Şimdi Ara

DREAMBOX HD ===> 800 & 8000 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
685
Cevap
5
Favori
172.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: signore

Evet, ben de bu akşam itibariyle siparişimi verdim, yarın elimde olacak hayırlısı ile. Yarın bir de Astra için çanak taktıracağım 90 cm'lik şimdilik işimi görsün diye. Bu konulara uzak olduğum için araştırdıkça daha ideal ve genel bir çözüm bulurum elbet.

Tabi ki Euro 2008 maçları için aldım. Zaten internetten aldığım için 7 gün iade hakkım var. Çarşamba günü Türkiye elenirse iade ederim, demiyorum

Daha önce Dreambox kullanmadığım için sıkı bir araştırmaya girmem gerekiyor. Artık öğrendikçe tecrübelerimi sizlerle paylaşmaya çalışırım.

sevgili signore turkey forumda yazını gordum..bende onumuzdeki iki ay icinde dream 800 alacagım kısmetse..benimde ilk dreamim olacagından aşama aşama neler yapılacagını cok merak ediyorum senin gibi...dedigiin gibi bir rehber gerek

• signore usta bize yardım etsen etsen sen edersin ... diğer alan arkadaşlardan pek bir yardımcı bilgi göremedik ... yorumlarını şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz ...
    quote:

Evet, ben de bu akşam itibariyle siparişimi verdim, yarın elimde olacak hayırlısı ile. Yarın bir de Astra için çanak taktıracağım 90 cm'lik şimdilik işimi görsün diye. Bu konulara uzak olduğum için araştırdıkça daha ideal ve genel bir çözüm bulurum elbet.

Tabi ki Euro 2008 maçları için aldım. Zaten internetten aldığım için 7 gün iade hakkım var. Çarşamba günü Türkiye elenirse iade ederim, demiyorum

Daha önce Dreambox kullanmadığım için sıkı bir araştırmaya girmem gerekiyor. Artık öğrendikçe tecrübelerimi sizlerle paylaşmaya çalışırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: caution
    bende onumuzdeki iki ay icinde dream 800 alacagım kısmetse..benimde ilk dreamim olacagından aşama aşama neler yapılacagını cok merak ediyorum senin gibi...dedigiin gibi bir rehber gerek

Araştırdıkça anlıyorum ki Dreambox öğrenilmesi çok zor olmayan, ancak araştırılması ve zaman harcanması gereken bir kuyu.

Bu arada, Astra için yeni çanak almama gerek kalmadığını @potenza'dan öğrenmiş bulunuyorum. Yani Hotbird için kullandığım 90 cm'lik çanak ile multifeed (çoklu lnb aparatı) kullanarak, Hotbird, Astra ve Eutelsat W3 uydu yayınlarını alabileceğim. Bunun için Karaköy'den Satlook Mark 4 uydu bulma cihazı olan uyducu çağırdım, bugün öğleden sonra ayarlarını yapacak, umarım herşey yolunda gider.

quote:

Orjinalden alıntı: sporcu42
    signore usta bize yardım etsen etsen sen edersin ... diğer alan arkadaşlardan pek bir yardımcı bilgi göremedik ... yorumlarını şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz ...

Baskı altında bırakmayın beni, lütfen

Donanımhaber'in çok yoğun olduğu bir konu değil uydu sistemleri. Dolayısıyla araştırma için diğer kaynakları kullanmam gerekiyor.

Dreambox 800 HD'nin kurulumunu yapayım, bir inceleme ve rehber hazırlamaya çalışırım. Ancak hem yapabileceğim konusunda, hem de zaman konusunda söz veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Haziran 2008; 12:19:12 >

• quote:

quote:

bende onumuzdeki iki ay icinde dream 800 alacagım kısmetse..benimde ilk dreamim olacagından aşama aşama neler yapılacagını cok merak ediyorum senin gibi...dedigiin gibi bir rehber gerek

Araştırdıkça anlıyorum ki Dreambox öğrenilmesi çok zor olmayan, ancak araştırılması ve zaman harcanması gereken bir kuyu.

