Şimdi Ara

DSG 7 - DSG 6 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
38
Favori
399.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kavra değişiminde yeni şimler takılmış olabilir ama mikrometre ile ölçüm yaparak mı taktılar acaba. Ben 35 bin km de şanzıman yağını değiştirdim, bence sizde önce yağı değiştirmekle başlayın ne kadar gerek yok değişmiyor deseler de bence değiştirin belki faydası olur birde yeniden Adaptasyon yaptırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mşah

Kavra değişiminde yeni şimler takılmış olabilir ama mikrometre ile ölçüm yaparak mı taktılar acaba. Ben 35 bin km de şanzıman yağını değiştirdim, bence sizde önce yağı değiştirmekle başlayın ne kadar gerek yok değişmiyor deseler de bence değiştirin belki faydası olur birde yeniden Adaptasyon yaptırın.
    Bugun goturdum ustama.Kalibrasyon yapti 2 farkli ve suan pamuk gibi.Test et bidaha yaparsa volant dan yapar cunku senin volant degismesi gerekiyordu soylemistik dedi.

Hareketli volant oldugu icin vites gecislerinde ki ses ve vuruntu darbelerini emiyormus.Volant bozuldugunda vuruntu silkeleme yapiyormus.Senin sorunun mekatronik degil diye israrla soyledi.Ilk basta inanmadim ama baya bi arastirdim benim gibi kavrama degisimi sonrasi 1.2.3. Vitesler de volant yuzunden sorun yasayan birinin yorumunu gordum.Degistikten sonra duzeldi diye de eklemis.

Zaten beni 1 - 1.5 sene daha idare etsin yeter bana.Satip bmw alacagim zf8 mis gibi.Bidaha da dsg li arac asla almam.O kadar severek bindigim A3 aracimdan sogudum fazlasiyla.Psikolojimde bozuldu surekli sanzumani dinliyorum keyif alamaz oldum.

• !sTaNbLuE ! kullanıcısına yanıt
    Düzeldiğine sevindim. DSG beni de korkutuyor ama bunu bilerek aldım tek isteğim dışarıda uzun yolda bozulmasın ş.şiçinde kalırsa kalsın . Ben teknolojiyi seviyorum ve bende senin gibi arabayı dinliyorum ama sıkıntı yapmıyorum. Benim kavramayı servis kendisi değiştirmek istedi DSG nin yağını değiştirmeye gittiğimde. Normalde silkeleme vardı ama umursamadım Adaptasyon sırasında hata vermiş o yüzden değiştirmek gerekiyor dediler 600 tl mal oldu geçen yıl. BMW düşünüyorsan 520 aşasına bakma derim arkadaşımda 320 vardı sonra 520 ye geçti dağlar kadar fark var arasında sırf şanzıman için bence 320 tercih etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mşah

Düzeldiğine sevindim. DSG beni de korkutuyor ama bunu bilerek aldım tek isteğim dışarıda uzun yolda bozulmasın ş.şiçinde kalırsa kalsın . Ben teknolojiyi seviyorum ve bende senin gibi arabayı dinliyorum ama sıkıntı yapmıyorum. Benim kavramayı servis kendisi değiştirmek istedi DSG nin yağını değiştirmeye gittiğimde. Normalde silkeleme vardı ama umursamadım Adaptasyon sırasında hata vermiş o yüzden değiştirmek gerekiyor dediler 600 tl mal oldu geçen yıl. BMW düşünüyorsan 520 aşasına bakma derim arkadaşımda 320 vardı sonra 520 ye geçti dağlar kadar fark var arasında sırf şanzıman için bence 320 tercih etme.
    5 kasa alacak param olmaz ne yazik ki.Anca 318 e yeter.5 kasa alacak param olsa E serisini tercih ederdim.3 kasa sinifinda geriye c ve a4 kaliyor a4 yine almam ne kadar islak dsg olsa da.Bmw tecrube etmek istiyorum bir seferde olsa.

