Şimdi Ara

DSC SONY H50 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
43.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba h50 ile h10u yanyana karsilastirdim ve gordugum kadariyla fotograf kalitesi olarak birbirinden cok farklari yok bunun yani sira h10 daha kompakt.bu yuzden h10 u secmek uzereyim bunun uzerine ekleme yapmak isteyen var mi? beni h50 almaktan son anda caydiran sey bu barrel distortion olayi oldu.h50 de cok rahat sekilde gorulebiliyor ve insanin gozune cok takiliyor.h10 da da oldugunu soyluyorlar ama ben farkedemedim bir terslik olmazsa h 10 alacagim bunun disinda h 50 super makine resmen gozum kaldi hatta h50 mi alsam diyorum hala:S barrel distortionu programla duzeltmek cok zor oluyor mu?? :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: canbor

merhaba h50 ile h10u yanyana karsilastirdim ve gordugum kadariyla fotograf kalitesi olarak birbirinden cok farklari yok bunun yani sira h10 daha kompakt.bu yuzden h10 u secmek uzereyim bunun uzerine ekleme yapmak isteyen var mi? beni h50 almaktan son anda caydiran sey bu barrel distortion olayi oldu.h50 de cok rahat sekilde gorulebiliyor ve insanin gozune cok takiliyor.h10 da da oldugunu soyluyorlar ama ben farkedemedim bir terslik olmazsa h 10 alacagim bunun disinda h 50 super makine resmen gozum kaldi hatta h50 mi alsam diyorum hala:S barrel distortionu programla duzeltmek cok zor oluyor mu?? :)

h50 mi h10 mu sorusunun cevabı kesinlikle h50 dir.

h50 ile kendini daha çok geliştirebilirsin fotoğraf konusunda ve teknik olarak h10 dan çok daha üstün bir alet... h50 yi sırf giriş seviyesi dslr larda olan 1/4000 çekim hızını kullanabilmek için bile alırdım desem fazla olur tamam ama :D ya h50 işte iyi makinadır

bu barrel distorsiyon olayına da bir açıklık getireyim sony sonraki partilerde bu olayı hatta chroma aberration olarak bilinen sorunu çözmek için objektifinde asph lens kullanmıştır bunu söyler sitesinde... o barrel distorsiyon olayına karşı ise tam geniş açıda değil de biraz zum yaparak üstesinden gelebiliyorsunuz... çok abartılacak bir durum yok...

• iyi guzel demissin de madem hep zoomlu cekicez o zaman genis acinin ne mantigi kaldi ki:) ozellikler guzel ama fringing de hakkatten cok fazla; h10 da o kadar yok. Cok daha az sanirim nedeni zoomunun dusuk olmasi hem de daha tasinabilir.ben cok fazla manuel kullanim da aramiyorum benim icin kompakt sinifla az cok manuel kullanabilecegim bir makine onemli.h50yi surekli yanimda tasiyabilecegimi de sanmiyorum...
  • arkadaşlar h50 almayı düşünüyorumda bu slr ye benzeyen makinalarla diğer ince tip makinalar arasında ne gibi farklar var yani ince tip bi makina 9,1mp alsam h50 yi de alsam arasındaki farklar neler bi fark yoksa incemi alayım bi yardımcı olursanız.
    birde bu makinanın objektifi değişebiliyormu bazı resimlerde büyük objektif görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arapsabunu -- 24 Kasım 2008; 16:49:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: canbor

iyi guzel demissin de madem hep zoomlu cekicez o zaman genis acinin ne mantigi kaldi ki:) ozellikler guzel ama fringing de hakkatten cok fazla; h10 da o kadar yok. Cok daha az sanirim nedeni zoomunun dusuk olmasi hem de daha tasinabilir.ben cok fazla manuel kullanim da aramiyorum benim icin kompakt sinifla az cok manuel kullanabilecegim bir makine onemli.h50yi surekli yanimda tasiyabilecegimi de sanmiyorum...

