Şimdi Ara

Dreambox DM800HD | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.296
Cevap
18
Favori
233.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl düzeldi HD ler geldimi var mı yani şu anda sende HD ler benim hala yok.!!!
  • Bütün hd ler var, yeniden arama yaptır belki sendede gelir bende o şekilde düzeldi hatta kanal geçişlerdeki hatalar azaldı.
  • Yani sen İRDETO ile şifrelenmiş kanalları izleyebiliyormusun _?
  • Cihaz ile ilgili bir durum değil, server ından kaynaklı.
    Bende de Irdeto ile şifrelenmiş kanallar sorunsuz açılıyor.
  • Evet bende zaten serverdan şüphelenmiştim...Umarım bizim serverda bir an önce hallolur.İredeto da bütün Hd kanallar var onları da izlemek başka tabi.
    Bakalım darısı bizim başımıza.

quote:

Orijinalden alıntı: nightbird

Cihaz ile ilgili bir durum değil, server ından kaynaklı.
    Bende de Irdeto ile şifrelenmiş kanallar sorunsuz açılıyor.
  • arkadaşlar dreambox hd 800 var bugun haricidiskten film izleyim dedim hd filmleri açıyor ama ses yok acaba dts ses sistemini desteklemiyor mu ya da çözümü var mı?
  • emin olmamakla birlikte dts sesi almak için optik çıkışı kullanman lazım diye biliyorum
  • Ne yazikki fulmler Dts ise sesi çözemiyor optik çıkışdan da alsanız farketmez.
    Ben denemiştim. Ama Dolby Digital çözüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomanr -- 30 Ocak 2011; 19:42:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teomanr

Ne yazikki fulmler Dts ise sesi çözemiyor optik çıkışdan da alsanız farketmez.

Peki hangi ses sistemini önerirsniz? Ben hem led tv kulanacağım hem dreambox ta ...
  • ntvspor trt 3 trhd maç sırasında açılmıyor softcam ccam vs ne ıle acabılırım dosyaları nereye atmam alzım yardımınız beklıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukoktem

quote:

Peki hangi ses sistemini önerirsniz? Ben hem led tv kulanacağım hem dreambox ta ...

Hocam anfi kullanıp kullanmamanıza bağlı durum değişir. Ne tür birşey düşündüğünüzü açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
    Benim kullandığım Anfi Denon AVR-1610 var Hep Pc Hem dreambox hemde bilgisayar bağlı HDMI girişlerinden. Bu cihaz profosyonel bir anfi ve yeni ses sistemleri olan True HD ve Master Audioları destekliyor. Ve de kolanlarım var tabi.
    Bu tarz birşey düşünüyorsanız Denon'un yeni modeli AVR-1611 çıktı ve Saturnde 1200 TL idi. Tabi kolonda almanız gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: diplomat61

ntvspor trt 3 trhd maç sırasında açılmıyor softcam ccam vs ne ıle acabılırım dosyaları nereye atmam alzım yardımınız beklıyorum..

cihazında var keys içine constant.cw dosyasını at

http://www.dosya.tc/downloads/bTCfQq/constant.rar.html

cccam.cfg dosyasında c satırın altına şu kodu ekle

STATIC CW FILE : /var/keys/constant.cw

önce dhafeed kanalını aç ardından ntv spor kanalını aç açılır

• kumanda dan tek tuşla bi önceki kanala dönme özelliği yokmu bu cihazın kumandasında ? birde 2 kanal bi arada izlenebiliyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoltan83

kumanda dan tek tuşla bi önceki kanala dönme özelliği yokmu bu cihazın kumandasında ? birde 2 kanal bi arada izlenebiliyormu ?

bi önceki kanala dönmek için kumandadan sıfırın solundaki ve sağındaki tuşlara bas ...

2 kanal bir arada izleyemezsin şöyle ki .... cihazda çift tuner olması gerekir..

ancak mosaic plugins ile aynı transponderdaki 2 fatklı kanalı takip edebilirisn
  • Teşekkürler nihat.
  • Ben de dün akşam ilk defa HDD den DB800 e bağlayarak filim izledim. DTS ses formatlı filimlerde DTS codeclerini çözemediği uyarısı çıktı ekranda. Ama Dolb Digitalleri çözüyor ve gayet de güzel. Ama DTS leri çözememesi kötü oldu. Ben DM800 ü sinema amfisine bağlayıp HDMI ile amfiden plazmaya bağlıyorum. Dolby ses ve mkv lerin HD görüntüsü gayet iyi.
    DM800 ün bu işi becerebiliyor olması beni çok mutlu etti. Ayrıca bir media oynatıcısına şimdilik ihtiyacım kalmadı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farukoktem

quote:

