Şimdi Ara

DSG Şanzıman (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorunu olan arabaları neden satın alıp paranızla rezil oluyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

2010 senesinde vw polo aracımın manuel vitesi 100binde dağıldı. Tatil yolunda ailecek perişan olduk. Ankara doğuş otoda 1800 liraya şanzıman tamir edildi. 10bin km sonra tekrar dağıldı ve ben yine aynı serviste arabamın ücretsiz tamir edilmesini isteyince olay kullanıcı hatasına bağlanıp tekrar tamir ücret istenmişti. Servisinin yaptığı kötü muameleyi buradan paylaşmıştım. Forumun zamanında ağır abilerinden taner göde ve ekibi beni linç etmişlerdi. Bir daha vw ye binmem deyince işi hakarete vardıran mesajlar atılmıştı. Buradan hepsine selam söylüyorum. Allah bana bir daha vw ye binmeyi nasip etmesin, memlekette başka araba yokmuş gibi sırada bekleyenlere de diyecek lafım yok.

Ya yanlis anlama ama manuel sanzuman hic bir markada kolay kolay dagilmaz hangi marka olursa olsun kullanici hatasi der tabii ilk defasinda ikinci defa olmasi cok enteresan
    Manuel sanzumani dagitmak cok zordur araciniz kac modeldi acaba

2001 modeldi sıfır aldım. 1986 dan beri araç kullanıyorum. Arabayı bir tek ben kullandım şirket arabası falan değil. Tamam diyelimki hata bende şanzımanı dağıttım, kabul. 10bin km sonra tekrar dağılması benim suçum olabilir mi? Komple acemi insana araba versen o bile 10bin km de şanzıman dağıtamaz dediğiniz gibi. Demek istediğim doğuşoto işini düzgün yapmıyor bu konuda da görüldüğü gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucastorn

Şu yorum yapılmış:

turkish distributor forces customer to sign a document to make a discount on service bill. document is ensuring a fine if customer makes bad comments on social media about distributor. please comment on that:
    http://imageshack.com/a/img268/4116/ktkk.jpg

VW'nin cevabı: Hello İlker, thank you for your message. Please get in touch with our colleagues of customer service in Turkey via phone 0090-212-3350444 or E-mail info@vw.com.tr by stating your name and contact details as well as your vehicle identification number. We wish you all the best!

VW Türkiye ile İrtibata geçin demişler kısacası

Edit: VW Forumlarındada bu olaydan bahsedilmeye başlanmış

www.passatturkiye.com
    Doğuş oto imzalatılan belge
    http://www.passatturkiye.com/havadan-sudan/9201-gercek-mi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 19 Şubat 2014; 20:39:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

quote:

2010 senesinde vw polo aracımın manuel vitesi 100binde dağıldı. Tatil yolunda ailecek perişan olduk. Ankara doğuş otoda 1800 liraya şanzıman tamir edildi. 10bin km sonra tekrar dağıldı ve ben yine aynı serviste arabamın ücretsiz tamir edilmesini isteyince olay kullanıcı hatasına bağlanıp tekrar tamir ücret istenmişti. Servisinin yaptığı kötü muameleyi buradan paylaşmıştım. Forumun zamanında ağır abilerinden taner göde ve ekibi beni linç etmişlerdi. Bir daha vw ye binmem deyince işi hakarete vardıran mesajlar atılmıştı. Buradan hepsine selam söylüyorum. Allah bana bir daha vw ye binmeyi nasip etmesin, memlekette başka araba yokmuş gibi sırada bekleyenlere de diyecek lafım yok.

Ya yanlis anlama ama manuel sanzuman hic bir markada kolay kolay dagilmaz hangi marka olursa olsun kullanici hatasi der tabii ilk defasinda ikinci defa olmasi cok enteresan
    Manuel sanzumani dagitmak cok zordur araciniz kac modeldi acaba

2001 modeldi sıfır aldım. 1986 dan beri araç kullanıyorum. Arabayı bir tek ben kullandım şirket arabası falan değil. Tamam diyelimki hata bende şanzımanı dağıttım, kabul. 10bin km sonra tekrar dağılması benim suçum olabilir mi? Komple acemi insana araba versen o bile 10bin km de şanzıman dağıtamaz dediğiniz gibi. Demek istediğim doğuşoto işini düzgün yapmıyor bu konuda da görüldüğü gibi.

