Şimdi Ara

Dreambox DM800HD | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.296
Cevap
18
Favori
233.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar digideki Hd türk kanllarını sorunsuz izliyebiliomusunuz
  • delirecem ya.
    moviemax i, ligtv yi falan açtığımda, SNR değeri %80 lerde, sinyal var fakat kanalı açmıyor, ccam a yeni server yükledim yinme açmıyor
    sağ altta ND yazısı var sarı renkte.
    neden açmaz arkadaş ya delirecem
    hd kanallar falan tamam ama kanalD hd yi açmıyor mesela sağ altta ND yazısı var.
    neden açmaz ?
  • kanala geçiş olmamış herhalde, geçse CW ve ya I yazması lazım.

Yada NDS olan bir kanaldan mı geçiş yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilencekic

delirecem ya.
    moviemax i, ligtv yi falan açtığımda, SNR değeri %80 lerde, sinyal var fakat kanalı açmıyor, ccam a yeni server yükledim yinme açmıyor
    sağ altta ND yazısı var sarı renkte.
    neden açmaz arkadaş ya delirecem
    hd kanallar falan tamam ama kanalD hd yi açmıyor mesela sağ altta ND yazısı var.
    neden açmaz ?

usta d smartın hd kanlalrı nds sistem bu platform şu anda kart paylaşımında çalışmıyor...

diğer platform için cihazın içinde var/etc içine bulunan cccam.prio dosyasını silip deneyiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 28 Nisan 2011; 11:49:39 >
  • Dreambox 800 HD Pvr -Sim 2.01-Boot Loader 77

http://www.digitalborsa.com/Products/DM-800-HD-PVR-KLON-SIM-201-76-BOOT.html

Fiyat : 350,00 TL

Dreambox 800 HD Pvr -Sim 3.0-Boot Loader 77-Amg

http://www.uydustore.com/?urun-603-Dreambox-800-HD-Pvr-1-Kalite-Klon--Sim-3-0-Boot-Loader-77-Amg.html

Fiyat : 401,87 TL

Nihat Kardeş Bir Kaç Sorum Olucak Şimdi Bu DM800 HD alanlarda Tuner Sorunu Çok Gördüm ASTRA'dan Digitürk veya Türksat Geçişlerde Tuner Hatası

Normalde DM500s Deki Türksat Sinyalinin 91 Olup Kullanıp 800 HD De Farklı Tuner OLdugundan 71 de Görmek Gibi..

Şimdi Kardeş burada en üstdeki M Tuner Değil En Aldaki M Tuner Midir Bilmiyorum Sanırsam Öyle

Sim Versiyonları Önemlimi İmaj Yüklerken Yani SİM 3.0 Alsam 2.01 Kullandıgı imajları yükleyemmi kendi sitesindede belirtmiş yüklenebilir diye fakat yükledigimde kötü çalışma gibi yada aldıgımda keşke 2.01 alaydım dermiyim ...

Yada en kısadan M Tunerli Cihaz satan arkadaş(ın) varmı ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jezxy -- 28 Nisan 2011; 23:44:19 >

• bulabilirsen uzun alpis tuner al ortalıkta çok çeşit var

tunerin resmi gerekli amg son seri cihazlarda mTuner yok ve hd sorun yapıyor dikkat et işlemcide buyuk sogutucu varsa onların çoğı sorunlu cihazlar

kısacası uzun alpis tuner al

detaylı bilgi içinwww.hepsisat.com dan cemal bey ile görüşebilirsin...Selamımı söylemen yeterli
  • Merhabalar nihat hocam aşadaki sorunu yaşıyorum arkadaş anlatmış aşağada naısl yapabileceğimi yalnız burda kalıyorum. yapamıyorum yardımcı olurmusu nihat hocam. please contact dream multimedia support. tuner hatasıdır.çözümü dvb module yüklemekdir.temp içine atılcak cihazdan manuel yada telnet ten şu komutu vererek yükleyeceğiz ipkg install /tmp/*.ipk orjinal olanlar ona göre klon lar ona göre yükleyecek
    flashfxp ile cihazımıza bağlanıyoruz ve lib\modules\***\extra ya giriyoruz ve vermis oldugum dosyadaki bcm7401.ko ve stb-core.ko dosyalari

