Şimdi Ara

Dreambox DM800HD | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.296
Cevap
18
Favori
233.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

Orijinalden alıntı: strangelet

merhaba nihat bey internet işini hallettim ve cihaz bağlantısını kurdum...
    constant.cw dosyasını yükledim söylediğiniz yere (baya ilerleme var yani :)))
    ancak yine sorularım var:
    1- image değiştirmek için resimdekileri yaptım nabiloyu açıp flash tuşuna bastım ama tepki vermedi
    ben yinede belki yüklemiştir umuduyla kapatıp yeniden açtım ama yüklü olan geminiden açıldı...
    neden olmamıştır acep? dreamboxın diskinde ne kadar yer var bilmiyorum... mevcut olanları sileyimmi?
    2- ilk sayfada cihaza yükleyiniz demişsiniz ama bazı bölümlerde hangi dosyayı hangi klasöre atacağımızla ilgili bişey yok, farketmiyor mu klasör?
    3- benim cihazın klon olup olmadığını nasıl anlarım? ve klon olduğu halde nabiloyu yüklersem sıkıntı yaşar mıyım?
    4- verdiğiniz nabilo linkinin içindeki backup ı yüklersem işimi kolaylaştırır mı?
    yardımlarınız için teşekkürler

1-flash tuşuna basık tutarak cihazın fişini takın ve ip adresinin çıkmasını bekleyin...
    yazılım 2 şekilde atılır birincisi kolayı o şekilde 2.si rs232 kablo ile dreamup programı ile...

2-cihaza yükleyin dediğim hangi dosya ? imageden bahsediyorsam dosya ile alakası yok image sistemin kendisi zaten...

3-kaça aldın :)) 400 tl civarında ise kesin klondur :)) burda verdiğim nabiloyu yüklersen sorun yaşamazsın

4-image yükledikten sonra bacupu yüklersen cihazın ayarları kanlları vs hepsi kurulmuş olur tekrar kanal ayarı yada diğer ayarları yapmana gerek kalmaz.

teşekkürler nihat bey

- aç kapa tuşunu kastetmemiştim: bilgisayardan cihaza bağlandığımda, yani ip yi girdikten sonra image yükleme sayfasını açıp nabiloyu gözattan seçtim ve flash (o sayfada bu şekilde yazıyor) tuşuna bastım ama yüklemedi.

- image değil, mesela kanal listesi...

- o zaman evet babalar gibi klon :)) ne gibi eksileri var?

- image yükledikten sonra backup yüklersem başka hiçbirşey yapmama gerek kalmayacak mı?

• imageyi seçip yükleme tuşuna bastınmı :):)

klonun şu an bi eksiğini görmedim ben

bacup yüklediğin zaman uydu listelerin kanlların vs hazır olarak benim cihazdaki gibi gelecek...
  • quote:

imageyi seçip yükleme tuşuna bastınmı :):)

klonun şu an bi eksiğini görmedim ben

bacup yüklediğin zaman uydu listelerin kanlların vs hazır olarak benim cihazdaki gibi gelecek...

:))) o kadar da değil be üstat :))
    sıkıntı o zaten bastığım halde tepki vermedi (oradaki tuşun üstünde yazan yazı yükle değil flash, o yüzden tuşun adını öyle yazdım)
    varolan yüklemelerle alakalı olabilir mi?
    fabrika ayarlarına dön dememe gerek var mı?
  • gerek yok yalnız şu var virüs programı yada firewall faşlan kullanıyorsan kapatıp dene..

bendekindede avirayı kapamadan yüklemeye izin vermiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 24 Mayıs 2011; 11:05:11 >
  • Şu sıralar e-star v 3.0 clone cihazlar revaçta en son bootloader (BL) 82 olarak gözüküyor. Nisan başına kadar çıkan bütün imajlarıçevirici ile çevirip yüklemek mümkün fakat anladığım kadarı ile çeviricide bir bug tespit edilmiş ve yeni sürücüleri çeviremiyormuş ama yeni versiyonda bu sorunu çözeceklermiş. İsterseniz burada sim v 3.0 a çevrilmiş imajları paylaşabilirim ama öncelikle cihazımda denemem gerekecek...
  • quote:

gerek yok yalnız şu var virüs programı yada firewall faşlan kullanıyorsan kapatıp dene..

bendekindede avirayı kapamadan yüklemeye izin vermiyor..

teşekkürler akşam deneyeceğim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

ilk mesajda verilen NabiloBlackHole_DM800_012_bl72_8a8f8 image dosyasının güncel sürümünü istemiştim, içinde mytube gibi eklentilerin kurulu olduğu backup...

ayrıca benim cihaz sim201 bl82

ben halen 1. sayfada olan sürümü kullanıyorum mytube - vlc kurulu geliyor zaten...

