Şimdi Ara

DSG Şanzıman (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siteden kaldırmışlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucastorn

Siteden kaldırmışlar :)

forumcular belli oluyor zaten. Dün biri demiş ki vw facebook ta: '' ben 1.4 tsi dsg almayı düşünüyorum, ortalıkta bir laf var, almaktan vazgeçtim vs vs :)
  • Malum kişiler son banlanmalardan sonra uğramaz oldular.Neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 19 Şubat 2014; 17:45:51 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_88166867/f_//tm.htm#88202984

her geçen gün yeni bi skandal.... alırmısın sen mazlumun ahını....
  • Arkadaslar merhaba. An itibariyle kardesimde 2010 model 1.4 tsi dsg passat var. Amcam da 2011 model 2.0 tdi dsg passat kullaniyor. Bu iki arabanin da sanzimani bahsedilen hatali dsg'lerden mi? Yoksa amcaminki farkli mi?

Ayrica sunu da merak ediyorum. 1.6 triptronic sanzimana sahip golf 5-6'larda ayni problem var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure

Aracım Doğuş oto servisinde mahsur kaldı, mecburen serviste yaptırmak zorunda kaldım. 5000 tl ödedim.(İsteye faturayı gösterebilirim)

Anlamadığım birşey var... Madem 5.000TL verdiniz ve yaptırdınız neden o belgeyi imzaladınız? Madem imzaladınız nasıl burada paylaşım yapabiliyorsunuz?
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    207m mi neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

VW Türkiye sayfasındaki mesajımı kaldırdılar fakat benden bir sonraki mesaja teşekkür ettiler. halbuki ben de teşekkür bekliyordum.çok mu şey istedim.

edit: bu arada VW Tr sayfasına savaş ilan ettim.

DSG Şanzıman

Ne teşekkür ettiler yav garantiyle ilgili birşey yazmıştım da oraya:)

• bunu kaldırdılar ama başka bir yorum daha yaptım henüz kaldırmadılar. Akşam yemeğine mi gittiler ne.

@xcagatay sorunuzun cevabı bu mesajda.http://forum.donanimhaber.com/m_88154445/mpage_8/f_//tm.htm#88188869

@pcwolf28 en son biri aracının fotosunu paylaşmış, ona teşekkür etmişler diğerlerinde olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin.25 -- 19 Şubat 2014; 18:13:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

quote:

Orijinalden alıntı: stjarna

ekişsözlük'de ki ve burada ki topic'i halktv'ye mail olarak yolladım, haberi yaparsa onlar yapar gerisi penguen.

Halk TV Facebook hesabında olayı paylaşmış

Adamlara paylaşmaları yönünde güzel bir mesaj attım facebook üzerinden, kırmamışlar sağolsunlar

Halk tv candır. Ne zorluklar çekerek yayın yaptıklarını bilseniz şaşarsınız.

• xcagatay kullanıcısına yanıt
    imzalamasaydı 14bin lira ödeyecekti. bu imza karşılığı ücret 5bine düşürüldü.
  • Vw sever geldi kacin dağilin
    Arkadaslar ben manuel aldim gayet mutlu ve mesut yasiyorum
    Dsg sahiplerine Allah kolaylik versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 senesinde vw polo aracımın manuel vitesi 100binde dağıldı. Tatil yolunda ailecek perişan olduk. Ankara doğuş otoda 1800 liraya şanzıman tamir edildi. 10bin km sonra tekrar dağıldı ve ben yine aynı serviste arabamın ücretsiz tamir edilmesini isteyince olay kullanıcı hatasına bağlanıp tekrar tamir ücret istenmişti. Servisinin yaptığı kötü muameleyi buradan paylaşmıştım. Forumun zamanında ağır abilerinden taner göde ve ekibi beni linç etmişlerdi. Bir daha vw ye binmem deyince işi hakarete vardıran mesajlar atılmıştı. Buradan hepsine selam söylüyorum. Allah bana bir daha vw ye binmeyi nasip etmesin, memlekette başka araba yokmuş gibi sırada bekleyenlere de diyecek lafım yok.
  • Almanca cevap türkçeye çevrilirse çok iyi olur arkadaşlarda anlamış olur

• quote:

Orijinalden alıntı: bazookaa

Arkadaşlar , belli ki çoğunuz taahütnamenin ne olduğunu bilmiyor. Ve hayatında hiç taaahütname imzalamış ve hatta görmemiş. Anayasal haklardan girilmiş , imza sirkülerlerinden çıkılmış.Kanunsuz olduğu iddia edilmiş.