Bakalim artik birkac gun deneyeyim araci.Bidaha yaparsa(yapacagindan eminim) bakicaz bi caresine.1 sene idare etsin yeter bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 26 Haziran 2018; 20:32:34 >

• Merhabalar 2011 tdi dsg polo aracım var 145bin km de. Seyir halinde dsg vites göstergesinin yanıp söndüğünü ve servis işaretinin çıktığını farkettim ancak aracın yürüründe herhangi bir sıkıntı yoktu. Bu şekilde 1 hafta kadar kullandım ancak kullandıkça geçişlerde gidişte sorunlar olmaya başladı ve daha sık uyarı vermeye başladı. Son olarak bol yokuşlu yerde dolaşınca hemen uyarı vermeye başladı ve boşa düştü vites. Şu an ilk çalıştırmada uyarı verse de ufak ufak yürüyor ama bazende hiç ilerlemiyor. İnternetten mekatronik sorunu olduğunu okudum ancak anlam veremedim nedir neden olur diye. Bilgisi olanlar paylaşsınlar lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelibula -- 2 Temmuz 2018; 19:19:3 >
  • nelibula kullanıcısına yanıt
    Bence Mekatronik değil kavrama bitmiş o yüzden uyarı veriyor. Adaptasyon yaptırın eğer kurtarmaz ise mecburen kavrama değişecek.
  • Arkadaşlar bende 2014 rapid 1.4 tsi dsg var. vites yaklaşık 1 yıldır ara sırasorun çıkarıyordu son zamanlarda oldukça arttı.

sorunum şu: Bazen arabaya ilk bindiğimde kontağı çeviriyorum ancak araba çalışmıyor. P vites lambası yanıp sönüyor. vites topuzuna hafif sola doğru dokunduğumda araba çalışıyor. Bazen yolda giderken de oluyor bu durum, yolda giderken titresimli tırtıklı yollardan geçtiğimde kesin vites gidiyor. örneğin 3. vitesdeyse D3 yanıp sönüyor ve anahtar şekli çıkıyor. vitesi topuzunu sola doğru hafif ittiğimde ise tekrar normalde dönüyor. Bazen hiç geçmiyor S ye manuele alıp değiştiriyorum geçiyor bir şekilde.

Arabayı skoda´ya götürmüştüm 3 yıllıktı garantisi bitmişti. Ancak 1 bakımını dışarıda yaptırdığım için iyi niyet garantisini aktive etmediler ve benden 3500 TL istediler. Durumu tam tespit edemediler ancak vites aksamını komple değiştireceğiz dediler. Bende bunu kabul etmedim.

Bana göre vites topuzunun altında bir yerde ufak bir temassızlık var. Titreşimli yerlerden geçtiğimde bağlantı kopuyor hafif dokunduğumda tekrar temas ediyor ve normale dönüyor.

Sizlerden bu durumla karşılaşan oldu mu ? Çok aradım ama bu sorunla karşılaşan usta görmedim. Uzun yola çıkmadan önce mutlaka bu sorunu çözmek istiyorum. Yolda bırakmıyor ama sollama yaparken tedirgin olabiliyorsun. Veya karşıdan karşıya geçerken aniden vites gidebilir diye tedirgin oluyorum.

Bu arada ses veya titreşim yok kesinlikle.

Uzun yazdım ama yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waskomnl -- 13 Temmuz 2018; 12:4:18 >

• waskomnl kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun bu sorun tüm Skoda'larada var uyarı ( Hata aracı park konumuna alın ) şeklinde ve vites kolu mekanizması garantiden değişiyor. Bence başka yetkili servislerde deneyim iyi niyet olayı genel merkezden ziyade yetkili servise bağlı.
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Yok hayır " aracı park konumuna alın" diye bir yazı çıkmıyor. sadece vites konumu yanıp sönüyor. ancak şunu fark ettim.
    yolda giderken vites hata verdiğinde vites kolunu sola doğru itiyorum ve öyle ittirerek tutuyorum. Bu şekilde sorunsuz gidiyor araba. Ama elimle vitesi hep sola doğru ittirmek zorunda kalıyorum.