Hocam anfi kullanıp kullanmamanıza bağlı durum değişir. Ne tür birşey düşündüğünüzü açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
    Benim kullandığım Anfi Denon AVR-1610 var Hep Pc Hem dreambox hemde bilgisayar bağlı HDMI girişlerinden. Bu cihaz profosyonel bir anfi ve yeni ses sistemleri olan True HD ve Master Audioları destekliyor. Ve de kolanlarım var tabi.
    Bu tarz birşey düşünüyorsanız Denon'un yeni modeli AVR-1611 çıktı ve Saturnde 1200 TL idi. Tabi kolonda almanız gerek.

Kardeş sizin söylediğiniz beni aşar ben öyle profosyonel bişey istemiyom,biraz araştırdım Logitech z-5500 var 5+1 sessistemi nasıl dreambox için uygun olur mu?

• Arkadaşlar ben dreambox ile film izledim özellikle avatar filmi 1080p görüntü çok güzeldi, bunun gibi bir kaç film daha izledim ama alt yazılı filmlrin alt yazısını göstermedi bu alt yazıları nasıl yaparım, şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Ben de dün akşam ilk defa HDD den DB800 e bağlayarak filim izledim. DTS ses formatlı filimlerde DTS codeclerini çözemediği uyarısı çıktı ekranda. Ama Dolb Digitalleri çözüyor ve gayet de güzel. Ama DTS leri çözememesi kötü oldu. Ben DM800 ü sinema amfisine bağlayıp HDMI ile amfiden plazmaya bağlıyorum. Dolby ses ve mkv lerin HD görüntüsü gayet iyi.
    DM800 ün bu işi becerebiliyor olması beni çok mutlu etti. Ayrıca bir media oynatıcısına şimdilik ihtiyacım kalmadı.

aticus dts filmleri amfi yardımıyla çözebildin mi?
  • Arkadaşlar,

Enigma serisi yazılım çalıştıran uydu cihazlarının bir özelliğini ikinci olarak bu forumdan
    yayınlıyorum !... Bu başlıktan yayınlamamın nedeni ise, enigma2 serisine ait bir cihazın
    inceleniyor olmasıdır.

Yalnız öncelikle işlemcilerin genel yapısından "bir özelliğine" kısaca değineyim.

Uydu receiver'lerde, PC'lerdeki gibi çoklu çekirdek bulunmamaktadır. Çoklu çekirdek
    yapısına uygun koşullandırılmış komutlara göre işlem yapabilecek bir uydu cihazıda
    kullanıma sunulmadı henüz... (Cooli'de var diyorlar. O cihazda kullanımda yaygın değil
    henüz.)

Uydu receiver'lerde çalışan enigma serisi yazılımlar modüler yapıda olduğundan, çok sayıda
    kişi tarafından geliştirilebilmektedir. İşte bu modüler yapılardan biri de, işlemcinin
    stream'den ve kullanıcı komutlarından üzerine aldığı işlem yükünü "loadmux" işlemi ile
    dağıtmasıdır.

Loadmux'u da bir başka uygulama ile izah etmeye çalışayım.

Digitürk'ün herhangi bir transponder kanalını kullanırken statmux uygulamasını
    kullanmaktadır. Bu uygulama veri yoğunluğuna göre kalite düzeyini artırmakta yada
    düşürmektedir.

İşte enigma serisi image'lardaki loadmux uygulaması; işlemciye veriyi işlerken flexsilblite
    yaratmaktadır. Bu uygulama ile işlemciden optimum düzeyde verim alınmaya
    çalışılmaktadır. Burada amaç; işlemcinin tek çekirdek üzerinden işlediği tüm işlemleri,
    kabiliyetinin üst seviyesinden alabilmek içindir.

Bahse konu tek çekirdekli işlemci tipi ile değişkenkilerin bolca olduğu enigma serisi image
    çalıştırabilmenin faturası ise, @albani üstat'ında değindiği üzere, görüntü kalitesinden
    taviz olarak tezahür etmekedir.

Zaman gelir çok çekirdekli işlemciler yaygınlaşır ve enigma serisi image'larla görüntü
    kalitesini tekrar gözlemleriz. Ancak elimizdekiler şimdilik budur.

Saygılar, sevgiler.

NOT : Dreambox'un teknik özelliklerinin anlatıldığı bazı başlıkarda, çekirdek yapısı için twin
    ve benzeri ifadelere rastlamaktayız. Ancak buradaki yapı core(çekirdek) anlamındaki bir
    yapı değildir.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.