Şimdi Ara

DSG KULLANIMI ÜZERİNE [VIDEOLU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhammed9757

quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

Araç sizin mi?Sizinse kaç km de ve kadardır kullanıyorsunuz?Hemen bozulacak diye kaydı yok.Aracı kiralayıp incelediyseniz boşa olmuş olur,ama sizinse sorunsuz olduğunu düşünebiliriz.Biraz da DSG şans işi.Alıpta mutlu mesut binen de var,söverek binen de...

Araç benim. Bende bu aracın hem sportback'i hem sedanı var toplamda 6 bin km felan yaptım.

Biraz erken gibi 6.000 km çok az.Dediğim gibi şans işi.Size sorunsuz gelir,yarın bir başkasına belalı gelir.Allah düzgün kullanmayı nasip etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Allah rızası için bırakın şu en çok satan araç goygounu. Zibil gibi Edcli veya Cvtli araç satılıyor. Neredeyse her gün Dsg arızası duyuyoruz. Forumda böyle her hafta başka markanın konusu açılıyor mu?

DSG konusu olmadan haftayı kapatmıyoruz mübarek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Evet a3'deki s-tronic, dsg'nin aynısı, o yüzden bi a3 300 km de şanzıman arızası vermişti.

Diger firmalarin sanzimanlari hic sorun cikarmiyor mu ? Bi kac ornek uzerinden gideceksek isimiz var :) bilindigi uzere piyasadaki otomatik araclar arasinda satis yuzdesi en yuksek dsg li araclar

vır vır vır vır, 3 yıldır en çok sattığı için en çok arıza çıkarıyor diye devam edin fanatiklik yapmaya.
  • Amin. Ben aktif olarak kullanıyorum. Yardımcı olmak adına çektim videoyu. Her türlü soruyu sorabilirsiniz.
  • Böyle yaparak şansınız var ise şanzıman ömrünü 100 km arttırabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsg güzel şanzıman ama fiyat farkı çok fazla. 5 bin lira olsaydı kesin alırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg candır , hem de heyecan ... Kullanırken keyif alırsın, gazı köklersin sonra " acaba kavramayı kaç binde değiştiririm " düşüncesi gelir aklına . Yavaşça çekersin ayağını gazdan ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mojaverok

Dsg candır , hem de heyecan ... Kullanırken keyif alırsın, gazı köklersin sonra " acaba kavramayı kaç binde değiştiririm " düşüncesi gelir aklına . Yavaşça çekersin ayağını gazdan ...

Çok güldüm hocam ağzına sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

quote:

Evet a3'deki s-tronic, dsg'nin aynısı, o yüzden bi a3 300 km de şanzıman arızası vermişti.

Diger firmalarin sanzimanlari hic sorun cikarmiyor mu ? Bi kac ornek uzerinden gideceksek isimiz var :) bilindigi uzere piyasadaki otomatik araclar arasinda satis yuzdesi en yuksek dsg li araclar

vır vır vır vır, 3 yıldır en çok sattığı için en çok arıza çıkarıyor diye devam edin fanatiklik yapmaya.

Diger arkadaslarin usluplarini begendigim icin cevap verdim ama sana degmez, fanatiklik falan :)

• quote:

Allah rızası için bırakın şu en çok satan araç goygounu. Zibil gibi Edcli veya Cvtli araç satılıyor. Neredeyse her gün Dsg arızası duyuyoruz. Forumda böyle her hafta başka markanın konusu açılıyor mu?

DSG KULLANIMI ÜZERİNE [VIDEOLU]

Dsg de sikintili, cvt de sikintili, edc de sikintili. Fakat son senelrde dsg ile ilgili sikayetlerin azaldigi yadsinamaz bir gercek..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• naparsanız yapın ne kadar güncellendi desenizde deyin çok satmasına bağlı arıza oranı yüksek deyin kim ne derse desin 2009 modelden tut 2016 modele kadar çevremde dsg arıza yaşamayan kalmadı hadi forumu filan bıraktım sadece etrafımdakilerden bahsediyorum. çoğuda tekrar gidip dsg güncellendi eskisi arıza yapıyordu şimdiki yapmıyor deyip aldılar yine 100 bine hiçbiri gelemeden pert. boşuna kimse nefesini tüketmesin.

DSG CANLI BOMBADIR.
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Ben CVT veya EDC sorunsuz demiyorum. Fakat Dsg çok satıyor, o yüzden çok arıza çıkarıyor lafına karşıyım. Çift kavramalı tüm şanzımanlar sorunludur. Fakat Dsg'nin arıza istatistiği daha fazla. Bunun satışla ilgisi olsaydı en çok satan araçların da konularını her zaman görürdük.

Bu arada Nissan'ın geliştiği CVT şanzıman kronik sorunlu, tıpkı Dsg gibi. Mesela Subaru'nun veya Toyota'nın ya da Honda'nın geliştirdiği CVT Daha az sorunlu Nissan'a göre. Mesela Passat'da da Dsg var, Porsche'de de fakat Şanzıman kodları hatta kullandıkları malzeme bile farklıdır. İşte bu yüzden Nissan'ın şanzımanı diğer Cvt şanzımanlardan daha sorunlu.

• Boş isler bunlar keyifle binin dsg ye de cvt ye de edc ye de insan bile bozuluyor sanziman mi bozulmayacak.

• TSY kullanıcısına yanıt
    Abartmissin. Şahsen cevap vereyim canli bomba falan keyifle biniyorum. Daha tık demedi bozulursa bakarız çaresine.. 7 ileri mis gibi sanziman

• quote:

Ben CVT veya EDC sorunsuz demiyorum. Fakat Dsg çok satıyor, o yüzden çok arıza çıkarıyor lafına karşıyım. Çift kavramalı tüm şanzımanlar sorunludur. Fakat Dsg'nin arıza istatistiği daha fazla. Bunun satışla ilgisi olsaydı en çok satan araçların da konularını her zaman görürdük.