Gittiğim servisler adam gibi dinlemiyorlar bile. Ezbere modül değişecek bilmem ne diyorlar. Aslında hiç alakası olduğunu sanmıyorum.
    bir fikri olan var mı ?
    Genelde bu hata ile karşılaşıyorlar. Alıntı:( Arkadaşlar aracım kullanırken iki defa 1 sn lik uyarı verdi: Servis hata. Aracı P konumunda terkedin. Ne tavsiye edersiniz. Olası bir mekatronik arıza habercisi mi? Aracım 2016 Ocatvia Dsg 1.6 Style ) Kendiniz vites kolunun orayı söküp kontrol etseniz belki gevşek bir şeyler vardır.
  • Arkadaşlar ben de 2 hafta önce 2010 golf aldım, alırken özel servise gösterdim sorun yok dedi kendim de kullandım 1 sefer 3ten 4e geçerken vuruntu gibi hissettim ama alışkın olmadığımdan galiba dedim. Araç 118binde, bugün içim de rahat etsin diye 120bin bakımını şimdiden yaptırayım dedim yetkili servise götürdüm. Şanzımanda sorun var mekatronik değişecek dediler, ondan sonra da duruma göre kavrama da değişebilir dediler mekatronik 8bin,kavrama 5bin dediler ayrıca şanzıman yağ ve işçilik. Şuan için hemen aciliyeti yok ama ileride bu sorun artacak dediler. Araç 30binden sonra hiç yetkili servise girmediği için garanti kapısı kapalı dediler. Ayrıca mekatronik daha önce tamir görmüş dediler. Durum böyle. Şimdi aldığım gibi satsam mı iyice bozulana kadar binip bozulunca iyi bi şanzımancıda yaptırsam mı ya da adam akıllı pazarlık edip yetkili serviste yapılsa fiyat ne olur acaba diye düşünceler içine girdim... Tavsiyeniz neler? Teşekkürler

• okan10tr O kullanıcısına yanıt
    Araca binmeyi düşünüyorsanız yaptırın, çünkü serviste yapılan her işlemin garantisi var.
  • SolidCerberos S kullanıcısına yanıt
    Valla hocam 2016 sıfır aldığım Leon fr aracım vardı onu sattım bunu aldım çok konforlu geldi işte aradığım araba bu zamana kadar niye golf almadım dedim ama gelin görünki istedikleri rakamlar 3 5 bin değil 14 15 bin hadi biraz indirim yapsalar 12 13 bin olur. Deselerki mekatronik yaptırın kavrama sıkıntısı olursa onu da biz yapalım bi şekilde düşüneyim ama onu da demiyorlar. Gerçi servis danışmanım sen bi karar ver ona göre oturur konuşuruz şimdi sana 100 200 indirim yaptım demem olmaz zaten falan dedi ama işte... Özelde yaptırsak yetkili servis gibi olur mu nasıl oluyor özel servisler?
  • okan10tr O kullanıcısına yanıt
    Bu iki araç arasında o kadar fark olmasına şaşırdım açıkcası. Ben tercihimi her zaman garantiden yana kullanma taraftarıyım, bence etraflıca servisle konuşun sonra karar sizin
  • SolidCerberos S kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Leon fr çok sert bir araç özellikle arka kısım en ufak bir tümsekte çukurda tak tuk vuruyor, golf ise sanırım bağımsız ve kaliteli süspansiyon sayesinde zaten tıs tıs ediyo sürekli, aynı yollardan gittiğimde çok ciddi bir fark olduğunu gördüm, aynı zamanda yol rüzgar sesi olarak da ciddi fark var. Bi de koltukları çok rahat tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan10tr -- 3 Ağustos 2018; 23:52:8 >
  • Merhaba arkadaşlar

