Şimdi Ara

DREAMBOX HD ===> 800 & 8000 (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
685
Cevap
5
Favori
172.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lykos

bir soru daha, tum dm 800 sahiplerine... dreambox'larin diseqc konusunda secici oldugunu, hepsiyle calismadigini, roleli tercih edilmesi gerektigini okudum.

siz hangi marka ve modeli kullaniyorsunuz, memnun musunuz, tavsiyeniz hangi modeldir?

bir de ozel bir lnb tavsiyeniz var mi?

Rörelilerin DM800 ile çalışmasının özel bir nedeni yok! Röleliler mekanik işleyen bir parça ile donatıldığından(röle) üzerine aldığı komuta göre ilgili yolları açıp kapatır! Sviç'in üzerine gelen Voltaj düşükte olsa, rölenin yapısı gereği ilgili yolları açma kapama görevi yerine getirilir.

Diğer diseqc sviçlerde ise, röle görevi elektronik bir parça ile yerine getirilir. Voltaj algılama alt-üst marjı yüksek olan diseqc sviç'ler de aynı röleliler gibi görevini sorunsuz yerine getirebilirler.

Kullanıcı açısından röleli ile rölesiz sviç arasındaki tercih edilmeye değer en önemli fark; kanal değişim hızı ile kendini gösterir. Rölesiz olanda kanal değişim hızı yüksektir.

DÜŞÜK VOLTAJ'A NEDEN OLAN FAKTÖRLER:
    1. Receiver'den LNB'ye giden kablo mesafesinin uzaması,

2. Kablo ohm değerinin düşüklüğü,

3. Kabloda kullanılan iletkenin evsafının düşük olması gibi nedenler ile

4. Receiver tuner'inin gerekenden az voltaj üretmesi

nedenler arasında olabilir.

Umarım açıklama yeterli olmuştur.

• teşekkürler, ben de kendi siparişimle ilgili gelişmeleri yazayım.

geçen çarşamba kosda'dan sipariş vermiştim, pazartesi dhl firmadan teslim almış. bugün istanbul'da gümrükten geçmiş görünüyor. yarın ankara'ya gelir diye umuyorum. dhl'nin paketi alması uzun sürüyor, bilhassa araya haftasonu da girince ama aldıktan sonra iki günde türkiye,ye geliyor.

quote:

Çarşamba, Eylül 23, 2009
    Time

Konteyner çıkış noktasından ayrıldı Istanbul - Turkey
    14:41

Istanbul - Turkey

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi Istanbul - Turkey
    14:37

Istanbul - Turkey

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Gümrük çekim işlemleri tamamlandı Istanbul - Turkey
    10:45

Istanbul - Turkey
    Konteyner çıkış noktasından ayrıldı Leipzig - Germany
    04:51

Leipzig - Germany

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Salı, Eylül 22, 2009

Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi Leipzig - Germany
    22:32

Leipzig - Germany

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Konteyner varış noktasında Leipzig - Germany
    16:55

Leipzig - Germany

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Konteyner çıkış noktasından ayrıldı Hong Kong - Hub - Hong Kong
    04:16

Hong Kong - Hub - Hong Kong

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi Hong Kong - Hub - Hong Kong
    04:08

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Konteyner varış noktasında Hong Kong - Hub - Hong Kong
    02:29

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Konteyner çıkış noktasından ayrıldı Hong Kong - Hong Kong
    01:48

Hong Kong - Hong Kong

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi Hong Kong - Hong Kong
    01:29

Hong Kong - Hong Kong

Piece 1:
    JD013037025090006641
    Pazartesi, Eylül 21, 2009

Gönderi, DHL tarafından teslim alındı
    22:12

Hong Kong - Hong Kong

• hadi hayırlısı kardeşim. tecrübelerini paylaşırsan çok memnun edersin . Karar aşamasındayım da
  • tesekkurler, izlenimlerimi paylasirim :)

yan urunler olarak da sunlari almayi dusunuyorum,
    multifeed:http://www.antenci.net/Multifeed-4lu-Aluminyum,PR-69.html
    lnb:http://www.antenci.net/Yeni-SHARP-Single-LNB,PR-617.html

diseqc olarak da sunu dusunuyordum ama rolelilerin kanal degisiminde yavas oldugu bilgisi kafami karistirdi:
    http://www.eksenuydu.com/pinfo.asp?pid=168

• quote:

diseqc olarak da sunu dusunuyordum ama rolelilerin kanal degisiminde yavas oldugu bilgisi kafami karistirdi:
    http://www.eksenuydu.com/pinfo.asp?pid=168

Roleliler bir uydudan diğer uyduya geçerken kanal değişiminde yavaşlık gösterir! Aynı uydudaki kanallarda zap yaparken, kanal değişim hızı etkilenmez.

Multifeed için öncelikle bulunduğunuz coğrafi konum, sonra da kullandığınız çanağın çapı ve performansı önemlidir. Bulunduğunuz yere ve çanağa ait bilgileri verebilirseniz, multifeed'ten performans alıp/alamayacağınızı söyleyebilirim.

LNB'ye gelince; 1.70 cm çanağa kadar orta kalite bir LNB tercih etmeniz yeterlidir. Uzak uydulara bakan çanağınız varsa, ve çanak çapınızın 2.5 ve üzeri olması halinde, özel marka/tip LNB kullanılması gereklidir.