Bu arada, Astra için yeni çanak almama gerek kalmadığını @potenza'dan öğrenmiş bulunuyorum. Yani Hotbird için kullandığım 90 cm'lik çanak ile multifeed (çoklu lnb aparatı) kullanarak, Hotbird, Astra ve Eutelsat W3 uydu yayınlarını alabileceğim. Bunun için Karaköy'den Satlook Mark 4 uydu bulma cihazı olan uyducu çağırdım, bugün öğleden sonra ayarlarını yapacak, umarım herşey yolunda gider.

quote:

Orjinalden alıntı: sporcu42
    signore usta bize yardım etsen etsen sen edersin ... diğer alan arkadaşlardan pek bir yardımcı bilgi göremedik ... yorumlarını şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz ...

Baskı altında bırakmayın beni, lütfen

Donanımhaber'in çok yoğun olduğu bir konu değil uydu sistemleri. Dolayısıyla araştırma için diğer kaynakları kullanmam gerekiyor.

Dreambox 800 HD'nin kurulumunu yapayım, bir inceleme ve rehber hazırlamaya çalışırım. Ancak hem yapabileceğim konusunda, hem de zaman konusunda söz veremiyorum.

yani tek canakla 4 uydu olayı ewt ..bunu bende incelemiştim ..merkez bir uydu seciyoruz yanılmıyorsam digerlerinide ona gore ayarlıyoruz..umarım tum kanallar ceker sinyal seviyelerin cok iyi olur...tecrubelerini bekliyoruz..slmlar..

• quote:

yani tek canakla 4 uydu olayı ewt ..bunu bende incelemiştim ..merkez bir uydu seciyoruz yanılmıyorsam digerlerinide ona gore ayarlıyoruz..umarım tum kanallar ceker sinyal seviyelerin cok iyi olur...tecrubelerini bekliyoruz..slmlar..

Aslında benim yapacağım tek çanakla 3 uydu (alacağım multifeed aparatı 3'lü). Ancak Eutelsat W3 alan çanak ile ayar yapılarak Sirius da alınabiliyor diyorlar, açıklamalar gördüm. Bunu da denemem gerekiyor.

Çok hassas ayar gerekiyormuş @potenza'nın söylediğine göre. Bu yüzden bana göre karşı yaka olan Karaköy'den Satlook Mark 4 cihazı olan uyducu çağırdım. Hayırlısı artık, yarına ilk izlenimlerimi yazmış olurum.

Bu arada, Dremabox 800 HD kargo ile elime ulaştı. Gerçekten çok küçük, bu kadarını beklemiyordum. Neredeyse biraz büyük Adsl modem diyeceğim. Kumandası da hoşuma gitti, boşuna 400 Euro'ya satmıyorlar anlaşılan. Daha doğrusu o kadar para aldıktan sonra içine birşeyler koyuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Haziran 2008; 13:07:00 >

• quote:

quote:

Aslında benim yapacağım tek çanakla 3 uydu (alacağım multifeed aparatı 3'lü). Ancak Eutelsat W3 alan çanak ile ayar yapılarak Sirius da alınabiliyor diyorlar, açıklamalar gördüm. Bunu da denemem gerekiyor.

Çok hassas ayar gerekiyormuş @potenza'nın söylediğine göre. Bu yüzden bana göre karşı yaka olan Karaköy'den Satlook Mark 4 cihazı olan uyducu çağırdım. Hayırlısı artık, yarına ilk izlenimlerimi yazmış olurum.

Bu arada, Dremabox 800 HD kargo ile elime ulaştı. Gerçekten çok küçük, bu kadarını beklemiyordum. Neredeyse biraz büyük Adsl modem diyeceğim. Kumandası da hoşuma gitti, boşuna 400 Euro'ya satmıyorlar anlaşılan. Daha doğrusu o kadar para aldıktan sonra içine birşeyler koyuyorlar

hayırlısı olsun gule gule kullan..

• hayrlı olsun üstat ... güle güle kullan ...

yarına ilk izlenimlerimi yazmış olurum.

• quote:

quote:

merhabalar,

ben de 90 lık çanakla multifeed aparatı kullanıyorum ikili... w3 ve hotbird alıyor. başka neler ekleyebilirim acaba bilginiz var mı? bi de 42turksat var 90 lık acaba onunla başka hangi uyduları kullanabiliriz?

