Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
187.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coco1912

biss işini adım adım resimde koysa dadından yenmez saygılar

bizde öğrenebilseydik güzel olurdu
    tşkkrlr
  • Arkadaşlar kanalları nihayet buldum ama bu sefer de hepsinin ekran formatı 4:3
    Nasıl 16:9 ekran yapayım?
  • kanal geçişler başarısız hatası alıyordum next nextstar diseq ile değiştirince vermedi.
  • BİSS PULİNG

http://s2.dosya.tc/server2/INgjiK/cccambiss.rar.html

dosyayı buradan indir rar dan çıkar flashFXP ile /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions buraya at dosyayı ve CHMOD değerini 755 yap cihazı aç kapa tamamdır pling eklenmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 7 Eylül 2011; 18:46:17 >
  • Dreamboxu ilk gün çökertmeyi başardım... Bugün yaklaşık 3-4 saatlik bir uğraşın sonunda düzeltmeyi de başardım... Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için bulduğum çözümü derli toplu bir şekilde paylaşmak istedim...

Öncelikle sorunumun nedeni yanlış yüklediğim orjinal secondstage dosyasıydı... Bu dosyayı yükledikten sonra oled ekranda ca not found mesajı verip açılmamaya başladı ve dolayısıyla benimde tekrar düzeltme arayışlarım başladı... dm800se clone cihaza orjinal secondstage dosyası yüklenince cihaz kendini korumaya alıyormuş forumdan bora2004 abimizin bir mesajından öğrendim...

Bu durumdaki arkadaşların aşağıdaki program ve sürücü dosyasına ihtiyaçları olacak

Sunray FlashUP
    USB Sürücüleri

1. Adım ilk olarak USB sürücülerini yüklüyoruz,
    2. Adım Dreamboxı bilgisayarımıza miniUSB to USB kablosu ile kapalı iken bağlıyoruz, Ethernet kablosunu da takıyoruz,
    3. Adım Sunray FlashUP programını çalıştırıyoruz, programda use network seçeneğinin seçili olmaması gerekiyor,
    4. Adım Programdan, doğru com portunu seçip connect diyoruz, (bu arada bendeki com3 doğru porttu muhtemel sizdekide aynı olacaktır.)
    5. Adım Dreamboxı arkasındaki anahtardan açıyoruz, eğer doğru com portuysa direkt buluyor eğer bulmazsa 3 den itibaren adımları tekrarlayın, (eğer bulursa "box type: DM800" gibi bir mesaj çıkıyor
    6. Adım Sunray FlashUP programıyla bu adımda flash a ssl82 li .nfi uzantılı bir image dosyası yüklenmesi gerekiyor ama buradan yüklemeyi ben bir türlü başaramadım, birde aşırı derecede uzun sürüyor, Flash seçeneğini kullanmanızı tavsiye etmiyorum...

Neyse eğer 5. adımdaki herşey doğruysa bu adımda Dreambox üzerindeki oled ekranda ip numarası görünmesi lazım, siz bu adımda image güncellemesini önceki sayfalarda anlatıldığı şekilde tarayıcı ekranına ip adresini girip firmware update seçeneği ile yaparsanız çok hızlı bir şekilde durum düzeliyor...

Kolay gelsin

Not : Değişik forumlardaki arkadaşların çözüm önerilerinden bizzat denediklerimi derli toplu bir şekilde vermek istedim, daha önceki sayfalarda tarayıcı ile kurtarmanın anlatılmadığını gördüğüm için bu şekilde ekleme yaptım...

