Şimdi Ara

DSG Şanzıman (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ekşi sözlük
    doğuş otomotiv'in müşterisine imzalattığı belge
    https://eksisozluk.com/entry/40534800

Bence arkadaşın dediği gibi mutlaka bu işlemi VW asıl yerine iletmelisin.

• Offf off ne diyeyim sizlere..

Olay bu belgeyi benim düzenlediğimden , köleliğe kadar vardı ya , hangi hukuk bilginizle yazdıklarımı yanlış bulup bu cümleleri kurdunuz anlayamadım. Hukuk sizlerin zannettiği gibi işlemez arkadaşlar.

Anlaşılır örnek verelim . hanenin dokunulmazalığı vardır. Siz bizzat davet etmedikçe ve izin vermedikçe Kimse kendi kafasına göre evinize zorla giremez. Girmeye kalkarsa haneye tecavüz suçu işlemiş olur.

Ancak icra memuru alacak tahsilatı için resmi evrak göstermek suretiylr girebilir. . Elinde arama kararı olan polis veya jandarma girebilir. İkametgahınız kamulaştırmaya tabii ise kadastro memuru girebilir. Bu durumda anayasal haklardan veya medeni kanundan bahsedip almamazlık yapamazsınız. yaparsanız kapınız çilingir vasıtasıyla açılır ve ayrı bir tutanak tutulur.

Ayrıca uygulamaya direnirseniz polis cebir uygulayabilir. İcraa memuru " hacze mukavemet " ettiğiniz yönünde tutanak tutup , alacaklı vekili icra ceza mahkemesinden hapis cezası istemiyle dava açabilir. İcra ceza mahkemelerinin verdiği hapis cezaları paraya dönmüyor. Ayrıca icra ceza mahkemesinin verdiği karar temyizde edilemiyor.

Anayasal hakkınız ve medeni kanunun sizlere tanıdığı haklar bu durumda çiğnenmiş olmuyor. Bilakis siz mevcut ve yürürlükte olan icraa ve ceza kanunlarını çiğnemiş oluyorsunuş .Çünkü bu durumları tanımlayan kanun maddeleri var.

Bunları bilmiyor olmanız sizi haklı çıkartmıyor. Her ne kadar mevcut uygulamalar size mantıksız ve saçma gelsede , mevcut kanunlar çerçevesinde yaptığınız fiil cezayı gerektiriyorsa paşa paşa verilen cezaya katlanırsınız. Bu işlerin hiç şakası yoktur.

Allah rızası için internette cezai şartlı taahütname yazın ve taahhütname ihlallerinde kanunen neler yapılabilinir. okuyun. Vatandaşa imzalatılan belge bir taaahütnamedir. Vatandaş İmzalamama hakkı elbbette vardır. Ama imzalanmıştır ve hukuki yaptırımı olan bir belgedir. Hukuk bu belgeyi yok sayamaz. Buna dikkat çekmek isterken şahsıma yapılan suçlamalara bakın.

Burada asıl olay Doğuş oto böyle bir belgeyi imzalamayan kişilere neye dayanarak farklı bir fiyat uyguluyor. Bu durum merkezin bir talebimidir ? Yoksa doğuş oto bunu kendi kendinemi yapmaktadır. ?
    Önce bu durumun netleşmesi lazım.

Bu belgeyi imzalaması istenen ancak imzalamamış bir başka kişi varsa , Bir taraf tüccar ve olay ticari olduğu için asliye ticaret mahkemesinde dava açılabilinir. veya tüketici hakları mahkemesinde de dava açılabilinir.

• Paylaşım ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz.
  • Güzel memleketimde yine herkes avukat kesilmiş hukuk dağıtıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

bunu kaldırdılar ama başka bir yorum daha yaptım henüz kaldırmadılar. Akşam yemeğine mi gittiler ne.

@xcagatay sorunuzun cevabı bu mesajda.http://forum.donanimhaber.com/m_88154445/mpage_8/f_//tm.htm#88188869

@pcwolf28 en son biri aracının fotosunu paylaşmış, ona teşekkür etmişler diğerlerinde olduğu gibi.
    @yasin.25
    Ben de benim yazdığım şeyin altındaki fotoğrafınıza teşekkür ettiler sandım.
    Yarım saat önce baktığımda sizin fotoğraf yerine biri dsgde sorun mu çıktı yazmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetmuhsin

Arkadaslar merhaba. An itibariyle kardesimde 2010 model 1.4 tsi dsg passat var. Amcam da 2011 model 2.0 tdi dsg passat kullaniyor. Bu iki arabanin da sanzimani bahsedilen hatali dsg'lerden mi? Yoksa amcaminki farkli mi?