800hd hayırlı olsun bu arada

• quote:

Orjinalden alıntı: Gri
    merhabalar,

ben de 90 lık çanakla multifeed aparatı kullanıyorum ikili... w3 ve hotbird alıyor. başka neler ekleyebilirim acaba bilginiz var mı? bi de 42turksat var 90 lık acaba onunla başka hangi uyduları kullanabiliriz?

Teşekkür ederim.

Çoklu LNB aparatını (multifeed) tanıtan bir alışveriş sitesi "Hotbird + Eutelsat W3 + Sirius" veya "Hotbird + Astra + Sirius" demişler. Ancak yukarıda da yazdığım gibi, W3'ü alanların Dreambox ile ayar yaparak, Sirius sinyali de alabikleri söylenmiş, bunu denemeye çalışacağım.

Türksat çanağı ile hangi uydular alınabiliyor, onu bilmiyorum. Öğrenirseniz paylaşın lütfen.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Gri
    merhabalar,

Teşekkür ederim.

Çoklu LNB aparatını (multifeed) tanıtan bir alışveriş sitesi "Hotbird + Eutelsat W3 + Sirius" veya "Hotbird + Astra + Sirius" demişler. Ancak yukarıda da yazdığım gibi, W3'ü alanların Dreambox ile ayar yaparak, Sirius sinyali de alabikleri söylenmiş, bunu denemeye çalışacağım.

Türksat çanağı ile hangi uydular alınabiliyor, onu bilmiyorum. Öğrenirseniz paylaşın lütfen.

bu konuyla ilgili 30 sayfalık topic okumuştum turkeyforumda..hotbird de ekleyenler var diger lnb lilerin yanına..ama en saglıklısı turksat icin tek canak kullanmakmış..turksat uydusunun acısı farklı oldugundan dolayı...

• 90 lık çanakla astra ne güzel olmalı ben Antalyadan 19 derece astrayı 160 lık la zor alıyorum kesik kesik oluyor çoğu zaman...Ama euro 2008 astrada orf 1 kanalında hd var oda bu aralar sıkıntılı daha test aşamasında olduğu için .En güzeli paylaşım alıp hotbird de hd6 suisse yada astra 28 de şifresiz olan bbc hd den izlemek...
  • quote:

eğer başarılı sonuç alırsan, uyducunun telefonunu ben de rica edicem.

• An itibariyle Euro 2008'i ORF1 HD kanalından sadece EMU ile (internetten basit ve key güncellemesi ile) HD olarak, 5.1 Dolby Digital ses ile izliyorum.

Uydu kurulumu yapıldı ve sinyal kontrollerinde Hotbird, Astra ve Eutelsat W3 sorunsuz olarak gözüküyor. ORF1 HD kanalını da sorunsuz izliyorum.

HD ve 5.1 ses ile canlı yayın izlemek, hele hele Euro 2008 izlemek, çok ilginç bir duygu. Lcd Tv ile de denedim, şimdi Plazma Tv ile deniyorum. Kutusundan gelen DVI-HDMI kablo ile ses de taşıyor cihazın Dreambox çıkışından.

İnceleme için ayrı konu açsam daha iyi olacak sanki.
  • şimdi ben apartman yönetiminden izin aldım da tek bir çanak takabilmek için, o yüzden soruyorum. tek bir ufak çanak ve ucuna birkaç tane lnb takarak kaç tane uydu izleyebiliyorum ve bu aşağı yukarı kaç kanala denk geliyor? (hd ve sd olarak)

bir de şu ayar çeken ustanın bi numarasını verebilirsen sevinirim :)
  • signore image attın mı atmadanmı acıyor Hd kanalları..?
  • sıgnore ustad bu alete ınceleme baslıgı yakısır soyle detaylı bır ınceleme yapıp bı baslık acarsan cok ıyı olur bence
  • emu ile hd kanal açıyorsa çok iyi ya .. server falan bana zor geliyo o işler .
  • quote:

Orjinalden alıntı: antaios
    şimdi ben apartman yönetiminden izin aldım da tek bir çanak takabilmek için, o yüzden soruyorum. tek bir ufak çanak ve ucuna birkaç tane lnb takarak kaç tane uydu izleyebiliyorum ve bu aşağı yukarı kaç kanala denk geliyor? (hd ve sd olarak)

bir de şu ayar çeken ustanın bi numarasını verebilirsen sevinirim :)

Tek çanak ile 3 uydu en sağlıklısı. 4 veya 5'li aparatlar da var ama verimli olduğunu söyleyeni duymadım.

