Şimdi Ara

DS1302 SALİSE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acaba ds1302 de salise özelliği varmı?varsa bunun gösterim şekli nasıl olmalıdır.
    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Salise özelliği yok datasheet'e göre. Fakat saliseli saatler var yapılmış. Tahminimce PIC'ın timer kesmesini kullanarak salise olayı ayarlanıyor. Kesin bir bilgim yok maalesef.
  • Salise yoktur. Ben de timer kesmesi ile salise özelliği kazandırmıştım yaptığım deneysel bir saate. Lakin yaptığım şeyde görsellik ön plandaydı, doğruluk değil. Hassas salise hesapları için PIC'in kristalinin de stabil olması gereklidir.

Timer ile uğraşmayayım, temizinden halledeyim derseniz DS1390...4 RTC'ler milisaniye sayar özelliktedir.

edit:http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/4359

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 25 Temmuz 2009; 21:04:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Salise yoktur. Ben de timer kesmesi ile salise özelliği kazandırmıştım yaptığım deneysel bir saate. Lakin yaptığım şeyde görsellik ön plandaydı, doğruluk değil. Hassas salise hesapları için PIC'in kristalinin de stabil olması gereklidir.

Timer ile uğraşmayayım, temizinden halledeyim derseniz DS1390...4 RTC'ler milisaniye sayar özelliktedir.

edit:http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/4359

Tahminimce her salisede okuma yapılamayacaktır hızdan dolayı. Yine mümkün oldukça kısa sürelerde süre eşitlemesi yapılabilir fakat sürekli salise artımı için yine timer kesmesi kullanılıp, görsellik kazandırılır diye düşünüyorum. Denemediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum tabi. Belki de yapılır, tamamen tahmini.

• quote:

Orijinalden alıntı: 90alper90

Tahminimce her salisede okuma yapılamayacaktır hızdan dolayı. Yine mümkün oldukça kısa sürelerde süre eşitlemesi yapılabilir fakat sürekli salise artımı için yine timer kesmesi kullanılıp, görsellik kazandırılır diye düşünüyorum. Denemediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum tabi. Belki de yapılır, tamamen tahmini.

Okunur. 1ms'de o entegreye en az 50 kere saati sorabilirsiniz. Burada mikroişlemcinin hızı da önem kazanıyor. Bus hızı 4MHz, hem RTC ile iletişim kurup hem de başka işleri yapması gerekiyorsa, elbet o kadar sık soramayacaktır.
  • Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

quote:

Orijinalden alıntı: 90alper90

Okunur. 1ms'de o entegreye en az 50 kere saati sorabilirsiniz. Burada mikroişlemcinin hızı da önem kazanıyor. Bus hızı 4MHz, hem RTC ile iletişim kurup hem de başka işleri yapması gerekiyorsa, elbet o kadar sık soramayacaktır.

Tabii, haklısın. Programın alacağı süre de önemli. Gerçi ben bunu söylerken RTC'nin hızından dolayı okunamayacağını tahmin etmiştim. Datasheet'e bakmadan yapılan tahminler bu kadar tutuyor işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PIC programlama devresi ?
    13 yıl önce açıldı
    NODEMCU ESP8266 çalışmıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • RTC ye 1ms de 50 kez saati sorabiliyoruz diyelim. peki elde edilen bilgiyi displaye ne kadar zamanda bir yazabiliyoruz???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.