Şimdi Ara

[DS] Teknik Servis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
1
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yoğun bir stylus kullanımı gerektiren Palm PDA kullanırken pahalı ekran koruyucuları yerine uyguladığım pratik bir yöntemi paylaşmak istiyorum. Bunu bir Palm kullanıcıları forumundan öğrenmiştim.

3M ürünü şeffaf bantların mavi etiketlisini (Scotch® Yapışıp Çıkabilen Magic™ Bant - üzerinde Removable yazıyor) ekran koruyucusu olarak kullanabilirsiniz.
    (http://solutions.3m.com.tr/wps/portal/3M/tr_TR/EU-Scotch/Home/Products/Magic/
    sayfanın en altındaki ürün) Benim işime yaramıştı. Hem ucuz hem de istediğiniz zaman çıkarıp yerine yenisini koyabilirsiniz.

Bu ürünün temin edebileceğiniz yerleri öğrenebilmek için 3M müşteri hizmetleri tel: 0800 211 70 14

Kolay gelsin,

quote:

Orjinalden alıntı: magicool

çizik sorunu olan arkadaşlar aynı şekilde dsl ımın ekranın irili ufaklı çizikler bulunuyordu denedigim yontemleri soyliyimde sizde bu hurafeleri denemek zorunda kalmayın,ben okadar rahatsızdım ki ekrandaki çizikleri geçirmek için komik yollara baş vurdum...

iki yol denedim ikiside başarısız oldu tavsiye etmiyorum

1.ekrana diş macunu surmek:kesinklikle iyi olmuyor çıkarmasıda bir haylı zordu kesinlikle denemeyin.çizikler oldugu gibi kaldı temizleme zahmeti de yanına kar kaldı
    2.ekrana muz surup bekletmek:1.siyle aynı sonucu verdi tamamen boş bir deneme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkp -- 6 Mart 2009; 11:46:35 >

• saol aydoğan fiyatı nedir acep
  • quote:

Orjinalden alıntı: oTaKuRoN

Benim iki sorum olacak.

1) Ben bazı oyunlarda Stylus yerine parmaklarımı kullanıyorum. (Mesela Jump Ultimate Stars)

2) Arada sırada DS şarja takılı hâldeyken kullanıyorum.

Bunlar sorun yaratır mı?

1) Parmak izi dışında bi sorunun olmaz.

2)Aslında ben de yapıyorum ama riskli olduğunu düşünmüyorum da değil.Şarjda iken oynanmaması mantıklı olan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .::Lucario::.

saol aydoğan fiyatı nedir acep

• Abi resmi gördüm laptop'um gibi olmuş ds. Aynı şekilde kırıldı laptop'um. Teknik servis yapmıyor bir de.
    Allahtan Ds'imde birşey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydogan

quote:

Benim iki sorum olacak.

1) Ben bazı oyunlarda Stylus yerine parmaklarımı kullanıyorum. (Mesela Jump Ultimate Stars)

Bunlar sorun yaratır mı?

2)Aslında ben de yapıyorum ama riskli olduğunu düşünmüyorum da değil.Şarjda iken oynanmaması mantıklı olan.

1.fazla sert yapmadıgın surece kir olur sert yaparsan çizilebilir.
    2.zamanında nintendo gameboy advance sp ile sarjda oynamıştım ve birgün tak diye adaptor bozuldu adama sebebini sordugumda şarjda iken oynamadan dolayı oldugunu soyledi bu olay dsl olup olmıyacagından emin degilim ama yinede işi şansa bırakma...gerçi şimdi adaptor bozulsa 15-20 liraya yan sanayisini bulursun adam bana kocaman bir cevirici ile 110 volt şarj cihazı için 50-60 milyon gibi bir rakam istemişti sanırım

• quote:

quote:

quote:

Benim iki sorum olacak.

Bunlar sorun yaratır mı?

2.zamanında nintendo gameboy advance sp ile sarjda oynamıştım ve birgün tak diye adaptor bozuldu adama sebebini sordugumda şarjda iken oynamadan dolayı oldugunu soyledi bu olay dsl olup olmıyacagından emin degilim ama yinede işi şansa bırakma...gerçi şimdi adaptor bozulsa 15-20 liraya yan sanayisini bulursun adam bana kocaman bir cevirici ile 110 volt şarj cihazı için 50-60 milyon gibi bir rakam istemişti sanırım

bende biryerde okumuştum şarjda oynamanın sakıncası yok diye

• quote:

Orjinalden alıntı: iö

quote:

quote:

quote:

Benim iki sorum olacak.