Dreambox 800 cihaza bilerek yada yanlışlıkla orjinal yazılım atıldığında meydana gelen sorunu çözmek için
    1.orjinal yazılımı attık ve ön panelde error veya Welcome to 7020.com gibi hata mesajları var vede ihazımıza ıp den bağlanamıyoruz.
    2.yapacağımız ikinci olarak DreamUP V1.3.3.4 programıyla com porttan bağlanıyoruz .flash dediğinde biz sadece şunu yapacağız bir saat beklemenize gerek yok….
    3. bu dosyaları her yerden bulabileceğiniz için buraya koymayacaktım ama aşağıya linkini verdi
    m. secondstage-dm800-69.nfi veya 72.nfi olan dosyalarımızdan birini dreamup la cihazımıza atıyoruz.hemen 1-2 saniyede tamam.cihazımızı şimdi açabiliriz.
    4.ister yeniden yazılım yükleyin browserden isterseniz işlemimize devem edelim ufak bir ayrıntı kaldı,
    5.tuneri tanıtabilmemiz için, çünkü cihazımız açıldığında bir hata verecek.. hardware could not be verified.please contact dream multimedia support. tuner hatasıdır.çözümü dvb module yüklemekdir.temp içine atılcak cihazdan manuel yada telnet ten şu komutu vererek yükleyeceğiz ipkg install /tmp/*.ipk orjinal olanlar ona göre klon lar ona göre yükleyecek
    flashfxp ile cihazımıza bağlanıyoruz ve lib\modules\***\extra ya giriyoruz ve vermis oldugum dosyadaki bcm7401.ko ve stb-core.ko dosyalari
    boxun icine atiyoruz ve üzerine hepsini yazdiriyoruz.
    6.Yükleme bittikten sonra CHMOD 644 veriyoruz.cihazımızı hem kurtarmış hem vakitten kazanmış hemde patchlemiş oluyoruz..
    7.patchleme işini geçelim bir saat dreamupla cihazı kurtarmaktan iyidir.ıpyi gördüğümüzde hemen yenibir klon yazılım yüklyebiliriz bir kaç dakika içinde….. bu dosyaları aşağıda veriyorum bilakis denedim …

• eğer ki sorun tuner hatası ise ;

1.sayfadaki image linki içinde orjinal imageyi clona uyarlama adındaki dosyada gereken şeyler mevcuttur..

cihaza ftp den bağlanarak.. o dosyaları ilgili yerlere atman gerekiyor

kısaca

Cihazınızı yeniden başlatın.Normal açıldıktan sonra herhangi bir ftp programı ile

/lib/modules/2.6.12-5.1-brcmstb-dm800/extra/

klasörüne bcm7401.ko ve stb-core.ko doyalarını yükleyin ve yeniden başlatın.

bcm7401.ko :http://www.mediafire.com/download.php?hhlhxwo5zel

stb-core.ko :http://www.mediafire.com/download.php?nm0tzotywwc

Orjinal yazılım klona uyumlu hale gelmiştir

/////////////////////////////////////////

sorun cihazın açılışındaki ekranda yer alan hata mesajı ise (ca eror vs)

cihaza dreamup programı ile secondstage 69 yada 70 yüklerseniz cihaz açılır...
    bu dosyalar da q. sayfadaki image linki içinde mevcuttur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 30 Nisan 2011; 0:40:12 >

• Akşam TRT HD açılmıyordu, maç vardı herhalde, bu kanalı açmak için ne yapmak gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Akşam TRT HD açılmıyordu, maç vardı herhalde, bu kanalı açmak için ne yapmak gerekir?

