Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
187.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dm500s teki gibi zor bi diseqc ayarı bulunmuyor.
    yine 4lü olarak seçiyorsunuz sadece a/b/c/d seçeneklerine hangi uydular varsa onlari seçiyorsunuz.başka ayarada gerek yok maximum süre 1dk öğrendikten sonra
    dm500s in diseqc ayari gercekten uzun uğraş istiyor.
  • motorlu canak kullananlar nasil 1 ayar yapacak acaba? biraz detayli anlatirsaniz sevinirim.
    bide ayni burda gösterilen hatayi veriyor acaba bunun cözumu nedir? ne problemi bu?
    http://www.youtube.com/watch?v=DwepdlH4qx4&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 52cent -- 19 Ağustos 2011; 19:02:04 >
  • Bende Motor var fakat pek kullanışlı bulmadıgım için söktüm , sabit uydu en iyisi
    dm800 veya Se modelleri için motor ayarlari aynıdır değişen pek bişey olcagını sanmıyorum.

O hatayı ben bi tek newenigma da alıyordum , Şuan Oozon image da hiç yeşil ekran gelmedi ama bu cogunlukla hatalı plugin veya uyumsuz bir uygulamayı çalıştırınca bende hata veriyordu.
  • simdi open pli yukledim ama bu seferde motor dönmuyor saga vede sola acaba bir yerlerde lnb ayarlari filanmi yapilmasi lazim??:( dm500s tekrar taktim calisiyor canavar gibi:) beni biraz zorladi bu enigma2. ama ustesinden gelicem yarin insallah..
  • Arkadaşlar Dts olayını en sonunda çözdüm.

alıntıdır

IMPORTANT THIS IS FOR NEW DREAMBOX DM800SE NOT OLD DM800HD

dreamdts_1.0-r4 Installation Guide for DM800 HD SE

Upload the following 4 files to the /tmp folder on Dreambox DM800HD SE

dreamdts_1.0-r4_mipsel.ipk
    enigma2-plugin-extensions-audiosync_experimental-git20110116-r0_dm800se.ipk
    gst-plugin-dvbmediasink_0.10+cvs20110116-r1_dm800se.ipk
    libdca0_0.0.5-r2_mipsel.ipk

Run Genuine Dreambox Plugin just once (so you get a serial number appear)

Go to the addons manager and select "manual Install Ipk packages"

1. Install libdca0_0.0.5-r2_mipsel.ipk
    2. Install enigma2-plugin-extensions-audiosync_experimental-git20110116-r0_dm800se.ipk
    3. Install gst-plugin-dvbmediasink_0.10+cvs20110116-r1_dm800se.ipk
    You might get an error installing this IPK if the version you have already installed is a newer version. Just skip this part if so...
    4. Install dreamdts_1.0-r4_mipsel.ipk
    5. Reboot Receiver.

To Install Ipk packages using Telnet

cd /tmp
    ipkg install libdca0_0.0.5-r2_mipsel.ipk
    ipkg install enigma2-plugin-extensions-audiosync_experimental-git20110116-r0_dm800se.ipk
    ipkg install gst-plugin-dvbmediasink_0.10+cvs20110116-r1_dm800se.ipk
    ipkg install dreamdts_1.0-r4_mipsel.ipk
    reboot

gerekli dosyalar
    http://www.filesonic.com/file/1712206384/DreamDTS1.0-r4_DM800SE_(1).zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyildizemre -- 20 Ağustos 2011; 1:51:54 >

• Hangi Image ler ile test ettiniz teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bora2004

Hangi Image ler ile test ettiniz teşekkürler

ben oozon ve ramiMAHER-v15-dm800se-8-12-2011 image ile test ettim. sıkıntı yok. diğerlerinde de olacağını sanmıyorum.
  • Peter Pan Neverland 2.3 DM 800HDse imajla;

Everest mlo123 wireless adaptörüm hiçbir zahmet çekmeden tanındı. Ayarlar sonunda internete bağlandı.(Bu imajı tercih sebebim)

Kablosuz bağlantı internete bağlanırken yerel bir ağda gözükmedi dolayısıyla telneti kablosuz ağ üzerinden çalıştıramadım ve ftp den kablosuzda dosya atamadım.

CCam da sorun yaşamadım tek satırlık datayı girip kablosuz ağım vasıtasıyla izliyorum.

