Şimdi Ara

DSG Şanzıman (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Forumdan iki arkadaşın 3 gün içinde dsg ve mekatronik ile ilgili başlıklarına rastlanacak haberiniz olsun.

Bakalım neler neler olmuş, okuyalım bilgilenelim.

İkisi de çok önemli bir konu olacak abi.

Takipteyim .
  • vw ile işi olmayanların, dsg takipleri takdire şayan
  • Mercedes BMW parasına VW alanların aklından şüphe ederim.
    Opel bile çok çok daha düzgün işler yapıyor.

Allah beni ve sevdiklerimi VW grubu araçlardan korusun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

vw ile işi olmayanların, dsg takipleri takdire şayan

Bir gün işimiz olursa...
    Yanlışa düşmeyelim yada en yakınızdakiler düşmesin, diye takip ediyoruz.

Şimdi işimiz yok diye ileride de olmayacak diye kaide yok ki!
    Düzelir de sorunu biterse, hesabımıza da uyarsa alırız. Neden olmasın?

Ayrıca! bir durumu yada konuyu takip etmek için, sahibi olmak mı gerekir?
    Bir malı aldıktan sonra pişman olmaktansa, almadan önce araştıran ve iyice hesap eden taraf olmak daha iyi...

Takipçi olmayıp yanılgıya düşsek ve bazı şanssızlar gibi -memnun olanlar konu dışı- "sürekli işimiz olsa" daha mı iyi olurdu?
    İşimizin olması belki de bundandır.

Şimdilik; Okuduğumuz kadarı ile "halen" devam eden ve "bitmemiş" bir sorunu var, olarak gözüküyor.
    Sorununu halledip kökten bitirsin/halletsin, bakarız durumuna.

Keşke herkes aldığı/alacağı malı detaylı olarak "iyice araştırsa, didiklese" ve "öyle karar verse"

Bilinçli tüketici olmanın yolu "önceden araştırma"dan geçer.

*Gün alacağımız telefonu yada uyduruktan yoğurt makinasını nasıl ki araştırıp takibe alıyor, sorunları/özellikleri hakkında kullanıcılardan bilgi alıyor isek...
    30-40-70.000TL lik mallar için, bu Donanım Haber gibi yerleri hatmetsek yeridir.

• quote:

quote:

Bir gün işimiz olursa...

Bir malı aldıktan sonra pişman olmaktansa, almadan önce araştıran ve iyice hesap eden taraf olmak daha iyi...

Takipçi olmayıp yanılgıya düşsek ve bazı şanssızlar gibi -memnun olanlar konu dışı- "sürekli işimiz olsa" daha mı iyi olurdu?

Şimdilik; Okuduğumuz kadarı ile "halen" devam eden ve "bitmemiş" bir sorunu var, olarak gözüküyor.

Keşke herkes aldığı/alacağı malı detaylı olarak "iyice araştırsa, didiklese" ve "öyle karar verse"

*Gün alacağımız telefonu yada uyduruktan yoğurt makinasını nasıl ki araştırıp takibe alıyor, sorunları/özellikleri hakkında kullanıcılardan bilgi alıyor isek...
    30-40-70.000TL lik mallar için, bu Donanım Haber gibi yerleri hatmetsek yeridir.

İnşallah sorunları düzelir, inşallah sahibi olursunuz...Tamamen hür iradeniz bu sizin...

Tabi ki bir konuyu takip etmek ayrı ama sorunlu aksam dışın da markaya antipati duyup ortam hazırlamak ayrı bir şey...Ki benim sezinlediğim bu...

Vw ile ilgili özellikle sorun yaşayanların her başlık açtıklarında veya doğru-yanlış şahit oldukları sorunlarda, hep aynı aktörlerin vw sancılarını kusmaları ve kullanıcılarına da yakıştırma yapmaları olayın cılkının çıktığı yer olan Donanım Haber/Otomobil Genel bölümüdür...

