Şimdi Ara

DSG KULLANIMI ÜZERİNE [VIDEOLU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazılarınız DSG hakkında çok sorunlu olduğunu düşünüyor.
    Eskiden sorunları çok duyardık ancak son 2 yılda yapılan güncelleştirmeler ile sorunsuz diyemem ama gayet kaliteli bir şanzıman olmuş.
    DSG deneyimlerim ve tavsiyelerim hakkında bir video hazırladım.
    Bildiğiniz üzere A3 'Deki S-tronic DSG'nin aynısı.
    Siz de yorumlarınızı tecrübelerinizi paylaşın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammed9757 -- 5 Nisan 2017; 17:22:31 >

• Araç sizin mi?Sizinse kaç km de ve kadardır kullanıyorsunuz?Hemen bozulacak diye kaydı yok.Aracı kiralayıp incelediyseniz boşa olmuş olur,ama sizinse sorunsuz olduğunu düşünebiliriz.Biraz da DSG şans işi.Alıpta mutlu mesut binen de var,söverek binen de...
  • Evet a3'deki s-tronic, dsg'nin aynısı, o yüzden bi a3 300 km de şanzıman arızası vermişti.
  • Sorun giderilse bile kavrama mecburen bitecek ve değişecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Evet a3'deki s-tronic, dsg'nin aynısı, o yüzden bi a3 300 km de şanzıman arızası vermişti.

Diger firmalarin sanzimanlari hic sorun cikarmiyor mu ? Bi kac ornek uzerinden gideceksek isimiz var :) bilindigi uzere piyasadaki otomatik araclar arasinda satis yuzdesi en yuksek dsg li araclar

• DSG sorunlu falan değil artık. Bir A3'de sıkıntı yaptı diye buradakiler araç sahibinden çok tepki verdi. Araç sahibi Doğuş ile anlaşıp araç yenileme yapmıştı.

En azından Micra gibi arabadan pahalı değil şanzıman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 5 Nisan 2017; 17:35:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

Evet a3'deki s-tronic, dsg'nin aynısı, o yüzden bi a3 300 km de şanzıman arızası vermişti.

Diger firmalarin sanzimanlari hic sorun cikarmiyor mu ? Bi kac ornek uzerinden gideceksek isimiz var :) bilindigi uzere piyasadaki otomatik araclar arasinda satis yuzdesi en yuksek dsg li araclar

Ben diğer çift kavramalar sorunsuz demedim, 300 kilometrede iken arıza veren bir dsg'den bahsettim. Ayrıca satış rakamlarını dayanak göstermeniz dsg'nin kronik sorunlu bir şanzıman olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bayağı teknik bi şekilde anlatılmış kullanım şekliyle ilgiligüzel ancak videoya başlarken bilen bilmeyrn dsgyle ilgili yorum vs... Aracınız rodaj döneminde sanırım km az .Showroomdan çıkıp 400 kmd3 bozulandan tutu.n 10000 de mekatronik sorunları beyin arızaları Olan mı dersin çok tartışıldı daha önce bu forumda.Kullanıcı hatası olmakla birlikte bu dsgnin sorunlu olduğu tartışılmaz bir durumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 5 Nisan 2017; 17:36:21 >
  • Forumdaki DSG durumu en iyi şu fotoğraf ile açıklanır.

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Allah rızası için bırakın şu en çok satan araç goygounu. Zibil gibi Edcli veya Cvtli araç satılıyor. Neredeyse her gün Dsg arızası duyuyoruz. Forumda böyle her hafta başka markanın konusu açılıyor mu?

• quote:

quote:

quote:

Ben diğer çift kavramalar sorunsuz demedim, 300 kilometrede iken arıza veren bir dsg'den bahsettim. Ayrıca satış rakamlarını dayanak göstermeniz dsg'nin kronik sorunlu bir şanzıman olduğu gerçeğini değiştirmez.