Biss key ile şifrelenen kanalları açmak için constant.cw dosyası var/keys içine atılacaktı. Gerekli değişiklikleri yapıp attım. Artık ntvspor da sorun yok.

Güncel piconları indirdim ve etc içersinde picon klasörünün içine attım. Piconları menülerde gördüm ayrıca Mavi tuş, ayarlar, pp settings'e girip Dsiplay Infobar'ı "coler picon standalone" yapınca Dreambox led ekranda kanal piconlarını da görünür yaptım.

En başta harici bellekler tanınmıyordu. Fat32 ler dışında. Blue panalde moduls kısmında ntfs e izin verdim. Şimdi harici hdd de belleklerde gözüküyor. Yalnız m2ts standartı 1080p görüntülerimi hem dosya olarak görmüyor. Gördüğü bir kaç dosyayı da oynatmıyor. Avi, divx, mpeg, mp3, jpeg dosya türlerinde sorun yok.

Eklentilerden en fazla merak ettiğim mytube eklentisiydi. İnternete bağlandığı aşikar, sonuçları gösteriyor. Ama video bulunamadı diyerek hiçbir videoyu açmıyor.

Bir kaç sınırlı sitede araştırdığım kadarıyla bu imaja tema eklenince sistem çöküyor. Bu yüzden farklı bir tema denemedim.

Peter Pan Neverland 2.3 DM 800HDse_PVR_
    http://www.multiupload.com/6R43NXK449

Dns ayarları değiştirilerek mytube eklentisinde sonuç alamadım. Video mevcut değil hatası almaya devam ediyorum. Kullandığım DNS 4.2.2.4 --- 4.2.2.5

m2ts uzantılı dosyalarımın uzantılarını mkv olarak değiştirdim ve bu videoların hepsini dream görüyor ve oynatıyor.

Merkezi sistem üzerinden basit ayarlarla turksat 3/A ve Eutelsat 7derece olan uydular çok rahat yapılandırılabiliyor. Bu tunerin bu kadar mükemmel olabileceği hiç aklımdan geçmemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottomania -- 10 Eylül 2011; 16:09:24 >

• @ottomania Güzel bilgiler verdin birde denemek isteyenler varsa image'ın linkinide mesajına eklersen çok daha güzel olur diye düşünüyorum
  • ben newwnigma 3.2.2 imaj kullanıyrum. @ottomania verdiği bilgilerden yararlanarak. dm led ekranda picon göstermeyi yeni başardım.
    yaptığım işlemler

1-hdd takılı
    2-hdd de piconhd ve piconlcdSE iki klasör oluşturuldu. piconlar buraya kopyalandı.
    3-mavi tuş- newenigma2 services - OSD settings ayarlarından

skin picon loca. : sabitdisk
    lcd picon locaç : sabitdisk

lcd display type : picon Only
    lcd stanby Display type: costum.

şeklinde yaptım. hem skinde hem oled ekranda piconlar sorunsuz göstermeye başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

Arkadaşlar Dts olayını en sonunda çözdüm.

alıntıdır

2. Install enigma2-plugin-extensions-audiosync_experimental-git20110116-r0_dm800se.ipk
    You might get an error installing this IPK if the version you have already installed is a newer version. Just skip this part if so...
    5. Reboot Receiver.

cd /tmp
    ipkg install enigma2-plugin-extensions-audiosync_experimental-git20110116-r0_dm800se.ipk
    reboot

gerekli dosyalar

tüm imagelarda sorunsuzmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: amon35

quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

Arkadaşlar Dts olayını en sonunda çözdüm.

alıntıdır

5. Reboot Receiver.

cd /tmp
    reboot

gerekli dosyalar

tüm imagelarda sorunsuzmu?

hocam 2 imaj da denedm sıkıntı yok. diğerlerinde de denemek lazım.

