Şimdi Ara

DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
8.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chrissrathfield

air 540 ın üst kısmına 120 lik fanlardan 3 tane sığmıyor. simetri için modifiye etmek şart. kasa şuan eski halinden daha kibar ve şık durmakta :) beğenmeyen bi sen varsın heralde :)

Panelleri sokulmus birazda kesilmis gorunce icim gitti haci kasa super her haliyle 240 i bile iyi yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • montaja devam ediyoruz

sıvı akışının volümlü olması ve yüksek flow değerine sahip pompanın hakkını vermek için 1/2 iç çaplı hortum tercih ettik

bu sistemin toplamda 11 fana, fan dimmerine, led sistemine, highrate pompa varlığına sahip olduğunu ve max water oc için tasarlandığını düşünürsek, güç kaynağı hayati önem taşıyor. sistemimizi bu yükün altından kalkacak işi enerji ürünleri üretmek olan bu sektördeki en iyi olan firma(ezici bir çoğunluğun görüşüdür) ENERMAX ın oyunlar için SAPPHİRE ile ortak geliştirdiği, yük altında 85+ 1500 watt güç verebilen PURE 1250W PSU ya emanet ettik.

http://www.hardwareheaven.com/content/reviews/power-supplies/28675/sapphire-pure-1250w-power-supply/3
     DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER)

• ekran kartına o pasif soğutucu cok güzel oturmuş iyi iş yapmışşınız
  • nysarac kullanıcısına yanıt
    bitmiş halini bekleyin :) sistem bitti bir aydır kullanıyorum. ekran kartıyla ilgili detayları da paylaşacağım ;)
  • chrissrathfield C kullanıcısına yanıt
    bende sıvı sogutmaya geçeceğim cpu i7 4770 gpu r9 280x şuan sapphire vapor-x varfakat tri 0.c cf yapmayı düşünüyorum buna göre malzemeler ve maliyet nedir siz yetkili bir abiye benziyorsunuz bu iş bize kaça patlar ve malzemeleri hangi siteden alıyorsunuz sıvı sogutma bilindiği üzere ülkemizde bilinmeyen birşey haliyle bu işi yapan güvenilir firma sayısıda az.yorumunuzu bekliyorum
  • TRProGamer kullanıcısına yanıt
    okuyorsun tebrik ederim :D

sistemi komple sıvı soğutmayla mı soğutacaksınız. anakart mofset, ram dahil mi.

cpu K olmayan bir model bence sıvı soğutmaya gerek yok.

280x vapor modeli de sıvı soğutma olmasa dahi gücünü sonuna kadar kullanan bir kart. sıvı soğutmayla en fazla 5-8 fps güç alabilirsinz.

sadece cpu-gpu yu sıvı soğutmayla beslemek 1500 lira civarı tutar. cf yapıp sogutmak isterseniz fiyat biraz daha artar. 200 lira blok 600 lira kart. yani kaba hesap sıvı soğutma ve cf sana en düşük ihtimal 2000 liraya mal olur.

bunu vermek yarine gidip bir gtx 980 alarak tüm bu dertlerden kurtulursun. kasa ısınmaz. sıvı soğutmaya gerek kalmaz. yeni nesil bir kartla mutluluğun kapısını açmış olursunz.

umarım faydalı olmuştur.
    Sıvı soğutma hep gözümü korkutmuştu zaten gerek fiyatı açısından , gerek becerilerimin el verip vermeyeceği konusunda tereddütlerim vardı,söylediklerinize hak veriyorum aklımda bir gpu var ama onuda hiç bir şekilde temin edemiyorum (PowerColor Devil 13 Dual Core R9 290X 8GB GDDR5) (http://www.powercolor.com/tr/products_features.asp?id=549) Kartı çok araştırdım tek başına titanZ ve radeon r99 295x2'ye kadar tutuyor ve üstünperformans sergiliyor.Bu kartı alırsam cf'yede gerek kalmayacağına inanıyorum,fakat bir taraftanda r9 3xxx serisinden çok ümitliyim,sanırım beklemekte fayda var.