• quote:

quote:

quote:

Bir gün işimiz olursa...

İnşallah sorunları düzelir, inşallah sahibi olursunuz...Tamamen hür iradeniz bu sizin...

Tabi ki bir konuyu takip etmek ayrı ama sorunlu aksam dışın da markaya antipati duyup ortam hazırlamak ayrı bir şey...Ki benim sezinlediğim bu...

Vw ile ilgili özellikle sorun yaşayanların her başlık açtıklarında veya doğru-yanlış şahit oldukları sorunlarda, hep aynı aktörlerin vw sancılarını kusmaları ve kullanıcılarına da yakıştırma yapmaları olayın cılkının çıktığı yer olan Donanım Haber/Otomobil Genel bölümüdür...

Yok öyle algılamayın. Ben 11 yıldır otomatik kullanıcısıyım, araç alacağım zaman hiç bir zaman manuel fiyatlarına bakmam.

Doğal olarak araç alacağım zaman bu grubun araçlarına da bakıyorum. Bazı araçları marka takıntım dan, bazılarını eski moda sistemlerden,
    bazılarını donanım/güvenlik zayıflığından, bazılarınız da cüzdandaki para yüzünden elemek zorunda kalıyorum. Bu elemeler yüzünden araç alımı
    döneminde sıkışıp kalıyorum.

İlk önceleri dsg farkı için istenen fiyatı saçma bulup kızıyordum. Bu da konuları okumama sebep oldu, gördüm ki başka şikayetlerde varmış.
    Okudukça ilgimi çekti, daha daha okumaya başladım. Okudukça da bu sefer daha da uzaklaşmaya başladım. Ve kızdım.

Oysa! hep 3 kapı sevdam yüzünden bir New Beetle alasım vardı. Bu sayede kursağımda kaldı.
    Octavia beğendiğim bir araç. Onu da dsg sorunları yüzünden alamadım, uzak durmak zorunda kaldım.

Şimdi de yeni Leon. Onu da alamıyorum. Yani! araç bakarken bunları es geçmek zorunda kalıyorum.

Niye beğendiğim 5-6 araç arasında olan bu araçları alamıyorum da mecburen Astra GTC yada Mito bakmak zorunda kalıyorum. Niye sıkışıp kalıyorum?

Bir yandan iyiki almamışım, sorunları ile uğraşmak beni yıpratırdı diyorum.
    Bir yandan +2 yıl ek garanti almaya zorlayıp, arkasından iyi niyet garantisi(!) için servise girip kazıklanma yolunu seçmek zorunda bırakanlara sinirleniyorum.
    Bir yandan da Leon SC nin arkasından baka kalıyorum.

Markaya hiç bir antipatim yok. Uygulanana ve diretilen durumlara sinirim var.

Yoksa! şartlarıma ve beklentilerime uyar ise neden almayayım.
    Ben beklenti ve ihtiyaçlarımı karşılayan, cüzdanıma uyan her aracı alabilirim.

Ama alırken yada ileride almaya hazırlanırken araştırma içine girip sorunlarını göre göre de alamam. Bile bile kendime lades yapamam...

Haa! bana göre sorunu son bulsun yada minimuma insin, o zaman tekrar listemde yer alırlar. Ama o zamana kadar "mecburen" başka araçlara yönelmek zorundayız.

Eee! kızgınlığımızı da bir şekilde göstermek bizim de hakkımız.
    Kızdırmasınlar, tepkimizi koymayalım.

Hiç mi tepki koymayalım? Biraz koymak gerek...

Gerek ki soruna çare olsunlar.
    Milleti "bişey yok" diye göndermesinler.

Madem o kadar para alıyorlar/veriyoruz. Karşılığını da almak her kullanıcının hakkı.

Bakın @Neyzen yolda kalmış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_92282075/f_//tm.htm#92282180

Kullanıcı için güzel bir durum değil. Şimdi uğraşacak duracak, sinir stres olacak. Ondan sonra VW/Doğuş düşmanları ortaya çıkıyor. Nasıl çıkmasın ki!!

