Şimdi Ara

Dreambox DM800HD | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.296
Cevap
18
Favori
233.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • linktekiler olmayınca tuner ayarlarını birinci sayfada verdiğin gibi yaptım. turksat ve hotbirdde bazı kanallar, eutelsat ve astrada aşağı yukarı hepsi listede silik görünüyor ve açmıyor. kanal gezerken kafasına göre bazen hotbirdde kanal geçişi başarısız diyor aynı kanalı bir daha deneyince açabiliyor. silik olan kanallarda kanal bulunamadı tuner ayarlarınızı kontrol edin diyor. arama yapmadan önce mevcut listeyi silmemin ne gibi bir zararı olur? silik görünen kanalları silmemi önerir misiniz?
    yoksa bendeki sistem mdu 4 (digiturkun kurduğu sistem ) olduğu için başka bir ayar mı yapmam gerekli?
    bir de 1.sayfada tuner ayarları bölümünde astra1H/1KR/1L/1M diye bir uydu türü bendeki listede çıkmadı. digiturk un yaptığı kurulumlar standart mıdır?
    bahsedilen uyduları izlemek için kaç çanak olması gerekir?
    yardımlarınız için teşekkürler...

muhtemelen sizinki gemidir ve menusu farklıdır.... dilerseniz serverin yedeğini alın ve nabilo yukleyin....

kaal geçişi başarısız hatasının sebebi birçok şey olabilir.... tyuner ayarlarda standart 4 uydulu modu seçip dene...

silik olan kanlalrı sil gitsin...sende astra uydusu yok ise onu yapmana gerek yok.... digiturkun merkezi sistem kurulumları bildiğim kadarı ile standart mdu4 dür... ve elle tarama yapman gerekir.... ok+ sarı kopmbinasyonuydu yanlış hatırlamıyorsam orda buket olarak eklnen kanalları bulabilirsniz...

bana sorarsanız image değişin işkenceden kurtulun

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

linktekiler olmayınca tuner ayarlarını birinci sayfada verdiğin gibi yaptım. turksat ve hotbirdde bazı kanallar, eutelsat ve astrada aşağı yukarı hepsi listede silik görünüyor ve açmıyor. kanal gezerken kafasına göre bazen hotbirdde kanal geçişi başarısız diyor aynı kanalı bir daha deneyince açabiliyor. silik olan kanallarda kanal bulunamadı tuner ayarlarınızı kontrol edin diyor. arama yapmadan önce mevcut listeyi silmemin ne gibi bir zararı olur? silik görünen kanalları silmemi önerir misiniz?
    yoksa bendeki sistem mdu 4 (digiturkun kurduğu sistem ) olduğu için başka bir ayar mı yapmam gerekli?
    bir de 1.sayfada tuner ayarları bölümünde astra1H/1KR/1L/1M diye bir uydu türü bendeki listede çıkmadı. digiturk un yaptığı kurulumlar standart mıdır?
    bahsedilen uyduları izlemek için kaç çanak olması gerekir?
    yardımlarınız için teşekkürler...

muhtemelen sizinki gemidir ve menusu farklıdır.... dilerseniz serverin yedeğini alın ve nabilo yukleyin....

kaal geçişi başarısız hatasının sebebi birçok şey olabilir.... tyuner ayarlarda standart 4 uydulu modu seçip dene...

silik olan kanlalrı sil gitsin...sende astra uydusu yok ise onu yapmana gerek yok.... digiturkun merkezi sistem kurulumları bildiğim kadarı ile standart mdu4 dür... ve elle tarama yapman gerekir.... ok+ sarı kopmbinasyonuydu yanlış hatırlamıyorsam orda buket olarak eklnen kanalları bulabilirsniz...

bana sorarsanız image değişin işkenceden kurtulun

evet nihat bey dediğiniz gibi gemini project var. söylediklerinizi var olan imagede tekrar denemeye çalışırım, olmadı karaköydeki arkadaşa götürürüm artık. saygılar...

• Merhaba, bir kaç gün sonra Dreambox dm800HD alacağım, binamızda merkezi sistemden Eutelsat yayınıu geliyor, Şu anda kullandığım Hiremco x3 ile bir tarama yaptım ama trt paketi, digitürk ticari vs 40 küsür kanal dışında yayın bulamadı, Reciever SD olduğu için mi böyle oldu ? Dreambox dm800HD'de bu sorunu yaşar mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 15 Mayıs 2011; 21:05:12 >
  • Ben de komik bir soru sorayım : DM800 aldık diyelim ve apartman çanağı kullanılıyor binada ( malum 3 uydu var işte, Turksat, Eutelsat W3 ve Hotbird),
    İlk kurulumda Diseq ayarı yapmak gerekiyor mu, keza ben hangi uydu hangi LNB'de bilmiyorum (şu an sadece Turksat izlediğim için)?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81
    Ben de komik bir soru sorayım : DM800 aldık diyelim ve apartman çanağı kullanılıyor binada ( malum 3 uydu var işte, Turksat, Eutelsat W3 ve Hotbird),
    İlk kurulumda Diseq ayarı yapmak gerekiyor mu, keza ben hangi uydu hangi LNB'de bilmiyorum (şu an sadece Turksat izlediğim için)?