Bunlar sorun yaratır mı?

bende biryerde okumuştum şarjda oynamanın sakıncası yok diye

kesinliginden emin degilim başka bir sebeptende gümlemiş olabilir şarj cihazı ama ben sadece bu yonde kazandıgım tecrübeyi yazdım fakat her satıcının her dedigine inanmam ama bana soylenen pek mantıksız gelmedi yani olabilme ihtimali var...

• hocam ds ile internetten nasıl oyun oynucam.kablosuz modemim var ayar mı çekmek lasım
  • quote:

Orjinalden alıntı: heman_

hocam ds ile internetten nasıl oyun oynucam.kablosuz modemim var ayar mı çekmek lasım

daha once su konuda anlatımını yapmıştım ben http://forum.donanimhaber.com/m_23928559/mpage_1/key_/tm.htm

ds ve dslite online ayarları nasıl yapılır?

-bu iş her oyuna gore degişmekle beraber temelde aynı, once oyuna wi-fi gosterip tanıtacaksınız sonra online menusunden oyuna gireceksiniz ve baglanıp online oynayacaksınız bir ornek vererek anlatalım örnek olarak mario kart ds ayarlarının nasıl yapıldıgını anlatalım...

ana menude nintendo wfc var bu menunun içindede nintendo wfc settings var ordan nintendo wi-fi connection settings var ona girdigimizde connection 1 2 3 diye üç baglantı hakkını goruyoruz. boş olan birine girdigimizde search for an access point yazıyor ona tıkladıgımızda cevremizdeki açık ve şifreli agları gosteriyor burda açık veya şifresini bildigimiz bir baglantıya girip test ediyoruz onaylandıktan soınra ok diyip nintendo wfc setting buldugu meniye donup o nolumdeki wfc match yazan yerden baglanıp yapabiliriz

• bende hong-kong malı bi ds var yanındaki izgilizce kitapçığı okuduğumda "şarjdaykende oyun oynayabilirsiniz edebilirsiniz" (you can play the games while recharging) diye yazıyor. sorun olacağını sanmam.

bu arada gerçektende ds lite kadar sağlam alet görmedim kapağı doğal ekran koruması ayrıca bazen ölçüyü kaçırsamda "elite beat agents" gibi oyunlarda dokunmatiğe fazla yüklensemde 1-2 kılcal çizikten başka bişey olduğunuda görmedim.

ve asıl eğlence online oyun... fifa da fenerbahçeyle ne barcelona lar ne milanlar ne man. united ler geldide elime su dökemedi (fifa09) kendine has oyunları olması çok güzel. geçen otobüste fifa oynuyorum çocuğun teki yanımda nerdeyse ekrana girecekti artık en sonunda "abi ne süper alet ya!" dedi çok gururlandım

benimde bir sorum olacak... moonshell de batchdpg ile çevirip altyazılarınıda entegre ettiğim filmleri izlemek müthiş ama hoparlörün ses seviyesi biraz düşük kalıyor ve tabikide ses seviyesini x400 e çıkartıyorum ama ses hem bozuluyor hemde hoparlörlere bişey olacak diye korkuyorum. sizce bişey olurmu ve sesi düzeltebileceğim bir yöntem varmı? ayrıca şu moonshell in ayarlarınıda (optimum seviyede kullanmak için) anlatırsanız çok mutlu olurum.

çok konuştum galiba neyse yardım için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: bodyman700

benimde bir sorum olacak... moonshell de batchdpg ile çevirip altyazılarınıda entegre ettiğim filmleri izlemek müthiş ama hoparlörün ses seviyesi biraz düşük kalıyor ve tabikide ses seviyesini x400 e çıkartıyorum ama ses hem bozuluyor hemde hoparlörlere bişey olacak diye korkuyorum. sizce bişey olurmu ve sesi düzeltebileceğim bir yöntem varmı? ayrıca şu moonshell in ayarlarınıda (optimum seviyede kullanmak için) anlatırsanız çok mutlu olurum.