Kolay gelsin.

• ankara'dayım, hotbird-astra-eutelsat üçlüsü tarafında uydunun önünde engel yok, lakin kablolar vs biraz eskice ve çanak 90'lık.

teşekkürler, size de kolay gelsin.
  • hepsisat.com a dm800 klon gelmiş :))
  • quote:

ankara'dayım, hotbird-astra-eutelsat üçlüsü tarafında uydunun önünde engel yok, lakin kablolar vs biraz eskice ve çanak 90'lık.

teşekkürler, size de kolay gelsin.

90'lık çanakta multifeed kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Sık sık sinyal alamama sorunları yaşarsınız... 1.20 yada 1.35'lik ofset çanağa multifeed düşünebilirsiniz. Bu takdirde bile Astra uydusundan sinyal alamama sorunları yaşamanız kesindir.

Kablonuzu RG 6/U6 kablo ile yenilemenizde yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canelka

doktor haberdar et bizi ürünle ilgili bilgileri burdan paylaş eline ulaşınca

arkadaşlar nihayet siparişini verdiğim iki tane dm 800 hd elime 20.09.2009 tarihinde ulaştı. gümrükte ve diğer kargo işlemlerinde herhangi bir sorun yaşamadım. ancak aldığım ürünlerden birinde açılışta sorunla karşılaştım. kilitlenme oldu. herhalde gemini 4.4 ü yeniden yükleme yapmam lazım. diğeri ise gayet stabil olarak çalışıyor.

ürünü 2x240$+60 dhl+ %4 paypal ile toplam 561,60$ aldım. gümrük için 50$ fatura kestirdim ve set top box ibaresi yazılmasını istedim.ikiside sorunsuz olarak geldi. benden bu kadar. sormak veya açıklama istedğiniz bilgiler varsa buaradan paylaşalım. darısı diğer dm 800 almayı düşünen arkadaşların başına. ayrıca bende bu aleti gelişmiş özelliklerini kullanmak istiyorum sizden bu konuda yardım bekliyorum.

not: bu alete bende yabancıyım fazla zor sorular sormayın :)

• alibaba'dan 800hd almak uzereyim.ben bu iste yeniyim.server konusunda yardim bekliyorumm.nerden hd server bulabilirim?pm atabilirsiniz
  • klon dm 800 kullananlar gemini 4.40 ile uğraşmasın bence hiç, barry allen kullanarak ya da bl72 uyumlu versiyonu indirip nabilo blackhole deneyin derim. kumanda sorunu büyük ölçüde gemini'den kaynaklanıyor anladığım kadarıyla.
  • Kumanda sorunu nedir ?
  • gemşini 4 40 da youtube izleme olayını yapamadım arkadşalar asıl yaparız

birde divx falan izlenmiyormu bunda yeniyim ben usb den divx izleyemiyormuyum

dm500s de bile pc deki filmleri izliyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

gemşini 4 40 da youtube izleme olayını yapamadım arkadşalar asıl yaparız

birde divx falan izlenmiyormu bunda yeniyim ben usb den divx izleyemiyormuyum

dm500s de bile pc deki filmleri izliyordum

bildigim kadarıyla divx henüz izlenmiyor..ama mkv izlenebiliyor..
  • selamlarr

alibaba.com uzerınden kosda sırketınden aldım dm 800

240 usd artı 50usd kargo ıle eve teslım,,ancak hedıye yazdırınn
    kız ın adı LİNN TAN

bayaa ilgileniyor dhl ile geldi

72 boot gemini 4.40 geldi içine dokunma diyor kiz...(acilista dubai adalari resmi var)

cok isinmiyor
    paylasimla ok
    kumanda zayıf algı
    hd super
    arayuz super
    youtube player calısmıyor bılmedıgım bır sebebten

tıme bomb olmasından korkuyorum sızce baska bısy yukleyeyeyımmı nasıl yuklelyeyeyımm::

herkese tavsıye
    bende burdan okumustum ogrendım...
  • youtube bendede çalışmadı

+ secondstage ne işe yarar dün 4.40 kurdum ama booloader düşük yükseltmemin bana ne gibi bir +sı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

youtube bendede çalışmadı

+ secondstage ne işe yarar dün 4.40 kurdum ama booloader düşük yükseltmemin bana ne gibi bir +sı var

yeni bootloader ile güncel imajları yüklersiniz ama clon cihazda bl72 var sanırım en son cıkan..senin clonda da 72 olması lazım ...gecene gün bl 75 cıkmış fakat orginal cihazlara yükleniyor sadece..simdilik dokunmayın...
  • özellikle sky paketindeki hd ler mükemmel..sky italia bandwith lerini cok iyi ayarlamış..şu ana kadar gordugum en iyi kalitedeki hd kanallara sahipler...
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DylanDog -- 8 Ekim 2009; 11:25:15 >
  • +ŞU RESMİ AÇILIŞ LOGOSU OLARAK TASARLADIM NASIL YAPABİLİRİZ

arkadaşlar buyrun üstteki resmin boot logo olarak kullanmak için indirin

http://rapidshare.com/files/307316650/Linux_Boot_Logo_dm800.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 15 Kasım 2009; 13:43:59 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.