standart ayar olarak 1'de turksat, 2'de hotbird, 3' de eutelsat olmasi lazim
  • quote:

Ben de komik bir soru sorayım : DM800 aldık diyelim ve apartman çanağı kullanılıyor binada ( malum 3 uydu var işte, Turksat, Eutelsat W3 ve Hotbird),

Apartman Çanagı Derken Merkezi Sistem Oluyor ... Bunun İçin Digitürk Olan Eutelsat W3 Uyduna Diseq Den MDU Kaçsa Onun Ayarını Yapıp Eutelsat W3 Uydusunun Frekanslarını Taratman Lazım Olucak ...
  • Arkadaşlar tamam da tam anlatamadım sıkıntımı, ben hangi uydu hangi Diseq'de bilemediğim için aleti taktığımda kendisi mi algılayacak yoksa deneme
    yanılma yaparak yani atıyorum Diseq-1'e sırayla bu 3 uyduyu seçerek ve taratarak mı bulacağım?
  • quote:

Arkadaşlar tamam da tam anlatamadım sıkıntımı, ben hangi uydu hangi Diseq'de bilemediğim için aleti taktığımda kendisi mi algılayacak yoksa deneme
    yanılma yaparak yani atıyorum Diseq-1'e sırayla bu 3 uyduyu seçerek ve taratarak mı bulacağım?

kardeş merkezi sistemlerde sırala hep aynıdır 1 - TÜRKSAT 2 - HOTBİRD 3 - EUTELSATW3 Böyledir Sona Digitürk bırakmalarının nedeni merkeziye ya digitürk kurabilirsin yada astra 4 çanak asla olmaz anca kendi merkezi ile birleştirirsen neyse sıralama böyledir ... bu şekilde sıralayıp merkezi oldugu için digitürk mdu 4 %80 ondan mdu 4 Lof/L & LOF/H Frekanslarını girip tüm EUTELSATW3 uydusunun frekanslarını taratıp yayınları seyredebilirsin yada direk 800 için mdu4 lu bir setting bulabilirsen kanal listesi yani onu kullanabilirsin rahatça ...

• @Jezxy, anladım dostum.
  • @nihat1551 Güncel backup paylaşmanız mümkün mü?
  • ben buradan bahsedilenler gibi altyazı işlemlerini yaptım ama sadece ingilizce altyazı gösteriyor benim anlamadığım şu ben şimdi her film için cihaza altyazı dosyalarımı kopyalamam gerek otomatik dil dosyasını kendisi çekmiyormu? biraz evvel iceage vardı ama sadece ingilizce altyazı çıktı türkçesi çıkmadı bunun için ne yapmam gerekiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

@nihat1551 Güncel backup paylaşmanız mümkün mü?

tabiki dostum 2 farklı yere upload yaptım..

(media hdd backup içine atılıp menuden yazılım yönetiminden sistem ayarlarını geri yukle kısmından yükletilecek)

ip ayar 192.168.1.98 olarak sabittir dilersen modemine göre ayarlarsın

http://www.mediafire.com/?c36opkn3sx4pfuc
    http://www.boxca.com/v8r7sk3n53o6/enigma2settingsbackup.tar.gz.html

fikretba hocam ddamir ayarlarından türkçeyi seçmen lazım ki türkçe altyazı indirsin :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 22 Mayıs 2011; 12:53:48 >

• ilk mesajda verilen NabiloBlackHole_DM800_012_bl72_8a8f8 image dosyasının güncel sürümünü istemiştim, içinde mytube gibi eklentilerin kurulu olduğu backup...

ayrıca benim cihaz sim201 bl82
  • quote:

ilk mesajda verilen NabiloBlackHole_DM800_012_bl72_8a8f8 image dosyasının güncel sürümünü istemiştim, içinde mytube gibi eklentilerin kurulu olduğu backup...

ayrıca benim cihaz sim201 bl82

ben halen 1. sayfada olan sürümü kullanıyorum mytube - vlc kurulu geliyor zaten...
  • merhaba nihat bey internet işini hallettim ve cihaz bağlantısını kurdum...
    constant.cw dosyasını yükledim söylediğiniz yere (baya ilerleme var yani :)))
    ancak yine sorularım var:
    1- image değiştirmek için resimdekileri yaptım nabiloyu açıp flash tuşuna bastım ama tepki vermedi
    ben yinede belki yüklemiştir umuduyla kapatıp yeniden açtım ama yüklü olan geminiden açıldı...
    neden olmamıştır acep? dreamboxın diskinde ne kadar yer var bilmiyorum... mevcut olanları sileyimmi?
    2- ilk sayfada cihaza yükleyiniz demişsiniz ama bazı bölümlerde hangi dosyayı hangi klasöre atacağımızla ilgili bişey yok, farketmiyor mu klasör?
    3- benim cihazın klon olup olmadığını nasıl anlarım? ve klon olduğu halde nabiloyu yüklersem sıkıntı yaşar mıyım?
    4- verdiğiniz nabilo linkinin içindeki backup ı yüklersem işimi kolaylaştırır mı?
    yardımlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangelet -- 23 Mayıs 2011; 0:27:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strangelet