Tek çanak ile Hotbird, Astra, Eutelsat W3 (Digiturk) alınabiliyor, multifeed (çoklu lnb aparatı) ile aynı çanağa birden fazla Lnb takılıyor. HD kanal sayısı karışık biraz. Ben de tam sayı veremiyorum.

Uyducunun telefonunu veremem, reklama girmesin. Satlook Mark 4 cihazı olan aklı başında birini bulup, garantili ödeme yaparım deyin. Yani yapamazsa para ödemeyecek şekilde.

quote:

signore image attın mı atmadanmı acıyor Hd kanalları..?

Ben şimdiye kadar sadece Hacksat kurdum ve key güncelleyip (EMU ile) ORT1 HD izliyorum. Başka hiçbir şey yapmadım. Sonra öğreneyim biraz server alacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: tgezer
    emu ile hd kanal açıyorsa çok iyi ya .. server falan bana zor geliyo o işler .

EMU ile HD kanal açması normal değil. ORF 1 HD yeni olduğu için açılabiliyor olabilir. Normalde server aboneliği gerekiyor. Genel olarak yıllık 250 YTL gibi fiyatlar dönüyor Yurtdışı'ndakilerde. Yurtiçi'nde daha da pahalı.

• 250 pahalıymış ya. ben aslında tamamen yabancıyım bu dreambox'ın olaylarına. server olayı nası işliyor, EMU zart zurt nedir falan bilmiyorum ama heralde zor bişey yoktur. Peki genel olarak hd yayın izleyenlere desem ki "şu anki hd kanalların içeriğini beğendiğiniz için mi izliyorsunuz, yoksa görüntüyü beğendiğiniz için mi?"; ne cevap verirdiniz?
    yani mesela ben internetten hd belgeselleri indirip seyrediyorum zaten htpc vasıtasıyla. o yüzden belgesel kanallarının uyududan seyredilmesi benim içim bir avantaj diil. diğer kanallar hakkında düşüncelerinizi alabilirsem sevinirim.

belki bu konuyla biraz alakasız oldu ama bilenleri bulmuşken soriim dedim :) kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antaios -- 10 Haziran 2008; 22:56:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: antaios
    250 pahalıymış ya. ben aslında tamamen yabancıyım bu dreambox'ın olaylarına. server olayı nası işliyor, EMU zart zurt nedir falan bilmiyorum ama heralde zor bişey yoktur. Peki genel olarak hd yayın izleyenlere desem ki "şu anki hd kanalların içeriğini beğendiğiniz için mi izliyorsunuz, yoksa görüntüyü beğendiğiniz için mi?"; ne cevap verirdiniz?
    yani mesela ben internetten hd belgeselleri indirip seyrediyorum zaten htpc vasıtasıyla. o yüzden belgesel kanallarının uyududan seyredilmesi benim içim bir avantaj diil. diğer kanallar hakkında düşüncelerinizi alabilirsem sevinirim.

belki bu konuyla biraz alakasız oldu ama bilenleri bulmuşken soriim dedim :) kusura bakmayın

Pahalı, neye göre pahalı. Neyse, zaten illegal konular bunlar, bulaşmayalım.

Ben de HTPC ile her türlü HD kaynağı izliyorum. Benim HD kanallardaki amacım film değil; spor ve belgeseller ağırlıklı olarak değerlendiriyorum. Şimdi bir Discovery'yi bölüm bölüm indirip izlemek var, bir de aklıma esince Tv'yi açıp izlemek var. Sonra spor müsabakaları... Bence filmden daha etkileyici detayları bu kadar iyi görmek. Bir de canlı yayın olması önemli tabi.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.