On yilda ilk ariza kabul edilebilir ama ikincisi tamamen hatali iscilik olma ihtimali cok yuksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• birde youtube videolarına yorum atmayı deneyelim, belki cevap verirler :P

• Bu vites kutusunu tercih eden kitlenin, arabanın garantisi bittikten sonra elden çıkartmaya bakan bir yapıya sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Her şey burada kopuyor ya zaten, "Benden sonraki düşünsün" zihniyetinin geldiği noktadayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: takma ad

quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Orijinalden alıntı: takma ad

İmzalanan belge gecersizdir, mutlak butlan yaptirimina tabidir.Çünkü sözleşme konusu hukuka aykırıdır. Bkz TBK.

Kararlaştırılan cezai sart da feri nitelikte olduğu için hukumsuzdur. Yani bu parayı ödemek zorunda kalmazsınız. istediğiniz yerde şikayetinizi dile getirin.

Sözleşme konusu neden hukuka aykırı? Ekşi sözlükte de birisi genel işlem şartı falan demiş.

Burada sözleşme konusunu ben "senin 14.000 TL tutan masrafından 10.000 TL indirim yapayım, bunun karşılığında da sen bu konudan kimseye bahsetme. Yok eğer bahsedersen sana sağladığım faydayı geri alırım." olarak anlıyorum.

Açıkçası bunun bence bir gizlilik anlaşmasından farkı yok. İki seçeneğiniz var: ya 14.000 TL'yi ödersiniz ya da 10.000 tl indirim alıp gizlilik sözleşmesi yaparsınız. Eğer sözleşmeyi bozarsanız sağlanan faydaları iade edersiniz -sağlanan faydaların geri alınması dışında istenen bir cezai şart yok-. Belki arada kalan 1000 TL'yi cezai şart olarak kabul edebiliriz veya yalnızca o kısmın geçersiz olacağı sonucuna varabiliriz. Bu da bir ihtimal kısmi geçersizliğe götürür bizi.

Burada sözleşmenin geçersiz olmasının tek şartı var bence: Eğer ki o indirim zaten yapılmak zorunda ise (mesela satıcı 2/3 oranında kusurludur ve 10.000 tl indirim yapmak zorundadır) ve yine de sözleşme imzalatıyorsa o halde sözleşme geçersizdir (BENCE). Konuyu araştırmadım.

Olay basit bir "sana indirim yapayım sen de bu indirimden baskasına bahsetme" olayı değil. Sözleşmenin icerigi sadece bu değil.

Sözleşmede açıkça, aracindaki şikayetlerden tv radyo internet vs ortamlarda bahsetmeyecegi öngörülüyor ki bu açıkça kisinin düşüncesini açıklama ve yayma hürriyetine (AY 26) aykırıdır.

Genel işlem koşuluna girmeye gerek yok. Onun bir çok unsuru var (TBK 20-25), ki bir şey genel işlem koşulu diye geçersiz değildir; olay basit temelle cozulebiliyorken dolaylı olana girilmez hukukta. Ornegin bu hakkın kötüye kullanılması da olabilir ama zaten açıkça düzenlendiği için bu genel ilkeye dinmeye gerek yok.

Bu hesaba göre şirketinizin size imzalattığı "maaşım hakkında hiç kimseye bilgi vermeyeceğim" hükmü de geçersiz, çünkü ifade özgürlüğünü kısıtlıyor.

Ancak burada ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının söz konusu olduğunu ve sözleşmenin esasının hukuka aykırı olduğunu düşünerek yanılıyor olabilirsiniz. Zira ilk mesajımda da bahsettiğim üzere konu ifade hürriyetinin tam olarak kısıtlanması değil. Burada belli bir fayda karşılığında bir konuyu gizli tutma sözü veriyorsunuz. Eğer ki bu sözünüzü tutmazsanız, size sağlanan faydanın iade edilmesini kabul ediyorsunuz. Yani aslında cezai yaptırım söz konusu değil, olay tam olarak "İstersen internete yaz, ama yazarsan sana verdiğim 10.000 TL'lik indirimi getirip iade et." cümlesinin sözleşmeye dökülmüş hali gibi görünüyor.