• Teşekkürler.Umarım hiç kims bu anlattıklarınıza ihtiyaç duymaz.
  • Merhabalar,

Denemek icin "iCVS-Image-dm800se-9-6-ramiMAHER" kurdum. Önceki imagelerde hazir olarak gelen bir eklenti yoktu bende Tspanel ile yükledim. Fakat yüklediğim eklenti, cihazı restart yapinca calismiyor. Telnet ile girip eklentiyi elle calistirinca bir problem olmadan calisiyor. Bu eklentiyi (servisi) otomatik nasıl başlatırım?
    Şimdiden teşekkürler,

DM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmnokia -- 9 Eylül 2011; 0:33:12 >
  • Bende dün cihazı çökerttim '' no ca found '' hatası verdi ama 2 saat uğraştıktan sonra tekrar çalıştırmayı başardım ve şu an çok güzel çalışıyor sorun yok.

Arkadaşlar ben bu web browseri çalıştırmayı başaramadım nasıl olacak acaba cihaza kurdum ama eklentilerden ok yapınca açmıyor duruyor öyle biraz donuyor sonra düzeliyor hiç bir şey olmuyor berde bu cihazın facebook twitter msn eklentisi varmı
  • arkadaşlar sim201-newnigma2-release-dm800se-v3.2.2-mfaraj57-s2 imajı yükleyip hazır kanal listesini,motor kurulumunu ve Server ayarlarını yaptıktan makinamda sorunsuz izleyebiliyorum.ancak makinamı arka düğmeden resetledikten sonra kanal kullanılamaz tuner ayarlarınızı kontrol erdin diye mesaj yazıyor.5 farklı imaj denememe rağmen olmadı.bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardım edebilir mi.
  • quote:

BİSS PULİNG

dosyayı buradan indir rar dan çıkar flashFXP ile /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions buraya at dosyayı ve CHMOD değerini 755 yap cihazı aç kapa tamamdır pling eklenmiştir

Açıklama için teşekkürler.
    chmod değeri : nerdedir?
    acemilik kusura bakmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mrt2011

quote:

BİSS PULİNG

Açıklama için teşekkürler.
    chmod değeri : nerdedir?
    acemilik kusura bakmayın

Merhaba,

1) FileZilla ile yüklediğini kabul edersek, yuklediğin dosyanın/dizinin üzerie sağ mouse ile bas, dosya izinlerini seç. Sahip izinleri kısmndaki herşey tıklı olacak. Grup izinleri ve Genel İzinler kısmında sadece Oku ve Çalıştır seçili olacak. Her ihitimale karşı Alt Kalasörlerede uygula seçili olsun Tamam diyip işi bitirelim.

2) Telnet ile bağlanilip "chmod -R 755 /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/cccambiss" komutunu verelim. Not: tirnaklar yazılmayacak

Kolay gelsin,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmnokia -- 10 Eylül 2011; 11:46:24 >

• Teşekkürler dmnokia
    birkaç sorum daha olacak cevaplarsan sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler..
    Acemi soruları

Bu forumdaki yorumlar üzerine HD receiver ararken Dreambox 800 HDse ile tanıştım. Özellikleri çok iyi fiyatı klon için uygun geldi, zira Goldmasterın en düşük ve bu cihaza göre bence zayıf modeli bile 450 TL civarında idi. Uzun takipler sonrası Çinden Peter Zhouo? 'dan sipariş verip beklemeye başladım. Araya bayram tatili girince işler uzadı, sonra Gümrükte takılma olaylarını öğrendim sıkıntı arttı. Ancak elime sorunsuz ulaşan cihazda tam rahatlamışken meğer problem yeni başlıyormuş.
    Aşağıda belirttiğim sorunlara çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