Üstad; peki içinde GP3 var mı?
  • gp3 ?
  • quote:

gp3 ?

gemini project 3 bahsediyor sanırsam nihat kardeş
  • Evet; The Gemini Project 3'den bahsediyorum, zaten image'ı akşam kurdum, içinde yok malesef, bu akşam kendim eklerim.

Yalnız; bu image'da yeşil ve mavi tuşlar çalışmıyor,
  • gp3 pluginsin + sı nedir ki ..sonuçta nabilo blackhole ve kendi içinde gp3 de olanlar var ...

sizin aradığınız eklenti hangisi ise sonradan yüklenebilir..

Kullanmak zorunda değilsiniz ..Ben kullandığım sürümü sundum isteyen kullanır :)

tuş sorunu yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 25 Mayıs 2011; 10:32:22 >
  • quote:

gp3 pluginsin + sı nedir ki ..sonuçta nabilo blackhole ve kendi içinde gp3 de olanlar var ...

sizin aradoğınız eklenti hangisi ise sonradan yüklenebilir..

Kullanmak zorunda değilsiniz ..Ben kullandığım sürümü sundum isteyen kullanır :)

tuş sorunu yok..

nihat hocam

Şu ebevenyn kara listesine alınan buketin resetten sonra kara listeden çıkması olayına bir çözüm var mı?

walla aletin bir tek kusuru var o da bu

kolaylıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 25 Mayıs 2011; 9:01:36 >
  • http://74.52.193.167/satforum/showthread.php?p=6415708

burada anlatılmış...

quote:

kanal listesine gelin.kilitlemek istediğiniz kanalın üstünde iken menü tuşuna basın.ebeveyn kontroluna ekle (add parantel control) tıklayın , şimdi bu kanal kilitlendi. ama henüz kilit aktif değil.listelerden çıkın normal yayına geçin.menü ye girin .kurulumun içinde ebeveyn kontrolüne girin.ebeveyn kontrolünü açı seçin , şifreleri girin,

kanallar korunsunmu yu evet olarak işaretleyin

koruma tipini kara liste seçin yine şifreleri girin

şimdi tamam, uygulamayı kontrol edin

(önce ebeveyn kontrolünü aktif hale getirip sonra kanalı ekleyebilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 25 Mayıs 2011; 10:29:36 >

• Arkadaşlar Clone DM800 aldık, BL 82 ve SIM 3.0.0 sanırım cihaz (satıcının belirttiğine göre) içinde Gemini 5.10 ile yüklü geldi.

1) Şimdi bu cihaza ben hangi imajı yükleyebilirim hangisini yükleyemem nasıl tespit edebilirim, convert edip riske girmek istemiyorum
    2) BarryAllen kurarsak convert edip test edebilir miyiz her imajı? Yani USB bellek takıcaz alete ve bu USB'ye imajı yükleyeceğiz, o şekilde değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Arkadaşlar Clone DM800 aldık, BL 82 ve SIM 3.0.0 sanırım cihaz (satıcının belirttiğine göre) içinde Gemini 5.10 ile yüklü geldi.

1) Şimdi bu cihaza ben hangi imajı yükleyebilirim hangisini yükleyemem nasıl tespit edebilirim, convert edip riske girmek istemiyorum
    2) BarryAllen kurarsak convert edip test edebilir miyiz her imajı? Yani USB bellek takıcaz alete ve bu USB'ye imajı yükleyeceğiz, o şekilde değil mi?

sim3 için olanları http://www.dreamboxtool.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 25 Mayıs 2011; 13:46:45 >