Bu arada Nissan'ın geliştiği CVT şanzıman kronik sorunlu, tıpkı Dsg gibi. Mesela Subaru'nun veya Toyota'nın ya da Honda'nın geliştirdiği CVT Daha az sorunlu Nissan'a göre. Mesela Passat'da da Dsg var, Porsche'de de fakat Şanzıman kodları hatta kullandıkları malzeme bile farklıdır. İşte bu yüzden Nissan'ın şanzımanı diğer Cvt şanzımanlardan daha sorunlu.

Kac subaru satiliyorki dh'de gundeme gelmesini bekliyorsunuz. Ciddi diyorum, bu forumda kullanicilarin sayin aldigi 10 sifir otomobilden 3-4 tanesi dsglidir. Hergun tavsiye isteyen 10larca kisinin secenekleri arasinda yer alan bir sanzimandan bahsediyorsunuz.

135bin vw grup araci satilmis 2016'da. Sahibindendeki 30bin vw markali aractan 16 bini otomatik. Kabaca bu 135bin aracin da yarisi otomatik olsa sirf 2016'da 70 bin'e yakin dsg'li arac cikmis trafige. Hadi efendim bunun 5bini dsg'nin sorunsuz olan islak tip olanlari olsun (ki bukadar olmadigina eminim).

SENEDE 65BİN DSG'li ARAC TRAFİGE CİKİYOR.

Ayni oranlamayi 2016'nin encok satan 2.markasi renault icin yaparsak ne cikar? 44bin aractan sadece 6 bini otomatik. Kabaca 100 aractan 15'i otomatik vites ve 2016'da satilan 120bin renault'nun kabaca 18bin gibi bir sayi cikiyor otomatik vitesli renault. Kaldi ki ben sahibindendeki arac sayisini ticarileri haric tutarak aldim. 2016 satislari ticari dahil. Vw'nin ticaride pek bir paya sahip olmamasi da vw-renault arasindaki farki daha da acar.

Demekki en dsg, en yakin rakibinden neredeyse 3 kattan fazla satmis. Forumlarda daha fazla gormenizin sebebi bu degil diyorsaniz hala, siz de haklisiniz ne diyelim..

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

Kac subaru satiliyorki dh'de gundeme gelmesini bekliyorsunuz. Ciddi diyorum, bu forumda kullanicilarin sayin aldigi 10 sifir otomobilden 3-4 tanesi dsglidir. Hergun tavsiye isteyen 10larca kisinin secenekleri arasinda yer alan bir sanzimandan bahsediyorsunuz.

135bin vw grup araci satilmis 2016'da. Sahibindendeki 30bin vw markali aractan 16 bini otomatik. Kabaca bu 135bin aracin da yarisi otomatik olsa sirf 2016'da 70 bin'e yakin dsg'li arac cikmis trafige. Hadi efendim bunun 5bini dsg'nin sorunsuz olan islak tip olanlari olsun (ki bukadar olmadigina eminim).

Ayni oranlamayi 2016'nin encok satan 2.markasi renault icin yaparsak ne cikar? 44bin aractan sadece 6 bini otomatik. Kabaca 100 aractan 15'i otomatik vites ve 2016'da satilan 120bin renault'nun kabaca 18bin gibi bir sayi cikiyor otomatik vitesli renault. Kaldi ki ben sahibindendeki arac sayisini ticarileri haric tutarak aldim. 2016 satislari ticari dahil. Vw'nin ticaride pek bir paya sahip olmamasi da vw-renault arasindaki farki daha da acar.

Demekki en dsg, en yakin rakibinden neredeyse 3 kattan fazla satmis. Forumlarda daha fazla gormenizin sebebi bu degil diyorsaniz hala, siz de haklisiniz ne diyelim..

Hiçte öyle değil. Dsg alanlar patlatınca hemen satılığa koymuşlar madem bu kadar sorunsuz ve güzel bir araba motor ve şanzımanda neden herkes satıyor bence onu araştırın

• quote:

Orijinalden alıntı: TSY

quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

Hiçte öyle değil. Dsg alanlar patlatınca hemen satılığa koymuşlar madem bu kadar sorunsuz ve güzel bir araba motor ve şanzımanda neden herkes satıyor bence onu araştırın

Hocam cok sacma bir cikarim yapmissiniz. Sahibindende en cok satilan arac markasi renault. Demekki kullanicilari en mutsuz olan Renault mudur?

Mumkunse cevap vermeyin. Ya da verin fakat geri donmeyecegimi bilin. Ben matematik yapiyorum sayilar var ortada, oran-oranti, istatistik var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

quote:

Diger arkadaslarin usluplarini begendigim icin cevap verdim ama sana degmez, fanatiklik falan :)

He evet ana avrat kufur ettim cok kotu benim uslup :((

• quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

DSG öyle bir şanzumandır ki insana otomatik vites kullanmayı yeniden öğretmek için rehber çektirir/izletir
    Kullanmayı bilmiyorsunuz ne la. Otomatik vites, sanırsın uçak kullanıyoz
    Yeni bir ehliyet çeşidi çıkartacak yakında bu fanboylar. Manuel, otomatik, DSG

Kullanimi manuelden zahmetli tek sanziman

• quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Forumdaki DSG durumu en iyi şu fotoğraf ile açıklanır.

DSG KULLANIMI ÜZERİNE [VIDEOLU]

fazla söze gerek yok...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.