1- Cihazı mevcut haliyle binamızdaki uydu sistemine (odadaki prizden) bağlayıp tarattım ancak kanalları bulamadım?
    2- Cihaza flash ile newenigma2 v3,2,2 versiyonunu SUNRAY programı ile attım ancak tekrar sonuç alamadım
    3- Cihaza bağlanmak için ön düğmeye basılı tutarak fişin prize takılmasını ve arka anahtarın açmayı uyguladım ancak hiçbirinde cihaz beni takmadı:). Cihaz açılma sırasındaki işlemlerine devam etmekte
    4- cihaz çalışırkende OLEd yanındaki açma kapama düğmesi ? hiçbir işlev görmüyor
    5- Flash sunray ile İP düzenleyince İP no OLEd ekranda görünmekte ancak **** SERİAL MODE yazmakta anlamadım? FTP veya explorer ile bağlanıp hazır kanal listesi yükleyemedim (mini USB'den yapılabilir mi? Nasıl?)
    6- Sonrasında kayınbiraderin evinde bağımsız çanak antende kanal taraması yapınca mevcut kanalların %70 civarını buldup kaydettim, ancak benim evdeki merkezi uydu sisteminde aynı kanalları görüntüleyemedim.
    7- Prizden bağlantıyı açıp direkt merkezi uydudan gelen kanbloya balayınca sonuç alamadım.
    8- Merrkezi uydu sistemini kuran firma gelip kontrollerini yaptı (gelen kişi DM500 kullanıyorm dedi?) ve evin girişinde ekleme yapıldı buranın düzeltieceğini belirtti (Dreambox için sinyal az imiş?). Elektrikçi vs gelip hallettik dedi ve sonra başka bir receiver ile deneyince kanallar görünmekte.

Sonuç: Büyük heyecanla beklediğim cihaza kavuştum ancak hayal kırıklığı oluştu, bilmediğin işe bulaşmamak lazım. Yardımlarınız bekliyorum.

• Arkadasım evinizde kullanılan uydu sistemine ait daizek ayrlarını ogrenip, dm800se tuner ayarından bunları girdiğinizde tüm kanalları bulur cihaz..Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazar

Arkadasım evinizde kullanılan uydu sistemine ait daizek ayrlarını ogrenip, dm800se tuner ayarından bunları girdiğinizde tüm kanalları bulur cihaz..Kolay gelsin..

Cihazla ilgili;
    1- Arkadaşın evinde tekli çanak sisteminde Türksat kanallarının hepsini buldu ve sorunsuz çalışmakta...
    2- Yine arkadaşın işyerinde merkezi sistem uyduda sorunsuz çalışmakta...
    İşin aksi yanı
    3- Bende merkezi uydu sisteminde hiçbir kanalı göstermemekte, sinyal yok gibi
    4- Lakin basit bir receiver taktığımda ise tüm kanallar yine görünmekte, sorunsuz çalışmakta

LNB veya Sistemin dağıtıcı cihazı ?
    Evdeki ek vs vs bundan sonrasını zaten anlamıyorum.. bir farkı varmıdır.
    Yani şu DM800se belirli bir LNB modeli, belirli bir voltaj veya sinyal gücü istiyor mu ?

Cevaplar için teşekkürler

Bu arada sadece sadece TÜRKSAT mevcut, bunun içinde diseq ayarına gerek varmıdır??
    Konunun cahiliyim, ama bayağı mesafe aldım gibi

• quote:

quote:

Arkadasım evinizde kullanılan uydu sistemine ait daizek ayrlarını ogrenip, dm800se tuner ayarından bunları girdiğinizde tüm kanalları bulur cihaz..Kolay gelsin..

Cihazla ilgili;
    1- Arkadaşın evinde tekli çanak sisteminde Türksat kanallarının hepsini buldu ve sorunsuz çalışmakta...
    İşin aksi yanı
    4- Lakin basit bir receiver taktığımda ise tüm kanallar yine görünmekte, sorunsuz çalışmakta

Yani şu DM800se belirli bir LNB modeli, belirli bir voltaj veya sinyal gücü istiyor mu ?

Bu arada sadece sadece TÜRKSAT mevcut, bunun içinde diseq ayarına gerek varmıdır??

Merhaba;

Evinizdeki hattan gelen sinyal gücü zayıf olabilir bu nedenle yayınları alamıyor olabilirsiniz. Binanızdaki canağı ayarlatıp sinyal gücünün arttırılmaını sağlayamazmısınız ? Sorun bundan kaynaklı gibi gözüküyor.