var/keys içindeki constant.cw içeriğine

#TRT HD (42°E
    2600:000000:0001:0020:1FFF::10 00 00 00 00 00 00 00 10 00 00 00 00 00 00 00
  • Turksat eutelsat hotbird uydularım var diseqc değiştirdim baff taktım eskisinden çıkan yerlere birebir taktım ama sdc turksat gösteriyor diğerlerinde agc de sinyal var ama snr de sinyal yok ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoltan83

Turksat eutelsat hotbird uydularım var diseqc değiştirdim baff taktım eskisinden çıkan yerlere birebir taktım ama sdc turksat gösteriyor diğerlerinde agc de sinyal var ama snr de sinyal yok ne yapmalıyım ?

baff option switch olmasın ?

diseq farklıdır ... dreamdaki diseq sıralamasını turksat harici değişerek deneyerek bulabilirisn
  • merhaba nihat bey...
    ben iki gün önce karaköyden dm800 hd pvr aldım.
    ve aldığım yerdeki arkadaş kurulumu yaptığını söyledi.
    senden de bahsetti...

ilk sayfaları okudum fakat neyin yüklenip yüklenmediğini bilmediğim ve açıkçası bu konuda yeni olduğum için pek bir şey yapamıyorum.
    merkezi sistem var, kurulumu digiturk bayisi yapmış. lnb ayarları ile ilgili de yazılar okudum fakat lnb türünü bilmiyorum. bu aleti almadan önce goldmaster vardı turksatta 309 kanal vardı. şimdi 160 kanal var bazıları silik. diğer uydularda kanal gezerken yayın hatası vb farklı farklı uyarılar alıyorum.
    ntvdeki maçları bile izleyememekten korkuyorum :)) bu konuda bir ayar yapmama gerek var mıdır? tek tek biss key mi girmeliyim?

yani kısacası dreamboxtan iyi bir şekilde faydalanabilmem için neler yapmamı önerirsiniz. saygılar...

• strangelet

öncelikle hayırlı olsun :)

uydudaki kanlları tekrar taratmanız gerekiyor .. kullandığınız çanak normal diginin kendi sisteminin çanağı ise tarayacağınız frekanslar 1. sayfada mevcuttur...mdu sisteme göre tarama yapmanız gerekiyor...

biss keyleri tek tek girmeyeceksin yine 1.sayfada constant.cw adındaki dosyayı cihaza atman yeterli..

1.sayfayı iyice okursan herşey orada var

merkezi sistem çanak anten kullanan arkadaşlar ,mdu2 sisteminde kanallar için linkleri inceleyiniz

http://falconavci.blogcu.com/dreambox-digiturk-apartman-tipi-mdu1-mdu2-lnb-elembisi-olanlar/6265925

http://www.hurforum.com/forum/dreambox/24124-dreambox-digiturk-apartman-tipi-mdu-lnb-elembisi-olanlar.html#post91543

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 4 Mayıs 2011; 14:35:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

strangelet

uydudaki kanlları tekrar taratmanız gerekiyor .. kullandığınız çanak normal diginin kendi sisteminin çanağı ise tarayacağınız frekanslar 1. sayfada mevcuttur...mdu sisteme göre tarama yapmanız gerekiyor...

biss keyleri tek tek girmeyeceksin yine 1.sayfada constant.cw adındaki dosyayı cihaza atman yeterli..

merkezi sistem çanak anten kullanan arkadaşlar ,mdu2 sisteminde kanallar için linkleri inceleyiniz

http://falconavci.blogcu.com/dreambox-digiturk-apartman-tipi-mdu1-mdu2-lnb-elembisi-olanlar/6265925

http://www.hurforum.com/forum/dreambox/24124-dreambox-digiturk-apartman-tipi-mdu-lnb-elembisi-olanlar.html#post91543

teşekkür ediyorum... ama kusurumabakma bu konuda biraz cahilim, okurken bilmediğim birsürü kavram var. yoksa ilk sayfayı bir iki kez okudum :))
    dün tarama yapmıştım tekrar, ama 160 olan sayı değişmedi. kanal listeleri ile ilgili olabilir mi?