çok konuştum galiba neyse yardım için şimdiden teşekkürler.

moonshell ayarlarıyla ilgili şimdiye kadar hiç uğraşmadım dolayısıyla bu konuda cahilim ama ses yüksekliği konusunda yapabileceğin şeyleri yapmışsın son çare olarak sadece kulaklık kullanmayı dene. başka çaren yok.

forumda bu konuya yeni yeni girmeye başladım baştan bir kaç soruyu okudum ve bazı cevapları okudum birde son soruyu okudum. DS üzerine %90 bilgim olduğunu düşünüyorum(kullanıcı olarak. yani program yazamıyorum ama yazılanları çok güzel kullanıp takip ediyorum)
    programlar hakkında, aparatlar hakkında ve tamir hakkında bilgilerim var(tamir %50 civarında bilgim ama yardımım dokunur)
    2-3 güne bir bu konuyu inceleyeceğim artık, sorularınız olursa cevaplıyacağım. bilgilerimin eksik kaldığı yerlerde başka yerlerden araştırıp bilgi takviyesi alacağım. en iyi şekilde problemleriniz çözülecek.
    buraya soru yazdığınızda bana özel mesajdan "foruma soru bıraktım" diye yazarsanız çok daha hızlı cevaplarım. ama özelden sorularınızı değilde forumu kirleteceğini düşündüğünüz yazılarınızı atın. çünkü sorularınızı burada cevaplıyalım ki herkes faydalansın.

• vay be... 1 ay 6 gün sonra bir cevap... demekki halen birilieri nintendo bölümünü okuyor

daha önceki mesajda ds in sağlamlığından bahsetmiştim sanırım nazar değdi. ds cebimdeyken düştüm ve üst ekranda sol üst köşeye yakın tarafta sanki içine hafif göçmüş gibi bir şekil oluştu. parlak renklerde sorun yok ama koyu renklerde (siyah mesela) o bölümü belli oluyor e tabiki bende üzülüyorum. aleti zaten satmayı düşünmediğimden sorun yok gibi ama bazen arkadaşlarım görünce nasıl becerdin falan diyorlar ve ben yine üzülüyorum tabi bu konuda ne yapabiliriz merak ediyorum istenirse foto çekip yollayabilirim. bir arkadaşım "ekranla koruyucu arasında biraz hava boşluğu olması gerekiyor ama sen düşünce koruyucu ekrana direk temas etmiş o yüzden öyle olmuştur" diyor. ne kadar doğrudur bilmem

bu arada ses konusunda dediğinizi önceden yaptım. kaliteli bir kulaklık aldım ve şu an rahatım

bu arada ds için programlar hakkında bilgim var demişsiniz acaba ds içinde ve pc de ne tür programları kullanıyorsunuz ufak bi anlatım yapsanız çok müteşekkir olurum. (ben hep internette aynı programları görüyorumda dsorganize,pictods,colors,animatee falan)

şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodyman700 -- 24 Nisan 2009; 14:02:54 >

• Kulaklık kullanarak sesten gerçekten verim alabilirsiniz,ben okulda vs. dinliyorum ds ile =)
  • quote:

vay be... 1 ay 6 gün sonra bir cevap... demekki halen birilieri nintendo bölümünü okuyor

daha önceki mesajda ds in sağlamlığından bahsetmiştim sanırım nazar değdi. ds cebimdeyken düştüm ve üst ekranda sol üst köşeye yakın tarafta sanki içine hafif göçmüş gibi bir şekil oluştu. parlak renklerde sorun yok ama koyu renklerde (siyah mesela) o bölümü belli oluyor e tabiki bende üzülüyorum. aleti zaten satmayı düşünmediğimden sorun yok gibi ama bazen arkadaşlarım görünce nasıl becerdin falan diyorlar ve ben yine üzülüyorum tabi bu konuda ne yapabiliriz merak ediyorum istenirse foto çekip yollayabilirim. bir arkadaşım "ekranla koruyucu arasında biraz hava boşluğu olması gerekiyor ama sen düşünce koruyucu ekrana direk temas etmiş o yüzden öyle olmuştur" diyor. ne kadar doğrudur bilmem

bu arada ses konusunda dediğinizi önceden yaptım. kaliteli bir kulaklık aldım ve şu an rahatım

bu arada ds için programlar hakkında bilgim var demişsiniz acaba ds içinde ve pc de ne tür programları kullanıyorsunuz ufak bi anlatım yapsanız çok müteşekkir olurum. (ben hep internette aynı programları görüyorumda dsorganize,pictods,colors,animatee falan)

şimdiden teşekkürler...

fotoğraf koyarsan tabiki daha ayrıntılı yardım ederim. üst taraftaysa problem %99 çözülür.
    sen yeterki foto koy bi göz atayım.

program meselesine gelince bugün bir kaç probram vereyim.