• ARkadaşlar Digitürk Plus kullanıcısıyım samsung 46c650 tvim var.Dreambox ageçmek istiyorum.İki cihaz arasında çok ama çok fark var onu anlıyorum ama sormak istediğim temel birkaç soru var.Forumlarda araştırmaya kalktım ama konuya hakim arkadaşlar olduğu için,yeni kullanıcılara yönelik bilgilendirmeleri bulmakta zorlandım.NEyse
    Şimdi Digitürk plus kalitesinde yayın ve kayıt imkanı sunacak cihaz modeli hangisidir.Fiyatı ne kadardır.ve orjinal ürünü nereden uygun fiyata temin edebilirim.
    Sanırım en son modeli 8000 800 olan ile arasındaki fark nedir.
    Bu sorulara cevap bulabilirsem alıp almayacağım konusu netleşecek arkadaşlar.Daha sonra kafanızı şişiririm
  • Arkadaşlar selam. SIM 3.0.0 BL82 Clone 800 HD var elimde (Gemini 5.10)

EPG'yi internetten yükleyen pluginler varmış, bilen ya da kullanan var mı? Aslında Kullanıcıların kullandığı bu tarz güzel
    pluginleri bir başlık altında toplasak güzel olmaz mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Arkadaşlar selam. SIM 3.0.0 BL82 Clone 800 HD var elimde (Gemini 5.10)

EPG'yi internetten yükleyen pluginler varmış, bilen ya da kullanan var mı? Aslında Kullanıcıların kullandığı bu tarz güzel
    pluginleri bir başlık altında toplasak güzel olmaz mıydı?

http://forum.donanimhaber.com/m_49381849/tm.htm

bu konuyu kullanabilirsiniz...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: strangelet

merhaba nihat bey internet işini hallettim ve cihaz bağlantısını kurdum...
    constant.cw dosyasını yükledim söylediğiniz yere (baya ilerleme var yani :)))
    ancak yine sorularım var:
    1- image değiştirmek için resimdekileri yaptım nabiloyu açıp flash tuşuna bastım ama tepki vermedi
    ben yinede belki yüklemiştir umuduyla kapatıp yeniden açtım ama yüklü olan geminiden açıldı...
    neden olmamıştır acep? dreamboxın diskinde ne kadar yer var bilmiyorum... mevcut olanları sileyimmi?
    2- ilk sayfada cihaza yükleyiniz demişsiniz ama bazı bölümlerde hangi dosyayı hangi klasöre atacağımızla ilgili bişey yok, farketmiyor mu klasör?
    3- benim cihazın klon olup olmadığını nasıl anlarım? ve klon olduğu halde nabiloyu yüklersem sıkıntı yaşar mıyım?
    4- verdiğiniz nabilo linkinin içindeki backup ı yüklersem işimi kolaylaştırır mı?
    yardımlarınız için teşekkürler

1-flash tuşuna basık tutarak cihazın fişini takın ve ip adresinin çıkmasını bekleyin...
    yazılım 2 şekilde atılır birincisi kolayı o şekilde 2.si rs232 kablo ile dreamup programı ile...

2-cihaza yükleyin dediğim hangi dosya ? imageden bahsediyorsam dosya ile alakası yok image sistemin kendisi zaten...

3-kaça aldın :)) 400 tl civarında ise kesin klondur :)) burda verdiğim nabiloyu yüklersen sorun yaşamazsın

4-image yükledikten sonra bacupu yüklersen cihazın ayarları kanlları vs hepsi kurulmuş olur tekrar kanal ayarı yada diğer ayarları yapmana gerek kalmaz.

merhaba nihat bey tavsiyelerinizle nabiloyu yükledim en sonunda
    siz problem olmaz demiştiniz ama no ca found hatası verdi.
    ve bende rs232 kablosu yok. ne yapabilirim?

• no ca found vermişse rs232 kablo ile bl 69 yüklemeniz gerekir...

image yukledikten sonra aynı ekranda imageden sonra bl69 yükleseydin sorun çıkmazdı...

cihazın versiyonu eski demekki bl72 de bile açmadıysa bunu anlarım :)

bilgisayarınızda rs232 çıkış var ise (masaustu pclerde %90 vardır) her elektronikçide bulabileceğiniz rs323 kanlı işinizi görecektir.

laptop için usb to rs232 kablo için aşağıdaki linki oku

http://forum.donanimhaber.com/m_49123864/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.