300kmde de verebilir, 3kmde de.. Bi de 300bin km de vermeyenler var.. Tam otomatikler 300km de hata vermeyecek diye bi garanti de yok :) bu kadar kafa yormaya ve korkak olmaya gerek yok aslinda, alacaksin bineceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Allah rızası için bırakın şu en çok satan araç goygounu. Zibil gibi Edcli veya Cvtli araç satılıyor. Neredeyse her gün Dsg arızası duyuyoruz. Forumda böyle her hafta başka markanın konusu açılıyor mu?

Benim etrafimda bi suru vag araci var, hicbirinde sorun yok.. Bu zamana kadar cevremde 3 defa otomatik sanziman sikintisina denk geldim , 2 si pejo, 1 i ford idi.. Burada acilan konularin hangi maksatla acildigini biliyoruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

+1

• quote:

quote:

quote:

quote:

300kmde de verebilir, 3kmde de.. Bi de 300bin km de vermeyenler var.. Tam otomatikler 300km de hata vermeyecek diye bi garanti de yok :) bu kadar kafa yormaya ve korkak olmaya gerek yok aslinda, alacaksin bineceksin

Korkaklık ile alakası yok bunun. O kadar para verip aldığım aracımda acaba dsg ne zaman patlar diye düşünemem sürekli, olmadık bir yerde bozulması riskini alamam yada doğuş ile saçma sapan polemiklere girmek, davalık olmak istemem. Tam otomatikten şaşmam huzurum yerinde olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Forumdaki DSG durumu en iyi şu fotoğraf ile açıklanır.

dsg li bir araç çok mu pahalı? Sanki ferrari den bahsetmişsiniz. Örneklendirme pek olmamış. Bu kadar sahiplenmeyin. Aşırısı zarar. (not: dsg karşıtı değilim. Alır gönül rahatlığıyla kullanırım. Ama abartmaya da her zaman karşıyım)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• olayın dsg ile alakası yok, edc, powershift, tct farketmez, çift kavrama = sorun
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Benim çevremde de var, kendim de Vag grubu araç sahibiyim. Çevremde binlerce km yapıp sorun yaşamayan da var, fabrikadan çıkıp arabasını garaja çeker çekmez Dsgsi cortlayan da. Daha geçen gün komşunun Leon'unun Dsg'si patladı zor bela yaptırdık tanıdık vs.ile sattı sonra. Çift kavramalı şanzımanlarda hata ve sorun istatistiği yüksek ama torku 250 olan bir arabaya sen gidip tork dayanımı 250-300 olan bir şanzıman koyarsan o elbet patlar. Koy işte mis gibi elinde sorunsuz 6 ileri var ama milleti iki yolla da söğüşlemek varken kim düşünsün sorunsuzluğu

• quote:

Orijinalden alıntı: Experimentation

olayın dsg ile alakası yok, edc, powershift, tct farketmez, çift kavrama = sorun

+1
    Ben de şu günlerde 2010-2011 S60 bakıyorum onda da kronik Powershift arızasından bahsediliyor. Sanırım otomotiv sektörü çift kavramayla ilgili düşüncelerini gözden geçirecek/geçirmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redstorm

quote:

Orijinalden alıntı: Experimentation

olayın dsg ile alakası yok, edc, powershift, tct farketmez, çift kavrama = sorun

+1
    Ben de şu günlerde 2010-2011 S60 bakıyorum onda da kronik Powershift arızasından bahsediliyor. Sanırım otomotiv sektörü çift kavramayla ilgili düşüncelerini gözden geçirecek/geçirmeli.

çift kavrama devam edecek hocam, çünkü amaç aracı sattıktan sonra da aynı araçtan para kazanmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

Araç sizin mi?Sizinse kaç km de ve kadardır kullanıyorsunuz?Hemen bozulacak diye kaydı yok.Aracı kiralayıp incelediyseniz boşa olmuş olur,ama sizinse sorunsuz olduğunu düşünebiliriz.Biraz da DSG şans işi.Alıpta mutlu mesut binen de var,söverek binen de...

Araç benim. Bende bu aracın hem sportback'i hem sedanı var toplamda 6 bin km felan yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammed9757 -- 5 Nisan 2017; 18:42:58 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.