Şimdi Ara

DSC SONY H50 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
43.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    birkaç şey soracağım size. birincisi, barrel distortion denilen lens hatası bütün bu yüksek zumlu makinaların hepsinde geçerlimidir.
    mesela fz18, canon s5, olympus 560 ve 570, nikon p80, sonyh9 gibi makinaların hepsinde az veya çok oluyor mu?

ikincisi, a4 kağıdını h50 ile zumsuz çekerken kenarlarının bombeli çıkacağını söylüyorsunuz. peki mesela eski fotoğrafları h50 ile çekmeyi düşünelim. onlar içinde mi geçerli?

üçüncüsü, cami minarelerini eğik göstermesi zumlu veya zumsuz çekilmesiyle bir ilgisi olabilir mi?
    şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ktinte

sayın musti2004s
    birkaç şey soracağım size. birincisi, barrel distortion denilen lens hatası bütün bu yüksek zumlu makinaların hepsinde geçerlimidir.
    mesela fz18, canon s5, olympus 560 ve 570, nikon p80, sonyh9 gibi makinaların hepsinde az veya çok oluyor mu?

ikincisi, a4 kağıdını h50 ile zumsuz çekerken kenarlarının bombeli çıkacağını söylüyorsunuz. peki mesela eski fotoğrafları h50 ile çekmeyi düşünelim. onlar içinde mi geçerli?

üçüncüsü, cami minarelerini eğik göstermesi zumlu veya zumsuz çekilmesiyle bir ilgisi olabilir mi?
    şimdiden teşekkürler...

Fotoğraflarıda çeksen aynı şekilde çıkacak.Sonuçta makina geniş açıda çalışıyor olacak

FZ18 de gördüğüm kadarıyla çok az,bununda sebebi Lecia nın ASPH merceğini kullanması.Aynı şekilde FZ50 de ,geniş açıda 0.4 iken,tele de 0 yanii hiç yok...Bu noktada lensin kalitesi devreye giriyor...
    hatam varsa,arkadaşlar düzeltirler

@BaRBaRYaN

Fotolarda niçin exif bilgisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 29 Temmuz 2008; 2:56:01 >

• olay mesafe ile pek ilgili değil sanırım. çünkü daha yüksek zoom kullanarak çektiğim resimlerde böyle problemlerle karşılaşmadım.
  • teşekkürler BaRBaRYaN ve Hirotaro
  • @Hiratora
    resmi birde burdan indirmeyi denermisin. orjinalini upload ettim
    .
    http://rapidshare.com/files/133399532/DSC01126.JPG
  • Merhaba arkadaşlar ben de bu makinaya sahibim ama makro modunu açamıyorum, makro geçersiz diyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.
  • @ktinte vasat diyebiliyorum ancak...
  • arkadaşlar sonyh50 nin geniş açıdan dolayı bir a4 kağıdını, fotoğrafı vs. doğru dürüst çekemediğini görmek gerçekten çok şaşırtıcı ve üzücü. Bu noktada panasonic in kullandığı lenslerden dolayı geniş açıda bu sorunları çok az yaşatması panasonic in artı hanesine yazılır.
    Bu arada arkadaşlar yeri değil biliyorum ama panasonic in fz28 fotoğraf makinası çıktı. Özelliklerine bakınca güzel göründü. h50 den ne kadar iyi ne kadar kötü onu bir tartışalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anlergl

Merhaba arkadaşlar ben de bu makinaya sahibim ama makro modunu açamıyorum, makro geçersiz diyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Face Detection- Yüz tanıma fonksiyonu açıktır- Menüden kapatırsan Macro Modu açılacaktır.
  • Bende biraz İSTANBUL resmi ekleyeiym bari
    .
    Resimlerin büyük çoğunluğu

ISO : 80
    F : 8
    Pozlama : 30 sn
    Tripod : Yok (Etrafteki düz zeminler doğal tripod olarak kullanıldı) * bu yüzden bazı resimlerde kadraj eğik olabilir
    ....
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50
    Resimdeki sarılıp köprünün üstünde balık tutan amcanın olta sallamasından kaynaklanıyor
    .
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50
    .
     DSC SONY H50