imgview for ds programı işini görecektir. DSi de bulunan foto özelliklerini sana veriyor. %90 türk sitelerinde görmüşsündür ama buraya yazmamışsın diye yazıyorum. Okiwi programı ramsiz browserdır. beup live programı msne içindir. yabancı birisi tarafından yazılmış ve türk bir arkadaş tarafından geliştiriliyor. yazan yabancı arkadaş türke emanet etmiş programı ve gelişme var. ndsmail programı. bir de ds için linüx var ama sadece dos olarak çalışıyor komutlar üzerine. yine daha önce duymuşsunuzdur ama yazayım lmp-ng programı var müzik çalmak için. skinleri var. orjinal sikininde ise ipod olarak görünüyor. yani ds'inizi ipoda çeviriyor.

programlara dewam edeceğim tabiki. ama önce senin problemi çözelim derim

• ilk önce kusuruma bakma foto makinesi yok maaselef ama telefonun kamerasıyla çekmeye çalıştım. oyun içerisindeyken hafif renk tonlarında değişiklik yaratıyor bu durum ama kararma renk değişimi olmuyor. alet kapalıyken çektim bu sayede dokunduğum yerde daha belli oluyor. resim budur:

http://img21.imageshack.us/img21/293/92232891.jpg

programlar konusunda da ndsmail, okiwi ve beup u biliyorum ama wireless modemim olmadığı için kullanamadım hatta deneyemedim. dışarıda bazen wireless buluyorum onlarda şifreli oluyor ama kafaya koydum yakında wireless modemde alıcam inşallah. linuxu da denedim birkaç komut verilebiliyor ama tam anlamıyla kullanılabilir değil. bu durum tabi ds in teknik kapasitesiyle alakalı ama DSi ile onuda bitirler yakında

imageview ve lmp-ng programlarını deneyip buraya veya başka bi yere yazabilirim tavsiyeler için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodyman700 -- 25 Nisan 2009; 21:58:06 >

• quote:

ilk önce kusuruma bakma foto makinesi yok maaselef ama telefonun kamerasıyla çekmeye çalıştım. oyun içerisindeyken hafif renk tonlarında değişiklik yaratıyor bu durum ama kararma renk değişimi olmuyor. alet kapalıyken çektim bu sayede dokunduğum yerde daha belli oluyor. resim budur:

http://img21.imageshack.us/img21/293/92232891.jpg

programlar konusunda da ndsmail, okiwi ve beup u biliyorum ama wireless modemim olmadığı için kullanamadım hatta deneyemedim. dışarıda bazen wireless buluyorum onlarda şifreli oluyor ama kafaya koydum yakında wireless modemde alıcam inşallah. linuxu da denedim birkaç komut verilebiliyor ama tam anlamıyla kullanılabilir değil. bu durum tabi ds in teknik kapasitesiyle alakalı ama DSi ile onuda bitirler yakında

imageview ve lmp-ng programlarını deneyip buraya veya başka bi yere yazabilirim tavsiyeler için teşekkürler.

Resimden anladığım kadarıyla koruyucu plastik kırılmamış yani üst ekranın değişmesi gerek. ama en azından video çekme şansın varsa (webcam aracılığı ile olabilir) daha iyi olur. eğer üst plastik kırıldıysa üst plastik çıkartılıp kullanmaya deam edilebilir ama ekranda problem warsa(ki öyle olduğunu düşünüyorum) 40 liraya yapılır.

• Ben de anlattıklarından çok kötü birşey sandım ama üst ekranı değiştirmenle halledilebilir. :)
    Nazar değmesin valla,nazar boncuğu stickerı alıp yapıştırın
  • yanlış anlaşıldım galiba makinada herhangi bir çizik dahi yok sadece üst ekranda parmakla bastırınca böyle bir görüntü çıkıyor o kadar hafifte ordaki renklerin tonu değişiyor. yoksa oyun oynamada falan hiç bir sorunum yok dediğim gibi çatlak kırık göçük hatta çizik dahi yok (dış kapakta- içerideki ekranda) ben sadece bu ekran çıkarılıp geri yerine oturtulabilirmi onu merak ediyorum ve tabiki bunu kendim yapabilir miyim?

şu haliyle de makinayı kullanırım hiç kurcalama diyorsanız öle yapayım. bu arada telefon gündüz gözüyle daha iyi çekim yapıyor o zaman çekerim daha belirgin olur her açıdan çekmeye çalışacağım. yardım için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.