Ayrica sunu da merak ediyorum. 1.6 triptronic sanzimana sahip golf 5-6'larda ayni problem var mi?

yok mu yardimci olacak birisi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetmuhsin A kullanıcısına yanıt
    Hocam ne diyelim, Vw sahiplerine göre dsg dünyanın gelmiş geçmiş en iyi şanzımanı, hiç sorun çıkartmaz, fakirler anca laf atar. Dsg kullanmayan biz ise anlayamayız nimetlerini, anca laf atarız arkasından. Vw'nin kendi forumları vardır oralarda modelinizi aratın isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazookaa

Offf off ne diyeyim sizlere..

Olay bu belgeyi benim düzenlediğimden , köleliğe kadar vardı ya , hangi hukuk bilginizle yazdıklarımı yanlış bulup bu cümleleri kurdunuz anlayamadım. Hukuk sizlerin zannettiği gibi işlemez arkadaşlar.

Anlaşılır örnek verelim . hanenin dokunulmazalığı vardır. Siz bizzat davet etmedikçe ve izin vermedikçe Kimse kendi kafasına göre evinize zorla giremez. Girmeye kalkarsa haneye tecavüz suçu işlemiş olur.

Ancak icra memuru alacak tahsilatı için resmi evrak göstermek suretiylr girebilir. . Elinde arama kararı olan polis veya jandarma girebilir. İkametgahınız kamulaştırmaya tabii ise kadastro memuru girebilir. Bu durumda anayasal haklardan veya medeni kanundan bahsedip almamazlık yapamazsınız. yaparsanız kapınız çilingir vasıtasıyla açılır ve ayrı bir tutanak tutulur.

Ayrıca uygulamaya direnirseniz polis cebir uygulayabilir. İcraa memuru " hacze mukavemet " ettiğiniz yönünde tutanak tutup , alacaklı vekili icra ceza mahkemesinden hapis cezası istemiyle dava açabilir. İcra ceza mahkemelerinin verdiği hapis cezaları paraya dönmüyor. Ayrıca icra ceza mahkemesinin verdiği karar temyizde edilemiyor.

Anayasal hakkınız ve medeni kanunun sizlere tanıdığı haklar bu durumda çiğnenmiş olmuyor. Bilakis siz mevcut ve yürürlükte olan icraa ve ceza kanunlarını çiğnemiş oluyorsunuş .Çünkü bu durumları tanımlayan kanun maddeleri var.

Bunları bilmiyor olmanız sizi haklı çıkartmıyor. Her ne kadar mevcut uygulamalar size mantıksız ve saçma gelsede , mevcut kanunlar çerçevesinde yaptığınız fiil cezayı gerektiriyorsa paşa paşa verilen cezaya katlanırsınız. Bu işlerin hiç şakası yoktur.

Allah rızası için internette cezai şartlı taahütname yazın ve taahhütname ihlallerinde kanunen neler yapılabilinir. okuyun. Vatandaşa imzalatılan belge bir taaahütnamedir. Vatandaş İmzalamama hakkı elbbette vardır. Ama imzalanmıştır ve hukuki yaptırımı olan bir belgedir. Hukuk bu belgeyi yok sayamaz. Buna dikkat çekmek isterken şahsıma yapılan suçlamalara bakın.

Burada asıl olay Doğuş oto böyle bir belgeyi imzalamayan kişilere neye dayanarak farklı bir fiyat uyguluyor. Bu durum merkezin bir talebimidir ? Yoksa doğuş oto bunu kendi kendinemi yapmaktadır. ?
    Önce bu durumun netleşmesi lazım.

Bu belgeyi imzalaması istenen ancak imzalamamış bir başka kişi varsa , Bir taraf tüccar ve olay ticari olduğu için asliye ticaret mahkemesinde dava açılabilinir. veya tüketici hakları mahkemesinde de dava açılabilinir.

Merak ettim hukukçu musunuz?

Hakkın kullanılmasının hukuka aykırılığı ortadan kaldırmasına dair verdiginiz orneklerin konuyla ilgisi nedir?

Sözleşmenin konusu hukuka (ay 26) aykırı degil midir?

Bu belgeyi nasıl bağlayıcı atfedebiliyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 161907

Bir aralar buralarda aşıp kesen Vw severleri keşke halen burada olsaydı. Hele en ,ok cihanair cyber ve Anro nickli ergeni merak ediyorum

• Vosvos fanatiği milletim oturup düşünebilse ne ala
  • Şu yorum yapılmış:

turkish distributor forces customer to sign a document to make a discount on service bill. document is ensuring a fine if customer makes bad comments on social media about distributor. please comment on that:
    http://imageshack.com/a/img268/4116/ktkk.jpg

VW'nin cevabı: Hello İlker, thank you for your message. Please get in touch with our colleagues of customer service in Turkey via phone 0090-212-3350444 or E-mail info@vw.com.tr by stating your name and contact details as well as your vehicle identification number. We wish you all the best!
  • Hocam Yanılmıyorsam EDC şanzımanda DSG nin aynısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

