde diğer karakterlere anlatabileceğiz bunları. Ve ardından, tam detayları bilinmeyen, DarkSpawn'a karşı olan mücadelemiz başlayacak, istersek Ferelden'de saygı duyulan bir kahraman, isterseniz bir kötülük abidesi veya hiç bir şeye karışmayan bir yolcu.

Andraste'nin İnanış Kürsüsü(The Chantry of Andraste)

Orlais'in ilk İmparator'u Dordillus Drakon tarafından bulunan, Ferelden ve Thedas'ın diğer bölgelerine yayılmış dindar bir grup. Işık Kürsüsü inancına bağlıdır ve Yaradan'ın peygamberi Andraste tarafından yazılmıştır. Bakış açılarına göre, insan olmayan ırklara inanç dağıtmalıydılar. Elfler ve cüceler hiç bir tanrıya tapmıyorlardı, onların amacı da dünyanın her bir köşesine inançlarını yaymaktı. Dönemin Orlais imparatoru tarafından resmi inanış kabul edilmiştir. Bundan önce, Andraste'nin mesajına tüm inananlar Thedas topraklarında birbirinden bağımsız idi.

Andraste gibi, Kürsünün tüm liderleri hep kadın olmuştu. İmparatorluk Kürsüsü, erkek bir liderle, Tveinter Imperium'da kuruldu. Andraste Kürsüsü'nün aksine, erkek şifacılara izin verdiler ve büyünün görüşüne tolerans gösterdiler.

Fade
    Dragon Age: Origins (2009) [ANA KONU]

Kürsüye göre Yaradan(Maker) tarafından yaratılan ilk diyar olduğu söylenir. Büyücülerin güçleri bu büyülü topraklardan gelir. Gökyüzünde olduğu tahmin edilir, fakat siyah gözüktedir. Altın Şehiren, Kara Şehire "İlk Yıkımdan" sonra dönüşmüştür.

Eski Tanrılar(Old Gods) ve Ejderhalar(Dragons)

Eski Tanrılar, binlerce yıl önce önemli Thedaslılar ve özellikle Imperium Büyücülerinden seçilerek yaratıldı. Büyücüler, onlara ejderha halleriyle ithaat ettiler. Bazı söylentiler onlara büyü yapmayı öğrettikleri üzerinedir.

Her nedense, Kürsünün beyinlerini çelmesiyle kendilerini düzmece ırk olarak görmeye başladılar, böylece ilk günah işlenmiş oldu. Yaradan onları, yer altına ejderhaya benzer ama daha güçlü bir ırk, Archdemons olarak hapsetti. 7 tane Eski Tanrı olduğuna inanılır. Bunlardan ilki ve liderleri Dumat, Sessizlik Ejderhasıdır(Dragon of Silence).

Ferelden

Ölüm ve karanlığın kol gezdiği, kibirin hüküm sürdüğü, Thedas topraklarının güneydoğu krallığı Ferelden. Öyle bir yerdir ki Ferelden, en aydınlık ışık bile karanlığa yenik düşer, der rivayetler. Bu topraklar yüz yıl önde, Thedas'ın en büyük imparatorluğu, Kral Darlan'ın Orlais İmparatorluğu tarafından yönetilirdi. Darlan'ın oğlu, Kral Maric Theirin'in çabalarıyla bağımsızlığına kavuştu. Şu anki hükümdari Maric'in oğlu, Kral Cailan Theirin'dir.

Günümüz: Ostagar artık DarkSpawn'a, kötülüğün analığına karşı koyamamaktadır. Ama darkspawn sürgününün başladığı Ferelden toprakları, bekçisini, Gri Bekçilerini yitirmek üzeredir. Darkspawn'a karşı koymaktan sayıları azalmıştır ve kötülüğüm deliğinden tamamen ayrılmasına ramak kalmıştır. Bir kahraman, kötülüğün kaynağına inmelidir...

Darkspawn, Altın Şehir(Golden City) ve İlk Felaket(First Blight)

Yer altındaki Eski Tanrılar, hala Fade'e bağlıydı ve ilahiyatçılarla bağlantıya geçip, onlara büyü kullanmayı öğrettiler. Bir istekleri vardı, Altın Şehre gidip, onları serbest bırakmayı deneyeceklerdi. İlk Felaketin ilk adımı böylece atılmış odlu...

Imperium ilahiyatçıları, Yaradanın tahtının bulunduğu cennete, Altın Şehre bir kapı açıp girmeyi başardılar. Fakat varlıklar tanrının evine girmemeliydi. Gelmeriyle birlikte, günahları aydınlık şehri karanlığa boğmaya başladı, görülmemiş güzellikteki cennet, görülmemiş çirkinliğe büründü. İlk yıkım böyle gelişmiştir. Altın Şehir, Karanlık Şehre dönüşmüştür...

Cezaları, beklentilerinden beter oldu. Yaradan tarafından dünyaya sürüldüler, ama insan değil, darkspawn olarak. Hayatlarını yer altında yaşamaya, Ejderha şekline bürünmüş eski tanrıları bulup onlardan yardım dilemeye adadılar. Her gittikleri yerde katliam yapıyorlar, özellikle yer altında krallıkları bulunan cücelere rahat vermiyorlardı. Her bir eski tanrı bulduklarında ise yeni bir felaket vuku buluyordu.

Ferelden'in Jedi'ları! Gri Bekçiler!(Grey Wardens)

Gri bekçiler, tüm şehirlerdeki en iyi ve korkusuz savaşçıların bir araya getirdiği, darkspawn gardiyanları ve insanların saygı duyduğu bir örgüt. Gri Bekçilerin geçmişi öyle geriye dayanır ki, ilklerden bu yana gelen bazı öykülerde barış, huzur ve bağlılık bulmak imkansızdır. Ama onlar, her zaman korumayı ve düzeni sağlamayı seçmişlerdir. Denir ki, son darkspawn'ın kanı dökülene kadar Gri Bekçiler orada olacak, sayıları ne kadar azılırsa azalsın, mirasları sonuna kadar taşınacak.

http://forum.merlininkazani.com/tm.aspx?high=&m=357072&mpage=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 25 Ekim 2009; 23:45:14 >

• bu oyun iyi bi rpg olucak kesin ama bol item düşen bi oyunmu olucak?
  • Bilgi için teşekkürler AnimePiggy. Eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

Bilgi için teşekkürler AnimePiggy. Eline sağlık.

x2

gaza gelmemek elde değil abi oyuna aç kaldım ya.
  • Arkadaşlar bu oyunun oynanışı warcraft gibi point click diyolardı heralde o tarz mı yoksa oblivion tarzında mı videolardan pek anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STALKER-1903 -- 26 Ekim 2009; 13:11:46 >
  • Akşama da bazı karakterler hakkında bilgiler çevireceğim. Özellikle Duncan, Alistair ve Morrigan'ı çok merak ediyorum. Morrigan neredeyse her konseptte karşımıza çıkıyor, çok önemli olsa gerek. Akşama ben de öğreneceğim :)

Bu çeviri baya baştan savma oldu, ona da bir el atar, hataları düzeltirim. Ki çok fazla hata var, özellikle devrik cümleler şahlanmış
  • Ben genelde hikayeyi ve karakterleri çok kurcalamam. Oyun çıkınca kendim keşfetmeyi daha çok seviyorum.
  • Ancak okudum.Ellerine, emeğine sağlık.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.