merhaba nihat bey internet işini hallettim ve cihaz bağlantısını kurdum...
    1- image değiştirmek için resimdekileri yaptım nabiloyu açıp flash tuşuna bastım ama tepki vermedi
    ben yinede belki yüklemiştir umuduyla kapatıp yeniden açtım ama yüklü olan geminiden açıldı...
    neden olmamıştır acep? dreamboxın diskinde ne kadar yer var bilmiyorum... mevcut olanları sileyimmi?
    2- ilk sayfada cihaza yükleyiniz demişsiniz ama bazı bölümlerde hangi dosyayı hangi klasöre atacağımızla ilgili bişey yok, farketmiyor mu klasör?
    3- benim cihazın klon olup olmadığını nasıl anlarım? ve klon olduğu halde nabiloyu yüklersem sıkıntı yaşar mıyım?
    4- verdiğiniz nabilo linkinin içindeki backup ı yüklersem işimi kolaylaştırır mı?

1-flash tuşuna basık tutarak cihazın fişini takın ve ip adresinin çıkmasını bekleyin...
    yazılım 2 şekilde atılır birincisi kolayı o şekilde 2.si rs232 kablo ile dreamup programı ile...

2-cihaza yükleyin dediğim hangi dosya ? imageden bahsediyorsam dosya ile alakası yok image sistemin kendisi zaten...

3-kaça aldın :)) 400 tl civarında ise kesin klondur :)) burda verdiğim nabiloyu yüklersen sorun yaşamazsın

4-image yükledikten sonra bacupu yüklersen cihazın ayarları kanlları vs hepsi kurulmuş olur tekrar kanal ayarı yada diğer ayarları yapmana gerek kalmaz.

• quote:

quote:

@nihat1551 Güncel backup paylaşmanız mümkün mü?

tabiki dostum 2 farklı yere upload yaptım..

(media hdd backup içine atılıp menuden yazılım yönetiminden sistem ayarlarını geri yukle kısmından yükletilecek)

ip ayar 192.168.1.98 olarak sabittir dilersen modemine göre ayarlarsın

http://www.mediafire.com/?c36opkn3sx4pfuc
    http://www.boxca.com/v8r7sk3n53o6/enigma2settingsbackup.tar.gz.html

fikretba hocam ddamir ayarlarından türkçeyi seçmen lazım ki türkçe altyazı indirsin :))

yani diyorsunki dreambox menüsüne girip türkçe seçmek gerekiyor ama menu fln türkçe seçili her türlü ayarı denedim gerekli olan dosyayıda attım acaba seyrettiğim filmin altyazısı yok diyemi yapıyor bide ddamir dediğin nedir? nereden türkçeyi seçmek gerekiyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: strangelet

merhaba nihat bey internet işini hallettim ve cihaz bağlantısını kurdum...

1-flash tuşuna basık tutarak cihazın fişini takın ve ip adresinin çıkmasını bekleyin...
    yazılım 2 şekilde atılır birincisi kolayı o şekilde 2.si rs232 kablo ile dreamup programı ile...

2-cihaza yükleyin dediğim hangi dosya ? imageden bahsediyorsam dosya ile alakası yok image sistemin kendisi zaten...

3-kaça aldın :)) 400 tl civarında ise kesin klondur :)) burda verdiğim nabiloyu yüklersen sorun yaşamazsın

4-image yükledikten sonra bacupu yüklersen cihazın ayarları kanlları vs hepsi kurulmuş olur tekrar kanal ayarı yada diğer ayarları yapmana gerek kalmaz.

nihat hocam bahsettiğiniz backup sizin verdiğiniz settings mi yoksa bizim aldığımız backup mı? hangisini yükleyeceğiz?

• fikretba sen filmi izlerken direk menuden girip filmin altyazısını seçiyorsun sanırım o tv yayınının kendisi ile alakalı .. isteyen türkçe isteyen ornilan dil atlyazı ile izleyebilir dedikleri olay yani...

benim dediğim cihaza yuklenen ddamir adında plugins... açıklaması 1.sayfada var...

by_mercure bahsettiğim şey benim cihazdan aldığım ayar ve listenin backupu...

sen önce 1.sayfada verilen nabiloblackhole imagesini kuracaksın sonrasında anlatıdığı şekilde bacup u yüklersen cihaz listeler ayarlar dahil kullanıma hazır hale gelşr
  • Peki bu backup i klon sim 3 dream elite image ye yuklryebilirmiyim hocam
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.