• diğer konuya yazınca bilginiz olsun istedim ...

dm800 için cihazın üzerine yada altına koyabileceğiniz portatif fan :))

sağ ve sol yanları sökülebiliyor

VPW Mini Stand

Model No: NP8800
    Voltage Rate : 0.13A
    Power Consumption : 0.7W

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=100788&ad=STAND-VPW-NP-8800-NOTEBOOK-SOGUTUCU-Notebook-Aksesuarlari

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 23 Ağustos 2011; 20:15:57 >

• Arkadaşlar benim cihaz da bugün ülkeye giriş yaptı hazırlıkları hızlandırdım:) Newenigma image yüklemeyi düşünüyorum ilk aşamada içinde 320 GB HDD takıcam ve içine yükleyeceklerim konusunda sizlerden yardım istiyorum. Şu an kullandığım 500s cihazım var ben bundaki kanal listesini 800se'ye atabilirmiyim? Herangi bir sıkıntı olurmu? Sanırım Channel Edit diye bir programla atıyorduk kanalları doğrumudur? Bunun dışında neleri yüklemem gerekiyor? Aslında bir konu açsak DM800 Se aldıktan sonra yapılması gerekenler dye fena olmaz değilmi? McCarty üstad özellikle senden rica ediyorum böyle düzenli bir konuyu:) Saygılarımla
  • ouz dreamboxedit adlı programla atabilirsin ayarlarında enigma 2 bölümüde olması lazım dediğin gibi şöyle bi konu açılması lazım... dm 800hd se cihazmı aldığınız şimdi ne olacak ne halt yiyeceksiniz girin de görün RESİMLİ ANLATIM.... Ustalara duyrulur..
  • aynen katiliyorum bir dm 500 kullanicisi olarak soyluyom bu cihaz cok daha fazla sofistike manual falan yok mu motor ayarlari etc. nasil olacak . bilenler bilmeyenlere yardim etsin lutfen
  • 800SE ÜLKEMİZDE SATILMAYA BAŞLANSIN, KONUYU BEN AÇARIM :))
  • Merhaba arkadaşlar. image olarak NewNigma2 image for sim 2.10 DM800se bunu kurmuştum. Ben picon ları ekran da gösteremedim yardımcı olurmusunuz teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Merhaba arkadaşlar. image olarak NewNigma2 image for sim 2.10 DM800se bunu kurmuştum. Ben picon ları ekran da gösteremedim yardımcı olurmusunuz teşekkürler

senin imagede picon klasörünün yeri farklı olabilir...

yapacağın en mantıklı şey addonsdan bir tane picon indir ..kurulum ekranı gelince kurma :))

ftpden gir cihaza piconu bilgisayarına al rar dosyası ile aç bak piconları nereye atıyor ise orda görürsün oraya atarsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Arkadaşlar benim cihaz da bugün ülkeye giriş yaptı hazırlıkları hızlandırdım:) Newenigma image yüklemeyi düşünüyorum ilk aşamada içinde 320 GB HDD takıcam ve içine yükleyeceklerim konusunda sizlerden yardım istiyorum. Şu an kullandığım 500s cihazım var ben bundaki kanal listesini 800se'ye atabilirmiyim? Herangi bir sıkıntı olurmu? Sanırım Channel Edit diye bir programla atıyorduk kanalları doğrumudur? Bunun dışında neleri yüklemem gerekiyor? Aslında bir konu açsak DM800 Se aldıktan sonra yapılması gerekenler dye fena olmaz değilmi? McCarty üstad özellikle senden rica ediyorum böyle düzenli bir konuyu:) Saygılarımla

ben dm500 den dm800e kanal listesini atmadım. yani atılıyor mu bilemiyorum ama dm800'ün kanal listesi dm500e olmuyor bunu biliyorum
    dm800se nın kanal listsi daha güzel diyebilirim. buket içinde başlık oluşturma vs güzel özellikler mevcut. Ana sayfada hazır kanal listesi olması lazım aynı şekilde size uygun şekilde Dreambox edit programiyla kanallari 500s'teki gibi düzenleyip sonrada makineye atiyoruz. o konuda hiçbir değişiklik yok.

Şimdi Cihazı aldım ne yapıcam ? diye Soranlar var. Yapılacak ilk iş zaten image yüklemek onuda ilk sayfada anlattim. 1.ci mesajdada ekli olması lazım.
    denemiş oldugumuz iyi sayılabilir image ları burada da zaten paylaşıyoruz. image ı yükledikten sonra zaten geri kalanların hepsi eklentiler vs herkesin isteğine göre farklılık gösterebilir bu konu.

Dedigim Gibi herhangi bir eklentiyi uygulayınca zaten burada paylaşıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.