Şimdi Ara

drwtsn32.exe NEDİR ACABA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bilgisayar kilitlendiği zaman bende de çoğu zaman bu hatayı veriyor.
  • Dr Watson Windows'ta bazı programlar hata verdiğinde ( iblgisayar resetlendiğinde, elektrik kesintisi sonrasında, vs. ) bu hataların bilgisini toplayıp günlüğe yazan bir programdır. bu özelliği kapatırsan seni rahatsız etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10/07/2007 -- 16 Temmuz 2007; 11:07:28 >
  • Dr. Watson for Windows (Drwtsn32.exe) Aracının Açıklaması
    Bu makalenin geçerli olduğu ürünleri görün.
    Makale numarası : 308538
    Son Gözden Geçirme : 12 Aralık 2005 Pazartesi
    Gözden geçirme : 1.1
    ™zet
    Bu makalede, Windows XP'de bulunan Dr .Watson for Windows program hatası ayıklama aracı anlatılmaktadır.
    Daha fazla bilgi
    Dr. Watson for Windows, bir programda hata (veya kullanıcı modu hatası) olduğunda bilgisayarınız hakkındaki bilgileri toplayan bir program hatası ayıklama aracıdır. Teknik destek grupları, Dr. Watson'ın bulduğu ve program hatasını tanılamak amacıyla günlüğe kaydettiği bilgileri kullanabilirler. Bir hata algılandığında, Dr. Watson, destek personelinin tercih ettiği yöntemle onlara ulaştırılabilen bir metin dosyası (Drwtsn32.log) oluşturur. Programcının hata ayıklama aracına yükleyebileceği bir ikili dosya olan kilitlenme bellek dökümü dosyası oluşturma seçeneğiniz de vardır.

Not Windows XP, işletim sistemini ve programları etkileyen hem kullanıcı modu hem de çekirdek modu hatalarına ("dur" hataları veya mavi ekranla görüntülenen hatalar ve düzgün kapatmama olayları) karşı bilgisayarınızı izleyen bir Hata Bildirim hizmeti de sağlar. Bu hizmet, bir hata olduğunda Microsoft'a hata raporları göndermenize izin verir. Tüm hata raporları gizli ve anonim olduğu için, Hata Bildirim hizmetini kullanarak Internet üzerinden Microsoft'a gönderdiğiniz herhangi bir hata raporuna Microsoft Destek Uzmanları erişemez. Sonuç olarak, bir destek uzmanına Dr. Watson for Windows günlük dosyasını göndermeniz gerekebilir. Windows XP'deki Hata Bildirim Hizmeti hakkında ek bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
    310414 (http://support.microsoft.com/kb/310414/TR/) Windows XP'deki Hata Bildirimi Nasıl Yapılandırılır ve Kullanılır (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
    Bir program hatası olursa, Dr. Watson for Windows otomatik olarak başlatılır. Dr. Watson'ı yapılandırmak için, aşağıdaki adımları izleyin:
    1. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.
    2. Drwtsn32 yazın ve Tamam'ı tıklatın.
    Dr. Watson tarafından oluşturulan günlük dosyasına varsayılan olarak Drwtsn32.log adı verilir ve aşağıdaki konuma kaydedilir:
    sürücü:\Documents and Settings\All Users.WINNT\Application Data\Microsoft\Dr Watson
    Not Drwatson.exe, Windows NT'nin önceki sürümlerine yüklenmiş eski bir program hatası ayıklama aracıdır. Microsoft, Windows XP'de Drwatson.exe yerine Drwtsn32.exe'yi kullanmanızı önerir. ,

microsoft supporttan (ç)alıntıdır.

• nasıl kapatıcaz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: [HellWeapon]

nasıl kapatıcaz?

kapatmana gerek yok ki zararlı birşey deil
  • bende kapatamıyorum.bilgisayarın açılışta masaüstü gelmiyor.oyunlar açılmıyor.hata veriyor.bilen var mı acaba.
  • Arkadaslar selam, durup dururken masaüstünde bir klasör açarken bende böyle bir hata raporu aldim, aynen bu sekilde : uygulama düzgün ba$layamadi ( oxc0000142 ) sonlandirmak çin tamami tiklayin diyor. Sürekli tiklamama ragmen hep ayni hata ile karsilasiyorum. Restart attim ve artik masa ûstüne erisemiyorum, hep ayni hata raporu çikiyor. Su anda playstation 3'den nete girdim, öyle yaziyorum. Format atmayi tam bilmiyorum, arkadas tarif etti deniycem ama, dosyalari harici harddiske atsam iyi olur. Güvenli mod ile açmayi denedim yine ayni hata raporu. Lütfen yardim edin, aksine XP driver CD'lerini bulamiyorum.
  • Arkada$lar lütfen yardim edin, kopya XP felan bulurum mecburen ama, format atmadan evvel bilgilere ulasmam lazim.
  • "Dr. Watson, bir programda hata oluştuğunda hata hakkındaki bilgileri toplayan bir araçtır. Aynı zamanda sizin bilgisayarınız ile ilgili bilgiler de toplanır. Toplanan bu bilgiler bir günlü (log) dosyasına kayıt edilir.

Fakat bu log dosyasının içerdiği bilgiler bir ev kullanıcısı için birşey ifade etmez. Ayrıca Dr. Watson hata ve bilgisayar hakkında bilgi topluyorken, sisteminizi o an için yavaşlatabiliyor. Bu yüzden Dr. Watson'ı devre dışı bırakabilirsiniz.

Ben devre dışı bıraktım. Size de devre dışı bırakmanızı öneririm.
    http://support.microsoft.com/kb/188296"

pcnet forumundan (ç)alıntıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.