Ben bu ve bu gibi sebeplerden dolayı 6 ileri tam otomatik araç kullanıyorum. Aracım çok mu güzel? Yooo! piyasada kötülenen bir araç.
    Benim içinde bazı eksiklikleri var. Ama donanımı yüksek, güvenliği iyi, şanzımanı da 5 yıldır sorunsuz çalışıyor. Bakım haricinde servise gitmedim.

Benim için önemli olan, aldıktan sonra bana en az sıkıntıyı vermesi.

Siz şimdi sadece kullandığımız marka konuları açıldığında ilgisiz kişilerin gelip yorum yaptığını sanıyoruz, dimi...
    Maalesef yanlış...

Her marka ve her aracın konusunda aynı şeyler oluyor. Her telden yorum bulmak mümkün.

Ben Markalar ana başlıklarında Opel başlıklarını da okuyorum, Honda başlıklarını da, Renault başlıklarını da. Yeri gelince diğer araç başlıklarına da göz
    atıyorum. Her yerde "ama her yerde" aynı şey var. Birileri bir şeylerden memnun değil, fikrini yada tecrübesini aktarıyor. Bazı sorun yaşamayan, yada
    sorun olarak olan kullanıcılarda sürekli memuniyetini anlatıp savaş verip duruyor. İki taraf da kendine göre haklı. Sonuç; "Bir arpa boyu gidilemeyen yol"

Ben her zaman söylerim; Otomobil Genel de açılan her konuyu fazla dikkate almamak lazım.
    Eğer gerçek bilgiye ulaşmak istiyorsak, araç ile ilgili ana başlığa/ana konuya gidip "gerçek kullanıcılara" ulaşmak şart.

Madem 30-40-50-70.000TL vereceğiz. O zaman, vakit ayırmak konuları sindirerek okumak, anlaşılmayan yeri kullanıcısına sormak ŞART.

Otomobil Genel, tatil zamanları öğrencilerin post kastığı bir yer.
    İçinde bulunan konular içinden, gerçek ve doğru bilgiyi cımbızla ayıklıyoruz.

Neyse! biraz uzattım. Ama anlatmak istediğim, umarım anlaşılmıştır.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 24 Mayıs 2014; 22:39:06 >

• Süper sert ..ama bir o kadar da doğru bir dua
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

kardeşim ben seni bu konuda samimi bulmuyorum; her şey ortada çinde bilmem kaç yüzbin araç çağrılmış/onno usta bile dsglerin sorunu yazmış; tüm otomobil editörleri dsg ve diğer çift kavramalara mesafeli bakıyor sen gelmişin sayfalar boyu sanki kafana silah dayanmış gibi dsg savunusu yapmışım. bende c-max dizel cvt kullanıyorum, benim aracında şanzımanı sorunlu;bilen bilir ama tek bir arızA dahi yaşamadım 8 senedir ama çıkıpta "onlar yanlış biliyor dsg nin suçu değil buuuu, onun suçu değil buuu" diye burada türk pop müziği icra etmedim etmemde. Bok gibi para veriyoruz araba diken üstünde araç sürmem o kadar para verip sen süreceksen keyfin bilir. Zaten aylardır böyle bir tutum içindesin yeni değil yani,dsg yi savunman böyle partizanca savunman eminim herkesin dikkatini çekiyordur

DSG PATLAR PATLANAYA DEVAM EDECEKTİR
    POWERSHİFTLERDE DE AYNI SORUN VAR EDCLER YER YER ÖYLE
    ÇİFT KAVRAMALAR SORUNLU MEKANİKLERDİR
    SEN DSG Lİ ARAÇ ALDIN DİYE NE YAPALIM OĞUSUN HATRINA ÇAKMAYALIM MI NE DİYELİM OĞUZ KARDEŞİMİZ DSG ALMIŞ DÜŞMÜŞ BEYLER ARAKDAŞ ARACINI ELİNDEN ÇIKARANA DEK DSG YE ÇAKMAYAN ARKADAŞ DSG Yİ SATINCA OĞUZ GELİP BİZLE BİRLİKTE DSG YE ÇAKACAK MI DİYELİM

Of offf.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bir gün işimiz olursa...