hep zumlu çekeceksin diye bişey yok yabancı sitelerdeki geniş açı h50 çekimlerine bi göz at derim ben pf olayı da barrel dist. olayı da h10 da az ancak bu alet h50 ye göre alt sınıfta sonuçta sen bilirsin ama h10 alacağına canon sx100/sx110 modellerine bir göz at bence bu iki canon da h10 dan iyidir bence h50 yi sürekli yanımda taşıyamam diyerek kafadan elemişsin en sona yazmana gerek yokmuş

arapsabunu

ince tip dediğin kompakt sınıf makinalar sanırım eğer sen de canbor gibi sürekli yanında taşıyabileceğin boyutlarda bi makina arıyorsan slr tipinde makina düşünme boyutları sıkıntı olur sonra sen de manuel ayarlara izin veren istediğin özelliklerde herhangi bir makina alabilirsin ama pek çok farklı alternatif mevcut sana da fuji f50/60 önerebilirim bu makinaları incele kompakt sınıfta manuel ayarlara izin veren bunlardan iyi yeni makina yok malesef...

• YA ÖZÜR DİLERİM KAFAM BASMADI YAZDIKLARINIZA

ŞÖLE DİYİM NEDEN İNCE MAKİNLAR(MESELA SONY T100) YERİNE H50 ALMALIYIM. H 50 T100'DEN ARTI NE AVANTAJ SAĞLAR BANA. YANİ H50 DE DİĞERİNDEN FAZLA NELER YAPABİLİRİM. BU MAKİNADA ŞUNLAR AVANTAJIN OLUR IŞIKTI KALİTEYDİFALAN. YARDIMCI OLURSANIZ. HELP ME!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: arapsabunu

YA ÖZÜR DİLERİM KAFAM BASMADI YAZDIKLARINIZA

ŞÖLE DİYİM NEDEN İNCE MAKİNLAR(MESELA SONY T100) YERİNE H50 ALMALIYIM. H 50 T100'DEN ARTI NE AVANTAJ SAĞLAR BANA. YANİ H50 DE DİĞERİNDEN FAZLA NELER YAPABİLİRİM. BU MAKİNADA ŞUNLAR AVANTAJIN OLUR IŞIKTI KALİTEYDİFALAN. YARDIMCI OLURSANIZ. HELP ME!!!

çünkü ince makinalar dediklerin mesela t100-200-500 vs.. teknik olarak h50 den altta manuel ayarlar örn: perde hızı değerini değiştirme seçeneğini sana sunmaz makina kendisi hangi durumda ne kadar perde hızı kullanacağına karar verir gibi gibi gibi... daha bir sürü fark var anlayacağın h50 ve t serisi arasında h50 üstün...

ancak taşınabilirlik dersen t serisi tabiki boyutları itibarı ile daha kolay taşınabilir ancak bi h50 tadı vermezler fotoğraf kalitesi olarak...

• yani t serisine basar diyorsun.. eyvallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: arapsabunu

yani t serisine basar diyorsun.. eyvallah

t serisiyle fotoğraf tekniklerini öğrenerek çok güzel işler çıkarırsın ama manuel ayarları olan çoğu makinayla bu işleri yaparsın t serisinin hatta w serisinde de full manuel ayarlar olmadığından mütevellit basar tabiki h50 bunlara...
  • selamlar,

Sony fotoğraf makinası alıcam ancak sizin fikirlerinize ihtiyacm var..

Ben günlük kullanım için gittiğim yerleri işimi arkadaşlarımı vs çekmek için makinayı alıcam. H50 yarı prof. diyebilceğimiz bir makina gibi görünüyor.Fotoğraf çekmeyi seviyorum ama öyle prof. fotoğrafçılık gibi bişeyimde yok. sizce h50 gibi bir makina mı almalıyım yada W,T serilerinden bir makinamı almalıyım?
  • Arkadaşlar Hepinize Ayrı Ayrı Teşekkür ediyorum ben geçen tekno sada gördüm H50 yi çok beyendim sonra araştırmaya başladım ilk olarak kendime doğum günü hediyesi olarak almayı düşünüyorum öle geceler arkadaşlarımı kendimi gündüz gene öle anları çekmek için almak istioyorum ve 12 taksitli 650 lira akmerkezden alıcam siz ne tavsiye edersiniz... iyi bir makinamıdır kullanan arkadaşlarım memnunlar sanırım bu makinayımı almalıyım veya bu paralara daha iyi bir makina alabilrmiyim şimdeden teşşkür ederim ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Quebeca