( Hukukumuz sadece şirketler için imza yanında şirket kaşesi kullanımını zorunlu tutar , imza sirküleri imzayı atan kişinin , şirket adına imza atmaya yetkili olduğunu ve imzasının nasıl olduğunu gösteren bir belgedir. Bu olayda imza atan kişi şahıs olduğu için sadece imzası taahütname için yeterlidir )

Belge ceza-i şartlı bir tahhütname. Belgenin düzenlenme tarzına veyaa içinde yazan ibarelere takılı kalmayın. Bir kartvizite dahi attığınız imzanın hukuki yaptırımı vardır. Elbette imza attığınız belgede her ne yazıyorsa o konuyla sınırlıdır.

Bu taahütnamede bahsi geçen şartın yerine getirilmemesi durumunda yine aynı taahütnamede ödenmesi taahhüt dilen 10.000 bedel sadece mucbir sebepler (imzayı atanın Ölümü , ağır hastalık veya kaza geçirmesi, tutuklanması vs vs ) gerçekleştiyse , taahhütün yerine getirelemediğinden yola çıkarak ödenmeyebilir. Bu olay borcu silmez. Ödeme makul bir süre ertelenebilinir. Ancak bu olayda anlaşıldığı kadarıyla böyle bir durumda yok.

Elbette buradan konuşması ve yazması kolay. Ancak böyle bir olay benim başıma gelseydi, maddi durumumuda iyi olduğunu varsayarak 14.000 TL yi öder şanzımanı yaptırır ancak bana sundukları teklifi ve imzalatmaya çalıştıkları belgeleride imzalamadan alıp , konuyu Tüketici hakları mahkemesine intikal ettirdim. 5.000 Tl alarak yapılabilinen bir arıza için neye göre 14.000 TL isteniyor . Aynı tamirat için neden bu kadar farklı fiyat talep ediliyor . bunu hakime izah etsinler.

Ancak imza atılmış ve taahhütname şartları kabul edilmiş olduğu için bu olayda belgeyi imzalayan kişi olayı mahkemeye intikal ettirirse açık söylüyorum arkadaşlar büyük ihtimalle bu davayı kazanamaz.

Burada asıl olay bu tür bir belge Vw tarafından , dünyanın her yerinde bu tür bir arıza tamiratı için , bu şekilde şartlar ileri sürülüp imzalatılıyormu ? Yoksa bunu doğuş oto kendi kafasına göremi düzenleyip imzalatıyor ?

Eğer bu tür belge tanzimi talebi ve bu türlü ön şartlı hizmet verme uygulaması , ana fabrikadan geldiyse dünya çapında skandal kopar.

Tabi canım. O zaman bende önüme gelen herkesi kurşuna dizeceğime, dizmezsem 10.000 TL tutarında tazminat ödeyeceğime yazılı kayıt tutar imzayı atarım altına. Hiç yoktan 10.000 tl'en olur dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 19 Şubat 2014; 18:32:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

2010 senesinde vw polo aracımın manuel vitesi 100binde dağıldı. Tatil yolunda ailecek perişan olduk. Ankara doğuş otoda 1800 liraya şanzıman tamir edildi. 10bin km sonra tekrar dağıldı ve ben yine aynı serviste arabamın ücretsiz tamir edilmesini isteyince olay kullanıcı hatasına bağlanıp tekrar tamir ücret istenmişti. Servisinin yaptığı kötü muameleyi buradan paylaşmıştım. Forumun zamanında ağır abilerinden taner göde ve ekibi beni linç etmişlerdi. Bir daha vw ye binmem deyince işi hakarete vardıran mesajlar atılmıştı. Buradan hepsine selam söylüyorum. Allah bana bir daha vw ye binmeyi nasip etmesin, memlekette başka araba yokmuş gibi sırada bekleyenlere de diyecek lafım yok.

Sayın Taner Göde'nin iyi almanca düzeyiyle bu konuda bir şeyler yapmak için uğraşacağından eminim. Yani umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TYR

DSG'nin zayıf yönleri ortada.
    Bunu bilinçli hiçbir kullanıcı inkar edemez.
    Nasılki Vw bir risk alıp böyle bir şanzıman ürettiyse,
    aynı şekilde olumlu yönlerinden yararlanmak için bu riski alıp kullanmak isteyen kullanıcılar da mevcut.
    Bu tamamen kendi tercihleri ve sorunları.

