Şimdi Ara

Dreambox DM800HD | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.296
Cevap
18
Favori
233.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dreamde bir IP var ama sanki bu sanal bir Ip gibi geliyor bana
    yazıyorum ama bir sonuç alamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

dreamde bir IP var ama sanki bu sanal bir Ip gibi geliyor bana

dreamın ağ ayarları kısmından ipsine bak

sonra o ipyi internet satırınahttp://192.168.x.x şeklinde yaz
  • 3 ay önce dreambox Hd 800 aldım, almaz olaydım:)
    sorularım şunlar cevaplarsanız minnettar olacağım.

1. DİGİTURK HD YAYINLARINI (BÜTÜN HD YAYINLARI TURKSAT-HOTBİRD DAHİL) İZLEYEMİYORUM. NE YAPMAM GEREKLİ. TRANSPONDE NUMARALARINI ALMAN LAZIM DİYOLAR. NASIL YAPICAM.

2. BUNA İSTİNADEN BANA DREAMBOX EDİT DİYE BİR PROGRAM ÖNERDİLER İNDİRDİM. BENDEN IP NOSUNU, KULLANICI KODU VE ŞİFRESİNİ İSTİYOR. BUNLAR NEDİR? NERDEN BULUCAM? ÇÜNKÜ BÖYLE BİR ŞİFRE VE KULLANICI ADI BELİRLEMEDİM.

3. DREAMBOX I İNTERNET AĞIMDA GÖRMÜYORUM SORUN NEDİR? (ŞİFRE ÇÖZME DÜZGÜN ÇALIŞIYOR.)

Bunlara benzer çok sorum var ama sizi sıkmak istemem. Uydu konusunda sıfır fikre sahip biri olarak bu sorunlarıma yanıt bulamazsam ve bu cihazı kullanamıyacaksam çöpe atmak mantıklı mıdır?...

İlginize teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

dreamde bir IP var ama sanki bu sanal bir Ip gibi geliyor bana

dreamın ağ ayarları kısmından ipsine bak

sonra o ipyi internet satırınahttp://192.168.x.x şeklinde yaz

tamam yaptım
    ben wirelesla komşunun internetine bağlıyken denemişim de
    e peki uzaktan erişimde nasıl yapacaz bunu yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aticus3 -- 2 Mart 2011; 0:14:44 >

• bunun için programlar mevcut örneğin dreamstreame2
  • Teşekkürler,
    netden bir bakayım,
    güncel bir program mıdır bu?
    800 hd ye uyumlu mudur
    cihazdaki yazılımla felan sorun çıkarmayacak bir progam mıdır acep
  • Dreambox 800 HD için sorunsuz çalışan 8 li diseq önerebilir misiniz ?
  • 8'lisi var mı, bilmiyorum !...

Ancak bulabilirseniz, Spaun ve EMP markaları ile sorunsuz kullanırsınız. Biraz pahalıdır.
  • Arkadaslar selam, clone 800 hd im var tum mesajlari tamamen okumama ragmen sorunlarima cozum bulamadim.explorer a ip yi yazdigim zaman ekli resimdeki ekran cikiyor.bootloaderi ve imagein ne oldugunu nerden bulucaz anlamadim.dreambox editi ve dreamup i kurmama ragmen kullanmayi beceremedim.Rs 232 kablom mevcut,bu kabloyu kullanmam icin driver program gerekiyor mu
    sorunlarim sunlar
    -kurulum menusune girdigim zaman exite basarak cikamiyorum ve sol uste 2 cark cikip restart atiyor,dolayisiyla ayarlaarda hicbir degisiklik yapamiyorum.
    -Snr degeri sifir olan kanallarda kanal gecisi basarisiz uyarisi veriyor.
    -Ve yine kapatma menusunden kapat dedigim zaman meshur iki cark yine cikiyor ve restart oluyor.
    -Aldigim yere yeni image yukleyecegimi sifreleri bana gondermesini istedim biseler gonderdi, Server bilgileri nasil bise

Eger cozum bulamazsam bana ucreti karsiliginda sorunlarimi cozecek bir servis onerir misiniz(Kadikoye yakin),aldigim yer cok uzak ve pek ilgilenmiyor .
    Biraz fazla soru sordum ama bildiginiz kadariyla yardim ederseniz cok sevinirim.

Dreambox DM800HD | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz.