satın aldığım arkadaşın ne yükleme yaptığını da bilmiyorum. yapılan yüklemelerle 1. sayfada anlatılanların hepsi farklı şeyler mi? (çünkü bana sadece server işi kaldı demişti, ccam falan da yüklemişti sanırım) ayrıca konu 1,5 sene önce açılmış, ordaki dosyaların güncelliği uydu konusunda önemli bir mevzu değil mi? (tamamen cehaletimle alakalı bir soru bu :))

bir de constant.cw dosyasını bilgisayara indirdim. fakat cihazda var/keys nerede ve flashbellek ile cihaza atabilir miyim?
    (tekrar üzgün olduğumu belirteyim bu konuda bilgim yok pek: bknz: okuduğunu anlamama problemi )
    şuan öğrenme evresi en sancılı dönem :))

• cihazın menusunden ağ ayarlarını bulun.. orada cihazın modemden aldığı ipyi göreceksiniz...

daha sonra bu ip yi

bilgisayar gezginine ftp://192.168.x.x şeklinde yazın ve enterlayın

user : root
    pass: dreambox

yazın ve cihazın içine girin.... gerisi malum nereye ne atmak sitersen atarsın :)

not: ip adresini ftp şeklinde girdiğinizden ve windows gezginine giriğinizden emin olun

windows gezgini internet explorer değildir... bilgisayarda c: sürücüsüne girdiğinizde gelen ekrandır.. c: yazan adres satırını silin ve oraya yazın..

+ olarak cihazınızın eksik olduğu frekansları elle tarayarak bulmanız gerekir...

kanalları bulmak için .

ok+mavi ok+yeşil ve ok+kırmızı tuş kombinasyonlarını kullanın

1.sayfadaki imageler ve programlar kendi kullandıklarımdır linkler güncel ve sorunsuzdur

biraz daha dikkatli oku... 1.sayfada yazanları kopyalıyorum tekrar

cccam.cfg (server) dosyalarımızı var klasöründe etc içine atmamız gereklidir..
    bunun için isterseniz flasfxp programını kullanın

flashfxp portable download:

http://rapidshare.com/files/371017366/FlashFXP_Portable.rar

http://hotfile.com/dl/35878731/775b191/FlashFXP_Portable.rar.html

ya da .... bilgisayarım ekranını açın c: ve d: sürücüsü karşınızda olsun ve adres satırına
    ftp://192.168.x.x (dreamın ip numarası) yazarsanız ftp den bağlanıp dosyaları görüp
    istediğinizi yedekleyebilir , silebilir ya da istediğiniz yere dosya kopyalayabilirsiniz

kullanıcı adı : root
    password : dreambox dur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 4 Mayıs 2011; 18:19:18 >

• quote:

cihazın menusunden ağ ayarlarını bulun.. orada cihazın modemden aldığı ipyi göreceksiniz...

daha sonra bu ip yi

bilgisayar gezginine ftp://192.168.x.x şeklinde yazın ve enterlayın

user : root
    pass: dreambox

yazın ve cihazın içine girin.... gerisi malum nereye ne atmak sitersen atarsın :)

not: ip adresini ftp şeklinde girdiğinizden ve windows gezginine giriğinizden emin olun

windows gezgini internet explorer değildir... bilgisayarda c: sürücüsüne girdiğinizde gelen ekrandır.. c: yazan adres satırını silin ve oraya yazın..