Lakin, özellikle Honda kullanıcılarının çıkıp bu durumdan nemalanmak istemelerini anlayabilmiş değilim.
    Ne Honda markası yukarıdaki gibi bu riski aldı, nede kullanıcısı alıp olumlu ve ekonomi amaçlı kullanabildi.
    Hala yılların otomatik şanzımanını Civic gibi bir araçta 12-14lt arası tüketim değerleri ile kullanmaya devam etti.

Bana göre bilinçli kullanıcı, sorunlu olma riskide olsa, bir yeniliği, ekonomiyi ve performansı tercih etme aşamasında haklıdır.
    Diğer kullanıcı profili ise, sorunsuz ama aşırı tüketim ve heyecansız bir sürüşe razı olmaya devam etmektedir.

Amman ne heyecanlı sürüş. Ne tür olursa olsun otomatik bir araçta heyecanlı sürüş var diyorsanız ben sizin heyecan anlayışınızdan şüphe ederim.

Sana göre bilinçli olan kullanıcıya ben her yeniliğe gözü kapalı atlayan sazan derim. Yenilik diye doğru düzgün denenmemiş teknolojiyi sırf satış arttırmak için piyasaya süren adama da sahtekar.

• Batırdık ya la VW ni buradan. Birkaç saat önce bayinin önünden geçtim bayi doluydu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Orijinalden alıntı: takma ad

İmzalanan belge gecersizdir, mutlak butlan yaptirimina tabidir.Çünkü sözleşme konusu hukuka aykırıdır. Bkz TBK.

Kararlaştırılan cezai sart da feri nitelikte olduğu için hukumsuzdur. Yani bu parayı ödemek zorunda kalmazsınız. istediğiniz yerde şikayetinizi dile getirin.

Sözleşme konusu neden hukuka aykırı? Ekşi sözlükte de birisi genel işlem şartı falan demiş.

Burada sözleşme konusunu ben "senin 14.000 TL tutan masrafından 10.000 TL indirim yapayım, bunun karşılığında da sen bu konudan kimseye bahsetme. Yok eğer bahsedersen sana sağladığım faydayı geri alırım." olarak anlıyorum.

Açıkçası bunun bence bir gizlilik anlaşmasından farkı yok. İki seçeneğiniz var: ya 14.000 TL'yi ödersiniz ya da 10.000 tl indirim alıp gizlilik sözleşmesi yaparsınız. Eğer sözleşmeyi bozarsanız sağlanan faydaları iade edersiniz -sağlanan faydaların geri alınması dışında istenen bir cezai şart yok-. Belki arada kalan 1000 TL'yi cezai şart olarak kabul edebiliriz veya yalnızca o kısmın geçersiz olacağı sonucuna varabiliriz. Bu da bir ihtimal kısmi geçersizliğe götürür bizi.

Burada sözleşmenin geçersiz olmasının tek şartı var bence: Eğer ki o indirim zaten yapılmak zorunda ise (mesela satıcı 2/3 oranında kusurludur ve 10.000 tl indirim yapmak zorundadır) ve yine de sözleşme imzalatıyorsa o halde sözleşme geçersizdir (BENCE). Konuyu araştırmadım.

Olay basit bir "sana indirim yapayım sen de bu indirimden baskasına bahsetme" olayı değil. Sözleşmenin icerigi sadece bu değil.

Sözleşmede açıkça, aracindaki şikayetlerden tv radyo internet vs ortamlarda bahsetmeyecegi öngörülüyor ki bu açıkça kisinin düşüncesini açıklama ve yayma hürriyetine (AY 26) aykırıdır.

Genel işlem koşuluna girmeye gerek yok. Onun bir çok unsuru var (TBK 20-25), ki bir şey genel işlem koşulu diye geçersiz değildir; olay basit temelle cozulebiliyorken dolaylı olana girilmez hukukta. Ornegin bu hakkın kötüye kullanılması da olabilir ama zaten açıkça düzenlendiği için bu genel ilkeye dinmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 19 Şubat 2014; 18:39:17 >

• Bir aralar buralarda aşıp kesen Vw severleri keşke halen burada olsaydı. Hele en ,ok cihanair cyber ve Anro nickli ergeni merak ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.