• biseler buldum sim 201 team #76A yaziyor oled ekranda ilk baslarken.Ekeanda da acilirken bir uzay resmi cikiyor the gemini project II yaziyor.bendeki image ne oluyor simdi?
  • usta o cihazın versiyonu... güzel cihaz :)

senin imagen gemini .. açılırken yazan yazı..

cihaznın içine bağlanmak için ip yi internet explorer a değil

windows gezginine ftp://192.168.x.x şeklinde yazıp gireceksin

kullanıcı adı soracaktır

user: root
    pass: dreambox

server satırın cihazın içineki var/etc klasöründe yer alan cccam.cfg içeriğine yazılır

cccam.cfg yi bilgisayarına al not defteri ile aç görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 8 Mart 2011; 10:33:34 >
  • Teşekkür ederim akşam deniyim.
  • Nihat Hocam dedigini yaptim ekteki ekrana ulastim dedigin gibi server bilgilerini iceren dosyayi da masaustune kopyaladim,simdi yeni image atarsam bu dosyayi tekrardan ayni klasore atarsam olur herhalde.
    Simdi bi de image atmam icin nereye ne yazmam lazim elimde rs232 de var.Bol tesekkur.

Dreambox DM800HD | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz.
  • Arkadaşlar sonunda dayanamadım ve fabrika ayarlarına dön dedim.
    ilk mesajımdaki ayar değiştirememe ve kapatma menüsünden kapatamama sorunu ortadan kalktı.
    Server bilgileri de silinmemiş ama kanallar gitmiş.
    İnterneten bulduğum hazır kanal listesini yukledim bütün kanalların SNR değeri sıfır oldu ,demek ki ilk mesajımda yazdığım bazı kanallardaki snr değerinin sıfır olması kanal listesiyle alakalı(herhalde).Bende sadece eutelsat var internetten kanal listesi ararken tek uydulu diye mi bulmam lazım yoksa kaç uydu olursa olsun içinde eutelsat w3 olanını bulursam ihtiyacımı çözer mi.
    Bu mesajlara cevap verirseniz sadece bana değil aynı sorunu yaşayan diğer arkadaşlar da faydalanmış olur.
    Başınızı şişirmemişimdir umarım...
  • quote:

Nihat Hocam dedigini yaptim ekteki ekrana ulastim dedigin gibi server bilgilerini iceren dosyayi da masaustune kopyaladim,simdi yeni image atarsam bu dosyayi tekrardan ayni klasore atarsam olur herhalde.
    Simdi bi de image atmam icin nereye ne yazmam lazim elimde rs232 de var.Bol tesekkur.

yeni image atabilirisn dosyayı eski yerine atarsan oşlur evet...

yeni image atman için gerekli açıklamalar 1. sayfada mevcuttur....

eternetten image atmak için cihazın fişini takar takmaz cihazın önündeki düğmeye basık tutun ve ekrana gelen ip numarasını internet explorera yazarak cihaza erişerek firmware kısmından yükletin...

rs232 ile dreamup programı ile image yuklenmektedir... rs232 ile cihaz ve bilgisayarı birbirine bağladıkdan sonra dreamup programını aç conncte bas en son cihazın fişini tak otomatik tanıyacaktır flash kısmından imageni yükletebilirisn ancak bu yol 1 saat civarı rürer :)

gerekli açıklamalar 1. sayfada mevcuttur.. 1 kez okuyunuz lütfen.

quote:

Orijinalden alıntı: mamiliy

Arkadaşlar sonunda dayanamadım ve fabrika ayarlarına dön dedim.
    ilk mesajımdaki ayar değiştirememe ve kapatma menüsünden kapatamama sorunu ortadan kalktı.
    Server bilgileri de silinmemiş ama kanallar gitmiş.
    İnterneten bulduğum hazır kanal listesini yukledim bütün kanalların SNR değeri sıfır oldu ,demek ki ilk mesajımda yazdığım bazı kanallardaki snr değerinin sıfır olması kanal listesiyle alakalı(herhalde).Bende sadece eutelsat var internetten kanal listesi ararken tek uydulu diye mi bulmam lazım yoksa kaç uydu olursa olsun içinde eutelsat w3 olanını bulursam ihtiyacımı çözer mi.
    Bu mesajlara cevap verirseniz sadece bana değil aynı sorunu yaşayan diğer arkadaşlar da faydalanmış olur.
    Başınızı şişirmemişimdir umarım...

çanağınız eutelsatın kendi çanağı ise yani kendilerinin receiverinde çalışan çanak ise mdu2 yada mdu4 sistem çanaktır.. burda verdiğimiz listeler universal lnblere göre taranmış listelerdir...

ya lnbnizi değişin ya da elle mdu sisteme göre tarama yapın , ona göre liste bulup yükleyin...

