Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
187.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: McCarty

quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Arkadaşlar benim cihaz da bugün ülkeye giriş yaptı hazırlıkları hızlandırdım:) Newenigma image yüklemeyi düşünüyorum ilk aşamada içinde 320 GB HDD takıcam ve içine yükleyeceklerim konusunda sizlerden yardım istiyorum. Şu an kullandığım 500s cihazım var ben bundaki kanal listesini 800se'ye atabilirmiyim? Herangi bir sıkıntı olurmu? Sanırım Channel Edit diye bir programla atıyorduk kanalları doğrumudur? Bunun dışında neleri yüklemem gerekiyor? Aslında bir konu açsak DM800 Se aldıktan sonra yapılması gerekenler dye fena olmaz değilmi? McCarty üstad özellikle senden rica ediyorum böyle düzenli bir konuyu:) Saygılarımla

ben dm500 den dm800e kanal listesini atmadım. yani atılıyor mu bilemiyorum ama dm800'ün kanal listesi dm500e olmuyor bunu biliyorum
    dm800se nın kanal listsi daha güzel diyebilirim. buket içinde başlık oluşturma vs güzel özellikler mevcut. Ana sayfada hazır kanal listesi olması lazım aynı şekilde size uygun şekilde Dreambox edit programiyla kanallari 500s'teki gibi düzenleyip sonrada makineye atiyoruz. o konuda hiçbir değişiklik yok.

Şimdi Cihazı aldım ne yapıcam ? diye Soranlar var. Yapılacak ilk iş zaten image yüklemek onuda ilk sayfada anlattim. 1.ci mesajdada ekli olması lazım.
    denemiş oldugumuz iyi sayılabilir image ları burada da zaten paylaşıyoruz. image ı yükledikten sonra zaten geri kalanların hepsi eklentiler vs herkesin isteğine göre farklılık gösterebilir bu konu.

Dedigim Gibi herhangi bir eklentiyi uygulayınca zaten burada paylaşıyoruz.

nasıl olmuyor benim dm500 konusundaki imagedeki listeleri falan hep dm800den aldım...

hatta not olarakta şunu ekledim

http://forum.donanimhaber.com/m_27297466/mpage_46/f_/key_//tm.htm#51932561

20/08/2011

YENİ YEDEK 1 .SAYFAYA EKLENMİŞTİR....

YENİ BİSS KEYLER İÇİNE EKLENMİŞTİR VE MGCAMD KURULUDUR..

NTV SPORU AÇMAMA GİBİ SORUNU YOKTUR :))

yedeği kurduktan sonra lütfen uydulaırnızı 1 kez taratın

türksat ve hotbirt yeni tarama yapılarak sağlayıcılar alınmış olup

eutelsat (digi) ve astra dm800 listesinden çekilerek eklenmiştir....

kanallar gösterir ancak sinyal değerlerimiz tutmayabilir...

lütfen kullanacağınız uyduları 1 kez tarama yaptırarak kullanınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 23 Ağustos 2011; 12:02:08 >

• bende hata vermişti, bir iki yerde de uyumsuz olduğunu okumuştum. fazlada uğraşmamiştim o konuda. Eğer oluyorsa sıkıntı yok ozaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Merhaba arkadaşlar. image olarak NewNigma2 image for sim 2.10 DM800se bunu kurmuştum. Ben picon ları ekran da gösteremedim yardımcı olurmusunuz teşekkürler

senin imagede picon klasörünün yeri farklı olabilir...

yapacağın en mantıklı şey addonsdan bir tane picon indir ..kurulum ekranı gelince kurma :))

ftpden gir cihaza piconu bilgisayarına al rar dosyası ile aç bak piconları nereye atıyor ise orda görürsün oraya atarsın :)

Bilgisayara alma kısmını anlamadım. Adons dan kurdum ama nereye attığğını anlamadım. Bu image kullananlardan yardım bekliyorum..

• addonsdan inince dream sana kur dediği zaman kurma :)

kurulum dosyasını dream /tmp klasörüne kaydeder ve sen kur dediğin zaman ordan silinir

sen indir ama yükletme o ekranda dururken tmp klasörüne pc den ftp den gir ve o dosyayı al.. winrar ile aç bak bakalım nereye yüklüyor :))

+ olarak newnigma2 imagede newnigma2 services e girip orada infobar ayar menusunden picon gösteri açmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 23 Ağustos 2011; 20:03:11 >
  • Teşekkürler yardımların için nihat kardeş. Ana dizine PiconHD olarak direkt attım çalıştı.