Yok öyle algılamayın. Ben 11 yıldır otomatik kullanıcısıyım, araç alacağım zaman hiç bir zaman manuel fiyatlarına bakmam.

Doğal olarak araç alacağım zaman bu grubun araçlarına da bakıyorum. Bazı araçları marka takıntım dan, bazılarını eski moda sistemlerden,
    bazılarını donanım/güvenlik zayıflığından, bazılarınız da cüzdandaki para yüzünden elemek zorunda kalıyorum. Bu elemeler yüzünden araç alımı
    döneminde sıkışıp kalıyorum.

İlk önceleri dsg farkı için istenen fiyatı saçma bulup kızıyordum. Bu da konuları okumama sebep oldu, gördüm ki başka şikayetlerde varmış.
    Okudukça ilgimi çekti, daha daha okumaya başladım. Okudukça da bu sefer daha da uzaklaşmaya başladım. Ve kızdım.

Oysa! hep 3 kapı sevdam yüzünden bir New Beetle alasım vardı. Bu sayede kursağımda kaldı.
    Octavia beğendiğim bir araç. Onu da dsg sorunları yüzünden alamadım, uzak durmak zorunda kaldım.

Şimdi de yeni Leon. Onu da alamıyorum. Yani! araç bakarken bunları es geçmek zorunda kalıyorum.

Niye beğendiğim 5-6 araç arasında olan bu araçları alamıyorum da mecburen Astra GTC yada Mito bakmak zorunda kalıyorum. Niye sıkışıp kalıyorum?

Bir yandan iyiki almamışım, sorunları ile uğraşmak beni yıpratırdı diyorum.
    Bir yandan +2 yıl ek garanti almaya zorlayıp, arkasından iyi niyet garantisi(!) için servise girip kazıklanma yolunu seçmek zorunda bırakanlara sinirleniyorum.
    Bir yandan da Leon SC nin arkasından baka kalıyorum.

Markaya hiç bir antipatim yok. Uygulanana ve diretilen durumlara sinirim var.

Yoksa! şartlarıma ve beklentilerime uyar ise neden almayayım.
    Ben beklenti ve ihtiyaçlarımı karşılayan, cüzdanıma uyan her aracı alabilirim.

Ama alırken yada ileride almaya hazırlanırken araştırma içine girip sorunlarını göre göre de alamam. Bile bile kendime lades yapamam...

Haa! bana göre sorunu son bulsun yada minimuma insin, o zaman tekrar listemde yer alırlar. Ama o zamana kadar "mecburen" başka araçlara yönelmek zorundayız.

Eee! kızgınlığımızı da bir şekilde göstermek bizim de hakkımız.
    Kızdırmasınlar, tepkimizi koymayalım.

Hiç mi tepki koymayalım? Biraz koymak gerek...

Gerek ki soruna çare olsunlar.
    Milleti "bişey yok" diye göndermesinler.

Madem o kadar para alıyorlar/veriyoruz. Karşılığını da almak her kullanıcının hakkı.

Bakın @Neyzen yolda kalmış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_92282075/f_//tm.htm#92282180

Kullanıcı için güzel bir durum değil. Şimdi uğraşacak duracak, sinir stres olacak. Ondan sonra VW/Doğuş düşmanları ortaya çıkıyor. Nasıl çıkmasın ki!!

Ben bu ve bu gibi sebeplerden dolayı 6 ileri tam otomatik araç kullanıyorum. Aracım çok mu güzel? Yooo! piyasada kötülenen bir araç.
    Benim içinde bazı eksiklikleri var. Ama donanımı yüksek, güvenliği iyi, şanzımanı da 5 yıldır sorunsuz çalışıyor. Bakım haricinde servise gitmedim.

