Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
187.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarerer

paylaşımlar çok güzel ellerinize sağlık.

Kusura bakmayın bu konularda yeniyim ama elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.

Ben dm 800hd se ya da dm800hd almayı düşünüyorum.

Modüllü olması benim için önemli. D smart almayı düşünüyorum. SE modelinde modül olmadığı söyleniyor. peki ekleme gibi falan gibi bir şansımız var mı acaba?

her iki modelde de modül giriş yok malesef ve eklenme gibi birşey de olmuyor. onun için yaa yeni çıkacak olan 7020hd yada 8000hd düşünebilirsiniz ki onlarda oldukça pahalı onun yerine vu+ veya benzer modellere bakmalısınız.iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

şöyle örnek vereyim bugun atv hd den 1 saatlik kayıt yaptim evde yoktum 4.26 GB yer tuttu.
    normal SD yayın olsa belki 2 Gb civarlarinda bişey olurdu. tabii bu bazende yayın kalitesiylede artıp/azalabiliyor.
    Eğer kayıt yaptıklarınızı başka bir yere aktarma imkanınız varsa (saklamak istedikleriniz) bence 80lik yeterli ama bence almişken 500Gblik alın.

ben bekliyorum şöyle 500 gblik 100 lira altında bulursam alıcam sıfır. zaten buraya da haber veririm herkese.

Bu arada önceki sayfalarda yazmiştim usbden bağlı hdd'ye yaptigim HD kayıt donuyor diye , bugun ve dün yaptigim kayıtlarda hiçbir sorun yok. takılma donma yok tek kelimeyle süper ,
    ama tek sorunum var cihaz *ts kayıtlari oynatmiyor onuda çözücem sanırım sildigim dosyalardan oldu...

Arkadasim tamda ben bunu soracaktım, dun deneme hdd ye kayit yaptım ama oynatmaya calistigimda oynatmadı, sonu .ts ile bitiyor, acaba kayıt ettigi dosyayi oynataniyormu yoksa pluing filan mi indirmek gerek? Nemenigma 2 yüklü.

• quote:

Orijinalden alıntı: santana007

quote:

şöyle örnek vereyim bugun atv hd den 1 saatlik kayıt yaptim evde yoktum 4.26 GB yer tuttu.
    normal SD yayın olsa belki 2 Gb civarlarinda bişey olurdu. tabii bu bazende yayın kalitesiylede artıp/azalabiliyor.
    Eğer kayıt yaptıklarınızı başka bir yere aktarma imkanınız varsa (saklamak istedikleriniz) bence 80lik yeterli ama bence almişken 500Gblik alın.

ben bekliyorum şöyle 500 gblik 100 lira altında bulursam alıcam sıfır. zaten buraya da haber veririm herkese.

Bu arada önceki sayfalarda yazmiştim usbden bağlı hdd'ye yaptigim HD kayıt donuyor diye , bugun ve dün yaptigim kayıtlarda hiçbir sorun yok. takılma donma yok tek kelimeyle süper ,
    ama tek sorunum var cihaz *ts kayıtlari oynatmiyor onuda çözücem sanırım sildigim dosyalardan oldu...

Arkadasim tamda ben bunu soracaktım, dun deneme hdd ye kayit yaptım ama oynatmaya calistigimda oynatmadı, sonu .ts ile bitiyor, acaba kayıt ettigi dosyayi oynataniyormu yoksa pluing filan mi indirmek gerek? Nemenigma 2 yüklü.

Hayır, ekstra bir plugin yüklemenize gerek yok. Newenigma2 gerekli tüm medya eklentileriyle geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 8 Ağustos 2011; 13:51:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kazar

Cıhazı kullanan arkadaslara bir sorum var bu image ile ilgili..
    Anladıgım kadarıyla cihaz elimize genelde allrussian ile geliyor.Bu image da problem mi var?Yani cihaz elimize gectiğinde mutlaka image mı yuklemek gerekiyor?

Mutlaka şu image'ı yükleyeceksiniz diye bir kaide yok. Zaten tüm gruplar, orjinal image üzerine eklenti, değiştirilmiş boot logoları ve skin ekleyerek veriyorlar. Fırsat buldukça image denersiniz, hangisi gözünüze, isteklerinize hitap ediyorsa kullanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafada

hayır.modül sonradan takamazsınız.illa modül olsun derseniz vu+ modellerini inceleyin.

Alıntıları Göster
    DM800 SE İLE HARDDİSKTEKİ FİLMLERİMİZE ALTYAZI EKLEYEREK İZLEMEK

Alttaki Programi İndirin
    http://download.tuxfamily.org/notepadplus/5.8.6/npp.5.8.6.Installer.exe

Önce Yukardaki programı kurun.
    Şimdi altyazımıza sağ tıklıyoruz ve Edit with Notepad++ seçeneğini seçiyoruz.
    Program açılınca altyazımızın içeriğini görüyoruz.
    ctrl+a yaparak altyazı dosyamızın içeriğini seçiyoruz. ve ardından ctrl+c yapıyoruz.
    Programın üst sekmesinden Encoding (Kodlama) sekmesine tıklıyoruz.
    Encode in UTF8 (UTF8 Olarak Kodla) seçeneğine tıklıyoruz ve bu adımdan sonra türkçe karakterler bozuluyor.
    ctrl+v yaparak kopyaladığımız içeriği tekrar yapıştırıyoruz.
    ctrl+s yaparak dosyamızı kaydediyoruz artık programdan çıkabilirsiniz.