Ayrıca sadece türksat varsa dseq ayarlarına gerek olmaz.Nacizane fikrim, Dreambox kullanacaksanız eğer türksat , eutelsal , astra ve hotbird uydularını da alabilecek bir sisteme geçmenizi tavsiye ederim asıl güzelliğini bu şekidle daha iyi anlarsınız sadece türksattaki kanallar için dreambox a yazık olur:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Blueye

quote:

quote:

Cihazla ilgili;
    İşin aksi yanı

Merhaba;

Evinizdeki hattan gelen sinyal gücü zayıf olabilir bu nedenle yayınları alamıyor olabilirsiniz. Binanızdaki canağı ayarlatıp sinyal gücünün arttırılmaını sağlayamazmısınız ? Sorun bundan kaynaklı gibi gözüküyor.

Ayrıca sadece türksat varsa dseq ayarlarına gerek olmaz.Nacizane fikrim, Dreambox kullanacaksanız eğer türksat , eutelsal , astra ve hotbird uydularını da alabilecek bir sisteme geçmenizi tavsiye ederim asıl güzelliğini bu şekidle daha iyi anlarsınız sadece türksattaki kanallar için dreambox a yazık olur:)

Cevap için teşekkür ederim.

10 yıllık eski tüplü tv vardı değiştirelim dedik, samsung LED HD aldık, bun auysun diye HD receiver aradım forumda DM800se'yi çok beğendim.
    Tüm özelliklerini kullanabileceğimi sanmıyorum ama kayıt, internet bağlantısı ve klon cihazın fiyatı nedeniyle (en basiti ülkemizde 500 TL) riske girip ÇİN'den getirttim sorunsuz ulaştı ama evde çalıştıramadık.

Dediğinize katılıyorum cihazın üstün özellikleri mevcut Türksatta HD yayın yapan pek kanal yok ama çoklu uydu düşünmüyorum zaten 2 öğrencim var evde, TV kanal sayısı arttıkça ders öalışacaklarını sanmıyorum.

Sadece kaliteli sorun çıkarmayacak, günlük TV kanallarını net izleyebileceğim ama ilerideki yeniliklere HD yayın gibi hazır cihaz olsun diye almıştım...

Bende nacizane gelen sinyalin gücünün yetersiz olduğunu düşünmekteydim, basit markası olmayan receiver gayet net sinyal almakta.
    Bide bazı diseqc markalarında sorunsuz diye okudum forum sayfalarında Baff veya goldmaster diseq gibi...
    Bu konuda bilgi almak için forumda paylaştım..
    Cevabınız için teşekkürler
    Bugün bina uydu sistemini yapanlarla görüşecem, umarım halledewbiliriz.

• Yardım, öneri

Binada merkezi sistem mevcut ama tek çanak sanırım tek TÜRKSAT kanalları mevcut.
    Ama yerel-karasal antende aynı kablo ile verilmiş ve sadece prizde ayrılmış.
    Daire içinde girişte iki kablo tek bağlantıya indirilmiş olabilir veya yukarıda çanak seviyesinde bağlantı birleştirilmiş. olabilir.

Bu nedenle DM800se sinyal alamıyor olabilir mi? (ama basit uydu alıcılarda sıkınyı çıkmıyor?)
    Teşekkürler
  • eee kimse Usb adaptör kullanmıyor mu? şöyle her image a uygun olan bitane adaptör alıcam. varsa böyle çalışan uygun adaptör tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Arkadaşlar hazır kanal listesi yükleyemiyorum DBEdit programı ile yüklemeye çalıştığımda hata veriyor nedeni nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Arkadaşlar hazır kanal listesi yükleyemiyorum DBEdit programı ile yüklemeye çalıştığımda hata veriyor nedeni nedir?

cihazı kapat aç kardeş(uydu tarama yapıp kanal listesini atsan çok daha güzel olur)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.