Benim için önemli olan, aldıktan sonra bana en az sıkıntıyı vermesi.

Siz şimdi sadece kullandığımız marka konuları açıldığında ilgisiz kişilerin gelip yorum yaptığını sanıyoruz, dimi...
    Maalesef yanlış...

Her marka ve her aracın konusunda aynı şeyler oluyor. Her telden yorum bulmak mümkün.

Ben Markalar ana başlıklarında Opel başlıklarını da okuyorum, Honda başlıklarını da, Renault başlıklarını da. Yeri gelince diğer araç başlıklarına da göz
    atıyorum. Her yerde "ama her yerde" aynı şey var. Birileri bir şeylerden memnun değil, fikrini yada tecrübesini aktarıyor. Bazı sorun yaşamayan, yada
    sorun olarak olan kullanıcılarda sürekli memuniyetini anlatıp savaş verip duruyor. İki taraf da kendine göre haklı. Sonuç; "Bir arpa boyu gidilemeyen yol"

Ben her zaman söylerim; Otomobil Genel de açılan her konuyu fazla dikkate almamak lazım.
    Eğer gerçek bilgiye ulaşmak istiyorsak, araç ile ilgili ana başlığa/ana konuya gidip "gerçek kullanıcılara" ulaşmak şart.

Madem 30-40-50-70.000TL vereceğiz. O zaman, vakit ayırmak konuları sindirerek okumak, anlaşılmayan yeri kullanıcısına sormak ŞART.

Otomobil Genel, tatil zamanları öğrencilerin post kastığı bir yer.
    İçinde bulunan konular içinden, gerçek ve doğru bilgiyi cımbızla ayıklıyoruz.

Neyse! biraz uzattım. Ama anlatmak istediğim, umarım anlaşılmıştır.

İyi forumlar.

elinize sağlık, güzel açıkladınız...

şahsım adına konuşmak gerekirse dizel ve otomatik saplantımdan dolayı yeni octavia 1.6 tdi dsg siparişi vermiştim çağ oto dan...yalnız aracın torsiyonu yüzünden arkadaki zulüme kimseyi ortak etmemek için vazgeçtim...

forumdan bir arkadaşın aracılığı sayesinde sıra beklemeden, indirimli, alvin den 1.6 tdi manuel passat aldım...dsg farkı passat da 9500tl idi ...zaten limitleri çok zorladığım için gücüm yetmezdi bu farka, ama bir sonraki aracım öyle yada böyle otomatik olacak, cvt,zf ya da sorunlarından arınmış dsg...

• Tacox kullanıcısına yanıt
    Bende bu gidişle CVT ye yöneleceğim.

ek.
    Bir ara aile de eski kasa jazz cvt vardı, onun arkasından i-shift jazz ve i-shift Civic HB. Hepsini yeteri kadar kullandım.
    Kendi aldığım 2 adet easytronic Corsa ve 2 adet 6 ileri tam otomatik Cruze oldu, şu anda kullandığım 2. araç 2010 model 2.0TDCI AT mondeo.

Bu şanzımanların hiç birisinde sorun yaşamadık. Kimi keyifsiz, kimi 1-1.5lt fazla yaktı. Ama bize sorun yaşatmadı.

Civic HB yerine 10-12 gün önce teslim aldığımız, 2014 A180 CDI 7G-DCT AMG var. Daha tecrübe etmedim, 10 gün sonra gittiğimde biraz kurcalayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 25 Mayıs 2014; 0:14:40 >
  • quote:

Hangi marka düşünüyorsunuz ?

• quote:

quote:

Bilmem?

Sedan araç almak istemiyorum. Bana göre olmadığını tecrübe ettim.