Pc'de alt yazı ile filmin adı aynı şekilde nasıl izliyorsak DM800 se'de de aynı. film ismi ve altyazı ismi aynı olmalıdır, Aynı Klasörde olmalıdır..

Artık Dreambox altyazıyı görmeye başlayacaktır.
    Kumandadan Sarı Tuş'a bastıktan sonra tekrar Sarı tuşa basın , ilk secenekteki Altyazıya kumandadan OK tuşuna basın altyazı çalışacaktır.

Alıntıdır. TurkeyForum / @fevzi_46
    Düzeltmeler Yapılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat081

DTS pluginin'inde bulunan clone detect sistemi nedeniyle 3.2.2'de çalışmıyor? Ne ilginçtir ki 3.1.4 de sorun yok. ben 3.1.4'e geri döndüm.

Tema olarak da bunu bunu kullanıyorum.

Temayı bizimle paylaşabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: n0sferatu

quote:

Orijinalden alıntı: Murat081

DTS pluginin'inde bulunan clone detect sistemi nedeniyle 3.2.2'de çalışmıyor? Ne ilginçtir ki 3.1.4 de sorun yok. ben 3.1.4'e geri döndüm.

Tema olarak da bunu bunu kullanıyorum.

Temayı bizimle paylaşabilir misiniz?

http://www.newnigma2.to/wbb2/attachment.php?attachmentid=13905

• quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Üstad benim makina gelmedi ama harddisk araştırıyorum. Ne kadar lık bir harddisk alsak yeterli olur. Şimdi tv den kayıt edilen dosyalar çok mu yer kaplıyor. Mesela 80 gb alsak (ikinci el) çok az mı olur. aslında 500 gb olsa iyi olur gibi geliyor ama, hem biraz pahalı onlar hemde gerek olmayabilir mi? Bilgilendirrseniz sevinirim.

WD 2.5" 500GB Scorpio Black Sata 2.0 7200Rpm aldım. Hepsiburada dan everest zc-wlo 123 siparişi verdim 4 gündür temin edilemedi. Wireless ve hdd testlerimi daha sonra paylaşacm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottomania

quote:

Üstad benim makina gelmedi ama harddisk araştırıyorum. Ne kadar lık bir harddisk alsak yeterli olur. Şimdi tv den kayıt edilen dosyalar çok mu yer kaplıyor. Mesela 80 gb alsak (ikinci el) çok az mı olur. aslında 500 gb olsa iyi olur gibi geliyor ama, hem biraz pahalı onlar hemde gerek olmayabilir mi? Bilgilendirrseniz sevinirim.

WD 2.5" 500GB Scorpio Black Sata 2.0 7200Rpm aldım. Hepsiburada dan everest zc-wlo 123 siparişi verdim 4 gündür temin edilemedi. Wireless ve hdd testlerimi daha sonra paylaşacm.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Oled ekranda kanal logosu göstertme imkanı var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cofcof

Alıntıları Göster
    Bugun 2 tane image yükledim bence newenigmadan cok daha iyiler

2.ci yükledigim image ve şuan kullandığım : Backup-OoZooN-Image-dm800se-31-07-11-ssl82-sim210-by sat4fun
    http://www.multiupload.com/JEHAFAWF4M

her türlü uygulama mevcut, şuana kadar denedigim tüm pluginler calişti. hatta Ddamir altyazi plugin bile kendi plugin listesinde vardi. ve yabancı bi kanaldaki filme altyazıyı otomatik indirip izlemeye başladım
    Ts Panel mevcut. Türkçe secenek var. arayüzü pek begenmedim ama değiştirilebilir sorun yok.

-

1.ci yükledigim ise: Nemesis_2.3-SVN090_DM800se-Patch_Sim2.10_2011-08-08_vyper_langioletto
    http://www.multiupload.com/9VQJBH2XU1

Bunuda çok begendim. fakat cccam olayini halledemedim birazda acele ettim yapamadim. yanlız arayüz gercekten hoşuma gitti.

Bu arada 2 image'da da videolar çok hızlı açılıyor newenigmada bekletiyordu. özellikle kayıtli olanlar anında açılıyor. Yukarda *Ts videolar açılmıyor demiştim. bu 2 image'da da açıldı...
    Bu nemessin full ingilizce bilginiz olsun.

• quote:

2.ci yükledigim image ve şuan kullandığım : Backup-OoZooN-Image-dm800se-31-07-11-ssl82-sim210-by sat4fun

her türlü uygulama mevcut, şuana kadar denedigim tüm pluginler calişti. hatta Ddamir altyazi plugin bile kendi plugin listesinde vardi. ve yabancı bi kanaldaki filme altyazıyı otomatik indirip izlemeye başladım
    Ts Panel mevcut. Türkçe secenek var. arayüzü pek begenmedim ama değiştirilebilir sorun yok.