2010 senesinde vw polo aracımın manuel vitesi 100binde dağıldı. Tatil yolunda ailecek perişan olduk. Ankara doğuş otoda 1800 liraya şanzıman tamir edildi. 10bin km sonra tekrar dağıldı ve ben yine aynı serviste arabamın ücretsiz tamir edilmesini isteyince olay kullanıcı hatasına bağlanıp tekrar tamir ücret istenmişti. Servisinin yaptığı kötü muameleyi buradan paylaşmıştım. Forumun zamanında ağır abilerinden taner göde ve ekibi beni linç etmişlerdi. Bir daha vw ye binmem deyince işi hakarete vardıran mesajlar atılmıştı. Buradan hepsine selam söylüyorum. Allah bana bir daha vw ye binmeyi nasip etmesin, memlekette başka araba yokmuş gibi sırada bekleyenlere de diyecek lafım yok.

Ya yanlis anlama ama manuel sanzuman hic bir markada kolay kolay dagilmaz hangi marka olursa olsun kullanici hatasi der tabii ilk defasinda ikinci defa olmasi cok enteresan
    Manuel sanzumani dagitmak cok zordur araciniz kac modeldi acaba

• unforgiv3n kullanıcısına yanıt
    Abd de vw 10 yıl garanti veriyor dsg şanzımana burada standart süren ne kadarsa o kadar, garantin bittiğinde saatli bomba işlemeye başlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer çok sağlam çaktılar, bu konunun ekran görüntülerini de almak lâzım, birkaç gün sonra gösterimden kaldırılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Orijinalden alıntı: 161907

Bir aralar buralarda aşıp kesen Vw severleri keşke halen burada olsaydı. Hele en ,ok cihanair cyber ve Anro nickli ergeni merak ediyorum

İsim vererek deşifre etmek istemiyorum ama Cihan ve birçok VW taraftarının bu konudan haberdar olduğunu ve bu rezilliği birçok organda yaydığını söylemek isterim.

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Facebook'da benim yazdıklarımı da sildiler. Bu konunun linkini vererek, burada yazanların doğru olup olmadığını sormuştum. 2 saat sonra, cevap vermediğinize göre doğru olduğunu varsayıyorum müşteriye bu şekilde davranmanız doğru mu? Bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapacak mısınız? Yoksa bu yazdığımı da silecek misiniz? demiştim silmişler .

Yorum yapmak yerine, sansürcü bir şekilde yazılanları siliyorlar, diyecek kelime bulamıyorum kendilerine. Satsınlar 50.000 TL'ye Polo, 100.000 TL'ye Golf, 150.000 TL'ye Passat'ları millete, alıcısı var ki satıyorlar, kazandıkları her kuruş da helal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevensleepers1907

Geçmiş dönemde 4 tane VW araç kullanmış biri olarak bu başlık açıkçası beni çok şaşırtmadı. Bugüne kadar 2 transporter, 1 passat ve birde CC olmak üzere toplam 4 VW araç kullandım. Babam halen 2013 Model Transporterı kullanmaya devam ediyor.. Yeni araç alma döneminde olduğum için ve 1.6 Dizel otomatik arayışında olduğum için maalesef VW alternatiflerim arasındaydı ancak geçmişte yaşamış olduğumuz sıkıntılar ve istemeye istemeye bayiye (Doğuş Oto Esenyurt) gittiğimde gördüğüm muameleden sonra distribütör değişene kadar kesinlikle bu grubun araçlarını almamaya yemin ettim. Belki araç tercih kıyaslama başlığında açmış olduğum konuyu okuyanlar bilir geçtiğimiz hafta 2013 Volvo S80 D2 Powershift Advance alarak arayışımı sonlandırdım. İyi ki bu aracı tercih etmişim diyorum kendime..
    2009 Model olarak aldığımız CC 2.0 TDI araç ile ilgili olarak garanti süresi kapsamında 2 garanti süresi sonrasında ise 1 defa akü değişimi oldu.. ve biz aracı satarken hala sorunun devam ettiğine dair şüphelerimiz vardı.. Bu araçtan önce kullandığımız passatta yine tam 3 defa yağ pompası arızası yaşadık.. 3 ünde tüm uğraşlara rağmen arıza bedelini bizden aldılar.. Sadece son arızada o zamanki ismi ile İzmir Gönen otomotiv aynı arızanın kısa sürede 3. tekrarı nedeniyle parça maliyetinin yarısını üstlenip işçilik almadı.. Bu arızalar hep uzun yolda başımıza geldi.. Yaşadığımız rezillikde cabası.. İlk aldığımız transporter da motorda motorda yetkili servisin teşhis edemediği bir anlık hararet yükselmesi vardı.. Sırf bu yüzden bütün silindir bloğunu 6 bin TL ye değiştirme önerince babam aracı satarak yeni kasa 2013 transporter aldı.. Onunda 2 bin kmde baskı balatası bitti.. Neyseki garanti kapsamında değiştirdiler.. Şimdi hala babam VW kullanmaya devam ediyor.. Ancak o bile bundan sonra VW grubu kullanmamaya yemin etti..