Peki şöyle bir uzay kasa montajı yapsam nasıl gider sizce? Benim çok hoşuma gitti süreklide donanım malzemelerine göz gezdirmeyi ve upgrade etmeyi seven biriyim.Arkadaşlarla canımız sıkıldıkça elimizdeki r9 280x'leri cf yaparız ram upgrade yapar testlere tabi tutarız buda benim merakım.Bu kasanın sizce olumsuz bir tarafı varmıdır?
     DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER)

• TRProGamer kullanıcısına yanıt
    olumsuz bir tarafı yok ama olumlu bir tarafı da yok. sistemin soğutulmasına hiçbir katkısı yok. iyi bir kasadan beklenti kasa içinin kasa dışından 1-2 derece daha soğuk olmasıdır. ayrıca kasa havanın bir kanal aracılığı ile sistem üzerinden geçmesini sağlar. bu yüzden sistem kasa içinde daha serin olur.

bu uzay kasanın tek avantajı kolay montaj ve kolay erişim.

ekstra, ısınmadan şikayetciyseniz artık 200 serisini terketme vakti geldi bence şuan alacaksanız gtx 980. bekleyecekseniz kendinden sıvı soğutmalı olacağı söylenen 300 serilerini bekleyin.
  • pompamızı yerleştirelim. sistem için tamı tamına yetecek 2 litre mayhem sıvı
     DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER) DREAM MAX OVERCLOCK(WATER)

• Oda sıcaklığında su soğutma kullanılmaz hiçbir anlamı yoktur sadece lüxe kaçar hemde bu kadar masraf etmenin gereği de yoktur israftır sadece
    Kaliteli hava soğutmalar ile en fazla arada 3-5 derece oynuyor :D
    Sisteme gelecek su oda dışında başka bir şekilde soğutulup gelirse o zaman anlamı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 27 Mart 2015; 23:14:20 >
  • bravo arkadaşım tüm sıvı soğutma platformunu ve bu işe kafa yoran insanların zekasını ezdin. ,,

yüzyılın felsefesi bu.
    15-20 yıl önce aynı senin gibi bu boş işlerle uğraşıyor para döküyordum bunlara ve böyle söyleyenlere de aynı senin verdiğin cevabı veriyordum bir an kendimi gördüm sende haklısın diyip geçiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 28 Mart 2015; 1:38:29 >
  • Amacı trollük diye düşünüyorum değilse ve ciddi ciddi yazılmış bir mesajsa belli ki bilgi eksikliğinin dışa vurumu ile karşı karşıyayız.

Sıvı soğutma günümüz koşullarında sıradan bir kullanıcı için gereklilik olarak adlandırılamaz. Bazı spesifik durumlarda gereklilik olabilir (sessizlik, extreme oc ihtiyacı, bench amaçlı oc potansiyelindeki sıcaklık faktörünü ortadan kaldırmak vs) bunun dışındaki kullanım alanına da hobi olarak bakabiliriz.

Gereklilik olduğu noktadan itibaren zaten teknik olarak bakmamız gerekecek bu noktada performans farkı 3-5 dereceden çok 30-40 derecelerden bahsediyor olacağımız için o söyleme bir argümanmış gibi bakıp çürütme ihtiyacı duymuyorum.

Hobi işin içine girdiği zamansa harcanan paraya ya da zamana israf olarak bakılmaz. Bir hobi için herkes koşullarına göre uygun miktarda harcama yapar, bu tarz şeyler bir tartışma konusu bile değildir bu yüzden.

• Nessarien kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 28 Mart 2015; 11:32:55 >
  • No Comment :D
  • kafa yanmış bu arkadaşın sıvı soğutma kesmez bunu. katılıyorum açık hava lazım sana. bence bu işleri bırak git kendini kıra bayıra vur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 28 Mart 2015; 11:43:24 >
    Konu karışımı nedeniyle iş bu yorum 354 maddenin 789 yönergesi ve bakanlar kurulu kararıyla yeniden düzenlenmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 28 Mart 2015; 20:24:48 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_98692301/f_//tm.htm#98692301

bunu incele. bir de bu yorumlarını sıvı soğutma bölümüne ana konusuna yap. burası modifikasyon bölümü
  • Elinize sağlık çok güzel olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • super olmus :) bende 4-5 aya yaparim boyle herhalde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.