2016 Seat Leon 1.2 tsı dsg var aracı aldığımdan beri bir kaç defa araç hareket halindeyken, “Hata: Vitesi P konumuna alın” gibi bir mesaj aldım 1sn sonra kayboldu. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu ? Birde dikkat ettim ilk çalıştırdıktan sonra aracı d ye almak biraz zorlaşmış.Şuan il dışındayım 1000km lik bir uzun yol yapacağım acaba sorun olur mu ?
    Bu arada servisi aradım getirin bakalım araç 1 gece burada kalacak dediler.Garantisi yeni bitti aracımın ve bakımları serviste yaptırdım.Bana tahmini ne kadar masraf çıkar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fensinn -- 7 Ağustos 2018; 18:28:59 >
  • fensinn kullanıcısına yanıt
    Bu hata ile çok karşılaşılıyor Skoda'da durum aynı servis garantiden vites mekanizmasını değiştiriyor.
    Link'e göz atın isterseniz:
    www.skodaturkey.com
    Hata!Aracı P konumuna getiriniz... - Skoda Forum ve Yardımlaşma Platformu / Skoda Turkey
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=37360

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mşah -- 8 Ağustos 2018; 0:6:10 >
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar geçen cuma günü arabayı skoda yetkili servisine verdim. Vitesde bir temassızlık var dedim çünkü vites koluna çok az bir dokunuşla vites tekrar normale dönüyor. Ancak skoda aracı inceledik ve vites mekanizmasının değişmesi lazım dedi. 4500 TL parça ve 450 TL işçilik toplam 4950 TL istedi benden. Ben itiraz ettim ve iyi niyet garantisine bakacaklarını bana dönüş yapacaklarını söylediler. 5 gün geçti üstünden ama hala bir dönüş yok. arayıp sordum hala dönüş yapacaklar....

Kendim söküp bakayım dedim, vites etrafındaki deri korumayı kaldırdım, ama sadece 1 kablo var ve kapalı bir kutu. O kablo ile oynadığımda vites bazen normale dönüyor bazen bozuluyor. Skoda AYKAN Maltepe den bir iyi niyet göremediğim için ben de bostancı da özel bir servise götürdüm (ÖZELÇİ burhan usta)

Vitesin sorununu usta ya anlattım ve kabloyla oynadığımda bazen düzelip tekrar bozulduğunu anlattım ve arabayı ustaya bıraktım. Gerekirse arabanın altından vitesi tamamen sökecekti. yarım saat sonra uğradığımda usta vitesin tek bir kablosunu söküp yağladığını ve sorunun çözüldüğünü söyledi. Hatta benden para bile almadı, ben de bundan sonra bakımlarımı ona yaptıracağımı söyleyerek ayrıldım. Çözüm 0 TL

Kısacası skoda aykan maltepe 1 kabloyu bile söküp takmadan arabayı incelediklerini ve 4950 TL maliyetle parçanın değişmesi gerektiğini söyledi. Bir de bana artistlik yapıp arabanın 1 bakımını dışarı yaptırdığı için iyi niyet garantisinin büyük olasılıkla iptal olduğunu söylüyorlar. Skoda nın yetkili servisleri gerçekten yetersiz. Çok uzun tarihe randevu veriyorlar ve adam gibi ilgilenmiyorlar.

Yetkili servis hiçbir zaman tamir etmez, direkt değiştirir. İki tarafın çalışma yapısı çok farklı bu yüzden karşılaştırma yapmak anlamlı sayılmaz.
  • arkadaşlar benim araç 2015 model (ikinci yarısında çıkan 110 luk euro 6 motor) golf 1.2 bu araçlarda dsg elden geçti yenilendi 2015 den sonra çok azaldı diye duymuştum.

ancak ben eğer gaza yavaş basarsam D2 den D3 e geçerken motor vuruntu yapıyor ama gaza az daha fazla (çok değil normal) basarsam öyle birşey olmuyor. acaba kavramada sıkıntı var mı yoksa vitesleri dsg biraz erken atıyor bu titreme yada vuruntu herneyse motorun az gazla çekememesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.shadowx -- 19 Eylül 2018; 2:27:50 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.