Arkadaşlar Hepinize Ayrı Ayrı Teşekkür ediyorum ben geçen tekno sada gördüm H50 yi çok beyendim sonra araştırmaya başladım ilk olarak kendime doğum günü hediyesi olarak almayı düşünüyorum öle geceler arkadaşlarımı kendimi gündüz gene öle anları çekmek için almak istioyorum ve 12 taksitli 650 lira akmerkezden alıcam siz ne tavsiye edersiniz... iyi bir makinamıdır kullanan arkadaşlarım memnunlar sanırım bu makinayımı almalıyım veya bu paralara daha iyi bir makina alabilrmiyim şimdeden teşşkür ederim ....

7 sayfayı da DİKKATLİCE okuyun.SONRA karar verin
  • Arkadaşlar merhaba, Gözüm gibi baktığım SONY DSC H50 acil ihtiyaç nedeniyle satıyorum. Sorunsuz en ufak problemi yok. Cihazla birlikte Çanta+Tripod+4Gb hafıza kartı+ şarz aleti vs kutusundan çıkan ne varsa orjinal kutusuyla gönderebilirim.
  • Selam arkadaşlar. Kısa bir süre önce H50 aldım. Makine genel olarak son derece tatmin edici.
    Ancak fotoğrafları en büyük boyutta çekiyor olamma rağmen diğer daha düşük MP'li nakinelerimden daha ufak boyutta fotoğraflar aldığımı görüyorum. Örneğin Cano A 620 makinemle 6-7 mp lik fotolar alırken bu makinede ortalama 2 mplik fotolar çıkıyor... benim bilmediğim birşey mi var diye sormak isterim.

Cevaplarınız için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: Quebeca

Arkadaşlar Hepinize Ayrı Ayrı Teşekkür ediyorum ben geçen tekno sada gördüm H50 yi çok beyendim sonra araştırmaya başladım ilk olarak kendime doğum günü hediyesi olarak almayı düşünüyorum öle geceler arkadaşlarımı kendimi gündüz gene öle anları çekmek için almak istioyorum ve 12 taksitli 650 lira akmerkezden alıcam siz ne tavsiye edersiniz... iyi bir makinamıdır kullanan arkadaşlarım memnunlar sanırım bu makinayımı almalıyım veya bu paralara daha iyi bir makina alabilrmiyim şimdeden teşşkür ederim ....

7 sayfayı da DİKKATLİCE okuyun.SONRA karar verin

@Hirotaro usta bir konuştun pir konuştun :D

ne zamandır giremiyordum forumlara yakında istanbuldan kış manzaraları ile aranıza dönücem.. bu arada bu kadar h50 kullanan arkadaş var. herkes mi rafa kaldırdı makinaları ya

• Merhaba arkadaşlar. Ben Kodak Z1012IS kullanıcısıyım. Abim yeni H50 aldı. Şu an 2 makinayı karşılaştırıyoruz.
    Kodak'la çektiğim bir ay fotosu. Sizce nasıl? :)

• Kodak Z1012IS

• Kodak Z1012IS

• Kodak Z1012IS
    Yorumlarınızı bekliyorum :) Teşekkürler..

• dostum selam;
    herşeyden önce katkı ve içten paylaşımlarından ötürü cidden teşekkür ederim.Bende H 50 alacagım senin bu güne kadarki tecrübelerinden istifade edip almaya yada almamaya karar verecegim.Ayrıca dönüşüm mercegi varmış H 50 nin ,nedir ve nerde kaça satılır ayrıca ne işe yarar. Vereceğini tahmin ettigim cevabın için şimdiden teşekkürler...............

Olympus SP 570 UZ
    Panasonic Lumix DMC FZ8
    Nikon Coolpix 8800
    Olympus SP-590UZ
    Nikon Coolpix P80
    Sony Cyber-shot DSCH50
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.