İfade özgürlüğü de mutlak bir hak olmadığı için böyle bir sözleşmenin hukuka aykırı olduğunu iddia edebilmek mümkün değildir diye düşünüyorum. Ancak hukuk bir sosyal bilimdir, aynı mahkemenin, aynı dairenin, hatta aynı hakimlerin aynı konuda aynı avukat ve aynı gerekçeler ile açılmış iki davasından bile iki farklı sonuç çıkabilidiğine göre çok da kesin konuşamayız diye düşünüyorum

Bu arada genel işlem koşulu konusunda size katılıyorum. Oraya girmeye hiç mi hiç gerek yok, zira bence bu bir genel işlem dahi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 19 Şubat 2014; 20:31:59 >

• quote:

Konu mevcut ise link atarmisiniz.Yada mesajların kopyasi var ise

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

sorunu olan arabaları neden satın alıp paranızla rezil oluyorsunuz?

Alanları bende anlamıyorum ....

• quote:

Orijinalden alıntı: sadohan

quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

sorunu olan arabaları neden satın alıp paranızla rezil oluyorsunuz?

Alanları bende anlamıyorum ....

Suni ikinci el piyasası,aç gözlü insanlar ve dram trajedi.
  • Tok kapı sesinden haber verin siz
  • vw'nin türkiye'de aynı fiyat aralığında satılan bir çok arabadan daha kaliteli olduğunu düşünmüşümdür. 1 sene önce de polo almışlığımız var anneme. almaz olaydım dedim bunu görünce.

kendime de polo almayı düşünüyordum, şimdi toyota'ları inceliyorum. en azından sorunsuz aletler.
  • Maşallah konu 2 gündür popüler konularda birinci sırada.

• quote:

Orijinalden alıntı: LuxResset

Almanca cevap türkçeye çevrilirse çok iyi olur arkadaşlarda anlamış olur

o bayrağı avatara koyacağına çeviri vereydin ..
  • mesajım bulunsun
  • Konuyu ekşisözlükde gördüm.Ömcelikle arkadaşa mağduriyetinden dolayı geçmiş olsun diyorum.Sonra da cesaretinden ötürü tebrik ediyorum.Kendilerini müşterinin sahibi gibi gören ,kölesiymiş gibi davranan bu firma zihniyetine ne desek az.Ama ben vatandaş olarak üzerime düşeni yapacağım.Çevremde sayısını bilemediğim kadar araç alıp satan insan var.Yarın onlara gerek mail yoluyla gerekse çıktı alarak bu konuyla ilgili belgeleri ileteceğim.Bundan sonra içinde doğuş firmasının olduğu hiçbir işlemi gerçekleştirmemeleri konusunda özellikle uyarılarda bulunup niyeti olanları da alternatiflere yönlendireceğim(Tavsiyelerimi dikkate alacaklarından şüpheniz olmasın).
  • Shadowu haksız yere banlayan, hatta dsg hatalı diyince ağır küfürlere maruz kalanları ve o küfürleri görmezden gelen sevgili forum yöneticileri bu konu hakkında sessizliğini korumaya devam ediyor.Zamanlama manidar:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

quote:

Orijinalden alıntı: Lucastorn

Şu yorum yapılmış:

turkish distributor forces customer to sign a document to make a discount on service bill. document is ensuring a fine if customer makes bad comments on social media about distributor. please comment on that:
    http://imageshack.com/a/img268/4116/ktkk.jpg

VW'nin cevabı: Hello İlker, thank you for your message. Please get in touch with our colleagues of customer service in Turkey via phone 0090-212-3350444 or E-mail info@vw.com.tr by stating your name and contact details as well as your vehicle identification number. We wish you all the best!

VW Türkiye ile İrtibata geçin demişler kısacası

Edit: VW Forumlarındada bu olaydan bahsedilmeye başlanmış

http://www.passatturkiye.com/havadan-sudan/9201-gercek-mi.html

Başlığı açan kişiye hiç dikkat etmemiştim çocukluk arkadaşımın abisiymiş.
    Faceye burdaki fotoğrafı etiketlemiştim. Iyi o da paylaşmış başlık açarak.

• VW fanatikleri nerde acaba :)
  • Volkswagen de ne şanzıman mı ?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.