-

1.ci yükledigim ise: Nemesis_2.3-SVN090_DM800se-Patch_Sim2.10_2011-08-08_vyper_langioletto

Bunuda çok begendim. fakat cccam olayini halledemedim birazda acele ettim yapamadim. yanlız arayüz gercekten hoşuma gitti.

Bu arada 2 image'da da videolar çok hızlı açılıyor newenigmada bekletiyordu. özellikle kayıtli olanlar anında açılıyor. Yukarda *Ts videolar açılmıyor demiştim. bu 2 image'da da açıldı...

Alıntıları Göster
    hocam bu oozon image de dts plugin çalışıyormu? benim için en önemlisi o. cihaz gelmeden altyapıyı hazırlayalım.

• quote:

-

Alıntıları Göster
    McCarty harddisk olarak sata veya sata2 arasındaki fark nedir? 2 el olarak biriye görüştümde sanırım sata. 2,5 inç 500 gb sata...fiyatta 60-70 tl gibi.. bilgi verirsen sevinirim teşekkürler

• quote:

cihaza tekrar hayran kaldim cihaza 2 kanat takıp , uç komutu versek uçacak yani o derece
    az önce torrent olayini denedim. çalışıyor. onun detayalarını ve anlatımınıda akşam veririm.

Alıntıları Göster
    en az yarım saattir öööle flash a bastığım ekranda duruyor ... korkmaya başladım. hareket yok... kırmızı ışık yanıp sonuyor... stop yazıyor ve ip yazıyor ekranda
    ???? ne kadar sürdüğü konusunda bir bilgim olsa idi keşke.

• quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

hocam bu oozon image de dts plugin çalışıyormu? benim için en önemlisi o. cihaz gelmeden altyapıyı hazırlayalım.

Az önce denedim sıkıntısız yüklendi ve çalşısıyor. Murat arkadaşımız vermişti r8 onu yükledim. hatta telnetten bile gerek kalmadi direk yükledim oldu.
    Ayrıca altyapi için fazla kafanıza takmaya gerek yok. cihazı kullandıkça alışıyorsunuz ve yeni özelliklerini araştırıp geliştirince daha bi keyif alıyorsunuz valla ben iyi ki almişim diyorum
  • quote:

McCarty harddisk olarak sata veya sata2 arasındaki fark nedir? 2 el olarak biriye görüştümde sanırım sata. 2,5 inç 500 gb sata...fiyatta 60-70 tl gibi.. bilgi verirsen sevinirim teşekkürler

valla sadece hız olarak bi fark var diye biliyorum. bu hızda öyle gözle görülecek bi hız degil. zaten cihazda bize lazım olan tek şey kayıt etmek izlemek vs torrent olaylari vs var. sata ve SataII 'nın teknik detaylarini tam bilemiyorum. 60-70 tl iyi fiyat ama 2.ci else iyi pazarlik edin

@unicornist , Problem nedir tam olarak ?
  • quote:

quote:

valla sadece hız olarak bi fark var diye biliyorum. bu hızda öyle gözle görülecek bi hız degil. zaten cihazda bize lazım olan tek şey kayıt etmek izlemek vs torrent olaylari vs var. sata ve SataII 'nın teknik detaylarini tam bilemiyorum. 60-70 tl iyi fiyat ama 2.ci else iyi pazarlik edin

@unicornist , Problem nedir tam olarak ?

Alıntıları Göster
    bende de eski laptoptan kalma 120 gb lık bir hdd var. hitachi. onu takacağım. malzemeler tamam. bir de alet geldi mi yeme de yanında yat

• quote:

Az önce denedim sıkıntısız yüklendi ve çalşısıyor. Murat arkadaşımız vermişti r8 onu yükledim. hatta telnetten bile gerek kalmadi direk yükledim oldu.

Hocam r8'in link ini gönderme şansın varmı?
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmnokia

quote:

Hocam r8'in link ini gönderme şansın varmı?
    Teşekkürler

DTS Plugin, M2TS Support 1.0-r8

http://hotfile.com/dl/106608333/1e82213/dreamdts.1.0-r8.mipsel.ipk.html

Linkler ilk sayfada mevcut

• quote:

Newnegma picon ayarı, USB için

Normal skin üzerinde picon göstermek için media/usb/piconHD/piconHD klasörü oluşturup en sondaki piconHD klasörüne piconları atıyoruz..
    LCD ekranda picon göstermek için ise media/usb/piconHD/piconlcdSE klasörü oluşturup piconlcdSE klasörüne piconları atıyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

quote:

Newnegma picon ayarı, USB için

Normal skin üzerinde picon göstermek için media/usb/piconHD/piconHD klasörü oluşturup en sondaki piconHD klasörüne piconları atıyoruz..
    LCD ekranda picon göstermek için ise media/usb/piconHD/piconlcdSE klasörü oluşturup piconlcdSE klasörüne piconları atıyoruz..

teşekkürler arkadaşım ,peki bu piconları nereden bulabiliriz?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.