3 tane VW aracı kullanmış ve satmış hali hazırda ailesinde VW kullanan biri olarak 14 yıllık VW tecrübemiz gereği tek söyleyebileceğim bu distribütör olduğu müddetçe bu grubun markalarından uzak durun.. 2 hafta önce Passat 1.6 TDI DSG highline almak istediğimde ukala bir tavır ile şu kadar bekleyeceksiniz ve gelecek iç dış renk kombinasyonu neyse onu alacaksınız deme cürretini gösterebilecek bir zihniyetten araba almak sonra hak ettiğinden fazla yaptığınız ödemeye rağmen rezil olmak benim bu grup ile olan ilişkilerimi tamamen bitirmeme neden oldu..
    Kimse marka fanatiği olmasın lütfen.. Hepimiz zor kazanıyor.. Hayalimizdeki aracı alabilmek için ter akıtıp bedel ödüyoruz.. Birçok ekstra harcamamızı kısıpi, nefsimizi köreltip istediğimiz araç için bir birikim yapıyoruz ve tüm bunlara katlanan bir müşteri olarak bir ev parası yatırdığımız arabalardan ve onu satanlardan beklentimiz sadece memnun kalabilmek.. İnsan yapısı olan diğer herşey gibi otomobillerde arıza yapabilir.. Yapacaktırda.. Önemli olan böyle bir durum ile karşılaştığınızda karşınızdakinin size muamelesi..

Toplam 8 Yıl düz Passat ve CC kullanmış biri olarak söylüyorum.. VW i premium olarak gören tek zihniyet biziz dünya üzerinde.. Şuan yaklaşık 1 haftadır kullandığım 2013 Model Volvo S80 bana premiumun ne olduğunu gösterdi.. Üstelik nerdeyse D segmenti Passat 1.6 TDİ highline DSG fiyatına E segmenti gerçek bir premium sahibi oldum.. Gözümü açan ve bana bu tercihi yaptıran Doğuş zihniyetine de onun temsilcilerine selam eder kendilerine teşekkürü bir borç bilirim...
    Yarın öbür gün Volvo ile de benzer bir problem yaşarsam VW ve Doğuş ile ilgili yazdıklarımdan çok daha ağırını yine buradan ve farklı platformlardan yazarım.. Hiçbir marka babamın değil.. Tek derdim verdiğim para karşılığında keyifle sorunsuz bir şekilde araca binmek..
    Hocam herkes sizin gibi düşünse , zaten sorunun büyük bölümünü halletmiş oluyor.belli bir marka aracı alınca ona baglanıyoruz , sahipleniyoruz. sonucuda böyle kanımızı emiyorlar işte ..

• bazookaa B kullanıcısına yanıt
    Tüketici kanunu diye bir şey var arkadaşlar senin yaptığın işlemler eğer kanunun emredici hükümlerine aykırı değilse uygulanabilir. Hizmet sunan kişinin yani doğuş oto'nun, tüketiciye senin aracını yaparım ama sen bu arızayı başkasıyla paylaşırsan senden para alırım deme gibi bir hakkı kesinlikle olamaz. Hatta bu durumun tüketicinin korunması ve piyasa gözetim genel müdürlüğüne bildirilmesi lazım, bu şekilde bir zorlama tehdit niteliğindedir ve doğuş oto hakkında yaptırım uygulanmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 19 Şubat 2014; 19:49:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda aslında boşuna konusuyoruz , bugun dsg den sorun yapmış arkadsıma yazılanları olanları gosterdım , abi 4 sene garantı neye yetmıo zaten arkasında da duruyorlar , hem alırken satarken kar edebılıcegın baska markamı war vesaıre derken ben sustum karşımdaki avukat adam sonucta :))))
    Dsg bmw deki zf sanzımandan sonra kullandıgım en ıyı sanzıman keyıflı ve akıcı bir suruse sahıp , hatta etrafım da aracını 350 hp lere kadar modıfıye eden onsanlar mewcut tabıkı sanzımanıda aynı sekılde modıfıye edıyorlar ve sorunsuz kullanıolar
    Ama bakıyosun standard kullanıcı için sanzımandan korkmak ıkıncı elde yada frımada sorun ve tehdıt yasamak resmen para harcayıp rezıllık cekmek :((( ıkıncısı alın terı bu kadar rahat sömurulmemeli :((
    kamuoyu daha fazla bırbırıne destek olursa daha guclu cozumler bulunabılır

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.