Şimdi birde şu sorun var. MyTube Oynatıcıyı kurdum. Açtığımda videolar aşağıya doğru sıralı bir şekilde geliyor. Birinin üzerinde gelip Ok tuşuna tıkladığımda Üzgünüm video Mevcut değil mesajı geliyor ekrana . Bu konuda yardımcı olurmusun teşekürler
  • ağ ayarları kısmına dns girmeniz gerekiyor

4 2 2 4
    4 2 2 5
  • bu cihaz hdmi kablosundan 5.1 dolby formatini tasiyabiliyor mu yoksa optical output mu kullanmak gerekiyor av receiver a baglamak icin ?
  • Backup olayına girse sorunsuz kullanan ve uzmanlaşan arkadaşlar , ürünü yeni alan veya sıkıntı yaşayanlar için faydalı olur gibi . Ayrıca kullandığınız imajların resimleri , beğenilen , beğenilmeyen özellikleri vs. paylaşılırsa isabetli olur , konu şenlenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaker -- 24 Ağustos 2011; 4:47:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quaker

Backup olayına girse sorunsuz kullanan ve uzmanlaşan arkadaşlar , ürünü yeni alan veya sıkıntı yaşayanlar için faydalı olur gibi . Ayrıca kullandığınız imajların resimleri , beğenilen , beğenilmeyen özellikleri vs. paylaşılırsa isabetli olur , konu şenlenir

Kesinlikle katılıyorum hatta şöyle guzel bı konu açılsa diye yazmıştım dün. En azından kanal listeleri settingsler ve imaj resimleri paylaşılsın. O kadar da zor degil sanırım kullanılan imajın resmini sitede yayınlamak =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

quote:

Orijinalden alıntı: Quaker

Backup olayına girse sorunsuz kullanan ve uzmanlaşan arkadaşlar , ürünü yeni alan veya sıkıntı yaşayanlar için faydalı olur gibi . Ayrıca kullandığınız imajların resimleri , beğenilen , beğenilmeyen özellikleri vs. paylaşılırsa isabetli olur , konu şenlenir

Kesinlikle katılıyorum hatta şöyle guzel bı konu açılsa diye yazmıştım dün. En azından kanal listeleri settingsler ve imaj resimleri paylaşılsın. O kadar da zor degil sanırım kullanılan imajın resmini sitede yayınlamak =)

Sanırım image backup alan kimse yok?
    Memnun olduğunuz image backup var mı?

• Eline sağlık güzel bir anlatım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Teşekkürler yardımların için nihat kardeş. Ana dizine PiconHD olarak direkt attım çalıştı.

Şimdi birde şu sorun var. MyTube Oynatıcıyı kurdum. Açtığımda videolar aşağıya doğru sıralı bir şekilde geliyor. Birinin üzerinde gelip Ok tuşuna tıkladığımda Üzgünüm video Mevcut değil mesajı geliyor ekrana . Bu konuda yardımcı olurmusun teşekürler

quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

ağ ayarları kısmına dns girmeniz gerekiyor

4 2 2 4
    4 2 2 5

Video mevcut değil hatası devam ediyor. Ayrıca bu dns ler çok yavaş.208.67.222.222

208.67.220.220

195.241.77.53
    195.241.77.54

74.50.55.161
    74.50.55.162

4.2.2.4
    4.2.2.5

8.8.8.8
    8.8.4.4

202.224.32.1
    202.224.32.2

216.254.95.2

değişik dns ler denenebilir. Ayrıca ;

"arkadaşlar imaj felan yükselmenize gerek yok bazı değişiklikler olduğu için youtube kaynaklı mevcut pluginler sorun yaratıyo düzelttiler eski plugini kaldırıp google dan "Mytube fix: 06/08/2011" diye aratıp düzeltilen plugini yüklediğinizde sorun kalmıyor.aşağıda linki görebilirsiniz.

Mytube fix: 06/08/2011

Some may have noticed it but the plugin does not work on the stable feed because it changes were part of youtube.
    Here is a new version of the plugins from the unstable feed, which is working again

http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=213385

http://www.newnigma2.to/wbb2/thread.php?threadid=12640"

Böyle bir mesaj gördüm ve bunu yapıp başarı sağlayan kişilerde olmuş. İmajlarda sonuç alabilen arkadaşlar olursa paylaşsınlar lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottomania -- 29 Ağustos 2011; 14:16:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mirzend

ben newwnigma 3.2.2 imaj kullanıyrum. @ottomania verdiği bilgilerden yararlanarak. dm led ekranda picon göstermeyi yeni başardım.
    yaptığım işlemler

1-hdd takılı
    2-hdd de piconhd ve piconlcdSE iki klasör oluşturuldu. piconlar buraya kopyalandı.
    3-mavi tuş- newenigma2 services - OSD settings ayarlarından

skin picon loca. : sabitdisk
    lcd picon locaç : sabitdisk

lcd display type : picon Only
    lcd stanby Display type: costum.

şeklinde yaptım. hem skinde hem oled ekranda piconlar sorunsuz göstermeye başladı.

Çok teşekkürler bir türlü yapamamıştım sayende hallettim,eline emeğine sağlık..

• merhaba arkadaşlar şöyle birşey mümkün mü acaba,

Kanal değiştirdiğimde yeni geçilen kanalda iken durdurma tuşuna basmadan cihazın geri sarma özelliğini aktif edemiyorum. Her yeni kanala geçtiğimde pause düğmesine bastığım noktayı referans alıyor ve örneğin belli bir zaman sonrasında geri sarmak istediğimde pause düğmesine bastığım zamana kadar geri sarıyor.