En az iki yıl sonra araç değişitirmeyi düşündüğüm için, şu an aklımda herhangi bir marka yok. O zamana ulaşıp bir görmek lazım.

Ama şimdiden bir fikir beyan etmek gerekir ise; Yeni Honda Civic HB'e cvt gelse ilk sıraya alırım. Arabayı beğenmeyenler var ama ben araca oturduğumda
    şunu hissediyorum; "Ben oturmuşum, aracı benim etrafıma yapmışlar" o derece rahatım. Nissan QASHQAI cvt gözüme takılıyor, aklıma yatıyor. Olmadı,
    yeni gelecek Jazz lara bakarız, daha da olmadı şu çirkin Juke'a bile razı olabilirim. Bilemiyorum 3 kapılı hevesim var, yukarıda da yazdım Astra GTC ye ve
    Mito TCT ye bakıp duruyorum... Şimdilik kararsızım.

2 seneye bakarız artık. O zaman bir gelsin, seçenekleri görür üzerine beklenti ve ihtiyaçları da koyar etraflıca düşünür tartarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 25 Mayıs 2014; 0:32:56 >

• quote:

quote:

quote:

Bilmem?

Sedan araç almak istemiyorum. Bana göre olmadığını tecrübe ettim.

En az iki yıl sonra araç değişitirmeyi düşündüğüm için, şu an aklımda herhangi bir marka yok. O zamana ulaşıp bir görmek lazım.

Ama şimdiden bir fikir beyan etmek gerekir ise; Yeni Honda Civic HB'e cvt gelse ilk sıraya alırım. Arabayı beğenmeyenler var ama ben araca oturduğumda
    şunu hissediyorum; "Ben oturmuşum, aracı benim etrafıma yapmışlar" o derece rahatım. Nissan QASHQAI cvt gözüme takılıyor, aklıma yatıyor. Olmadı,
    yeni gelecek Jazz lara bakarız, daha da olmadı şu çirkin Juke'a bile razı olabilirim. Bilemiyorum 3 kapılı hevesim var, yukarıda da yazdım Astra GTC ye ve
    Mito TCT ye bakıp duruyorum... Şimdilik kararsızım.

2 seneye bakarız artık. O zaman bir gelsin, seçenekleri görür üzerine beklenti ve ihtiyaçları da koyar etraflıca düşünür tartarız.

nissan kaşkai al abi bi turluk banada verirsin çok hoşuma gaçıyor araba

• TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt
    Seni mi kıracagız. Yeter ki alalım, istedigin kadar turla.

• quote:

Seni mi kıracagız. Yeter ki alalım, istedigin kadar turla.

eyv abi varlığın yeter
  • İlk sayfada ilgili belgelerin bulunduğu linki yeniledim arkadaşlar, isteyenler buradan ulaşabilir.
  • Dsg ile 200.000 kilometre yol yaptim hic ariza yapmadi diyen bir kisi bulayim gidip dsg li araba alacam.

• çukur ve kasislerde arkada oturan için çok konforsuz, özellikle bağımsız süspansiyona göre...
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Golf 1.4 TSİ araştırırken bu sayfaya rastladım ve iyi oldu. Doğuş Grubu niye bu kadar rahat bir çok arkadaş nedenini anlayabilir.
  • Wv'yi premium araç olarak nitelendiren bir millet olduğumuz için bu sorunlar başımıza geliyor.Wv hiçbir zaman premium bir marka olmamıştır olamazda meseleye ilk başta burdan bakmamız lazım 100 bin liralara gidip passat alırsak doğuşta wv de bizi tınlamaz hiç wv aracım olmadı rakiplerine göre üstün tarafları eksik yanları muhakkak vardır ancak ülkemizde öyle bir ön yargı var ki mesela d sınıfında passat en iyisi diğerleri çöp anlayışı hakim jetta ya bakarsan mercedes bile onun yanında sıfır kalır bu düşencede olan insanların bu sorunları yaşaması da gayet doğal
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.