• Mavi bilgisayardan birşey alırken dikkatli olun, hatta almayın ürün iadesi yok, ambalajından çıkan her ne ise adamlar geri almıyorlar. yani elinizde patlıyor. Özellikle fotograf makinalarını japon malı alın, hangi makinayı alırsanız alın çin malı almayın görüntü kalitesi anlamında istediklerinizi vermeyecektir...... Ben sony W 120 kullanıcısıyım bu modelden eski olan sony P-200 modelinin verdiği görüntü kalitesine ulaşmak mümkün değil......paranıza ve sinirlerinize yazık etmeyin….. Altını çizerek söylüyorum orjinal japon arayın
  • @sonerim
    .
    Öncelikle böyle bir olay yaşadığın için GEÇMİŞ OLSUN. ama forumda olup olmadık yerlerede yazmasan şu mesajı. nerdeyse uçan kuşa yapıştıracaksın valla. forumda gerekli topiği zaten açmışsın. o yeterli bence

Not: MaviBilgisayarı koruyor gibi göründüysem alakası bile yek. bir sefer bile alışveriş yapmadım. Bunu yazmam sadece mesaj kirliliğine bir tepki
  • Birkaç fotoğraf da benden arkadaşlar.

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

Orijinal boyutlar bu adreste.
    http://www.flickr.com/photos/28387303@N08/

• İkinci resme bayıldım. gövdenin sudaki yansıması nasıl öyle orantısız olmuş anlayamadım
  • Bence de bu mesajın yeri burası değil! Ayrıca cahilce bilip bilmeden konuşmayalım, Sony tüm W serisi makinaları Çin'de üretir; H Serisini de Japonya'da. Sony'nin üretim konsepti böyledir, bilgisayar üretierken de giriş seviyelerini Çinde; pro.ları Japonya veya ABD.de üretir.

quote:

Orjinalden alıntı: sonerim

Mavi bilgisayardan birşey alırken dikkatli olun, hatta almayın ürün iadesi yok, ambalajından çıkan her ne ise adamlar geri almıyorlar. yani elinizde patlıyor. Özellikle fotograf makinalarını japon malı alın, hangi makinayı alırsanız alın çin malı almayın görüntü kalitesi anlamında istediklerinizi vermeyecektir...... Ben sony W 120 kullanıcısıyım bu modelden eski olan sony P-200 modelinin verdiği görüntü kalitesine ulaşmak mümkün değil......paranıza ve sinirlerinize yazık etmeyin….. Altını çizerek söylüyorum orjinal japon arayın

• Forumdaki herkes derin bir uykuda herhalde
  • Arkadaşlar nasılsınız?Makinalar nasıl iyiler mi? Bizim konu gitmiş 2. sayfaya.Benim şu yaz okulu bitsin çıkıp çekime başlıyacam,makinanın tadını çıkaramadım bir türlü.Bu arada yeni alanlara hayırlı olsun,iyi günlerde kazasız-belasız kullanın .

@badigat37, Noldu senin LCD işi yaptırdın mı?
  • Arkadaşlar nerdesiniz. Herkese tatil rehaveti mi çöktü?
  • Sony H50 ile T300 arasında kaldım? T300 kompakt ,cepte bile rahatlıkla taşınabiliyor , H50 ise yarı porfesyonel bir makine 15x optik zumu var , çok kararsızım çok.
    bu topikte hep h50 kullanıcıları var , bu makinayı T300 ile karşılaştırmış olan varmı hiç.
  • Ben H50 almayı düşünüyordum arkadaşımda T300...
    birlikte morfareye gittik. benim H50 yi görünce T300den vazgeçti H50 aldı :))
    ....
    dostum ne amaçla alacaksın. senin için önemli olan ne. gömlek cebimde çıkarsın tek hareketle makine açılsın tek basıçla otomatik çeksin. taşıması rahat olsun dersen T300 al
    ama optik zoom yüksek olsun, manuel ayarlarlada çekim yapabileyim, fazladan 1 çanta taşımak benim için sorun değil diyorsan H50 tavsiye ederim. H50 ile çekilen resimleri burda bolca görmüşsündür. beğendiysen al
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.