Ben istiyorumki kanal değiştirdiğimde mevcut kanala ilk geçiş anımdan itibaren bu özellik otomatik başlasın ve geri sarmak istediğimde kanala geçiş anıma kadar geri sarabilsin.

Bu mümkün mü acaba ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m_temur

bu cihaz orj olanı ile birebir kopyası mı yoksa işlemcisi olsun görüntü kalitesi olsun diğer özellikleri olsun kopya olduğu kendini belli ediyor mu,yoksa hakkaten alınabilecek ,bu riske değebilecek bir makinemdir...işlemcisi orj.7405 bunda sim mi oluyor..pek anlamadığım için soruyorum..yani görüntü kalitesi birşey kaybettiriyor mu? o riske değer mi?

dm800se orjinal mükemmel bi görüntü sağlayip , klonu çamur gibi görüntü vermiyor sonucta o konuda kafanda bi soru işareti varsa bence onu unut.
    yayın bakımından görüntü kalitesi 10 üzerinden 10 diyorum klon için bahsediyorum. cihazın görüntü için ince ayari mevcut daha ne olsun

bu cihaz için riske girmeye deger mi ? bence kesinlikle evet bu fiyata bu özellikler bence sonuna kadar riske girmeye deger.
    hem uydu alici , hem media player , tv'de yayınlari kayıt ediyorsunuz , cccam destegi ile şifreli yayınlari izleyebiliyorsunuz , Hd kanallari 3D yayınlari donmadan takılmadan gösteriyor ,
    bilgisayariniza baglanıp dosyalarinizi oynatmanızı sağlıyor , Alakasız bir kanaldaki yabancı filme alt yazı indirip anında izleyebiliyorsunuz , evde yoksunuz zamanı ayarlayip tvde yayını kayıt edebiliyorsunuz.
    internet üzerinden webradyo ve youtube destegi
    ve daha sayamadigim onlarca özellik mevcut...

eee daha ne olucak Sorarim size

Yazdığınız özellikleri okudukça şimdi hemen sipariş veresim geliyor.
    Ahh birde modül girişi olsa tadından yenmez ama o özelliği gözardı edecem mecburen.
    Şimdi benim için tek sorun Çin'den bunu getirebilmek. Erzuruma getirtecem ürünü, takılma olursa PTT ile mi oluyor yoksa ayrı bir gümrüğe falan mı bilmiyorum.

• ürün direk gelirse geliyor zaten , ama takıldıgı vakit size en yakı PTT şubesinde kontrol ediliyor gerekli fiyatlar ayarlanıp size sunuluyor.
  • Selamlar benimde bi sorunum var eklentilerle ilgili

e2 kullanıyorum kazayla menude duran ortam oynatısıcı nı (media player ) kaldirdım şimdi
    kurmal için eklentilere giriyorum kur diyorum kuruyor tamamlamak icin yeniden baslatayım mı
    diyor tamam diyorum baslatıyor kapanıyor cihaz fişi çekip yeniden açıyorum eklentiler e girdiğim zaman

kullanılamayan eklentiler var yeniden baslatmalısınız diyor sürekli aynı mesaj media player ı tekrar nasil kurabilirim yardımcı olacak arkadaslara simdiden teşekkürler.
  • Benim cihazda inşaallah bu hafta elime geçecek.

Newenigma yazılım düşünüyorum. Wireless Adaptor olarak ne önerirsiniz?
  • quote:

bende de aynı uydular var yanlız sıralama degişik ama yapacagin şey aynı ve basit.

kumandadan menü tuşuna bastıktan sonra aşagıdakileri takip et.
    1-kurulum
    2-uydu yapılandırma
    3-Tuner Ayarı

dedikten sonra altaki gibi ekran gelmesi lazım , belki yapılandırmamiş vs yazabilir sende kumandadan OK tuşuna bas ,
    sana önceki kanal açılsın mı gibi şeyler sorabilir evet diyebilirsin tekrar aynı görüntü gelir ve yine OK tuşuna bas

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

bu ekrandan sonra alttaki gibi ekran gelicek ayarlari bu şekilde olucak.

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

Yapılandırma tipi : Basit
    Kip: A/B/C/D yapinca zaten hemen altta geliyor.
    Port A: kısmında Türksati buluyorsun
    B , C ve D'de hangi uydularin varsa seçiyorsun. Sonra tamam deyip ciktiktan sonra sorun olmamasi gerekiyor.

Bende ki Sıralama bu şekilde kendine göre ayarlaman gerekicek.

Bir türlü kanal bulamadım ya sinir oldum.yalnız turksat 1 B yi buluyor bende turksat 2 A/ 3 A neden çıkmıyor ki uydu seçeneklerinde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakperes -- 7 Eylül 2011; 4:06:05 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.