çanağınız mdu sistem değil ise çalışması gerekir tuner ayarları kısmından eutelsat çanağını 1. saraya alın...

• Herkese selam,
    Yukarda anlattıığım sorunlarımın çoğunu çözmüş bulunmaktayım ve sizlerle de paylaşmak isterim.
    Öncelikle tekrardan bir image yüklemedim.
    Bazı kanallarda SNR değerinin sıfır olduğunu söylemiştim ve bu kanallarda da görüntü yoktu.
    Lnb Mdu 4.
    Ama kanal araması yaparken lnb ayarını universal olarak ayarlayıp bir internet sitesinden bulduğum frekanslarla tarattım ve kanalların 95% ini seyredebiliyorum.Sanırım seyredemediğim kısmında da fekanslar yanlıştır.
  • arkadaşlar bende dreambox almak istiyorumda size ufak tefek bir kaç soru soracağım..
    ben sitede oturuyorum ve sitedekilerle ortak anten kullanıyoruz.. odamda turksat ve horbit uydularına erişebiliyorum.. dreambox hd alıcı almak istesem sorunsuz bir şekilde kullanabilirmiyim?
    bu yılıık üyelikler nereden satın alınıyor?
    yayınlarda donma problemi olurmu? ben daha çok hd futbol maçlarını izlemek için alacağımda..
  • arkadaşlar herkese selam... orjinal 800hd cihazıma her image atmamda bu hatayı 7020 no ca found u alıyorum, ve her seferinde aşagıda yazdıgım, bahsi gecen bu işlemi yaparak hayata döndürüyorum tabırı yerindeyse...cihaz orjinal,,, her image da aynı sorunu yasıyorum, atıyorum ımagı, cıhaz ekranı bu hatada, 69 veya 72.nfi driverı yukluyorum,sanki kandırmacalı gıbı oluyor ama basa donup restart yapıyorum ımaga acılıyor(tabı bazı imagelar) ama tuner yok!!! herseferınde hemde... denılen gıbı tuner dosyalarını degısıyorum.şu "ko" uzantılı olanları yanı,,, bu seferde acılış ekranında takılı kalıyor cıhaz bes on dakka bekledıgım oldu ama yemedı, ıı olmuyor yanı,bıseyı cakılı vazıyette tutmak lazım bu biosta sankı,,, bır tek bu image da en azından tunerı yukledıgımde duzelıyor... (gemini2-460-dm800-20091224140.nfi)
    , yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkurler...

1.orjinal yazılımı attık ve ön panelde error veyawww.7020.com gibi hata mesajları var vede ihazımıza ıp den bağlanamıyoruz.
    2.yapacağımız ikinci olarak DreamUP V1.3.3.4 programıyla com porttan bağlanıyoruz .flash dediğinde biz sadece şunu yapacağız bir saat beklemenize gerek yok....
    3. bu dosyaları her yerden bulabileceğiniz için buraya koymayacaktım ama aşağıya linkini verdi
    m. secondstage-dm800-69.nfi veya 72.nfi olan dosyalarımızdan birini dreamup la cihazımıza atıyoruz.hemen 1-2 saniyede tamam.cihazımızı şimdi açabiliriz.
    4.ister yeniden yazılım yükleyin browserden isterseniz işlemimize devem edelim ufak bir ayrıntı kaldı,
    5.tuneri tanıtabilmemiz için, çünkü cihazımız açıldığında bir hata verecek.. hardware could not be verified.please contact dream multimedia support. tuner hatasıdır.çözümü dvb module yüklemekdir.temp içine atılcak cihazdan manuel yada telnet ten şu komutu vererek yükleyeceğiz ipkg install /tmp/*.ipk orjinal olanlar ona göre klon lar ona göre yükleyecek
    flashfxp ile cihazımıza bağlanıyoruz ve lib\modules\***\extra ya giriyoruz ve vermis oldugum dosyadaki bcm7401.ko ve stb-core.ko dosyalari
    boxun icine atiyoruz ve üzerine hepsini yazdiriyoruz.
    6.Yükleme bittikten sonra CHMOD 644 veriyoruz.cihazımızı hem kurtarmış hem vakitten kazanmış hemde patchlemiş oluyoruz..
    7.patchleme işini geçelim bir saat dreamupla cihazı kurtarmaktan iyidir.ıpyi gördüğümüzde hemen yenibir klon yazılım yüklyebiliriz bir kaç dakika içinde..... bu dosyaları aşağıda veriyorum bilakis denedim ...

• güncel...
  • up kımse yokmuuuu
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.