+ olarak cihazınızın eksik olduğu frekansları elle tarayarak bulmanız gerekir...

kanalları bulmak için .

ok+mavi ok+yeşil ve ok+kırmızı tuş kombinasyonlarını kullanın

1.sayfadaki imageler ve programlar kendi kullandıklarımdır linkler güncel ve sorunsuzdur

biraz daha dikkatli oku... 1.sayfada yazanları kopyalıyorum tekrar

cccam.cfg (server) dosyalarımızı var klasöründe etc içine atmamız gereklidir..
    bunun için isterseniz flasfxp programını kullanın

flashfxp portable download:

http://****.com/files/371017366/FlashFXP_Portable.rar

http://hotfile.com/dl/35878731/775b191/FlashFXP_Portable.rar.html

ya da .... bilgisayarım ekranını açın c: ve d: sürücüsü karşınızda olsun ve adres satırına
    ftp://192.168.x.x (dreamın ip numarası) yazarsanız ftp den bağlanıp dosyaları görüp
    istediğinizi yedekleyebilir , silebilir ya da istediğiniz yere dosya kopyalayabilirsiniz

kullanıcı adı : root
    password : dreambox dur

sabrınız için teşekkür ederim :))
    evde internetim yok 1 haftaya internet işini hallederim. halledince yazanların hepsini deneyeceğim.

dün akşam evde bu yazıyı okumadan önce, uydu aramasından sonra kanalları gezdim, kanalların çoğu silikti
    ve uyarı olarak kanal bulunamadı, tuner ayarlarınızı kontrol edin diyordu.
    ayrıca flashbellek ile constant.cw dosyasını atmaya çalıştım menü tuşuna basıp copy dedim
    var/keys dosyasını buldum ama oraya kopyalayamadım. beceremedim sanırım.
    bir de mdu 1 mi 2 mi bunu nasıl anlayabilirim?

• FLASH dosyası ile atmayacaksın :)))

bilgisayardan cihaza erişerek atacaksın sen halen usb ile deniyorsun..

mdu sistem diginin kendi lnb ve çanağıdır.... merkezi sistem var ise kesin mdu4 dür çanak kendinizin ise mdu1 yada 2 olabilir...
  • quote:

FLASH dosyası ile atmayacaksın :)))

bilgisayardan cihaza erişerek atacaksın sen halen usb ile deniyorsun..

mdu sistem diginin kendi lnb ve çanağıdır.... merkezi sistem var ise kesin mdu4 dür çanak kendinizin ise mdu1 yada 2 olabilir...

:))) yazıyı okumadan önce denemiştim :)
  • quote:

strangelet

merhaba nihat bey yine yardımlarınıza ihtiyacım var
    dün yukarıda verdiğin linktekileri yapmaya çalışltım, menüde kuruluma girdim ama servis arama diye bir yer bulamadım. farklı bir cihaz mı burdaki?
    linktekiler olmayınca tuner ayarlarını birinci sayfada verdiğin gibi yaptım. turksat ve hotbirdde bazı kanallar, eutelsat ve astrada aşağı yukarı hepsi listede silik görünüyor ve açmıyor. kanal gezerken kafasına göre bazen hotbirdde kanal geçişi başarısız diyor aynı kanalı bir daha deneyince açabiliyor. silik olan kanallarda kanal bulunamadı tuner ayarlarınızı kontrol edin diyor. arama yapmadan önce mevcut listeyi silmemin ne gibi bir zararı olur? silik görünen kanalları silmemi önerir misiniz?
    yoksa bendeki sistem mdu 4 (digiturkun kurduğu sistem ) olduğu için başka bir ayar mı yapmam gerekli?
    bir de 1.sayfada tuner ayarları bölümünde astra1H/1KR/1L/1M diye bir uydu türü bendeki listede çıkmadı. digiturk un yaptığı kurulumlar standart mıdır?
    bahsedilen uyduları izlemek için kaç çanak olması gerekir?
    yardımlarınız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangelet -- 6 Mayıs 2011; 12:15:39 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.